- Reaction score
- 85.313
Η διαφωνία Δημήτρη - Χάρη είναι λάθος εξαρχής γιατί πολύ απλά κολοκυθόπιτα. Όσο δυνατά θέλει ο καθένας ακούει
Διαφωνώ για την διαφωνία σου ως προς την διαφωνία μαςΕνώ λέτε ακριβός τα ίδια πράματα καταφέρνετε και διαφωνείτε. Ξαναδιαβάστε τι γράφετε πιο ψύχραιμα.
Ο Χάρης υποστηρίζει πως 90db κορυφής (14 watt) ειναι υπεραρκετά και ο λαμπατος των 30 watt υπερκαλύπτει τις ανάγκες.
Και δεν αναφερόμαστε σε εξαιρετικά ευαίσθητα ηχεία, μιλάμε για το μέσο ηχείο του μέσου χομπίστα στα 87-88 ευαισθησία.
Επίσης λέει πλαγίως πως είμαι ψεύτης (ναι, πλαγίως και ευγενικά βεβαίως βεβαίως) και πως εδώ και καιρό ανεβάζω μαϊμού μετρησεις, μάλλον απο το σύστημα του γείτονα, διότι πχ
Προφανώς και ολα τα αλλα που ανέβασα ή είπα εδώ ειναι απο το σύστημα του γείτονα.Οι μετρήσεις που δείχνεις δεν συμβαδίζουν με την ανομοιομορφία του χώρου σου και με τα 3μ. απόσταση από τα ηχεία.
Εκατοντάδες ασθενείς τον χρονο, χιλιάδες στην καριέρα μου μεχρι σημερα, μου εμπιστεύονται την υγεία τους, και έχουμε εδώ "φίλους" να μας λένε παραχαράκτες μετρήσεων-ψεύτες ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ.
Και απο αποσταση μάλιστα.
Οποίος θελει έρχεται, μετράμε, και αν δεν βγουν οι μετρησεις ίδιες/παρόμοιες (όσο επιτρέπει ο διαφορετικός εξοπλισμός) με αυτές που ανεβάζω του κερνάω τα αεροπορικά +μπυρες. Αυτο ειναι το σύστημα κυριοι, μέτριο-αξιοπρεπές, κατηγορια περιπου 6000€ συνολο σε μέτριο-αξιοπρεπή χώρο. Και παίζει τόσο. Δεν ειναι "υπέροχο". Και ναι, περνάει τα 100db και παραπέρα. Ελπίζω να βρω χρήματα να πάρω αλλο. Αλλά ψέμματα για το στέρεο, ε όχι, ήμαρτον!
(Αυτη ειναι η παράλληλη συζητηση, που παραλίγο να γίνει κυρίως θέμα).
Στο ψητό παλι:
Εγω λεω πως 90db κορυφής σε κλασικη σημαίνει 70db μέση στάθμη, μην παω και παρακάτω. Στα 70db χανεις πληροφορία, αν συνυπολογίσεις και το κατώφλι θορύβου του δωματιου. Μπορει να χανεις ακόμα και pianissimo νότες, σίγουρα χανεις πληροφορία χωρου, και χανεις και μέρος της μουσικής-καλλιτεχνικής έκφρασης.
Υποστηρίζω λοιπον πως χρειαζεσαι τριψήφια watt τουλαχιστον, σε ενα μέτριο παθητικο σύστημα, για να είσαι στα τριψηφια db, και οι φίλοι (και οι άλλοι απο την χαρμαν) λένε για τετραψήφια watts!!! (O Γιάννης τέλος λέει πως δεν μπορείς να βάλεις 150+ στιγμιαία Watt σε ενα 7-8ιντσο μιντγουφερ γιατι θα το κάψεις).
Επίσης υποστηρίζω πως για να μπορείς να ακουσεις τα 105db κορυφής χωρίς να εκνευριστείς χρειαζεσαι και αξιοπρεπές RT60. Και όσο πληρώνεις, τοσο ανεβαίνουν και τα db. Μακάρι να φτάνει η τσέπη μας να μπορουμε και 115 και παραπανω στη θέση ακροασης.
(Α, και ο ΚΚ κανει χαβαλε σχόλια στο ξεκούδουνο, συστηματικά.)
Χαώδης διαφορά. Απο τα 14 στα 1000+watt, και ολα τα ενδιάμεσα.
Άσε για τις χροιές να μην το πιάσουμε καλυτερα.
Οπότε βλεπεις πως υπαρχει πραγματική διαφωνία.