Marantz SR7010 - SR7011

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.444
001.jpg

Το ξέρω ρε παιδιά, τελείως ακατάλληλος ο χώρος, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Μάλλον από εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.303
δεν ξέρω αν πεζει ρόλο, το αριστερό ευρίσκεται σε ύψος 1,85 και το δεξί 2,20
όλα παίζουν ρόλο Ιάκωβε...πονεμένη ιστορία το Audyssey...μόνο με pro KIT σώζεται κάποιος....
τα οτομάτιον είναι να'χαμε να κλαίγαμε...
μόνο στο sub δείχνει να λειτουργεί με ακρίβεια(τουλάχιστον σε εμένα) αλλά πάλι..αν δεν μπορείς να βάλεις δάκτυλο...
δεν έχει γλύκα βρε παιδίμ;)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.444
Δεν πειράζει, το τέλειο δεν υπάρχει! Ετσι βολευόμαστε, όπως μπορεί ο καθένας.

Όλα καλά λοιπόν...

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
Δεν είνα καθόλου λάθος και αυτό είναι που λέει η εμπειρία πολλών έμπειρων χρηστών στο διαδίκτυο.
Ειδικά στις ψηλές συχνότητες είναι πολύ πιθανό να δημιουργούνται θέματα στο μικρόφωνο και να μετράει άλλ' αντ' άλλων και επακόλουθα να φτιάξει φίλτρα λανθασμένα. Το μικρόφωνο δεν "ακούει" όπως το αυτί.
μα ετσι οπως το λες ειναι σαν να μου λες: οτι βαζεις ηχοαποροφητικα διαχυτες δηλ κανεις φροντιδα χωρου και κανεις μετρησει για να ειναι καλη και μετα βγαζεις τα ηχοαποροφητικα! τι δηλ φτιαχνεις μονο και μονο το χωρο για να βλεπεις καλη μετρησει? το καλιπμρεισον γι'αυτο γινεται, για να διωρθοση τα προβληματα του χωρου! και τα πιο πολλα manual τον av ενισχυτων λενε οτι: αν εστω μετακινησεις ενα επιπλο μεσα στω δωματιο που ακους πρεπει να ξανακανεις μετρησει! δεν θα ακουσω χρηστες, αλλα επαγγελματιες του ειδους, για ρωτα και τον μανωλη......
και ενα βιντεακι να γινω πιο κατανοητος:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.241
μα ετσι οπως το λες ειναι σαν να μου λες: οτι βαζεις ηχοαποροφητικα διαχυτες δηλ κανεις φροντιδα χωρου και κανεις μετρησει για να ειναι καλη και μετα βγαζεις τα ηχοαποροφητικα! τι δηλ φτιαχνεις μονο και μονο το χωρο για να βλεπεις καλη μετρησει? το καλιπμρεισον γι'αυτο γινεται, για να διωρθοση τα προβληματα του χωρου! και τα πιο πολλα manual τον av ενισχυτων λενε οτι: αν εστω μετακινησεις ενα επιπλο μεσα στω δωματιο που ακους πρεπει να ξανακανεις μετρησει! δεν θα ακουσω χρηστες, αλλα επαγγελματιες του ειδους, για ρωτα και τον μανωλη......
και ενα βιντεακι να γινω πιο κατανοητος:
Δεν είπα να αλλάξει το χώρο δραστικά, είπα

Διωξε οποιοδήποτε έπιπλο (καρέκλα, πολυθρόνα...) είναι κοντά στο μικρόφωνο
* ειδικά επειδή έχει θέμα στις ψηλές συχνότητες

Θέλει πολύ διάβασμα, ξεκινήστε από το παρακάτω και μετά ψάχνοντας θα βρείτε και πιο πρόσφατες συμβουλές που ενσωματώνουν την εμπειρία σοβαρών χρηστών. Ο Κυριακακης φαντάζομαι ξέρετε ποιος είναι.

https://audyssey.zendesk.com/hc/en-us/articles/212347423-Microphone-placement-?page=1#comments

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.444
Πόσο πιο απλά στο YPAO!

Μία θέση ακρόασης? Μία θέση μικροφώνου, υπολογισμός σε δευτερόλεπτα και τελείωσες.

Δύο θέσεις ακρόασης, αντίστοιχα δύο θέσεις μικροφώνου.

Και πιο εύκολο, και πιο γρήγορο και πιο ακριβές (Κατά την γνώμη μου πάντα).

Όμως το βασικότερο είναι οι δυνατότητες, διαχείρισης - επεξεργασίας των διαφόρων , ή μάλλον όλων των παραμέτρων του συστήματος, μετά την αυτόματη μέτρηση.

Όσοι έχετε δοκιμάσει και τις 2 επιλογές, ίσως μπορέσετε να με δικαιολογήσετε.

Προσωπικά χρησιμοποιούσα 1 θέση ακρόασης, συνήθως μόνος βλέπω ταινίες. Άσε που κανέναν από τους υπόλοιπους δεν τον ενδιαφέρει η λεπτομέρεια ή η ακρίβεια!

Επίσης από ότι θυμάμαι, μία φορά γινότανε η μέτρηση, κατά την αγορά και τελείωνα, ούτε ξανα ασχολούμουν με το θέμα ... Εδώ κάθε μήνα περίπου ή και περισσότερο βγάζω μικρόφωνα και όλες αυτές τις αηδίες...

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.444
Το δε πόσο περίπλοκο είναι το θέμα παραμετροποίησης φαίνεται και από τις περγαμηνές, τις σημειώσεις - παρατηρήσεις κλπ που έχουν γραφεί και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχετε δε κάτι τέτοιο για το ypao?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.552
Πόσο πιο απλά στο YPAO!

Όμως το βασικότερο είναι οι δυνατότητες, διαχείρισης - επεξεργασίας των διαφόρων , ή μάλλον όλων των παραμέτρων του συστήματος, μετά την αυτόματη μέτρηση.
Αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Στην αυτόματη ρύθμιση σε 'μένα, δεν... Αλλά είναι τόσο παραμετροποιήσιμο, που στα χέρια γνώστη σού λύνει τα χέρια.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.303
Συμφωνώ:rolleyes:...
σήμερα το απόγευμα έτσι όπως θα είστε μερικοί πατημένοι από τα τσίπουρα και τα μπυρόνια...πάτε μια βόλτα από τον Ιάκωβο.:p:D

Ιάκωβεεεεεε.... πες βρε διεύθυνση..:roflmao:

Reaction score
30.455
Συμφωνώ:rolleyes:...
σήμερα το απόγευμα έτσι όπως θα είστε μερικοί πατημένοι από τα τσίπουρα και τα μπυρόνια...πάτε μια βόλτα από τον Ιάκωβο.:p:D

Ιάκωβεεεεεε.... πες βρε διεύθυνση..:roflmao:
Ναι...γιατί άμα την πει θα την συγκρατήσουν...:D

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.444
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, εξ άλλου από 1/4 θα είμαι εντελώς ελεύθερος υπηρεσίας που λένε, και ψάχνω για νέους φίλους.

Νεο σμυρνιώτης και εγώ (και κοντά στον σπόρο)!;)

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν μήνυμα!:drinks:.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.444
νομιζω με γνωστη θα λυθει το θεμα του Ιακωβου
Αν και ευπρόσδεκτοι όλοι, δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση.

Ασφαλώς είναι καλή η λύση της απενεργοποίησης των κάθε φίλτρων (pure) και αυτήν χρησιμοποιώ αφού τελικά με καλύπτει στον ήχο.
Κατά τα άλλα το μηχάνημα είναι ok (εμφάνιση δηλαδή, διαχείριση, κατασκευή κλπ).

Reaction score
1.042
Ο γνωστης θα σου πει να βγαλεις τα επιπλα κ τα σεμεδακια οποτε δεν θα μπορεις να κανεις αλλοιως! Τζαμπα λεφτα θα δωσεις;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.444
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το μηχάνημα. Με το σύστημα παραμετροποίησης έχω.Προφανώς εφ όσον δεν έχετε πρόβλημα οι υπόλοιποι τότε έχει θέμα ο χώρος ή ο συνδιασμός μηχάνημα - ηχεία ή συνδιασμός όλων. Όπως πολλές φορές προανέφερα σαν ήχος με καλύπτει απόλητα όταν δεν χρησιμοποιώ κάποια επέμβαση στον ήχο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.444
Σχετικά με το sub τώρα.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες την ένταση (στο sub) την έχει θέσει (ο marantz, διαφορετικά δεν προχωρά την μέτρηση) στο 1/4 περίπου, όπως επίσης και στο μενού του στα -8db αντίστοιχα, (προσωπικά την πήγα στα -2 db χωρίς να γνωρίζω αν έπραξα καλώς).

Έτσι γίνεται και με τους δικούς σας στις σχετικές ρυθμίσεις?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef