- Reaction score
- 58.665
Δοκιμάζοντας ένα τέτοιο σενάριο στο setup με τα Triton,απλώς πηγαίνοντας τη θέση ακρόασης 40 εκατοστά πιο πίσω από το κανονικό sweet spot το οποίο ανταποκρίνεται σε ισόπλευρο τρίγωνο με crossfired δορυφόρους,προκύπτει τότε κάποια υποβάθμιση στις διαστάσεις και διαστρωμάτωση ηχητικής σκηνής.Ολα αυτα που εχεις αναφερει στο νημα αυτο (ως προς τα πλεονεκτηματα που μπορει να προσφερει ενα toe in) φανταζομαι (εαν και να παραδεχτω το διαβασα πεταχτα λογω ελλειψης χρονου) ισχυουν τα μεγιστα οταν εχεις φυσικα ισοπλευρο τριγωνο και κανεις toe in.
Ισχυουν , θεωρεις (εστω και σε μικροτερο βαθμο - και σε τι ποσοστο θα εκτιμουσες - σαν πλεονεκτηματα αναλογικα δεδομενων των συνθηκων) οταν καποιος εχει ισοσκελες (με τα τουιτερ στραμμενα στα αυτια του) αλλα αποφαισζει να κανει (pseudo) toe in ωστε τα ηχεια να ειναι σε ισοπλευρο , αλλα μπροστα του 40 εκατοστα ?
Εγω για παραδειγμα αναγκαστικα λογω περιορισμου (που αιρεται αλλα θελει θυσια σε κατι αλλο) ειμαι σε ισοσκελες αντι ισοπλευρου παρβιασμενο για 40 εκατοστα πιο πισω απο οτι επρεπε να ειμαι. Δηλαδη, εαν μεινει η θεση ακροασης ιδια (σε ισοσκελες) αλλα με το toe in που θα κανει θα ισχυει ισοπλευρο αλλα μπροστα του 40 εκατοστα.
Θα εχει (και μαλιστα ιδιων χαρακτηριστικων, οπως εχουν αναφερθει σε αυτο το νημα) βελτιωσεις (αναφορικα) βεβαια με το εαν ειχε τα ηχεια να χτυπανε στα αυτια του ? ή θα τα κανει χειροτερα ,
Οι πλαινοι τοιχοι ειναι σχετικα κοντα 75 εκατοστα με διαχυση και απορροφηση και δεν υπαρχει θεμα με την αποσταση και το μεγεθος αλλα και πληθος των γουφερ για να επιτευχθουν db κλπ. Η ερωτηση αφορα μονο ανακλασεις.
Αντιθέτως σε setup όπως εκείνο με ομοαξονικούς δορυφόρους που είχαν ευρύτερη διασπορά δεν προέκυπτε ανάλογη υποβάθμιση.