SONY BRAVIA LCD τεχνολογίας SXRD A55" - R70" Full HD1080

Reaction score
11
harmem said:
VIDEOMIX said:
Έχουμε να κάνουμε με την "Αχίλειο πτέρνα" της έρευνάς μας. Το κατάστημα του Περιστερίου είναι το μόνο που δεν μιλήσαμε μαζί του διοτι εκνευριστηκά δεν σηκώνουν το τηλέφωνο όσο κι αν προσπαθήσαμε, λες και παίρνω τηλέφωνο σε δημόσια υπηρεσία.
Σ'αυτο εχεις απολυτο δικιο.. Αλλες φορες μου εχει τυχει να το σηκωσουν αμεσως (χθες για παραδειγμα) και αλλες φορες δεν το σηκωνουν ΠΟΤΕ...
Παντως οι συγκεκριμενες πληροφοριες σου απο τα αλλα καταστηματα ισως μου ειναι χρησιμες και θα εξηγησω το λογο. Εκανα την παραγγελια 20/11 απο Περιστερι. Μου ειχαν πει τοτε οτι θα καθυστερησει λιγο και θυμαμαι χαρακτηριστικα που οταν επρεπε να συμπληρωσουν το πεδιο "Χρονος Παραδοσης" ειπε ο ενας στον αλλο.. "Βαλε καμια 15αρια μερες να ειμαστε σιγουροι." και εβαλαν 5/12. Τοτε μου ειχε πει ο υπαλληλος πως η εισαγωγη ειναι απο Ελληνικη Sony αλλα απο αλλη πηγη τωρα εμαθα οτι η συγκεκριμενη αλυσιδα δεν κανει εισαγωγη απο sony hellas αλλα απευθειας απο sony ευρωπης διοτι κανει μαζικες παραγγελιες για ολα τα καταστηματα της σε Ελλαδα και Γερμανια.Ισως αυτη ειναι η απαντηση στο γιατι κοστιζει 300 ευρω λιγοτερα απο τα αλλα καταστηματα. Για εγγυηση βεβαια δεν υπαρχει προβλημα.Η sony hellas την αναγνωριζει κανονικα. Αν συνδιασουμε το γεγονος οτι στην Ελλαδα υπαρχει μονο στο Περιστερι και στα αλλα θα ερθει μετα τις 28/12 μαλλον σημαινει πως εχουν φερει ενα δειγμα στο Περιστερι και θα ερθουν μαζικα για ολα τα καταστηματα τελος του μηνα μαζι ισως με τις παραγγελιες απο Περιστερι. Αρα ειμαι αναγκασμενος να περιμενω εως τελος του μηνα.
Εγω παντως επειδη εχω το χαρτι στα χερια μου που λεει --παραδοση 5/12-- εκανα χθες καποια τηλεφωνα στο Ινστιτουτο Καταναλωτη και αν απο Δευτερα δεν δω φως στην παραλαβη θα δω τι θα κανω. Ισως προχωρησω σε εγγραφη καταγγελια οπως μου ειπαν και θα ασχοληθουν αυτοι. Δεν ξερω ομως ποσο συμφερει να ακυρωσω την παραγγελια και να την παρω 300 ευρω πανω απο το να περιμενω εστω και εως τελος του μηνα με κλεισμενη τιμη 2222. Μαλλον για 300 ευρω κατω αξιζει η αναμονη.

Reaction score
14
anton1383 αν θές να γράφεις τα σχόλια σου αμέσως μετά τα [/quote] και όχι πρίν. Μπορείς να κάνεις edit/modify τα ποστ σου

ευχαριστώ

Reaction score
118
O Αντ'ωνης δεν έκανε ούτε πρίν ούτε μετά σχόλιο. Που το είδες βρε ντρίμ; :?

Επιτέλους μιλήσαμε με Περιστέρι και πράγματι είπαν τα ίδια και σε εμάς. Ιδια τιμή, ετοιμοπαράδοτη!!!!!!!!???????????
και όλα τα άλλα που αναφέρθηκαν. 8)

Reaction score
118
Φυσικά και την έχουμε δεί. Άλλωστε, το thread πραγματεύεται και αυτήν.
Είναι η ίδια τηλεόραση με την 55" που συζητάμε κυρίως, απλά είναι στις 70".

Την είδαμε και αυτή στην έκθεση, η μάλλον, αυτή είδα στην έκθεση και οχι την 55".

Άριστη η εικόνα της με blue ray που την είδα και η τιμή χονδρικά είναι στα 5-5500 ευρό.

Reaction score
0
VIDEOMIX said:
O Αντ'ωνης δεν έκανε ούτε πρίν ούτε μετά σχόλιο. Που το είδες βρε ντρίμ; :?

Επιτέλους μιλήσαμε με Περιστέρι και πράγματι είπαν τα ίδια και σε εμάς. Ιδια τιμή, ετοιμοπαράδοτη!!!!!!!!???????????
και όλα τα άλλα που αναφέρθηκαν. 8)
VIDEOMIX μπορεις να το επαναλαβεις αυτο? Σου ειπαν πως ειναι ετοιμοπαραδοτη? Και εμενα μ' εχουν και περιμενω....??? Καλα αν ισχυει αυτο θα παω αυριο πρωι εκει και αν μου που δεν υπαρχει θα γινει μαχη... Σου ειπαν δηλαδη πληρωνεις και την παιρνεις μαζι σου? :shock: :twisted:
Ασχετο.. Πως στην εκθεση ειδες μονο την 70αρα αφου ηταν διπλα διπλα με την 55αρα.. :shock:

Reaction score
0
dream_GR said:
Η 70άρα ήταν μόνη στην high end (Ledra) ενω στο Hellexpo Palace έπαιζαν και οι 2 (55 &70)
Σωστα.Νομισα οτι εννοουσε την εκθεση στο helexpo.

Reaction score
118
Harmem, σε λίγο θα έρθει ο αδελφός μου επίσκεψη και θα τον ρωτήσω.
Αυτός μίλησε μαζί τους.
Θα πάω στην Κηφησίας να την δώ. Σε ps3 ε; Τέλεια. 8)

Reaction score
0
VIDEOMIX said:
Harmem, σε λίγο θα έρθει ο αδελφός μου επίσκεψη και θα τον ρωτήσω.
Αυτός μίλησε μαζί τους.
Θα πάω στην Κηφησίας να την δώ. Σε ps3 ε; Τέλεια. 8)
Ενταξει κανονισα. Εχει καποια διαθεσιμοτητα απ' οτι καταλαβα. Τριτη θα παραλαβω επιτελους. Αντε να δουμε... Τι να δουμε δηλαδη? Βlu ray player δεν εχω για να δω την εικονα που ειδα στο helexpo..
Θα περιμενω ομως και θα αποζημιωθω σιγουρα..

Reaction score
0
VIDEOMIX said:
Που κανόνισες; Στο πλαίσιο; Εκεί πόσο την έχουν;
Eχω παραγγειλει απο 20/11 στο media markt Περιστεριου. 2330 με 0% προκαταβολη+12 δοσεις.

Reaction score
0
Σημερα περασα μια βολτα απο το media markt Περιστεριου (μενω ακριβως διπλα :D) και εστηναν την 70αρα... τι να πω ΤΕΡΑΣ.. δεν την ειδα να παιζει θα παω μια βολτα και αυριο, τιμη 5000 στρογγυλα.

Reaction score
0
Εγω παρελαβα χθες τη 55αρα αλλα δυστυχως δεν ειχα καθολου χρονο να δω τι παιζεται. Σημερα το βραδακι θα ασχοληθω λιγο. Απο μια πρωτη ματια παντως ειδα το τηλεοπτικο σημα ειναι αρκετα καλο χωρις ομως να με τρελαινει αλλα το επιγειο ψηφιακο στα καναλια της ΕΡΤ πολυ πολυ καλυτερο απο το αναλογικο.Χθες ειχε βολευ τον Παναθηναικο το ΕΤ1 και ταυτοχρονα το φηφιακο ΣΠΟΡΤ ΠΛΑΣ και η διαφορα τους ηταν αισθητα μεγαλη. Παντως για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις το τηλεοπτικο σημα ΔΕΝ ειναι καθολου προβληματικο.Εινα μια χαρα καλυτερο απο αυτο που καποιοι ειδατε στο media markt αλλα χειροτερο απο το ψηφιακο που ειναι και λογικο...
Θορυβος καθολου.Μικρο προβλημα στην καθετη θεαση.Το εχουμε πει πολλες φορες. Η συγκεκριμενη tv ειναι για να βλεπει καποιος καθιστος και οχι ορθιος.Οριζοντια θεαση χωρις προβλημα. Οταν την ανοιγεις εχεις εικονα μετα απο περιπου 10'' αλλα χρειαζεται μερικα δευτερα ακομη να εχεις τη σωστη εικονα. Για ζεστη δεν ξερω διοτι δε δουλεψε πολυ. Στα αρνητικα της η συνδεση με το pc μεσω vga που η εικονα φαινεται μικροτερη απο την πραγματικη οθονη της τηλεορασης και δεν υποστηριζεται επισημα η συνδεση dvi-hdmi.Eνας φιλος εκανε συνδεση dvi-hdmi χωρις προβλημα για 20' και ειδε κλιπακια απο τον υπολογιστη του αλλα το Manual προτεινει την rgb συνδεση. Αυτο εμενα δε με αφορα διοτι δε μ' ενδιαφερει να συνδεω pc αλλα το αναφερω για καποιους που νοιαζονται. Για υλικο blu-ray βεβαια οσοι ειδατε εικονα στην εκθεση ΞΕΡΕΤΕ...
Ενα dvd που εβαλα μου φανηκε πολυ καλο αλλα θελω να το δω με τη σωστη συνδεση και καλωδιο και χρειαζομαι τη συμβουλη σας για αυτο διοτι δε γνωριζω πολλα πραγματα απο συνδεσεις. Λοιπον..
Εχω ενα home cinema 5.1 της LG (χωρις hdmi) που αγορασα περυσι με dvd και βιντεο μαζι. Η συνδεση με την παλια μου τηλεοραση γινοταν με φτηνιαρικο καλωδιο scart και στις ρυθμισεις του dvd ειχα ενεργοποιησει τη συνδεση rgb για καλωδιο scart. Ξεθαψα χθες το manual και λεει μεσα.. Αν διαθετετε τηλεοραση υψηλης αναλυσης απενεργοποιηστε τη συνδεση rgb και ενεργοποιηστε τη λειτουργια progressive scan .Λεει οτι πρεπει να συνδεσω τη συσκευη με την τηλεοραση ως εξης.. SCART στη δευτερη θεση (εχει δυο θεσεις για scart) απο dvd/video σε componet συνδεση στην τηλεοραση. Στο manual της 55Α2000 βλεπω τωρα οτι απο componet παιρνεις 720p,1080i.
Eπειδη δεν ξερω σας ρωταω..
Η συνδεση scart - componet ειναι καλυτερη απο scart-scart ?
Το καλωδιο componet ειναι αυτο που εχει πρασινο-μπλε-κοκκινο και αλλα δυο βισματα για ηχο ?
Υπαρχει καλωδιο scart σε componet και που μπορω να βρω καλη ποιοτητα?
Ο scaler της τηλεορασης μου ποτε πιανει δουλεια ? Δουλευει μ'ολα τα σηματα εκτος αν παρει 1080p απο hdmi ?
Tελικα τι πρεπει να κανω? Να συνεχισω να συνδεω dvd-tv με scart-scart, scart-componet ή να παρω ενα dvd με hdmi?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
To καλύτερο που έχεις να κάνεις για να αξιοποιήσεις την τηλεόραση είναι να πάρεις ένα dvd player που να έχει hdmi και να κάνει και upscale τα dvd τουλάχιστον στα 1080i. Όλα τα υπόλοιπα νομίζω είναι ημίμετρα... αξιοποίησε όσο περισσότερο μπορείς την τηλεόραση που πήρες...

Από αυτό το dvd player μπορείς να στείλεις τον ήχο στο lg ώστε να το χρησιμοποιήσεις ως ενισχυτή...

Αν παρόλαυτά θέλεις να χρησιμοποιήσεις το lg πάρε ειδικό καλώδιο scart - component. Προσοχή εδώ γιατί κυκλοφορούν και καλώδια scart - rgb που δεν κάνουν για σένα....

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
To καλύτερο που έχεις να κάνεις για να αξιοποιήσεις την τηλεόραση είναι να πάρεις ένα dvd player που να έχει hdmi και να κάνει και upscale τα dvd τουλάχιστον στα 1080i. Όλα τα υπόλοιπα νομίζω είναι ημίμετρα... αξιοποίησε όσο περισσότερο μπορείς την τηλεόραση που πήρες...

Από αυτό το dvd player μπορείς να στείλεις τον ήχο στο lg ώστε να το χρησιμοποιήσεις ως ενισχυτή...

Αν παρόλαυτά θέλεις να χρησιμοποιήσεις το lg πάρε ειδικό καλώδιο scart - component. Προσοχή εδώ γιατί κυκλοφορούν και καλώδια scart - rgb που δεν κάνουν για σένα....
Mαλλον μπερδευτηκα και εκανα λαθος. Πηρα καλο scart-rgb και δεν παιζει. Στο μενου progressive scan του lg εχει 3 επιλογες. vga-YPbPr-off. kai στο menu output select εχει ... rgb-YPbPr. Eβαλα το progressive scan sto vga και το tv output στο rgb. Η εικονα αλλαζει και γινεται παραμορφωση. Χωριζεται στη μεση η οθονη. Νομισα οτι γινεται progressive scan με 2 τροπους αλλα μαλλον χρειαζεται μονο scart σε componet. Τωρα που εχω καλο καλωδιο scart-scart μπορω να δουλεψω με καποιον ανταπτορα ή πρεπει να παρω νεο καλωδιο?

Δε ξερω τι να κανω. Να δωσω χρηματα για νεο dvd και μετα απο λιγο καιρο να παρω bluray player? Aν παλι αγορασω νεο dvd με upscale δε θελω να δωσω πολλα χρηματα.Υπαρχει κατι εως 150-200 ευρω? Aυτα εχουν καλυτερο scaler απο αυτον της τηλεορασης μου? Το oppo με upscaling σε 1080p θα εχει καλυτερο scaler ? Αν ναι τοτε ισως αξιζει να παραγγειλω το νεο Oppo 1080p να ξεμπερδευω..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο