Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
15.543
Όπως νομίζεις..
Είναι όμως συνήθης η τακτική σου να πετάς ένα πυροτέχνημα και μετά να την κάνεις χωρίς να αιτιολογησεις αυτό που είπες.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποδεχτώ πως αυτό που έγραψες ισχύει, ούτε έχω τις γνώσεις για να το αντικρουσω.
Αλλά να το αποδεχτώ μετά από τεκμηρίωση, όχι με εξυπνάδες για τραγουδιαρες.
εχεις δικιο, απλα εγω δεν γραφω παραπαν...ανεκαθεν ..;)

η τελευταια αραδα εχει μεγαλη σημασια .....

Χωρίς διάθεση αντιλογίας,ας επιτραπεί να επισημάνω ότι επικαλείσαι ένα εύκολα διαπιστούμενο ΄΄τι΄΄ χωρίς όμως να θίγεται το ΄΄γιατί΄΄.

Η απόκριση πλάτους σε συνάρτηση προς τη συχνότητα δεν αποτελεί το αποκλειστικό κριτήριο για την ιδιαίτερη ακροαματική συμπεριφορά δεδομένου ηχοσυνόλου.Ούτε αρκεί από μόνη της να μας πληροφορήσει για τη μεταβατική απόδοση.Εξυπηρετεί όμως τα κριτήρια για την επίτευξη στοιχειώδους τονικής ισορροπίας,το στοιχείο που όλοι θα έπρεπε να προσέχουμε για παρατεταμένες ακροάσεις χωρίς κόπωση.

Οι ηχειακές υλοποιήσεις χαρακτηρίζονται καθεμία από διαφοροποιημένη ποιότητα απόσβεσης στο θεμελιώδη συντονισμό τους και στα δικτυώματα κρος,διαφοροποιημένη ικανότητα κατά τη διαχείριση δεδομένης ισχύος κ.ο.κ.

Χωρίς καν ν'ασχολούμασταν με τις πρώτες οκτάβες,όπου οποιαδήποτε διαφοροποίηση τείνει να επηρεάζει την ακροαματική αντίληψη στις ανώτερες.

Ο επεξεργαστής δεν εξισώνει τέτοιου είδους διαφορές.Ένα πιστόλι μπορεί να εξισώνει τους χρήστες στη δυνατότητα άμυνας,αλλά ο γρηγορότερος κι ευστοχότερος στην εφαρμογή του εξακολουθεί να επικρατεί.

Ο επεξεργαστής επίσης δεν εξισώνει τις διαφοροποιημένες πολικές αποκρίσεις.Μπορεί απλώς να μετριάσει τις επιπτώσεις τους σε δεδομένα σημεία εντός του χώρου.

Ακολούθως,άμα μπουν στο παιγνίδι κι ενισχυτικά σύνολα ή αρθρώματα,θα συνοδεύονται από διαφοροποιημένες τιμές και ποιότητες παραμορφώσεων,αρμονική,ενδοδιαμόρφωσης,μεταβατική (συναρτώμενη με ρυθμό ανόδου και όριο απόκρισης στο άνω άκρο τα οποία; φανερώνονται κατά την απόδοση μεταβατικών συμβάντων έστω και αν έχει οριστεί η γνωστή κατωφερής κλίση στην καμπύλη στόχο) και πάει λέγοντας.

Κανένας επεξεργαστής δεν αναμένεται να επιδιορθώσει την αρμονική συμπεριφορά συγκεκριμένων τοπολογιών,ή την ανεπάρκεια οδήγησης ανάμεσα σε διαδοχικούς κρίκους της αλυσίδας.

Επίσης ο μέσος όρος των λαμβανόμενων μετρήσεων που αποδίδει τις καμπύλες απόκρισης φανερώνει ακριβώς αυτό,έναν μέσο όρο (ελαφρώς) διαφοροποιημένων αποκρίσεων σε αντίστοιχο πλήθος τοποθεσιών.

Και αυτά μόνον ενδεικτιικώς...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
1) Ναι, έχω χάλια χώρο. Αλλά δεν ασχολούμαι με αυτό το χώρο, σε αυτό το χώρο θα μάθω.
2) Ναι έχω χάλια τοποθέτηση. Βλέπε απάντηση 1.
3) Απο που προκύπτει το ότι έχω ανεπάρκεια δυναμικού εύρους, για τον χώρο και τις εντάσεις που ακούω?
4) Απο που προκύπτει ότι έχω ανεπάρκεια συχνοτικού εύρους;
5) Ναι, προφανώς έχω έλλειψη τονικής ισορροπίας, αλλά σε παραπέμπω στο 1.
6) Σχετικά με τα κανάλια, έχει στρώσει αρκετά η κατάσταση.
7) Σαμπ δεν πρόκειται να βάλω σύντομα.
8) Αφού δεν έχω σαμπ, δεν με ενδιαφέρει και η χρονική ευθυγράμμιση.
9) Δεκτό ως προς την ακαταλληλότητα της θέσης ακρόασης. Σε παραπέμπω στο 1.

Καλό όμως είναι να μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Το ότι ισχύουν κάποια απο τα παραπάνω και γενικότερα το ότι υπάρχουν προβλήματα με το χώρο μου, δεν σημαίνει ούτε ότι είμαι κουφός, ούτε ότι το σύστημά μου δεν κάνει τη δουλειά για την οποία προορίζεται. Είναι δικάναλο, ναι, αλλά δεν είναι άχρηστο δικάναλο. Φυσικά λοιπόν και ακούω τις διαφορές ανάμεσα στα dac ( γι'αυτό και κρατάω το teac και δεν πήγα να πάρω κανένα φτηνιάρικο ). Και να με συμπαθάς, αλλά το teac ( πόσο μάλλον πιο εξελιγμένα dacs ) καλύπτει σαφώς περισσότερο τις ανάγκες για τροφοδοσία και καλό αναλογικό στάδιο σε αντίθεση με το minidsp. Αφού λοιπόν ακούω μέσω του nuc pc μου ( το οποίο το λες και σχετικά τούμπανο απο δυνατότητες ), τί καλύτερο απο το να αποφύγω περιττές συσκευές στο σήμα μου κάνοντας την ίδια ακριβώς δουλειά; Γιατί να βάλω μια συσκευή με υποδεέστερο κύκλωμα ( άντε και ας μην είμαι σε θέση να το ακούσω ) ενώ έχω μια καλύτερη και μπορώ να χρησιμοποιήσω τις αρετές της χωρίς την ανάγκη να ξανακάνω ψηφιακή τη πληροφορία και ξανά μανά αναλογική;
Tην ίδια δουλειά δεν θα κάνει το minidsp (σαν equalizer, χωρίς χρήση σαμπς )?
είναι απλό...δες το βιντεάκι που στα εξηγεί όλα!!
ον δε σποτ λέμε ντοκ!
:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

Reaction score
3.628
Κοστίζει γύρω στα 1300 ο αρακάς, αλλά βελτιώνει τον ήχο λένε. Ότι πρέπει για τον γιαννη
View attachment 141486

View attachment 141488 View attachment 141489
Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποιος έχει το ποιο ωραίο ήχο? View attachment 141487
Αντε μπρουος!
Στου τελεφουνο ου αποδιευθυντης!

Κατ'αρχην χρονια πολλα στον Δημητρη.

Λοιπον,επειδη πολλα μας τα'πατε για τον αρακα,μαθετε λοιπον οτι ειναι βιολογικης καλλιεργειας και εμποτισμενος με το λαδακι που ανεφερα προ σελιδων!!!Επισης,τα πισω πανελ,ειναι πλεγμενα απο τις NOS μαλλινες ινες της Βετλανς Ναουσσα,του θρυλικου εργοστασιου κουβερτων(respect-σοβαρα),που φημολογειται οτι εβγαζε τις κουβερτες με τον καλυτερο συντελεστη απορροφησης στα 63HZ!!

Χαχαχα!!!Μηπως ειναι ¥ και οχι € ρε φιλε;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
Girlz, I'm back ... with a vengeance. :spiteful:

I've got newz that'll shock y'all. Read 'em and weep biatchezzzz. :sneaky:

Το λοιπό, τριήμερο ξημέρωσε και λέω θα γίνει χαμός (γενικά τα Σ/Κ είναι πχια οι μόνες μέρες κατά τις οποίες γίνεται να λείπουν τα γυναικόπαιδα κι οι άμαχοι ώστε να μπορώ ν' ακούω τσι μουσικάρες μου σε αθρωπινές απάθρωπες εντάσεις). Μόνο που λογάργιαζα χωρίς την ... ξενοδόχο. :o

Ότι τελείωνα το γκαφέ μου έρχεται με το πχιό γλυκό και αθώο βλέμα του κόζμου και μου λέει: Ξέρεις ο τζούνιορ σήμερο έχει να πάει σε παιδικό πάρτυ (όπου πάρτυ βλέπε ένα εκρηκτικό μείγμα από αφιονισμένα κουζουλόπαιδα και νοικοκυρές σε απόγνωση εντός του ίδγιου χώρου - :eek::eek::eek: - καλλιά τό 'χω ν' ακούσω όλη τη "δισκογραφία" τση ξυνής από αυτό :headbang: ).

Τι προτιμάς μου λέει (με ρητορικό χαμόγελο): το πάρτυ ή τη γκουρτίνα δύο; :angel:

Κατάφερα οριακά να ψελλίσω με απόγνωση (με ύφος όπως ο Κωσταυτχιάς όταν ακούει πλέον δικάναλο): Τη γκουρτίνα δύο παρακαλώ... :frown: :cry: :frown:

Και μου λέει φεύγοντας (έτοιμη ήταν): You better get behind the mule son... :spiteful:

Η εμπνευσμένη παραπομπή, φευ, ουδόλως διευκόλυνε την κατάστασή μου.

Η λίστα εργασιών περιελάμβανε: πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο πχιάτων και σκούπιζμα με την ηλεκτρική - πάνω κάτω ταυτόχρονα.

Λέω, δε γ@μι3τ@ι ... man up AKARL. Σε μνιά προσπάθεια να συγκεράσω το τερπνό μετά του "ωφελίμου" σκέφτηκα δε βάνεις καμνιά βαργιά μπλουζγιά να παιζ' ΔΥΝΑΤΑ, να πάνε κάτω τα φαρμάκια; (μόνο μπλουζ μπορώ ν' ακούω όταν ... "είμαι πίσω απ΄το μουλάρι" - βγάνει το σωστό φήλινγκ).

Βάνω, το λοιπό, το σιντάκι στο πλέϋερ και πάω δίπλα ζνσαλοτραπεζαρία να στρωθώ....

-Θεατρικός χρόνος -

Κάπχοια στιγμή, μέσα στο πήξιμό μου - βάνω κάλτσες στον απλωτό, η μουσική έχει σταματήσει κι' εγώ, ακόμα μερακλωμένος, πάω ζμπορτοφόλα μου να βγάνω ένα κατοστάρικο να το κολλήσω στο μέτωπο του John και να ζητήξω παραγγελιά να ματαξαναπαίξει το Tough Times Ahead ... και τοτενές συνειδητοποιάω ότι δίπλα δεν παιζ' η μπάντα αλλά το σετάπ (μπλουτούθ ηχείο με ένα (1) σαμπ).

Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιάω, αποζβολωμένος, ότι η ενιαία οντότητά μου μόλις έχει περάσει -with flying colours biatchezzz - το περιβόητο, και τιτανοτεράστια δύσκολο, "Kondo-Creditor-Bhutia" test!!!!! :party:

Φάε τ' αυτχιά σου ΕΑΡ, τρίψε τα μπούτια σου Μπούτχια, κατούρα τα πόδγια σου Ντίμι, κλάπσε Βετ. Ε, ας μην εκθέσω κι άλλα κορίτσχια και τα σετάπζ τους... :angel:

Αφτά τα δικά μου νέα κορίτσχια. Εσείς όλα καλά;

Εδά μπαίνει η εισαγωγή του Going Down και τρέμουνε οι τοίχοι. :eek::eek::eek:

ΥΓ: Πστ, Χαρούλη σήμερα απού γιορτάζει το γλυκούλι το Στρουμφάκι σου (να το χαίρεσαι!) λες να ασχολείται με τσι αγγελίες; Έχω εντοπίσει κάτι ωραίες και λέω να μπουκάρουμε μέσα και να τα κάνουμε π0υτ@ν@ όλα... :party:
Λόγου χάρη, Χάρη, είναι κάποιος που πουλάει "Ηχεία Audio Phisic scorpio" και μόνο εγώ ξέρω πως κρατιέμαι να μην τον ρωτήσω αν είναι τα original ή κινέζικα... :rofl::rofl::rofl:

edit: Άκυρο, εδώ είναι και παρακολουθεί... :headbang: - Πολύχρωμο κι εντοιχιζμένο! :party:
Post automatically merged:

Φιξντ! :biggrin:

ΥΓ: Προσέξτε καλά την απόγνωση στο βλέμμα... :rofl::rofl::rofl:

:lolsign:
Ντόκτορ, όση γνώση διαθέτω εγώ στο καλιμπράρισμα του τρινοβ, άλλη τόση διαθέτεις εσύ στα καλώδια!! :roflmao: :roflmao: :roflmao: :lol: :lol: :lol:
Ασχολήσου με τα διαγράμματα κι άσε τα καλώδια για τους άλλους μανιτσαμ...!!!:dance2::dance2::lolsign::lolsign:

Σε βλέπω Xtra Ανεβασμένο σήμερα!!!!!! Τι συμβαίνει :sneaky::sneaky::sneaky:
Ξεδιαλέγω παλιότερα καλώδια ηχείων που δεν χρησιμοποιώ πλέον - ένεκα ενεργών - και συναρμολογώ με αυτά ποιοτικά καλώδια ρεύματος πειραματιζόμενος με διαφοροποιημένες πλέξεις των αγωγών αναλόγως της γεωμετρίας των πρώτων.Χωρίς θωράκιση.

Ως δοκίμιο αναφοράς έχω το κλασσικό Belden 19364 3Χ2,1 τετραγωνικών χιλιοστών - με θωράκιση βεβαίως.
Και φαντάζομαι παράλληλα την έκφραση των Ear,Dimifoot,alexis κ.α. στην ανάγνωση αυτών των γραμμών.

Ανεκτίμητη...:p
Αμάν ρε μπούτχια μου με τα ασπρόμαυρα GIFS σήμερις....
Είπαν του γκουρού να χέσει και ξεκωλιάστηκε... :tongue: :tongue:
Δεν πρόκειται περί ξεκολώματος αλλά περί...ξεκολλήματος από τη ρουτίνα.Λογοπαίγνια μέσω...εικόνων.;)
...
Καλό όμως είναι να μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Last edited:

Reaction score
15.469
και συναρμολογώ με αυτά ποιοτικά καλώδια ρεύματος
Η εργασια ειναι παντα ωφελιμη , σε περιπτωση δε αποτυχιας θα επροτεινα και αυτην την χρηση
1293429483_gifki_03.gif

γι' αυτο θα συμβουλευα την χρηση λεπτων αγωγων - για την απαραιτητη ευκαμψια του τελικου αποτελεσματος ...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ξεδιαλέγω παλιότερα καλώδια ηχείων που δεν χρησιμοποιώ πλέον - ένεκα ενεργών - και συναρμολογώ με αυτά ποιοτικά καλώδια ρεύματος πειραματιζόμενος με διαφοροποιημένες πλέξεις των αγωγών αναλόγως της γεωμετρίας των πρώτων.Χωρίς θωράκιση.

Ως δοκίμιο αναφοράς έχω το κλασσικό Belden 19364 3Χ2,1 τετραγωνικών χιλιοστών - με θωράκιση βεβαίως.
Και φαντάζομαι παράλληλα την έκφραση των Ear,Dimifoot,alexis κ.α. στην ανάγνωση αυτών των γραμμών
μη τη φαντάζεσαι...δες την! :lolsign: :lolsign:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329

A

AKARL

Guest
Κανονίστε να αρχίσετε τις φιλοσοφίες για αλογόμυγες και Πλάτωνα πρωί πρωί
:roflmao: :roflmao: :roflmao:
Οι αλογομυγες ηταν του Σωκρατη. Του Πλατωνα ηταν οι ...σκιές.:)
Βρε καλή μου !!
Δεν έγραψα η αλογόμυγα του Πλάτωνα
Κανονίστε κορίτσχια να σας πάρει χαμπάρι ο

1572102399973.jpg

Και τότε θα δείτε και πόσα απίδια βάνει ο σάκος και που έχει η αχλάδα την ουρά... :sneaky:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
Κανονίστε κορίτσχια να σας πάρει χαμπάρι ο

Και τότε θα δείτε και πόσα απίδια βάνει ο σάκος και που έχει η αχλάδα την ουρά... :sneaky:
Τον ΄΄είδαμε΄΄ και δαύτον... :p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
Σωστά, αλλωστε τα υπόλοιπα 2.595 μηνύματα είναι on-topic!!!!
Τολμώ να πω πως πάνω από τις μισές δημοσιεύσεις είναι...για όσους εμπεδώνουν τα ρηχότερα...τεχνικά αλλά συλλαμβάνουν και τα βαθύτερα νοήματα. ;)

Αυτό το νήμα οδεύει προς...cult status όχι μόνο για τα παρελκόμενα,αλλά και για την αρμονική σύμπραξη των δύο κυρίαρχων τάσεων στην ενασχόληση : των ηχοαστυνόμων (με το τεχνικό γράμμα του νόμου) και των...ηχοφυλάκων (με το ακροαματικόν κι ενίοτε αφηρημένον...πνεύμα).

Ο ίδιος χαίρομαι για χαρακτήρες όπως των Γιάνννη και Λέανδρου που βγαίνουν να υποστηρίζουν τις επιλογές τους όχι όπου θα έμπαιναν σε τελματώδεις ανταλλαγές φιλοφρονήσεων,αλλά στο ΄΄λάκκο των λεόντων΄΄ με τη δυναμική εξέλιξη της επιχειρηματολογίας.

Ο ακλόνητος και με ΄΄άγνοια κινδύνου΄΄ τρόπος που τις υποστηρίζουν φανερώνει ότι θα έκαναν το ίδιο και με οποιοδήποτε νέο δεδομένο θα αφομοίωναν.Έστω και αν ενδέχεται να μη συμβεί κάτι τέτοιο ΄΄στο δικό μας χρόνο΄΄,μαθαίνουμε να προσέχουμε το...νερό μέσα στο ποτήρι αντί για το...ίδιο το ποτήρι και το μέγεθός του.;)

Είναι δε παράδειγμα προς μίμησην για όσους ακροαματικόφιλους νομίζουν ότι εκτελούν ΄΄ανταρτοπόλεμο΄΄ με το να συκοφαντούσαν στα κρυφά ανάμεσα σε παρέες χωρίς να επιχειρηματολογούσαν ανοικτά χωρίς φόβο και πάθος στον τόπο που ΄΄μετράει΄΄.

Reaction score
3.628
Τολμώ να πω πως πάνω από τις μισές δημοσιεύσεις είναι...για όσους εμπεδώνουν τα ρηχότερα...τεχνικά αλλά συλλαμβάνουν και τα βαθύτερα νοήματα. ;)

Αυτό το νήμα οδεύει προς...cult status όχι μόνο για τα παρελκόμενα,αλλά και για την αρμονική σύμπραξη των δύο κυρίαρχων τάσεων στην ενασχόληση : των ηχοαστυνόμων (με το τεχνικό γράμμα του νόμου) και των...ηχοφυλάκων (με το ακροαματικόν κι ενίοτε αφηρημένον...πνεύμα).

Ο ίδιος χαίρομαι για χαρακτήρες όπως των Γιάνννη και Λέανδρου που βγαίνουν να υποστηρίζουν τις επιλογές τους όχι όπου θα έμπαιναν σε τελματώδεις ανταλλαγές φιλοφρονήσεων,αλλά στο ΄΄λάκκο των λεόντων΄΄ με τη δυναμική εξέλιξη της επιχειρηματολογίας.

Ο ακλόνητος και με ΄΄άγνοια κινδύνου΄΄ τρόπος που τις υποστηρίζουν φανερώνει ότι θα έκαναν το ίδιο και με οποιοδήποτε νέο δεδομένο θα αφομοίωναν.Έστω και αν ενδέχεται να μη συμβεί κάτι τέτοιο ΄΄στο δικό μας χρόνο΄΄,μαθαίνουμε να προσέχουμε το...νερό μέσα στο ποτήρι αντί για το...ίδιο το ποτήρι και το μέγεθός του.;)

Είναι δε παράδειγμα προς μίμησην για όσους ακροαματικόφιλους νομίζουν ότι εκτελούν ΄΄ανταρτοπόλεμο΄΄ με το να συκοφαντούσαν στα κρυφά ανάμεσα σε παρέες χωρίς να επιχειρηματολογούσαν ανοικτά χωρίς φόβο και πάθος στον τόπο που ΄΄μετράει΄΄.

Ναι καλα!Ακουστε ποιος μιλαει!!!

Στην εποχη του 8Κ,μας φλομωνει απερισκεπτα με Memes τεχνολογικης εποχης λυχνιων!!!!!Χαχα!

Back on track.

Kανονιστηκε αμοιβαιαν ακροασις με το συνονοματο μελος Kotsidis.

Ετσι θα εχω την ευκαιρια να απολαυσω εγω ενα αξιοζηλευτο ηχοσυστημα και εσεις να εχετε μια ακουστικη κριτικη του συστηματος μου!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
Ναι καλα!Ακουστε ποιος μιλαει!!!

Στην εποχη του 8Κ,μας φλομωνει απερισκεπτα με Memes τεχνολογικης εποχης λυχνιων!!!!!Χαχα!

Back on track.

Kανονιστηκε αμοιβαιαν ακροασις με το συνονοματο μελος Kotsidis.

Ετσι θα εχω την ευκαιρια να απολαυσω εγω ενα αξιοζηλευτο ηχοσυστημα και εσεις να εχετε μια ακουστικη κριτικη του συστηματος μου!
Χαίρομαι επίσης που εκτιμάται δεόντως από τον ενδιαφερόμενο η δημοσίευση στιγμιοτύπων από την εποχή και υπό πνεύμα ανάλογο της...Hard Bop τάσης στο Jazz ιδίωμα.Δεν θα ήταν σκόπιμο εξάλλου να το έριχνα και ο ίδιος στο...Hard Rock. ;)
Στου Κοτσιδη απαγορεύονται τα γκάζια , καταλαβαίνω την συνέχεια του θέματος ...
Προτιμότερον,να είναι πράγματι εναρμονισμένες οι στάθμες μ'εκείνες του Γιάνννη.Έτσι θα είχαν νόημα οι εκατέρωθεν εντυπώσεις.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.980
Members
38.273
Νεότερο μέλος
spani1