"Vintage Tonearms & Turntables Club"

Reaction score
8
Απάντηση: "Vintage Tonearms & Turntables Club"

Χτύπα τη αλλύπητα αυτή είναι αξιόλογη κεφαλή με αστεία τιμή, που βάζει κάτω ΠΟΛΥ ακριβότερες νέας εσοδείας(με τριψήφια νούμερα αγοράς..)

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140567373981&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
Μόλις ήρθε άλλα τα pin της δεν ταιριάζουν με την βάση... που μπορώ να προμηθευτώ τα σχετικά καλωδιάκια ή από ιδιοκατασκευή τι μπορώ να κάνω?

Reaction score
8.905

Εδώ η τελευταία μου απόκτηση :105:, Victor X-1 MKII, ήταν το μεγάλο της μοντέλο ΜΜ. Είναι πολύ σπάνια να βρεθεί... και είμαι τριιπλά χαρούμενος α) την βρήκα σε κατάσταση τέλεια σαν καινούργια β) μαζί με το original headshell και γ) σε τιμή σούπερ! :111: ! Φωτογραφίες εντυπώσεις αργότερα, προς το παρόν πάρτε μια γεύση από έντυπο.

Reaction score
1.815

Μεγειές Μπιλ!
Περιττό να πω οτι παίζει εκπληκτικά, με πολύ ισσοροπημένο και δυναμικό ήχο, που βάζει κάτω πολλές κεφαλές νεότερης γενειάς! (Ονόματα δε λέμε, μη θίγουμε και εταιρίες μετά των αντιπροσώπων τους... :116:)
Θα ήθελα να τη συγκρίνω άμεσα και με την Denon 304 που έχω για να διαπιστώσω αυτό που άκουσα στο σύστημα του Βασίλη..
Αυτά βέβαια θα ήθελα να γίνουν στο δικό μου setup που γνωρίζω πλέον τον ήχο της Denon, αλλά και των συνοδών μηχανημάτων.
Μέχρι τότε, ένα έχω να πω: ΠΕΡΑΣΑΝ ανεπιστρεπτεί οι εποχές που οι εταιρίες έβγαζαν "Προιόντα"!!
Εύγε Βασίλη για την άριστη αυτή αγορά σου!!!! :607:

Reaction score
1.815

Γιάννο μακάρι να ήταν τόσο όμορφα και ιδανικά πλασμένα τα πράγματα!
Η τιμή για το συγκεκριμένο μηχάνημα μια χαρά είναι αλλά...

Item number: 270774934624
Item location: Fullerton, California, United States

Ships to: United States

Και βεβαίως με τα μεταφορικά (εάν τον έστελνε Ελλάδα) θα στοίχιζε έναν κουβά λεφτά, οπότε καλύτερα να βλέπουμε από Ευρώπη..

Reaction score
1.815

Μόλις ήρθε άλλα τα pin της δεν ταιριάζουν με την βάση... που μπορώ να προμηθευτώ τα σχετικά καλωδιάκια ή από ιδιοκατασκευή τι μπορώ να κάνω?
Εννοείται οτι θα χτυπήσεις τα παρακάτω:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360209153480

Την παρέλαβα κι εγώ αλλά θα τη βάλω αυτήν την εβδομάδα επάνω...:126:
Καλορίζικη!!!! Είναι πραγματικά μια ολοκαίνουρια κεφαλή με πολύ καλή ποιότητα που όταν την ακούσεις, θα τρίβεις τα χέρια σου!:138:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883

Γιάννο μακάρι να ήταν τόσο όμορφα και ιδανικά πλασμένα τα πράγματα!
Η τιμή για το συγκεκριμένο μηχάνημα μια χαρά είναι αλλά...

Item number: 270774934624
Item location: Fullerton, California, United States

Ships to: United States

Και βεβαίως με τα μεταφορικά (εάν τον έστελνε Ελλάδα) θα στοίχιζε έναν κουβά λεφτά, οπότε καλύτερα να βλέπουμε από Ευρώπη..

Θανασσάκη μου δεν στα είπανε καλά. Το κάθε αμερικανάκι τα ίδια λέει.Ξέρεις πόσο καιρό εγω είχα μεϊλς με τον πωλητή?
Κάποια στιγμή μου λέει ωραία εγω να συμφωνήσω , αλλά δεν σε ξέρω , είσαι μια άγνωστη οντότητα , στο σύστημα.Οταν του είπα Olympic Airlines Pilot, ο τυπος έκλασε μέντες.
Του έστειλα και εναν αριθμό πιστωτικής να ελέγξει με όριο 20000$ και τάκανε πάνω του.
Δε λεω ήμουν o second bidder , αλλά τελικά ολα καλά.
Θέλω να πω οτι αν υπάρχει το σωστό μπλα΄μπλά , ολα κανονίζονται.
Αμα θέλει κανείς του τον αγοράζω εγω τον ενισχυτή και του κάνω και service αμα λάχει και του τον παραδίδω άψογο.
Ρε μην μασσάτε.
Πείτε μου οτι θέλετε , εδω είμαι εγω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883

Α και να συμπληρώσω οτι τα μεταφορικά πάντα βαραίνουν τον πελάτη.Εγω πλήρωσα μεταφορικά 800$ , και άλλα 800e τελωνείο , πέρα απο τα 2000$ που τον αγόρασα.Δλδ εγω κορό"ιδο ήμουν ?
Παιδιά ετσι είναι αυτά τα πράγματα , τα ακουμπάς κανονικά.
Δε λεω εγω τον πήρα το 2006 , ήμουν στην ΟΑ , έβγαζα καλά λ7 , αλλά απο αλλού ξεκίνησα και αλλού βρέθηκα . Ομως το εργαλείο με εχει αποζημειώσει στο έπακρο.
Η καλύτερη αγορά μου ever.
Φυσικά δεν βάζω το κόστος επισκευής και κυρίως αλλαγής πυκνωτών και ελαφρών ρυθμίσεων , γιατί αν το πλήρωνα θα ήταν χαλαρά άλλα 600e.
Αυτά , όπως προείπα οτι θέτε εδω είμαι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883

Βαριέμαι να γράψω την ιστορία που συνέβη ,μέχρι το , τα , μηχανήματα να καταλήξουν σε μένα ως τον second bidder.
Αλλά παρ"όλα αυτά είμαι ευτυχής κάτοχος SANSUI G22000 απο το 2006 , απο τους λίγους κοινούς θνητούς.
Αμα κάποια στιγμή βρω και μπορέσω κυρίως θα χτυπήσω και εναν G33000, που είναι ακριβώς ο ιδιος αλλά με ελαφρά μεγαλύτερη ισχύ, ήτοι 2χ300/8 , αυτός 2χ220 ο G22000.
Το εχω ξαναγράψει και αλλού , μετρημένοι είναι 2χ293/8ω ο G22000, kAI 2x378/8ω , ο G33000 .
Στα 4 ω βγάζουν ελαφρά παραπάνω ισχύ αλλά είναι αστεία η διαφορά , μόνο 20-30 watts.
Το θέμα είναι οτι ως ενισχυτικές μονάδες δεν τα φτύνουν στα 4ωμς, και τρβάνε του κερατά.
Δεν γονατίζει η τάση .Και απο ρεύμα υπάρχει άφθονο.
Ο δικός μου G22000 μετρήθηκε με PA ηχεία στα 2χ378watts rms/4ohms .Κάποια pa με 15ιντσο και κόρνα, Α και με ενα 8ιντσο για μιντ.Αυτά με τους νεους πυκνωτές σε χρήση που είναι η διπλή χωρητικότητα απο τους μαμά.
Ενας άλλος στην california εχει μετρήσει εναν G33000 στα 2χ490watts rms με παρόμοια διαδικασία.
Πάλι στα 4ohms.
Προφανώς τότε δεν τους ένοιαζε η ισχύς στα 4ohms αφού ολα τα ηχεία της τότε αγοράς ήταν 8ωμα.
Ομως βλέπω ενα παλιό μηχάνημα , το οποίο αναζωογονείται με νέους πυκνωτές και αποδίδει τρελλά ποσά ρευμάτων , και μάλλιστα με απίστευτες ταχύτητες.
Slew rate πάνω απο 200v/μs , δεν είχε κανείς άλλος τότε. Ούτε η accuphase.
Rise time 6ms , επίσης δεν είχε κανείς, νομίζω.
Anyways Ο G9000 είναι ενα εξαίρετο μηχάνημα και εγω προσωπικά θα τον χτύπαγα χωρίς ενδοιασμό .
Για όπια βοήθεια ΄'οποιος θέλει εδω είμαι .

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883

Α η διαφορά του G9000 είναι οτι εχει ενα σασσί , αντί για δυο που έχουν τα κορυφαία αδέρφια του 22κ, 33κ, και η ισχύς είναι ελαφρά μειωμένη στα 2χ160 watts rms/ 8ohms. 2x190watts rms /4ohms.
Αυτάααα .....

Reaction score
6.803

Α η διαφορά του G9000 είναι οτι εχει ενα σασσί , αντί για δυο που έχουν τα κορυφαία αδέρφια του 22κ, 33κ, και η ισχύς είναι ελαφρά μειωμένη στα 2χ160 watts rms/ 8ohms. 2x190watts rms /4ohms.
Αυτάααα .....
Ρε συ φίλε τώρα είδα τα ποστ και έχω αρρωστήσει.
Για κάνε καμιά ερώτηξις τι στοιχίζει με μεταφορικά?:120:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883

Του έστειλα ερώτηξη και περιμένω απάντηξη.:116:

Reaction score
1.187

Πάρα πολύ ωραίο thread ανοίξατε!

Λοιπόν ας βάλω κι εγώ μερικές φωτογραφίες. Η πρώτη μου επαφή με πικάπ ήταν με το Perpetuum-Ebner PE66 που είχε αγοράσει ο πατέρας μου όταν παντρεύτηκε, πριν να γεννηθώ εγώ!!!
Η εταιρεία Perpetuum-Ebner δεν υπάρχει σήμερα, είναι ο παππούς της Dual.
To PE66 ήταν το high end μοντέλο της εποχής.
http://www.infinite-power.de/z-pe66.htm

Εμείς το είχαμε (και το έχουμε ακόμα) σε ένα έπιπλο-ραδιοενισχυτή με λυχνίες της Graetz (ούτε αυτή η εταιρεία υπάρχει σήμερα) http://en.wikipedia.org/wiki/Graetz_AG

Νάτο αν και σκονισμένο πλέον δεν χρησιμοποιείται, αλλά δουλεύει!

Μετάδοση με τροχαλία τριβής, και ταχύτητες 16, 33, 45 & 78
Έπαιρνε πολλαπλούς δίσκους και είχε ένα έξυπνο σύστημα όπου ο βραχίονας πήγαινε και ακουμπούσε στην περιφέρεια του δίσκου για να μετρήσει την διάμετρο. Έτσι πήγαινε πάντα στην αρχή του πρώτου τραγουδιού και δεν υπήρχε καμμία περίπτωση να πέσει έξω αν ο δίσκος ήταν μικρότερης διαμέτρου.

Επειδή εδώ "ψειρίζουμε την μαϊμού" και συζητάμε (σε άλλο thread) για την VTA και τι γίνεται αν αντικαταστήσουμε το ματ του πλατώ με άλλο διαφορετικού πάχους, ή τι γίνεται όταν παίζουμε δίσκο 180 gr που είναι λίγο παχύτερος....
Φανταστείτε τι γίνεται η VTA του PE66 όταν πέσει ο δεύτερος, τρίτος δίσκος κ.ο.κ. !!!!!!!!

Reaction score
1.187

Ορίστε μερικά για την Perpetuum:

Perpetuum-Ebner
Originally founded in 1906 in St. Georgen in the Black Forest in Germany as the Gebruder Steidinger and was an amalgam of the 2 engineering workshops run by the brothers Christian and Joseph Steidiger. In 1911 after the brothers found it increasingly difficult to work together, Christian bought his brothers part in the company but as he could not raise enough capital to pay Joseph for his share he paid him partially in manufacturing equipment and clockwork parts, Joseph used this material to set up a small workshop incorporated as Perpetuum, and while he started out making clockwork parts the company had evolved into a manufacturer of electric motors, turbines and automation devices as early as 1913. Supplied motors to gramophone manufacturers before and during the first world war but began to assemble their own gramophones in 1920. Perpetuum was one of the first manufacturers to begin to make turntables for home and semi-pro use that featured electric pickups and amplification utilising the Ebner electric tonearm and later when one of the main owner of the Perpetuum company, Hermine Steidinger, married Albert Ebner, the inventor of that very same arm, the 2 companies merged and became PE. After the second world war it became one of the main suppliers of record changers and turntables to integrators and radio manufacturers, but found success in the early 60's as a supplier of standalone turntables. Merged with main competitor DUAL in 1971 and the trademark was discontinued in 1975. Interestingly enough Dual is the name used by the original Gebruder Steidinger company after the second world war so this was a reunification of the original company after 60 years. More info on this page (in German and an absolutely brilliant page).

Reaction score
1.187

Εντάξει τι να πω τώρα γι αυτό το πικάπ;

Reaction score
1.187

Και το ταμπελάκι Made in Japan φυσικά.
Αγορασμένο στην Σαουδική Αραβία το 1976 γιαυτό και διαθέτει και διακόπτη για 120V
Πόσων χρονών είναι; 35; !!! Μα είναι σαν να βγήκε χθες από το κουτί του.

Περιττό να πούμε ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το αλλάξω με οτιδήποτε άλλο κι αν υπάρξει...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon