The Official Optoma 72 Thread

Reaction score
164
Να σου πω μια ιδέα; Γιατί δεν βάζεις μια βάση για πλάσμα, από αυτές που μαζεύουν και απλώνουν; Αρκεί βέβαια να μπορεί να είναι μαζεμένη και να μην κατεβαίνει από το βάρος του προβολέα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Οριστε! Οποιος σκεφτεται, γενναει...ιδεες! Unforgiven σε ευχαριστω. Αυριο ειμαι για ψαξιμο εδω (σιγα μην βρω, αλλα τουλαχιστον θα δοκιμασω αντοχες!)

Reaction score
164
Γενικά υπάρχουν πολλές βάσεις σαν και αυτή που θέλεις, για προβολέα, αλλά το κακό είναι ότι, όσες τουλάχιστον βρήκα, μαζεύουν σε δύο κομάτια μόνο, οπότε αν είναι 1 μέτρο κατεβασμένος, θα είναι γύρω στους 60 ανεβασμένος.
Πάντως δες:
http://www.wedgwood-group.com/projector_ceiling_mounts.htm
http://www.portables.co.uk/acatalog/Projector_Ceiling_Mounts.html
http://www.ausmedia.com.au/projector_mounts.htm
http://www.videocentric.co.uk/projectors/projector-accessories/aero.shtml
και πολλά άλλα από google!
Πρόσεχε μόνο στη βάση που θα βρεις να ταιριάζουν οι τρύπες!
Ακόμα, αν ψάξεις στο θέμα για το Powerbuy της AMOI, θα βρεις έναν Έλληνα κατασκευαστή που απ' ό,τι έχω ακούσει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ίσως μπορεί να βοηθήσει!

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.049
Καλα unforgiven θα σε κανουμε επιτιμο μελος του Optoma 72i owners thread γιατι μας εβαλες τα γυαλια :wink:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.049
Dream gr τι θα γινει θα ερθεις να βοηθησεις να βγαλουμε τιποτα φωτο το ΠΣΚ ? :)

Reaction score
0
Για σας συμφορουμίτες .
Έχω το εξής πρόβλημα : θέλω να βάλω έναν optoma hd72 σε ένα home theater room που ετοιμάζω στο καινούριο μου σπίτι άλλα οι διαστάσεις είναι περιορισμένες ... Το βάθος του δωματίου είναι 4,04 μ και η οθόνη θα είναι 80 inches (σκέφτομαι για σταθερή κατασκευη με μελαμίνη και screen goo , κορνίζα από μαύρο βελούδο κλπ) . 1,5 μ απο την οθόνη προς τον θεατή κατεβαίνει ένα δοκάρι 32 πόντους (από τα 2,8μ ταβάνι) με πάχος 30 πόντους. Η θέση του optoma για να δώσει τέτοιο μέγεθος θα έιναι ή ακριβώς από πάνω απο το κεφάλι μου ή ένα μέτρο πιο μπροστά. ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΊΝΑΙ Η ΕΡΏΤΗΣΗ : ΘΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΘΌΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ OPTOMA Ή ΌΧΙ. Αν μπορεί κάποιος που τον έχει να μου πει την αποψή του θα είμαι υπόχρεως , μην πάω και σκάσω 2 χιλίαρικα και μετά τρελλαθώ.
Ευχαριστώ

p.s. μεγαλύτερη δυνατή διάσταση οθόνης 185cm πλάτος.
2p.s. κάνω ακοόγραμμα ετησίως και πάντα ακούω μέχρι τα 20db ...αν βάλω AC/DC στο τέρμα για κανα δύο ώρες λέτε να ανέβω πάνω απο 27??? :p

V

VIDEOMIX

Guest
Εκτός απο το οτι υπάρχει η δυνατότητα στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ να τον ακούσεις σε απόλυτη ησυχία, απο την εμπειρία μου σου λέω οτι το μηχάνημα είναι αθόρυβο. Και γενικά οι optoma projectors είναι εξαιρετικοί στον τομέα αυτόν.
Μεγαλύτερη βέβαια εμπειρία έχουν οι κάτοχοι του μηχανήματος. Ας απαντήσουν και αυτοί. 8)

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση , θα ακούσω την συμβουλή σου και θα πάω να τον ακούσω.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.049
Eγω δεν τον ακουω αλλα δεν τον εχω βαλει ταβανι ακομα.......που μενεις?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μπα, κανει θορυβο ο ΟΡΤΟΜΑ; Εγω δεν τον ακουω στο ενα μέτρο που τον βαζω προσωρινα (θα ...ταβανιασθει προσεχως). Ζεστη ομως κανει!!!

GTX

Reaction score
39
Εγώ τον έχω βάλει στο ταβάνι και μπορώ να σου πω οτι δεν είναι αθόρυβος.

Και εξηγούμε, δεν κάνει κανένα φοβερό θόρυβο και γενικά δε θα σε ενοχλήσει ποτέ κατά την θέαση ταινίας ακόμα και σε σχετικά χαμηλά επίπεδα έντασης. Το βράδυ που αναγκαστηκά ακούω σε πολύ χαμηλή ένταση (βλέπε διμέρισμα) τον ακούω αν τον βάλω στο bright mode. Απλά τον ακούω ομως δεν ενοχλεί, καμία σχέση με τον Χ1 που είχα που για να ακούσεις την ταινία σε χαμηλή ένταση έπρεπε να κλείσεις τον προβολέα :shock:

Κάτι ακόμα που έχω παρατηρήσει εγώ (και ο sothoms που το΄χουμε συζητήσει) είναι οτι άμα παίζει στα 60Hz (NTSC δηλαδή) κάνει ένα σφήριγμα (υψηλής συχνότητας :shock:) αυτό ανάλογα με τη θέση που κάθεσαι μπορεί και να μη το ακούς, αν το προσέξεις και επικεντρώνεις την προσοχή σου σε αυτό μπορεί και να ενοχληθείς. Αυτό το σφήριγμα μπορείς να το ακούσεις μόνο βράδυ σε απόλυτη ησυχία. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στον Ανδρέα να ακούσεις μόνος σου. Πάντως έχω παρατηρήσει οτι στον Ανδρέα δεν ακούγεται τίποτα σε σχέση με το σπίτι μου (γενικά μιλάω όχι για το σφήριγμα) αυτό μάλλον έχει να κάνει με τον χώρο του Ανδρέα που είναι πολύ μεγαλύτερος απο το σαλόνι μου και ίσως και με τα πράγματα που έχει γύρω και αποροφούν ίσως τους ήχους. Μπορεί στο σπίτι να γίνονται και περισσότερες ανακλάσεις του ήχου από τον τοίχο που είναι ακριβώς πίσω απο τον προβολέα και το ταβάνι. Σε κάθε περίπτωση πάντως πήγαινε να ακούσεις ο ίδιος :D

Reaction score
446
Γιώργο το σφύριγμα που κάνει μου το ανέφερε κι άλλος και του το κάνει και στα 50 hz.
Θεωρώ ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι η συχνότητα περιστροφής του τροχού.

Reaction score
0
Στην Γλυφάδα μένω .
Πήγα σήμερα στην ηχοέκφραση στην Ηλιούπολη αλλά πουλήσαν και το ντέμο , θα πάω στην φραντζή από Δευτέρα.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.049
giol μιας και ειμαι και εγω Γλυφαδα......αν θελεις you are wellcome

Reaction score
0
spylab θα είμαι υπόχρεως στείλε μου ένα pm αν θέλεις με το τηλέφωνο σου να σε πάρω να κανονίσουμε όποτε μπορείς.Ευχαριστώ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ψαχνοντας στο μενου του 72 ανακαλυψα οτι ο ΟΡΤΟΜΑ μου δεν εχει επιλογη DCDj, Deinterclace και Noise reduction παρ΄ολο που στην προσοψη γραφει DCDj by Faroudja.Γιατι; Τι συμβαινει και υπαρχει αυτη η διαφοροποιηση; Ποσο ¨"μειον" ειναι;Ξερει κανεις;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Bαγγελη , ο Optoma σου εχει αυτη την επιλογη απλα υποθετω πως δινεις σημα μεσω HDMI και δεν μπορεις να την δεις διοτι τοτε ειναι ανενεργη.
Εαν θες να την δεις δωσε ενα απλο αναλογικο σημα (π.χ. composite) και μπες στο μενου.
Επιλεγεις Image , κατοπιν advanced και μετα DCDi.
Voila! :wink:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Παρεπιμπτοντως μας διαβαζει κανενας αλλος Λαρισαιος που να εχει προβολεα οποιασδηποτε φιρμας;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.726
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv