The Official Optoma 72 Thread

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Σε αλλους προβολεις το μενου τους εχει επιλογη αναλυσεων (480-576κλπ) .Ο ΟΡΤΟΜΑ γιατι δεν εχει;

Reaction score
164
lakiss51 said:
Σε αλλους προβολεις το μενου τους εχει επιλογη αναλυσεων (480-576κλπ) .Ο ΟΡΤΟΜΑ γιατι δεν εχει;
Ποιό είναι το νόημα της χειροκίνητης επιλογής ανάλυσης;
Ο προβολέας "καταλαβαίνει" ποιά ανάλυση του δίνουμε και έχει ως έξοδο μόνο την 1280Χ720.

Reaction score
14
unforgiven said:
lakiss51 said:
Ποιό είναι το νόημα της χειροκίνητης επιλογής ανάλυσης;
Ο προβολέας "καταλαβαίνει" ποιά ανάλυση του δίνουμε και έχει ως έξοδο μόνο την 1280Χ720.
μα αφού το πανελ του ειναι 1280χ768 γιατι να του πεις σου δίνω λιγότερα πίξελς βγάλε λιγότερα στο πανί?

Δεν γίνεται ετσι? Απλά όπως το καταλαβαίνω ο scaler του Optoma οτι του δώσεις βγάζει πάντα 1280p?

Reaction score
0
Άσχετο με τα τελευταία posts αλλά μόλις αγόρασα τον optoma και ήθελα να μοιραστώ την χαρά μου. Για αυτή την αγορά "ευθύνεται" ο spylab ο οποίος μου έκανε μια εκτενή παρουσιάση του δικού του και έμεινα άφωνος .Πήγα λοιπόν σήμερα στον Ανδρέα και μετά από ένα συγκριτικό αποφάσισα . Ακόμα βέβαια δεν έχω πάει στον χώρο που θα καταλήξει αλλά τον έχω βάλει στο σαλόνι και ήδη βλέπω(προβάλω σε τοίχο με χρώμα ώχρα...) δεν θα άντεχα ούτως ή άλλως διαφορετικά.

p.s. Spylab πήρα και έαν 200 gb sata mobile... :wink:

GTX

Reaction score
39
giol said:
Άσχετο με τα τελευταία posts αλλά μόλις αγόρασα τον optoma και ήθελα να μοιραστώ την χαρά μου. Για αυτή την αγορά "ευθύνεται" ο spylab ο οποίος μου έκανε μια εκτενή παρουσιάση του δικού του και έμεινα άφωνος .
Ελπίζω να τα διαβάζουν αυτά οι υπεύθυνοι της Optoma (βλέπε άλλο thread)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.049
giol φιλε μου σε περιμενω με μεγαλη χαρα και αυριο ακομα.......

Reaction score
0
Spylab θα σου τηλεφωνήσω να κανονίσουμε , έχω πάθει πλάκα , έχω κατεβάσει ένα πίνακα για να προβάλω και ακόμα η γυναίκα δεν ξέρει τίποτα, θα έχουμε γέλια.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
giol ο ...Πτωμα μας ειναι φοβερος! Τι ρεηνμποου και φουσκες! Απορω πως το βλεπουν μερικοι μερικοι. Το μονο κακο ειναι οτι σου ανοιγει την ορεξη για...1080!!!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
DreamGr και Unforgiven: Οταν βρισκει σημα απο τηλεοπτικο σταθμο (δορυφορικο) βγαζει οτι λαμβανει 579 στα 50Hz. Αυτο ειναι η αναλυση του σταθμου η μετατροπη του προβολεα;

Reaction score
164
576i λέει, όχι 579 ;)
Ναι, αυτή είναι η στάνταρ PAL ανάλυση που δίνει ο δέκτης. Ο προβολέας τη μετατρέπει σε 720p.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.049
Giol να εχεις και λιγο χρονο να κανουμε και καμια ρυθμιση με το DVE ........ :wink:

Reaction score
0
Και να μην ξεχνιόμαστε!

Για καλύτερο τηλεοπτικό σήμα, χρησιμοποιήστε ScartRGB με το ανταπτοράκι Scart->VGA που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Παίζει και ο Faroudja έτσι

Reaction score
0
Spylab έβαλα λίγο το dve και ασχολήθηκα αλλά σε εκρού τοίχο που προβάλω προσωρινά δεν ξέρω αν έχει νόημα (πάντως το skin tone στον τοίχο είναι τέλειο :lol: :lol: :lol:) .Τώρα είμαι στην αναζήτηση για βάση σε λογική τιμή .

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
576i λέει, όχι 579 ;)
Ναι, αυτή είναι η στάνταρ PAL ανάλυση που δίνει ο δέκτης. Ο προβολέας τη μετατρέπει σε 720p.
[/quote]
Σωστα , ηταν ...τυπογραφικο λαθος (οντως). Αλλα (ξεροκεφαλος εγω! ) θα επιμεινω: γιατι να μην βγαζει ο ΟΡΤΟΜΑ οπως οι αλλοι τις επιλογες αναλυσης; - και τι βλεπεις βρε αδελφε!
ΦΙΛΙΠΠΑ ΑΔΑΜΙΔΗ τι εννοεις παιζει και ο faroudza ετσι; μονο σε αυτη τη συνδεση;

Reaction score
164
Όταν ο προβολέας παίρνει συγκεκριμένη ανάλυση και βγάζει μόνο μία, τι επιλογές θα μπορούσες να έχεις; :?
Σε ποιούς προβολείς έχει δει επιλογές ανάλυσης; Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να υπάρχει επιλογή ανάλυσης είναι για μικρές αναλύσεις (κάτω του 1280Χ720) ώστε να εμφανίζεται η εικόνα μικρότερη. Πχ την 640Χ480 να την κάνει 800Χ600 αφήνοντας μαύρο γύρω-γύρω... Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας επιλογής...

Reaction score
50
Παιδιά να ρωτήσω κάτι: σε ορισμένα DVD με HDMI σύνδεση βλέπω "διπλά είδωλα" (ghosting νομίζω λέγεται;) ειδικά σε πρόσωπα με ανοιχτό φόντο από πίσω. Βέβαια ο προβολέας είναι στις πρώτες ώρες του και παντελώς αρύθμιστος... αλλά γνωρίζεται πώς μπορεί να διορθωθεί κάτι τέτοιο; Σημείωση ότι δεν εμφανίζεται σ' όλες τις ταινίες, σε ορισμένες μόνο. Το βλέπω όμως σχεδόν σε όλους του υποτίτλους. Καμιά ιδέα;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μανο , εαν εχεις αυξησει την τιμη του sharpness χαμηλωσε την.
Εαν οχι , κουνησε λιγο το καλωδιο και δες αν θα σταματησει το ghosting.
Πες μας τις παρατηρησεις σου μετα απο αυτες τις δοκιμες... :wink:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.726
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv