Wiim Ultra

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.130

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.442
Ευχαριστούμε! Το χτύπησα (αν και δεν είμαι σίγουρος αν θα δουλέψει με το ντακ μου).

Reaction score
6.864
Από ότι βλέπω έχουν μειωμένες τιμές σε όλα τα wiim. Bέβαια αγοράζεις μια συσκευή που έχει πάνω της πράγματα που ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσεις (phono,line in, που μετατρέπονται σε ψηφιακό σήμα ........τι νόημα έχει να συνδέσεις πικαπ και μετά να γίνει το αναλογικό σήμα ψηφιακό????) . Μια καθαρά digital transport έκδοση του Ultra (αλλά και του pro) θα ήταν πιο προσιτή σε κόστος και χωρίς όλα τα περιττά.

Last edited:

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.209
Ασύρματα γιοκ? δεν σκαμπάζει τίποτα?
Μια χαρά ασύρματο είναι wifi 6. Με μελλοντικό firmware θα υποστηρίξει και wifi 6e. Σε μένα παίζει άψογα. Τώρα αν εννοείς το ΒΤ δεν ειναι το καλό του σημείο καθοτι δεν υποστηριζει τα καλά πρωτόκολλα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να τα υποστηρίξει με firmware update, καθότι είναι και απαίτηση των χρηστών και στο φόρουμ της wiim.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.130
Τώρα αν εννοείς το ΒΤ δεν ειναι το καλό του σημείο καθοτι δεν υποστηριζει τα καλά πρωτόκολλα
Μεταξύ μας τώρα πάντως, είναι και λίγο παράλογο να αγοράσεις καλό streamer που υποστηρίζει τα πάντα όλα (Spotify/Tidal connect, Chromecast, DLNA, Airplay κλπ.) και να θες να παίζεις από Bluetooth.

Αν θες να παίζεις από Bluetooth, ok, fine, αλλά τι το θες το Wiim;

Reaction score
13
Καλησπέρες σε όλους και Χρόνια Πολλά.
Με USB stick και αρχεία υψηλής ανάλυσης πως παίζει?

Reaction score
3
Καλησπέρες σε όλους και Χρόνια Πολλά.
Με USB stick και αρχεία υψηλής ανάλυσης πως παίζει?
Καλησπέρα παίζει καλύτερα από ότι με streaming ακόμα και με mp3 320kbs ήταν εξαιρετικό

Reaction score
6.864
για bandcamp και τοπικα αρχεια απο Pc/laptop (χωρις καλωδιο)
μπορείς να στείλεις δικά σου αρχεία μέσω δικτύου και να τα παίζει το ultra......με το foobar (και με άλλα) γίνεται μια χαρά αυτό και με πολλές δυνατότητες στις ρυθμίσεις.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.328
.. πολυ πιθανό, δεν συμπαθώ τους streamers, κ δεν έχω κοιτάξει τις δυνατότητες τους.
Ουσιαστικά θελουμε αυτο που παιζει ο η/υ να παιζει το στριμερ.. το ιδιο εύκολα κ ευελικτα οπως το μπλουτουθ..
Μαρεσει! Αλλα πως ειναι συνδεμένη η συσκευη ?
...γιατι προφανώς η χρηση bt οπως αναφέρθηκε πιο πανω χρησιμοποιείται οπου δε φτανει καλωδιο usb...κ βεβαια αναφερομαστε στη χρηση του streamer ως dac. 😎😇

Last edited:

Reaction score
6.864
.. πολυ πιθανό, δεν συμπαθώ τους streamers, κ δεν έχω κοιτάξει τις δυνατότητες τους.
Ουσιαστικά θελουμε αυτο που παιζει ο η/υ να παιζει το στριμερ.. το ιδιο εύκολα κ ευελικτα οπως το μπλουτουθ..

Μαρεσει! Αλλα πως ειναι συνδεμένη η συσκευη ?
Στο ίδιο δίκτυο απλά.......πρέπει να εγκαταστήσεις ένα component του foobar ......

όταν το περάσεις πας στα preferences-output και εκεί σου βγάζει να επιλέξεις όποια συσκευή είναι στο ίδιο δίκτυο και μπορεί να λειτουργήσει σαν streamer (network streamers άρα και το wiim,τηλεοράσεις,media boxes κλπ).

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.328
...α στο καλο... 😎😇
Κ το στριμερ εχει κάποιο application?! Απο κει πως παίζει?
....
'γω παω στο πι(τ)σι, παίρνω το mp3 που θελω να ακούσω με φλασακι.., παω στο λαπτοπ... Και το βαζω να παίξει στο laptop με συνδεση usb στο dac.
Για να μην αλλαζω δωμάτια κ συσκευες ακουω τα ψηφιακα στο πισι.
Τα φυσικά...στο deadicated χωρο.😎😇🙉🙊🙈

Last edited:

Reaction score
6.864
...α στο καλο... 😎😇
Κ το στριμερ εχει κάποιο application?! Απο κει πως παίζει?
....
'γω παω στο πι(τ)σι, παίρνω το mp3 που θελω να ακούσω με φλασακι.., παω στο λαπτοπ... Και το βαζω να παίξει στο laptop με συνδεση usb στο dac.
Για να μην αλλαζω δωμάτια κ συσκευες ακουω τα ψηφιακα στο πισι.
Τα φυσικά...στο deadicated χωρο.😎😇🙉🙊🙈
Δεν χρειάζεται εφαρμογή στο streamer.......απλά να είναι στο δίκτυο. Ξεκινάς την αναπαραγωγή στο laptop (όπως έγραψα πιο πάνω) και το streamer το παίζει χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι. Φυσικά γίνεται και το ανάποδο......ορίζεις μια library στο laptop (και με το foobar γίνεται αυτό) και το streamer τραβά υλικό από εκεί . Στην πρώτη περίπτωση η πλοήγηση (επιλογή υλικού) γίνεται από το laptop στην δεύτερη από το streamer (από την εφαρμογή του για κινητό ή ταμπλέτα ή από τη οθόνη αν έχει).

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.328
Δεν χρειάζεται εφαρμογή στο streamer.......απλά να είναι στο δίκτυο. Ξεκινάς την αναπαραγωγή στο laptop (όπως έγραψα πιο πάνω) και το streamer το παίζει χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι. Φυσικά γίνεται και το ανάποδο......ορίζεις μια library στο laptop (και με το foobar γίνεται αυτό) και το streamer τραβά υλικό από εκεί . Στην πρώτη περίπτωση η πλοήγηση (επιλογή υλικού) γίνεται από το laptop στην δεύτερη από το streamer (από την εφαρμογή του για κινητό ή ταμπλέτα ή από τη οθόνη αν έχει).
α πολυ καλα τα λες.
@vlasis & @bretsos - το καταλαβατε να ερθετε να το κανετε και σε μενα το δολιο , οταν ερθει ο καιρος και παρω τετοιο μαραφετι ?

Reaction score
3
Το έχω πάρει κι εγώ και δηλώνω ευχαριστημένος αν και το ψάχνω ακόμα σε ρυθμίσεις κλπ, 1ο μου streamer/network player γαρ.
Όταν θέλω να ακούσω Tidal το εκκινώ απ΄την εφαρμογή, έχω ένα tablet που μιλάει με το Wiim, και βάζω το καλώδιο ethernet στο inline που έχω δίπλα, ήθελα να ρωτήσω με WiFi πως μπορώ να το λειτουργώ χωρίς να βγάζω το Arc της tv και να βάζω το Ethernet? Eννοώ δηλ εντελώς ασύρματα
Έχω χαθεί λίγο με τις συνδέσεις :oops: οι οποίες ειναι οι εξής:

1. Amp rca Wiim
2. TV arc Wiim
3. Wiim ethrnt cable inline

Reaction score
545
Στο ίδιο δίκτυο απλά.......πρέπει να εγκαταστήσεις ένα component του foobar ......

όταν το περάσεις πας στα preferences-output και εκεί σου βγάζει να επιλέξεις όποια συσκευή είναι στο ίδιο δίκτυο και μπορεί να λειτουργήσει σαν streamer (network streamers άρα και το wiim,τηλεοράσεις,media boxes κλπ).
Ευχαριστώ πολύ για το πολύ χρήσιμο tip, κι ας μην έχω Wiim!
Ισχύει και για τον AV μου (Pioneer SC-LX56) και προφανώς και για άλλες συσκευές...

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.130
για bandcamp και τοπικα αρχεια απο Pc/laptop (χωρις καλωδιο)
Ήθελα να σου απαντήσω κι εγώ σε αυτό αλλά δεν πρόλαβα.

Όπως είπε λοιπόν και ο @tanto, το θέμα με τα τοπικά αρχεία λύνεται. Μάλιστα το foobar δεν είναι ο μόνος τρόπος. Μπορείς από τα Windows να φτιάξεις έναν DLNA server και να του πεις ποια αρχεία θες να βλέπει (μια φορά το κάνεις αυτό). Μετά, με μια εφαρμογή όπως το Hi-Fi Cast μπορείς από το κινητό σου να βλέπεις αυτά τα αρχεία και να τα βάζεις να παίζουν στο Wiim.

Όσον αφορά το bandcamp, εφόσον παίζει από τον browser μπορείς από τον Chrome να κάνεις το tab cast στο Wiim και να ακούς από εκεί. Ή και οτιδήποτε άλλο παίζει από τον browser.

Άρα συμπερασματικά, ξαναλέω, δεν είναι απαραίτητο το bluetooth όταν έχεις ένα σύγχρονο streamer. ΟΚ, για γρήγορη λύση ανάγκης σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά υπενθυμίζω πως το Wiim έχει bluetooth οπότε μια χαρά καλύπτει αυτά τα σενάρια. Το ότι μπορεί να μην υποστηρίζει τα καλύτερα πρωτόκολλα είναι δευτερεύον σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ισχύει και για τον AV μου (Pioneer SC-LX56) και προφανώς και για άλλες συσκευές...
Ναι, αν υποστηρίζει DLNA εννοείται πως δουλεύει. Όπως και αυτό που είπα παραπάνω, όχι μόνο μέσω foobar δηλαδή.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.959
Members
38.271
Νεότερο μέλος
Nice_kid