Marantz SR7010 - SR7011

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Για να προχωρήσει το Audyssey πρέπει να μετρήσει το sub στα 75 - 78 db. Αν είναι παραπάνω σου λέει να το χαμηλώσεις διαφορετικά δεν προχωράει.

Reaction score
15.548
δεν πειραζει ...

σε ολα τα αυτοματα συστηματα ισοσταθμισης παιρνεις την ακουστικη καμπυλη που εχει οριστει....
....αν θες παραπανω χαμηλα ανεβαζεις ενταση εκει (οπως εκανες)

Reaction score
32
Παίδες έκανα πριν αρκετές ώρες save το config των ρυθμίσεων του 7010 από το web control αλλά έχει κολλήσει η οθόνη του ενισχυτή στο "saving". Πρέπει να τον κλείσω;

Reaction score
588
Καλησπέρα να κάνω μία ερώτηση για τον MARANTZ SR7011 Αν έχεις ένα τελικό πέντακάναλο μπορείς μέσα από το μενού να επιλέξεις όποια ηχεία θέλεις εσυ να παίξουνε με το τελικό. Εννοείται μέσω
Pre out Την επεξεργασία του ήχου θα την κάνει ο marantz

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Καλησπέρα να κάνω μία ερώτηση για τον MARANTZ SR7011 Αν έχεις ένα τελικό πέντακάναλο μπορείς μέσα από το μενού να επιλέξεις όποια ηχεία θέλεις εσυ να παίξουνε με το τελικό. Εννοείται μέσω
Pre out Την επεξεργασία του ήχου θα την κάνει ο marantz
Όχι μέσω menu, γίνεται αυτόματα. Απλώς δηλώνεις τι ηχεία έχεις ενεργά στο layout.

Reaction score
588
Όχι μέσω menu, γίνεται αυτόματα. Απλώς δηλώνεις τι ηχεία έχεις ενεργά στο layout.
Όποια θέλεις εσύ όμως από τα 9 η 11 κανάλια Για παράδειγμα θα σου αφήνει το δεξί αριστερό από το κυρία Το κεντρικό και τα πίσω surround Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Reaction score
588
Τι θέλεις να στήσεις; 5.1.4, 7.1.2 ή 7.1.4;
7,1,4 μιας και έχω ένα πεντακάναλο τελικό να το χρησιμοποιούσα πλήρως για να έχει και καλύτερα αποθέματα και ο MARANTZ Να δουλεύει πιο ξεκούραστα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα 3 μπροστινά και 2 Atmos (ή και SB; ) με τον τελικό.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.445
Πληροφοριακά:

Μετά την αυτόματη μέτρηση και με πρόγραμμα στο κινητό μετρώ τα db για κάθε ηχείο. Σε γενικές γραμμές οι αποκλίσεις μεταξύ τους είναι πολύ μικρές, που δείχνει ότι ο marantz υπολογίζει σωστά. Το sub όμως έχει τεράστια διαφορά (προς τα κάτω), αν δεν απατώμαι αν πχ τα κύρια δείχνουν στο κινητό 60 db το sub το δείχνει κάτω από τα 30db. Υπάρχει άραγε αδυναμία του κινητού ή του προγράμματος ή πραγματικά το έχει θέσει ο marantz χαμηλά (το sub εννοείται).

Ευχαριστώ....

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Πληροφοριακά:

Μετά την αυτόματη μέτρηση και με πρόγραμμα στο κινητό μετρώ τα db για κάθε ηχείο. Σε γενικές γραμμές οι αποκλίσεις μεταξύ τους είναι πολύ μικρές, που δείχνει ότι ο marantz υπολογίζει σωστά. Το sub όμως έχει τεράστια διαφορά (προς τα κάτω), αν δεν απατώμαι αν πχ τα κύρια δείχνουν στο κινητό 60 db το sub το δείχνει κάτω από τα 30db. Υπάρχει άραγε αδυναμία του κινητού ή του προγράμματος ή πραγματικά το έχει θέσει ο marantz χαμηλά (το sub εννοείται).

Ευχαριστώ....
σιγουρα το κινητο σου δεν μετραει σωστα , ομως και πολλες φορες το audyssey χαμηλωνει την ενταση του sub οταν εχει μεγαλες αποκλισεις στην αποκριση το sub , για να το προστατεψει .
βαλε απαιτητικες σκηνες και δυναμωσε το εκει που σου αρεσει και δεν παραμορφωνει.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Βάκ καλημέρα, το μικρόφωνοτου τηλεφώνου δεν μπορεί να μετρήσει χαμηλές συχνότητες.
Το audissey θέλει προσοχή κατα την διεργασία του. Πέρα όμως από αυτό μπορείς να επιλέξεις manual επιλογή κάνοντας αντιγραφή ενός από τα δυο mode (reference, flat) και μετά κάνεις εσύ, τις όποιες διορθώσεις μέσα από το EQ.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.445
Ευχαριστώ αγαπητοί φίλοι,

και εγώ το καταλαβαίνω ότι ένα κινητό δεν μπορεί να διαχειρισθεί τόσο χαμηλές συχνότητες.
Παρ όλα αυτά, τελευταία έχω προσέξει το εξής:

Υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην απόδοση, κατά την επιλογή σαράουντ παραμέτρων (Neo music με Neo cinema δηλαδή).

Όπως προανέφερα, έχω απενεργοποιήσει την επιλογή audissey για λόγους που έχω αναφέρει παραπάνω.

Έτσι, ασχέτως μεγέθους ηχείων (small - large) παρατηρώ ότι ο ήχος στην επιλογή neo music έχει καλή αληθοφάνεια και ευρίσκεται κοντά σε αυτό που μου αρέσει, και για να καταλάβετε είναι σε απόδοση πολύ κοντά με αυτήν του pure direct. Αντιθέτως όταν γυρίζω σε neo cinema, πέφτουν πολύ οι χαμηλές συχνότητες, και έτσι ο ήχος λεπταίνει και χάνει σε διάσταση.

Αυτό μάλλον δείχνει ότι το sub δεν το ρυθμίζει σωστά. Τι όμως δεν κάνω σωστά, δεν μπορώ να καταλάβω, διότι παλαιότερα δεν θυμάμαι να είχα παρόμοιο πρόβλημα.
Σημειώνεται ότι έκανα αρχικοποίηση του μηχανήματος, παρ όλα αυτά... τα γίδια....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.445
Α, κάτι που έχω προσέξει: Αν κατά την χρήση neo cinema πειράξω την παράμετρο κατά την οποία το σύστημα χαμηλώνει το κεντρικό και ρίχνει τον ήχο στα klipsch, τότε διορθώνεται το πρόβλημα, που σημαίνει πράγματι ότι υπάρχει θέμα με το sub, εφ όσον και τα klipsch μπαίνουν στο παιχνίδι με το χαμηλό..

Ξέχασα να σας αναφέρω ότι κατά την χρήση neo music έχω ρυθμίσει την πλήρη απομόνωση του κεντρικού.

Συμπέρασμα:

Το χαμηλό μου προέρχεται κυρίως από την χρήση των 2 κύριων ηχείων μου (klipsch rf 62II) και όχι από το sub μου (το οποίο δεν είναι και τελείως μάπα - yamaha 515, μονάδα που όταν την επέλεξα, είχε την καλύτερη βαθμολογία στο περιοδικό ΗΧΟΣ στην κατηγορία - βαθμολογία που ήταν πολύ κοντά σε αρκετά ακριβότερες υλοποιήσεις).

Last edited:

Reaction score
588
Καλησπέρα να κάνω μία ερώτηση για τον 7011 Αυτό που θέλω να ρωτήσω Αφορά το δεξί και το αριστερό κύριο κανάλι Για καλύτερό ήχο και δυνατότερο σε ένταση Θα ήτανε καλυτέρα να τον πάρω από τον ενισχυτή τον ίδιο η από τελικό ξεχωριστο ο τελικός που έχω είναι ο
Parasound HCA-1000 2χ100 8ohm
Ο marantz Power Output 2χ125 8 ohm
Η ερώτηση αφορά για στεροφωνικό ήχο

Reaction score
1.042
Α, κάτι που έχω προσέξει: Αν κατά την χρήση neo cinema πειράξω την παράμετρο κατά την οποία το σύστημα χαμηλώνει το κεντρικό και ρίχνει τον ήχο στα klipsch, τότε διορθώνεται το πρόβλημα, που σημαίνει πράγματι ότι υπάρχει θέμα με το sub, εφ όσον και τα klipsch μπαίνουν στο παιχνίδι με το χαμηλό..

Ξέχασα να σας αναφέρω ότι κατά την χρήση neo music έχω ρυθμίσει την πλήρη απομόνωση του κεντρικού.

Συμπέρασμα:

Το χαμηλό μου προέρχεται κυρίως από την χρήση των 2 κύριων ηχείων μου (klipsch rf 62II) και όχι από το sub μου (το οποίο δεν είναι και τελείως μάπα - yamaha 515, μονάδα που όταν την επέλεξα, είχε την καλύτερη βαθμολογία στο περιοδικό ΗΧΟΣ στην κατηγορία - βαθμολογία που ήταν πολύ κοντά σε αρκετά ακριβότερες υλοποιήσεις).
Ιακωβε το σαμπ σου ειναι υποδεέστερο απο τα ηχεια σου ,το ειχα και εγω και τοχω παροπλισμενο !! παρε ενα sw112 η sw115 αν βλεπεις ταινιες για να συμβαδιζεις ηχητικα !! τα εχεις αλλαξει ολα ,αλλαξε και το τελευταιο που απομενει !!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef