SHARP LC60 LE752 σχόλια και εντυπώσεις

Reaction score
4
Αν ξέρεις και μπορέσεις κάποια στιγμή να μου έγραφες πως να κάνω αναβάθμιση στη 42PFL7403D/10 ( ενώ δε παίρνει internet λέει ότι για να κάνω αναβάθμιση πρέπει να έχω στικάκι και PC/MAC)και δεν ξέρω τι εννοεί όταν λέει PC/MAC;

Reaction score
1.457
Οκ,καλή διασκέδαση και αύριο θα το δούμε πάλι.Πάντως μην ξεχάσεις να περάσεις το firmware στο bd player,είναι σημαντικό.

Reaction score
4
Επιτέλους δουλεύει το τηλεκοντρόλ της sharp όταν παίζει το DVD.Ήθελε απενεργοποίηση το HDMI-CEC στις συσκευές,ευχαριστώ φίλε lesarro για τη βοήθεια.Το dvd to LG 325 μπαίνει στο ίντερνετ αλλά δεν έχει νέα αναβάθμιση.
Μήπως ξέρεις πως να κάνω αναβάθμιση στη παλιά PHILIPS 42PFL7403 που έχω.Το έχω το firmware αλλά δε της έχω ξανακάνει και φοβάμαι γιατί λέει ότι για να κάνω αναβάθμιση πρέπει να έχω στικάκι και PC/MAC και δεν ξέρω τι εννοεί με το PC/MAC ούτε πως γίνετε.Θέλω να το κάνω μήπως και στρώσει αυτό που μου κάνει από την αρχή.Όταν μείνει χωρίς κανάλι ( μαύρη οθόνη) δεν επανέρχεται παρά μόνο αν τη βγάλω από τη πρίζα για 15-20 ώρες και μετά από πολλά πατήματα του on-of από τη TV και καναλιών από το τηλεκοντρόλ.Στην αρχή βέβαια 1 ώρα με βγαλμένη πρίζα επανερχόταν

Reaction score
1.457
Αν έχεις usb στικάκι θα βάλεις το αρχείο με το firmware της philips και θα συνδέσεις το στικάκι στην τηλεόραση και από το μενού της θα κάνεις την αναβάθμιση.
Pc ή mac για να κατεβάσεις το firmware από το site της Philips

Reaction score
1.457
Δες τις οδηγίες της Philips για την αναβάθμιση:

What do you need ?
• An archive utility that supports the ZIP-format (e.g.

WinZip for Windows of Stuffit for Mac OS).
• A USB portable memory with min. 64 Mb free space.

New software can be downloaded from the www.philips.com/support website.

1. Click on the Download arrow in the upper left corner of your screen.

2. Save the latest software upgrade file to your computer.

3. Double click on the zip-file and copy the file “autorun.upg”

to the root directory on the USB portable memory.

Το τελευταίο firmware:42pfl7403_60_fus_aen.zip

Δηλαδή κατεβάζεις το αρχείο στον υπολογιστή,αποσυμπιέζεις το αρχείο .zip με ανάλογο πρόγραμμα όπως το WinZip και το αρχείο autorun.upg που θα δημιουργηθεί το περνάς σε usb stick.Συνδέεις μετά το στικάκι στην τv και από το μενού της θα κάνεις την αναβάθμιση.Μη το φοβάσαι δεν είναι τίποτα και δε θα σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην tv.

Reaction score
4
Έκανα αναβάθμιση,όλα πήγαν καλά αν τρόμαξα λίγο στην αρχή γιατί μόλις πάτησα το μενού άρχισε να τη κάνει μόνη της πριν προλάβω να πάω στο συγκεκριμένο μενού.Πληροφοριακά δεν είδα καμιά αλλαγή στο μενού μακάρι να διόρθωσε το πρόβλημα που έκανε

Reaction score
1.457
Ας μην βγούμε άλλο εκτός θέματος και ας επανέρθουμε στη Sharp!

Παιδιά με το τελευταίο firmware έχουν μια κάπως πράσινη απόχρωση τα χρώματα ή είναι ιδέα μου?Νομίζω με το προηγούμενο firmware δεν υπήρχε αυτό!
Αναφέρομαι στους κατόχους LE750/751/752 και LE650/651/652 αναξαρτήτως μεγέθους tv.

Reaction score
4
Ναι ισχύει στη LE650 εμένα μου φάνηκε ότι έγινε και πιο ξεθωριασμένο το χρώμα το πήγα από 12 στο 14 και τη θερμοκρασία του σώματος από απαλή πού την είχα σε μέτρια

Last edited:

Reaction score
1.457
Σε μένα στις σκοτεινές σκηνές κυρίως και όχι πάντα,υπάρχει μια πράσινη απόχρωση που δεν υπήρχε πριν.Εχω βάλει απόχρωση δέρματος στο +2 και έχει φτιάξει αρκετά,αλλά και πάλι εμφανίζεται που και που ακόμη και με original bluray δισκάκια!

Reaction score
10
Χαιρετώ το φόρουμ! Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας στο συγκεκριμένο thread, γιατί διαβάζοντάς τα επέλεξα και εγώ να γίνω κάτοχος της συγκεκριμένης TV (LC60LE752E). Αγοράστηκε από το Πλαίσιο με τα γυαλιά 3D δώρο και τις 50 άτοκες και αναβαθμίστηκε άμεσα σε λογισμικό 0.2.3.3.
Παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί με τη Sharp όση ώρα ήθελα, θεωρώ σκόπιμο να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες εμπειρίες μου.

Καταρχήν από πλευράς χρωμάτων μου φάνηκε πολύ καλή "out of the box". BTW οι ρυθμίσεις που είχε ήταν αυτές που είχαν αναφερθεί σαν προτεινόμενες από τον τεχνικό (στις αρχές αυτού του thread). Για χρήση PVR και TimeShift, απαιτεί μορφοποίηση του USB stick ή σκληρού δίσκου που θα συνδέσετε πάνω της. Η μορφοποίηση γίνεται σε partition Linux ext4, όπου δημιουργείται ο φάκελος που γράφει τα αρχεία η τηλεόραση (το default όνομα του δίσκου είναι TV_DRIVE). Αυτό είναι πρόβλημα αν θέλετε να γράφετε στον ίδιο δίσκο και τις ταινίες που θέλετε να αναπαράγετε στην TV, αφού δεν είναι εύκολο να διαβάσετε την partition του Linux εύκολα (χωρίς εγκατάσταση επιπλέον λογισμικού). Μια καλή λύση που δούλεψε σε εμένα (στον εξωτερικό δίσκο 320GB που έβαλα) είναι να μικρύνω την αρχική partition (ext4) μέσω του Gparted (σε Ubuntu Linux) από 320GB σε 100GB, και να προσθέσω μια δεύτερη FAT32 ή NTFS με τα υπόλοιπα 200GB για να διαβάζεται απευθείας στο PC (ή τον Mac με τη βοήθεια του NTFS Mounter http://ntfsmounter.com για το 10.6).
Η εγγραφή σε PVR καταλάμβανε περίπου 1,5GB/ώρα εγγραφής σε πρόγραμμα SD.
Ο δορυφορικός δέκτης δούλεψε καλά, αν και δεν βρήκα τρόπο να ξετσεκάρω "μπουκέτα" πριν την αποθήκευση των προγραμμάτων που προκύπτουν από την αναζήτηση.
Για κάποιο λόγο, στο EPG μου εμφανίζει τα περισσότερα προγράμματα με τα αγγλικά τους ονόματα, ενώ στις πληροφορίες του ενεργού καναλιού το τρέχον πρόγραμμα εμφανίζεται στα ελληνικά (γλώσσα TV στα ελληνικά).
Αρκετά ενοχλητικό το ότι δεν έχει ισχύ να παίξει αρχεία HD με μεγάλο bitrate. Σε αρχεία 1080 .mov φτιαγμένα από iMovie με bitrate περί τα 50Mbps κολλάει τραγικά. Το ίδιο αρχείο παίζει μια χαρά στο media player WD TV Live που είναι συνδεδεμένο στη Sharp μέσω HDMI. Αν σκεφτώ ότι το WD TV Live διαβάζει κατευθείαν δίσκους Mac OS HFS+, δεν κομπιάζει στα "βαριά" αρχεία και παίζει μια χαρά τους υπότιτλους (και το DTS), καταλήγω δυστυχώς ότι η Sharp δεν θα χρησιμοποιηθεί ως media player. Αναγκαστικά ο δίσκος θα παραμείνει σε αυτήν για χρήση PVR/Timeshift, ενώ θα συνδέσω δεύτερο δίσκο στο WD Live.
Για θέαση ταινιών μέσω streaming (DLNA) όπου διάβαζε αρχεία μέσα από ένα WD MyBook World, η Sharp τα πήγαινε καλά, με εξαίρεση ότι δεν είχες τρόπο να προχωρήσεις γρήγορα μπροστά/πίσω την ταινία. Το στικάκι USB που τη συνοδεύει για σύνδεση WiFi υποστηρίζει και 802.11n, αλλά όχι δίκτυο 5GHz (μόνο 2.4GHz). Ίσως να χρειάζεται να τοποθετηθεί σε προέκταση USB για καλύτερη λήψη σήματος (έδινε περί τα 60% στα 5 μέτρα από το router).
Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει με τον ήχο: αν παίξω με πηγή από USB ή Internet, μετά συχνά κάνει διακοπές ο ήχος στα επίγεια ή δορυφορικά κανάλια, μέχρι που σταματάει τελείως (η εικόνα παραμένει άψογη). Σβήνω/ανάβω από το μπροστινό πάνελ (όχι το κοντρόλ) και στρώνει. Θέλει περισσότερη διερεύνηση.
Στο internet μέσω AquosNET+ καθυστερεί υπερβολικά, ενώ δεν διατίθεται το Skype στις εφαρμογές της (κάτι που θα το ήθελα και θα με έβαζε στη διαδικασία να αγοράσω κάμερα για την TV).

Αυτά προς το παρόν. Συγνώμη για το μακροσκελές, αλλά ήταν το πρώτο μου post…
Μ.Τ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.255
Αυτά προς το παρόν. Συγνώμη για το μακροσκελές, αλλά ήταν το πρώτο μου post…
Μ.Τ.
Καλώς ήρθες! Περιμένουμε περισσότερα μακροσκελή! :)

Reaction score
1.457
Καποίες ρυθμίσεις που βρήκα σε ξένο φόρουμ,απλά τις αναφέρω για να τις δοκιμάσετε κι εσείς:

Contrast: 8
Brightness: 11
Colour intensity: 11
Backlight: 60
Colour temperature: intensive
Sharpness: 4
Active backlight: on
DMM: Middle
DNC: Middle
Skin tone: 0
Deblocking filter: on

Reaction score
1.457
Να δώσω και τις ρυθμίσεις που έχω βάλει στη δική μου (με το μάτι,εμπειρικά) για τη θέση User:

Contrast: 10
Brightness: 10
Colour intensity: 10
Backlight: 88
Colour temperature: Απαλό
Sharpness: 2
Active backlight: on
DMM: off
DNC: off
Skin tone: +2
Deblocking filter: on

Last edited:

Reaction score
0
Καλησπέρα,μια ερώτηση στους κατόχους, ο explorer της tv αναπαράγει flash περιεχόμενο?
Αν όχι εχει youtube ενσωματομένο?
Ας δοκιμάσει κάποιος an υπάρχει η δυνατότητα να δεί πως παει απο κίνηση σε καποιο racing game h fifa-pro.

Reaction score
1.457
Πριν λίγο μου εμφάνισε νέο λογισμικό η tv το 0.2.3.5.
Στο site της sharp δεν έχει ανέβει ακόμη,οπότε είναι άγνωστες οι αλλαγές που έχει.Αρχίζω και κατεβάζω...και ο θεός βοηθός!:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic