Marantz SR7010 - SR7011

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.038
Απορίες:

Στον χώρο μου και με το σύστημα: (το γνωρίζετε) Marantz sr 7009, Τελικός Advance a-160, ηχεία klipsch rf 62II, έχω απενεργοποιημένο το Audyssey, άρα, μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθώ με αυτά που αναφέρετε παραπάνω.

Βασικά ο λόγος που κινούμαι έτσι είναι: Αλλοίωση του ήχου προς το χειρότερο. Τα κλιπσ χάνουν τις χροιές τους, ο ήχος γίνεται ψεύτικος. Στην παρακάτω φωτογραφία η επέμβαση για το αριστερό - δεξί..

20171204_092027.jpg

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.178
Απορίες:

Στον χώρο μου και με το σύστημα: (το γνωρίζετε) Marantz sr 7009, Τελικός Advance a-160, ηχεία klipsch rf 62II, έχω απενεργοποιημένο το Audyssey, άρα, μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθώ με αυτά που αναφέρετε παραπάνω.

Βασικά ο λόγος που κινούμαι έτσι είναι: Αλλοίωση του ήχου προς το χειρότερο. Τα κλιπσ χάνουν τις χροιές τους, ο ήχος γίνεται ψεύτικος. Στην παρακάτω φωτογραφία η επέμβαση για το αριστερό - δεξί..

View attachment 84817
Κάτι κάνεις λάθος

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.038
Τι λάθος,

8 σημεία γύρω από την θέση ακρόασης, αυτόματη ισοστάθμιση.
Αν φταίει ο χώρος, δεν ξέρω.
Αλλά πάλι να κόβει τόσο τα χαμηλά? Δεν βλέπω δηλαδή τον λόγο! Ούτε μπουμάρισμα έχω, ούτε λάθη στο χαμηλό έτσι όπως το ακούω χωρίς επεμβάσεις. Πριν με τοn C.A. υπήρχαν κάποια προβλήματα, όμως με την έλευση του advance, εξαφανίστηκαν.

Επίσης, ανεβάζει αισθητά και τα πρίμα! Που! Σε ηχεία κλιπσ! Αν είναι δυνατόν, έχουν που έχουν το όνομα δηλαδή!

Κάποια στιγμή θα αντικαταστήσω τα κλιπσ με monitor audio, να δω τι κάνει εκεί.

Reaction score
865
Τι λάθος,

8 σημεία γύρω από την θέση ακρόασης, αυτόματη ισοστάθμιση.
Αν φταίει ο χώρος, δεν ξέρω.
Αλλά πάλι να κόβει τόσο τα χαμηλά? Δεν βλέπω δηλαδή τον λόγο! Ούτε μπουμάρισμα έχω, ούτε λάθη στο χαμηλό έτσι όπως το ακούω χωρίς επεμβάσεις. Πριν με τοn C.A. υπήρχαν κάποια προβλήματα, όμως με την έλευση του advance, εξαφανίστηκαν.

Επίσης, ανεβάζει αισθητά και τα πρίμα! Που! Σε ηχεία κλιπσ! Αν είναι δυνατόν, έχουν που έχουν το όνομα δηλαδή!

Κάποια στιγμή θα αντικαταστήσω τα κλιπσ με monitor audio, να δω τι κάνει εκεί.
Το φαρμακο το ξερεις : Mανωλης!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.038
Σωστή η γνώμη, αν και λόγω του ότι ο ήχος του συστήματος με καλύπτει με τον συνδυασμό τελικός - pro ή τελικός marantz - pure direct, καθώς και του ότι, δεν είμαι και fun του home cinema, παραβλέπω, και δεν με απασχολεί ψυχολογικά το θέμα.

Τον Μανώλη δεν τον απορρίπτω. Όμως μπορείτε να αναφέρετε τους λόγους που έχετε αυτήν την άποψη?

Reaction score
865
Σωστή η γνώμη, αν και λόγω του ότι ο ήχος του συστήματος με καλύπτει με τον συνδυασμό τελικός - pro ή τελικός marantz - pure direct, καθώς και του ότι, δεν είμαι και fun του home cinema, παραβλέπω, και δεν με απασχολεί ψυχολογικά το θέμα.

Τον Μανώλη δεν τον απορρίπτω. Όμως μπορείτε να αναφέρετε τους λόγους που έχετε αυτήν την άποψη?
Οταν τρωγεσαι συνεχεια και σκεφτεσαι να αγορασεις κ αλλα ηχεια ,ενω κανενας δεν εχει τα θεματα τα δικα σου ,η ο χωρος φταιει ,που φταιει δηλαδη ,οποτε τζαμπα τα χρηματα που θα δωσεις η εισαι μονιμα ανικανοποιητος !
Χθες παρεπιπτοντως ειχα Μανωλη εκδρομη στην Αρτεμιδα και ρυθμισα επιτελους τα 3 σαμπ ! Εφυγε το μπουμαρισμα ,το μπασο εγινε στακατο με την βοηθεια του mini dsp hd 2x4 κ το χαμογελο εμεινε ζωγραφισμενο το προσωπο μου ! Φοβερος ανθρωπος ο Μανωλης ,δεν κοιταει να σε ξεπεταξει κ απανταει σε ολες τις λογικες κ παραλογες ερωτησεις !!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.038
Σωστά αναφέρεις. Την ίδια γνώμη έχει και η γυναίκα μου.:drinks: Δυστυχώς τρώγομαι πάντα και με όλα!

Όσον αφορά τον κ. Μανώλη, αυτό που ήθελα να αναφέρω παραπάνω, είναι αν υπάρχει κάποια μέθοδος ή τρόπος που βοηθά η παρουσία του. Γνωρίζω τις γνώσεις του στο αντικείμενο, και μάλιστα και εκείνος από ότι θυμάμαι, κατά την τοποθέτηση του benq κάτι μου ανέφερε σχετικά με το ήχο του συστήματος.

Reaction score
865
Σωστά αναφέρεις. Την ίδια γνώμη έχει και η γυναίκα μου.:drinks: Δυστυχώς τρώγομαι πάντα και με όλα!

Όσον αφορά τον κ. Μανώλη, αυτό που ήθελα να αναφέρω παραπάνω, είναι αν υπάρχει κάποια μέθοδος ή τρόπος που βοηθά η παρουσία του. Γνωρίζω τις γνώσεις του στο αντικείμενο, και μάλιστα και εκείνος από ότι θυμάμαι, κατά την τοποθέτηση του benq κάτι μου ανέφερε σχετικά με το ήχο του συστήματος.
Αν αδειασεις τον χωρο σιγουρα θα υπαρχει !! χαχαχα!!

Reaction score
379
Οταν τρωγεσαι συνεχεια και σκεφτεσαι να αγορασεις κ αλλα ηχεια ,ενω κανενας δεν εχει τα θεματα τα δικα σου ,η ο χωρος φταιει ,που φταιει δηλαδη ,οποτε τζαμπα τα χρηματα που θα δωσεις η εισαι μονιμα ανικανοποιητος !
Χθες παρεπιπτοντως ειχα Μανωλη εκδρομη στην Αρτεμιδα και ρυθμισα επιτελους τα 3 σαμπ ! Εφυγε το μπουμαρισμα ,το μπασο εγινε στακατο με την βοηθεια του mini dsp hd 2x4 κ το χαμογελο εμεινε ζωγραφισμενο το προσωπο μου ! Φοβερος ανθρωπος ο Μανωλης ,δεν κοιταει να σε ξεπεταξει κ απανταει σε ολες τις λογικες κ παραλογες ερωτησεις !!
Πες μου σε παρακαλώ ότι σου είπε πως δε χρειαζόσουν και το τρίτο σαμπ.....:p

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.038
Ολη η παρέα like στον φίλο μου παραπάνω. Με πήρατε στο φαλλάγκι μου φαίνεται. Δυστυχώς έτσι είμαι....και τυραννιέμαι φυσικά.:drinks:

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.178
Όσον αφορά τον κ. Μανώλη, αυτό που ήθελα να αναφέρω παραπάνω, είναι αν υπάρχει κάποια μέθοδος ή τρόπος που βοηθά η παρουσία του.
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.
Εχει τα εργαλεία και την γνώση να κάνει το σύστημά σου να παίζει καλύτερα.
Είναι προφανές

Reaction score
865
Πες μου σε παρακαλώ ότι σου είπε πως δε χρειαζόσουν και το τρίτο σαμπ.....:p
οχι μια χαρα τα εστησε κ τα 3 ,τον ρωτησα επ αυτου κ μου ειπε εφοσον ρυθμιστουν σωστα αποδιδουν καλυτερα απο 2 οπως κ εγινε !
Για το 4ρτο που ρωτησα μου ειπε δεν χρειαζεται !!
Και τα b&w m1 μια χαρα τα βρηκε για atmos ,αλλαχθηκε μονο η φορα τους,βλεπουν προς τα κατω τωρα για καλυτερη διασπορα !
Γενικα απο ηχο ειμαι οκ τωρα !
[DOUBLEPOST=1512471670][/DOUBLEPOST]
Ολη η παρέα like στον φίλο μου παραπάνω. Με πήρατε στο φαλλάγκι μου φαίνεται. Δυστυχώς έτσι είμαι....και τυραννιέμαι φυσικά.:drinks:
Ναι βρε Ιακωβε αλλα εχεις χαλι χωρο ,ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ κ μετα reset κ ψαχνεις να βρεις την λυση στους ενισχυτες κ στα ηχεια !

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.038
Πράγματι εκεί βρίσκονται όλα τα προβλήματα... Στον χώρο! Προς το παρόν δεν γίνεται τίποτα. Μελλοντικά δεν ξέρω.
115 τμ ατσούμπαλα κατασκευασμένα εν έτη 1980. Λύση υπάρχει και μάλιστα πολύ ευχάριστη. Η μετάβαση στην Αίγινα. Εκεί μάλιστα, αλλά έλα που έχω την κόρη που διαμαρτύρεται έντονα! Δεν μπορεί να αλλάξει χώρο, λόγω εργασίας, ούτε όμως θέλει να μείνει και μόνη της! Έτσι, παλεύω!

Πάντως το πρόβλημα φαίνεται και από τις αυτόματες ρυθμίσεις του marantz. Δεν είμαι παράξενος λοιπόν. Πάλι καλά τα καταφέρνουν τα μηχανήματα, με τέτοιες μπερδεμένες καταστάσεις!

Είδατε πριν λίγο καιρό που ανέβασα φωτογραφίες με τα ηχεία.... το ένα βρίσκεται στο 1,5 , το άλλο στο 1,2 το άλλο στα 2,3 κλπ κλπ. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει σε κανένα ζευγάρι κάποια ομοιογένεια!

Reaction score
865
Πράγματι εκεί βρίσκονται όλα τα προβλήματα... Στον χώρο! Προς το παρόν δεν γίνεται τίποτα. Μελλοντικά δεν ξέρω.
115 τμ ατσούμπαλα κατασκευασμένα εν έτη 1980. Λύση υπάρχει και μάλιστα πολύ ευχάριστη. Η μετάβαση στην Αίγινα. Εκεί μάλιστα, αλλά έλα που έχω την κόρη που διαμαρτύρεται έντονα! Δεν μπορεί να αλλάξει χώρο, λόγω εργασίας, ούτε όμως θέλει να μείνει και μόνη της! Έτσι, παλεύω!

Πάντως το πρόβλημα φαίνεται και από τις αυτόματες ρυθμίσεις του marantz. Δεν είμαι παράξενος λοιπόν. Πάλι καλά τα καταφέρνουν τα μηχανήματα, με τέτοιες μπερδεμένες καταστάσεις!

Είδατε πριν λίγο καιρό που ανέβασα φωτογραφίες με τα ηχεία.... το ένα βρίσκεται στο 1,5 , το άλλο στο 1,2 το άλλο στα 2,3 κλπ κλπ. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει σε κανένα ζευγάρι κάποια ομοιογένεια!
Μονος σου απαντας,αρα τι σκεφτεσαι για αλλαγη ηχειων? τζαμπα τα λεφτα!
Καλα στεφανα στην κορη και η Αιγινα σε περιμενει !!

Reaction score
15.543
λοιπον....

επαιξα ελαχιστα με το audyssey multeq editor app ....

...με κινητο 6ιντσο δυσκολευει λιγο.....απο εκει και πανω ειναι οκ ομως....!

το πρωτο που ειδα ειναι οτι εχεις δυνατοτητα +/- 12 db να παιξεις και κανεις οτι θελεις σε οσα σημεια θελεις.....εχει απεριοριστες δυνατοτητες EQ :showingbiceps:

αυτη ειναι η καμπυλη που θεωρητικα θελει να φερει οταν φτιαχνει τα ηχεια.

m.jpg

αυτη η πτωση που κανει απο 1.5khz - 3khz για 2.5db μπορειτε να το απενεργοποιησετε απο την επιλογη midrange compensation για οποιο ζευγος ηχειων θελετε η σε ολα...

πχ εδω βλεπετε ενα ηχειο πως το εφερε...
...αν απενοργποιηθει απο το midrange compensation το φερνει ευθεια...;)

s..jpg

εχει και 2 επιλογες roll off για να μην παιδευεστε :D
....και εννοειτε οτι μπορειτε να κανετε οτι roll off θελετε και απο οπου θελετε

r.jpg

δεν ειχα χρονο.....δοκιμασα μονο αυτο και το πηρε οπως το εδωσα...;)

s.jpg

Reaction score
15.543
θα ηθελα να εχει την δυνατοτητα να βλεπεις και το μετα ....
....μακαρι να ειναι η επονη αναβαθμιση του app..;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.178
αυτη η πτωση που κανει απο 1.5khz - 3khz για 2.5db
Αυτό είναι το BBC dip που σου έλεγα πριν απο κανα δυο χρόνια και μου έλεγες πως φταίει το cross του B&W :p, είναι επιθυμητό.
Σιγά σιγά θα μάθεις και εσύ:lol:

Να το αφήσεις στην ησυχία του, ταιρίαζει με τα ηχεία σου. Σοβαρά.
θα ηθελα να εχει την δυνατοτητα να βλεπεις και το μετα ....
Μέτρα με το REW για το μετά

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.837
φούτσες αππ
Αν είναι να μετράς πριν και μετά με το REW, σε τι χρειάζεται;

Last edited:

Reaction score
15.543
εδω λεμε τι κανει η ισοσταθμιση.... το τι θα αφησει η οχι ο καθενας προκειται περι ορεξεως...;)

για δωσε λινκ τι μουλεγες και τι σουλεγα ...:D
[DOUBLEPOST=1512550689][/DOUBLEPOST]λες να περιμενα να μου πεις για το rew...!

για τους αλλους που δεν το ειπα ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.238
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ