Tiς κολωνες μου μεσα....................

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Σχεδίασε και βάλε μας μια κάτοψη υπο κλίμακα όλου του χώρου ακροάσεως, να φαίνονται:

rack, ηχεία, κολώνες, παράθυρα, πόρτες, καναπές, θέση ακρόασης και βάλε και μερικές βασικές διαστάσεις επάνω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.300

λέω να πω και γω το μακρύ μου (το κοντό μου το αφήνω γι'αργότερα)...

βήμα 1ο:

πιάσε το σαμπ και φέρτο πιο μπροστά. (με ακρίβεια) φέρε το σαμπ σε τέτοια θέση ώστε όση απόσταση θα έχει η μπάφλα του σαμπ από τη μύτη σου, τόση ακριβώς να έχει και η μπάφλα των B&W απότη μύτη σου.

Με αυτή την τοποθέτηση το σαμπ θα είναι ελάχιστα πιο πίσω από την ευθεία ανάμεσα στα 2 ηχεία σου.

κάνε αυτό το βήμα, άκου, και πες μας αν άλλαξε κάτι.

και μετά βλέπουμε...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Απάντηση: Re: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Βασίλη μεταφορά δεν παίζει που να χτυπάει την βραζιλιάνικη κωλ@ρ@ του στο ταβάνι και να πέφτει το σοβαντεπί.Υπάρχουν 2 ζιζάνια και μια γκεστάπο.Οπότε ή τα ηχεία θα επιζήσουν ή τα λοιπά μέλη.Στο στοίχημα πάντως το ''λοιπά μέλη'' είναι κλειδωμένο.
Σχετικά με την εικόνα του συστήματος.Είναι εξαιρετική παρόλη την στενότητα του χώρου.Αν είχε περίπου 2 μέτρα ακόμα πλάτος θα μιλάγαμε σε άλλη βάση αλλά φεύ.
Μπουμάρισμα δεν υπάρχει στην θέση ακρόασης(που είδες βρε παλιοΚορίνθια τα 4 μέτρα?) αλλά το καταλαβαίνεις ότι μπορεί να δώσει κι άλλο σε θέμα μπάσου αλλά κάτι το συγκρατεί.
Μετά από κάποιους πειραματισμούς καταλαβαίνει κάποιος ότι ναι μέν το βελοντάιν κάνει κάποιες ρυθμίσεις αλλά όχι τις επιθυμητές για το χώρο του Βλάσση,γιατί ενώ όταν σκάει η μποτιά το στομάχι κάνει 3 ζεμπεκιές και 2 τσάμικες στροφές υπάρχει ''ουρά'' στην απόσβεση.Άρα όντως θέλει και άλλο πείραγμα κατόπιν όμως σοβαρής μέτρησης του χώρου.
Βέβαια για να μην ακούει το ηχοσύστημα στον κήπο καλό θα ήταν οι όποιες παρεμβάσεις να έχουν και κάποια αισθητική:116:

Υ.Γ. Η μέτρηση πέτυχε τελικά με την συνδέση που σου είπα μαρή τρελλή?
Πετυχε μωρη φουρκα,γιαυτο ελα την Κυριακη να τα ξηλωσουμε να γινω επιτελους χαιεντας και γω!!!!!!!!!!!

Reaction score
47
Η Σκωτια στη γυψοσανιδα δημιουργει μπουμαρισμα. Μιλω εκ'πειρας.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Σχεδίασε και βάλε μας μια κάτοψη υπό κλίμακα όλου του χώρου ακροάσεως, να φαίνονται:
rack, ηχεία, κολώνες, παράθυρα, πόρτες, καναπές, θέση ακρόασης και βάλε και μερικές βασικές διαστάσεις επάνω
Επίσης βάλε τις επιφάνειες των τοίχων, παραθύρων, ταβανιού και πατώματος, έπιπλα και από τι είναι κατασκευασμένα, επιφάνειες που καλύπτουν οι κουρτίνες και τα έπιπλα, καθώς και συντελεστές απορρόφησης...

Θέλω να τα βάλω σε ένα exceλάκι που έχω φτιάξει... :143::138:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.387
Re: Απάντηση: Re: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Πετυχε μωρη φουρκα,γιαυτο ελα την Κυριακη να τα ξηλωσουμε να γινω επιτελους χαιεντας και γω!!!!!!!!!!!
Θα είμαστε πολλές?:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.387
Re: Απάντηση: Tiς κολωνες μου μεσα....................

βήμα 1ο:

πιάσε το σαμπ και φέρτο πιο μπροστά. (με ακρίβεια) φέρε το σαμπ σε τέτοια θέση ώστε όση απόσταση θα έχει η μπάφλα του σαμπ από τη μύτη σου, τόση ακριβώς να έχει και η μπάφλα των B&W απότη μύτη σου.

Με αυτή την τοποθέτηση το σαμπ θα είναι ελάχιστα πιο πίσω από την ευθεία ανάμεσα στα 2 ηχεία σου.

και μετά βλέπουμε...

Doctor θα κάνει τόση διαφορά 1 μέτρο(γιατί για τόση,περίπου,απόσταση μιλάμε)?

Reaction score
11.671
Προφανως θα αλλαξει η φαση του μπασου απο το υπογουφερ. Ετσι η συμβολη των ηχητικων κυματων του υπογουφερ με αυτη των ηχειων θα γινεται διαφορετικα. (συμφασικα ισως;;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.300
Απάντηση: Re: Απάντηση: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Doctor θα κάνει τόση διαφορά 1 μέτρο(γιατί για τόση,περίπου,απόσταση μιλάμε)?
λιγότερο από 1μ το βλέπω, αλλά μπορεί να έχεις και δίκιο.

ναι, πιστεύω θα κάνει τεράστια διαφορά.

εκτός από το "συμφασικό" της υπόθεσης (*), θα κερδίσει και από την ισοστάθμιση του σαμπ που όλως τυχαίως θα πέσει ακριβώς πάνω στο πρόβλημα των κυρίως ηχείων... με ένα σμπάρο δγυό τρυγόνια...

(*) μπορεί να έρχεται με σόφτγουερ το σαμπ συμφασικά με τα κυρίως ηχεία σε κάποια συχνότητα (πιθανά την του κρος, εξαρτάται από το σόφτγουερ που παίζει ο ισοσταθμιστής του σαμπ) αλλά στις πέριξ αυτής συχνότητες θα γίνεται υποχρεωτικά της ανωμαλίας το ανάγνωσμα όταν δεν έχουν ίδια απόσταση τα μεγάφωνα από το αυτί σου, πράγμα που ούτε με ντιλέι δε διορθώνεται (το λέω εκ πείρας).

εκτός αυτού, μπορεί και το όλο θέμα να προκύπτει από αυτή και μόνο την διαφορά απόστασης... οι σε διαφορετικές συχνότητες συντονισμοί του χώρου (που προκύπτουν και -όχι μόνο- από την τοποθέτηση των μεγαφώνων στο χώρο) μπορεί να εκλαμβάνονται σαν "ουρές".

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Επίσης βάλε τις επιφάνειες των τοίχων, παραθύρων, ταβανιού και πατώματος, έπιπλα και από τι είναι κατασκευασμένα, επιφάνειες που καλύπτουν οι κουρτίνες και τα έπιπλα, καθώς και συντελεστές απορρόφησης...

Θέλω να τα βάλω σε ένα exceλάκι που έχω φτιάξει... :143::138:
Δε με λες......εχεις φυγει τελειως ?????Μηπως θες να παρω και απο την Πολεοδομια Κορινθου και τα σχεδια της πολης???????

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Θα πρότεινα (εκτός από την κάτοψη που χρειάζεται...) να βγάλει off το sub και σε πρωτη φάση να δοκιμάσει τη θέση των ηχείων να τα φέρει μπροστά σε γραμμή με την κολώνα από τη μιά και το άνοιγμα του χώρου από την άλλη και να τα ανοίξει και λίγο (το αριστερό ηχείο μπορεί να πάει λίγο αριστερότερα, μιας και ο αριστερός τοίχος απομακρύνεται.)

Τη θέση ακρόασης να μην την αλλάξει, αφού δεν τον βολεύει.

ΜΕΤΑ να ασχοληθεί με το sub...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Θα είμαστε πολλές?:137:
Θα ερθεις και συ μωρη μπετουγια......γλυκαθηκες βλεπω απο τον Κορινθιακο και τις υπαρξεις στην παραλια και θες παλι μπανακι -ματακι??????Τρεχαααααααααααααααα

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

βήμα 1ο:

και μετά βλέπουμε...
Θα το δοκιμασω σημερα γιατρουλινι μου και θα σε πω τζιεριμ...........................ολο θες να με ιδρωνεις...ατιμουλικε!!!!!!!!!!!!!1

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Θα πρότεινα (εκτός από την κάτοψη που χρειάζεται...) να βγάλει off το sub και σε πρωτη φάση να δοκιμάσει τη θέση των ηχείων να τα φέρει μπροστά σε γραμμή με την κολώνα από τη μιά και το άνοιγμα του χώρου από την άλλη και να τα ανοίξει και λίγο (το αριστερό ηχείο μπορεί να πάει λίγο αριστερότερα, μιας και ο αριστερός τοίχος απομακρύνεται.)

Λοιπον μαστορα αυτο που λες το εχω δοκιμασει και οντως οταν τα ηχεια ηταν κατω απο το δοκαρι και μαλιστα λιγο ποιο εξω σαφως δεν υπηρχε αυτο το λιγο μπουμαρισμα(χωρις το σαμπ).
Ξαναπηγα τα ηχεια στην θεση που ειναι τωρα και αμεσως νοιωθεις αυτο το μικρομπουμαρισμα(παλι χωρις το σαμπ)-παιδες το μπουμαρισμα που αναφερομαι ειναι πολλη μικρο απλως κοιταζω ακομα και αυτο να το βελτιωσω!
Τωρα βαζοντας το σαμπ το μπουμινγκ γινεται ποιο εντονο.Αρχικα το σαμπ το ειχα οπως βλεπετε τα μηχανηματα δεξια διπλα απο την δεξια κολωνα και κατω οπου σε αυτη την θεση δεν ειχα σωστα αποτελεσματα.
Βαζοντας το στο κεντρο βελτιωθηκε ακετα το σφιξιμο του χαμηλου.
Να πω επισης οτι τα ηχεια ειναι 1 μετρο απο τον πισω τοιχο και 80 ποντους απο τους πλαινους.Θα δοκιμασω να τα φερω λιγο ποιο μπροστα σημερις!!!!!!!!!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.387
Re: Απάντηση: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Εχουν γίνει αυτά.Απλά το χαμηλό που δίνει το σαμπ ΔΕΝ μπορεί να το δώσει το 802 ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.Και επειδή δεν του περισσεύουν να πάρει 600,700 ή εστω 1000 βατ μονομπλόκια για να τους μ@μησει τα μεγάφωνα,έχει το βελοντάιν και καθόταν,τι να κάνει ο έρμος,πειραματίζεται.
Βέβαια του είπα να μην μπλέξει με αυτά τα μηχανήματα του διαόλου αλλά τον έτρωγε ο πισινός του,Καλά να πάθει τώρα:142:

Reaction score
1

Καλημέρα

Αφού δοκιμάσεις αλλαγές σε setup που προτείνουν οι
υπόλοιποι και εχεις μετρήσει το χώρο και εφ'οσον συνεχίζεις να
εχεις πρόβλημα αυτό που εγραφα χτές περί μπασοπαγίδων
κατασκευαστικά σαν ιδέα φαίνεται στη παρακάτω φωτό.
Αν και μέτρια ζωγραφισμένο, ετσι για να φαίνεται.
Ελπίζω να μη φάω καμμιά τακουνιά κατακέφαλα...:116::116::116::116:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Καλημέρα

Αφού δοκιμάσεις αλλαγές σε setup που προτείνουν οι
υπόλοιποι και εχεις μετρήσει το χώρο και εφ'οσον συνεχίζεις να
εχεις πρόβλημα αυτό που εγραφα χτές περί μπασοπαγίδων
κατασκευαστικά σαν ιδέα φαίνεται στη παρακάτω φωτό.
Αν και μέτρια ζωγραφισμένο, ετσι για να φαίνεται.
Ελπίζω να μη φάω καμμιά τακουνιά κατακέφαλα...:116::116::116::116:

Εγραψες βρε μπαγασα Salvador Dali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το θεμα ειναι πως θα γινει αυτος ο σκελετος και με τι θα ντυθει αυτη η κατακευη εσωτερικα και εξωτερικα -ειμαι διατεθημενος να τα φτιαξω ..........
Δεν στελνεις και κανενα τηλ.με πιεμι να τα ειπουμε καλλιτερα?????

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Άμα σε βάλει κάτω η άλλη θα σου ισιώσει τη πλάτη ρε που μου θες και μετατροπές στον χώρο. Άι σιχτίρ. :135:

Πάντως πλάκα πλάκα, σύντροφε το δοκάρι είναι δύσκολη υπόθεση.

...

Reaction score
10
Άμα σε βάλει κάτω η άλλη θα σου ισιώσει τη πλάτη ρε που μου θες και μετατροπές στον χώρο. Άι σιχτίρ. :135:

...
:142:

Σούμπιτος θα φύγει από την κλωτσά! :137:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Tiς κολωνες μου μεσα....................

...Πάντως πλάκα πλάκα, σύντροφε το δοκάρι είναι δύσκολη υπόθεση.
... και το οποίο αποφεύγεις, μόνον αν βάλεις τα ηχεία κάτω από το δοκάρι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.232
Members
38.433
Νεότερο μέλος
free77