Marantz SR7010 - SR7011

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Καλημερα ! αλλαξα τα ηχεια μου με την νεα σειρα της κλιπς αλλα χθες που τοποθετησα το κεντρικο 450 με ενοχλουσε η χροια του !Ηταν αρκετα κουραστικο ως προς τις μεσαιες συχνοτητες μαλλον! Δοκιμασα με dynamic eq on off dynamic volume light αλλα δεν βελτιωθηκε η κατασταση ! υπαρχει καποιος τροπος να αλλαξω την ισοσταθμιση του ? το εχω small και 80 hz αν το πηγαινα στα 60 αραγε θα ηταν καλυτερα? εχω τον 7010
το audyssey το εχεις reference ή flat?
ενεργοποιησε το cinema eq.

Reaction score
4.327
Πριν τι ηχεία είχες; Mάλλον χρειάζεται και κάποιες ώρες "παιξίματος" να έρθει στα ίσια του

Reaction score
1.042
reference το εχω και το cinema eq στην παραμετροποιηση ειπα οχι αλλα μετα σαν πειραμα το εβαλα on ,παιζει καποιο ρολο που ειπα αρχικα οχι? το audyssey να το βαλω flat?
[DOUBLEPOST=1487320608][/DOUBLEPOST]
Πριν τι ηχεία είχες; Mάλλον χρειάζεται και κάποιες ώρες "παιξίματος" να έρθει στα ίσια του
τα ταννου dc2 και dcc

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
reference το εχω και το cinema eq στην παραμετροποιηση ειπα οχι αλλα μετα σαν πειραμα το εβαλα on ,παιζει καποιο ρολο που ειπα αρχικα οχι? το audyssey να το βαλω flat?
[DOUBLEPOST=1487320608][/DOUBLEPOST]
τα ταννου dc2 και dcc
το audyssey reference αστο.
το cinema eq δεν το διαλεγεις στην αρχη , για το dynamiq eq λες εσυ.
αφου βαλεις να παιξει κατι, πηγαινεις surround parameter και το βαζεις cinema eq on και μου λες.

Reaction score
1.042
το cinema eq ,το διαλεγω αποτι θυμαμαι και απο κατω λεει και για το dynamic eq
τα παρακατω πειραζω τιποτα?

Loudness Management
This sets whether to output as specified in “Dynamic Compression” or output directly without compressing the dynamic range of audio recorded in the disc.

On
(Default):
Outputs are given based on enabling the settings made in “Dynamic Compression” and Dialog normalization function.
Off:
“Dynamic Compression” settings and Dialogue Normalization are disabled, and the signals on the disc are output as is.

Dynamic Compression
Compress dynamic range (difference between loud and soft sounds).

Auto:
Automatic dynamic range compression on/off control according to source.
Low / Medium / High:
These set the compression level.
Off:
Dynamic range compression is always off.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
off και τα δυο.
το cinema eq το εβαλες on ?

Surround Parameter

You can adjust the surround audio sound field effects to match your preferences.

The items (parameters) that can be adjusted depend on the signal being input and the currently set sound mode. For details on the adjustable parameters, see Sound modes and surround parameterslink.

Some setting items cannot be set while playback is stopped. Make the settings during playback.

“Surround Parameter” settings are stored for each sound mode.

Cinema EQ
Gently softens the upper treble range of movie soundtracks to reduce possible harshness and improve clarity.

On:

“Cinema EQ” is used.

Off
(Default):

“Cinema EQ” is not used.

Reaction score
1.042
Ok εφτιαξε! Cinema eq στο on και το αλλο οτι χθες πριν την προβολη ειχε φυγει το καλωδιο του γουφερ απο το δεξι 160m ( εχει διπλοκαλωδιωση ) και επαιζε πριματα, μεσα στον σαματα δεν το πηρα χαμπαρι

Reaction score
138
παιδα καλημερα .
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,ως παντελως ασχετως που ειμαι.
αγορασα ελαφρως μεταχειρησμενο 3 ημερων τον 7011 στις 25-12-16, απο τοτε τον εχω και παιζει μονο μουσικη pure direct ο λογος ειναι οτι δεν εχο αλλα ηχεια παρα μονο 1 ζευγαρη zenzor 3 και μεχρι να τα παρω ολα τον ξεζουμιζω με αυτον τον τροπο.
εδω και 15 μερες μου βγαζει μυνημα για update και θελω την γνωμη σας αν πρεπει να κανω update;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.240
σε ευχαριστω .
ρωταω μηπως υπηρχε καποιο προβλημα απο την μερια του update
ακολούθα τη διαδικασία που λέει στο μανιουαλ ανάλογα αν το κάνεις μέσω δικτύου ή με usb

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.442
Έχασα τον ήχο.

Σήμερα ανοίγω τον 7009 και κατ ευθείαν πήγα στις ρυθμίσεις των ηχείων και μέσω του προγραμματος του κινητού για την μέτρηση της έντασης ταχτοποίησα τα ηχεία λόγω αλλαγής του κεντρικού. Αφού έκανα τις σχετικές κινήσεις , έβαλα κάποιο αρχείο για αναπαραγωγή . Τίποτα.... από καμοία πηγή Ηdmi δεν παράγεται ήχος. Νεύρα κλπ.Πριν κάνω ρεζέτ σκάλισα διάφορα, και επανήλθε ο ήχος Πήγα λοιπόν HDMI SETUP ;KAI HDMI CONTROL STO OFF και επανήλθε ήχος. Οταν την ενεργοποιώ πάλι [την εντολή] χάνω τον ήχο....
Γνωρίζει κανείς?////?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.442
Το θέμα έχει να κάνει με το τι άλλαξε. Εφ όσον μέχρι χθες όλα δούλευαν μια χαρά!
Ίσως πρέπει να τρέξω την εφαρμογή audissey από την αρχή.

Μου φαίνεται όμως απίθανο να βρήκε ότι άλλαξα το κεντρικό! Και σε τελική ανάλυση γιατί όταν το πρωτο έβαλα λειτούργησε κανονικά και μετά από μικρό χρονικό διάστημα παρουσίασε τα παραπάνω?

Πολύ περίεργα όλα αυτά!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.442
Τελικά μάλλον δεν μπορώ να τα έχω καλά με τον marantz.

Ως γνωστόν η klipsch έχει κατά καιρούς υποστεί κριτικές σχετικά με την διαχείριση των συχνοτήτων της κόρνας.

Από την άλλη έχομε και την marantz με το γνωστό σύστημα ισοστάθμισης της.
Στον χώρο μου ο οποίος πλέον δεν είναι και τόσο προβληματικός, και το αναφέρω αυτό διότι πριν από τον 7009 υπήρχε και η yamaha χωρίς αντίστοιχα προβλήματα,
το σύστημα ισοστάθμισης, κρίνει ότι πρέπει να ανεβάσει κατά 6 περίπου db τις υψηλές συχνότητες ( δεν σας γράφω από το σπίτι και έτσι δεν μπορώ να ανεβάσω φωτό με την καμπύλη).

Έτσι πλέον τα klipsch παραμορφώνουν. Ο ήχος δε γίνεται τελείως κουραστικός. Επίσης αντίστοιχα κατεβάζει και τα χαμηλά (κάτω από τα 60 - 70 hz ) κατά περίπου το ίδιο ποσό (6 db).

Τελικά δημιουργείται ένα ηχητικό περιβάλλον τελείως ψεύτικο και κουραστικό!

Έτσι αυτό που κάνω είναι να απενεργοποιώ τελείως το audissey καθώς και όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους.

Στα δε εικονικά dsp τα πάει όπως καταλαβαίνετε χάλια, (ειδικά στο cinema).

Αν δεν ήταν τόσο μεγάλο το κόστος της αλλαγής, θα προχωρούσα σε αντικατάσταση του με κάποιον καινούριο yamaha (προσωπικά εγγύηση), διότι πλέον έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στις υπόλοιπες εταιρείες. (Πάντως είναι μέσα στις μελλοντικές μου βλέψεις).
[DOUBLEPOST=1489044066][/DOUBLEPOST]Το κακό δε είναι ότι σε αντίθεση με την yamaha, οι παράμετροι audissey δεν επιδέχονται επεμβάσεις.
(Αυτό το φιλιστρίνι τελικά με έκαψε....>:().

Last edited:

Reaction score
802
To "περιφημο" application θα βγει ποτέ στη κυκλοφορία ή θα το φάει η μαρμάγκα μετά την εξαγορά ?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Ως γνωστόν η klipsch έχει κατά καιρούς υποστεί κριτικές σχετικά με την διαχείριση των συχνοτήτων της κόρνας.

Στον χώρο μου ο οποίος πλέον δεν είναι και τόσο προβληματικός, και το αναφέρω αυτό διότι πριν από τον 7009 υπήρχε και η yamaha χωρίς αντίστοιχα προβλήματα,
το σύστημα ισοστάθμισης, κρίνει ότι πρέπει να ανεβάσει κατά 6 περίπου db τις υψηλές συχνότητες ( δεν σας γράφω από το σπίτι και έτσι δεν μπορώ να ανεβάσω φωτό με την καμπύλη).

Έτσι πλέον τα klipsch παραμορφώνουν. Ο ήχος δε γίνεται τελείως κουραστικός. Επίσης αντίστοιχα κατεβάζει και τα χαμηλά (κάτω από τα 60 - 70 hz ) κατά περίπου το ίδιο ποσό (6 db).

Έτσι αυτό που κάνω είναι να απενεργοποιώ τελείως το audissey καθώς και όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους.

Αν δεν ήταν τόσο μεγάλο το κόστος της αλλαγής, θα προχωρούσα σε αντικατάσταση του με κάποιον καινούριο yamaha (προσωπικά εγγύηση), διότι πλέον έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στις υπόλοιπες εταιρείες. (Πάντως είναι μέσα στις μελλοντικές μου βλέψεις).
[DOUBLEPOST=1489044066][/DOUBLEPOST]Το κακό δε είναι ότι σε αντίθεση με την yamaha, οι παράμετροι audissey δεν επιδέχονται επεμβάσεις.
σου ειναι ευκολο μια φωτο την θεση του μικροφωνου κατα την διαρκεια του calibration?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.548

Αφού δεν μπορείς να το σετάρεις σωστά, γιατί δεν παίρνεις καλιμπράτορα;
Γιατί ή κάτι κάνεις λάθος ή η συσκευή έχει θέμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef