Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.383
Δεν κατάλαβα, γίνε λίγο πχιός κατανοητός ως προς το συντονισμό.
Αν είναι τα ρουλεμάν της μεσαίας τριβής μπορείς εύκολα να το καταλάβεις, πχιάνεις τους βραχίονες και βάζοντας δύναμη θα νιώσεις το τζόγο.
Υποψιάζομαι ότι έχεις αρκετά τεντωμένη τη αλυσίδα.
Στη θκιάμ περίπτωση όλα δουλεύουν ρολόι και αθόρυβα

Καλορίζικο και καλοτάξιδο το trainer!!

Reaction score
16.544
Λίγο δύσκολο να το περιγράψω, πως νιώθεις όταν περνάς σε δρόμο με στρωμένα πλακάκια, όπως αν θυμάσαι στο παλιό λιμάνι; Αλλά όχι ότι τρέμει το ποδήλατο (δεν το νιώθω δηλαδή στο τιμόνι), το νιώθεις στο πετάλι και στην αλυσίδα, σα συντονισμός πιο ψηλής συχνότητας από αυτό που έγραψα για τις πλάκες/πλακάκια. Σαν ένα γρούτσου, γρούτσου, που το καταλαβαίνεις όταν το πετάλι φτάνει στο σημείο που βάζεις περισσότερη δύναμη.

Παρεμπιπτόντως, τώρα που το έψαχνα, το ΒΒ το έχω από τον Ιούλιο του 2021, πιθανότατα εχει ξεπεράσει δηλαδή τα 20.000χμ.

Ίσως προσπαθήσω να το γράψω και σε βίντεο αύριο, ή αργότερα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.383
Τότε λογικά έχεις φθορά στα ρουλεμάν και με τη δύναμη των ποδιών ακουμπάει στο έλασμα του μπροστά ντεραγιέ, θα πρότεινα με τη αλλαγή να βάλεις moquai Bottom bracket

Reaction score
16.544
Ναι, τα ρουλεμάν υποψιάζομαι, και επίσης κάτι αντίστοιχο νιώθω και στο ΜΤΒ, και μάλλον και αυτό θέλει την αλλαγή του...

Αυτό είναι ΟΚ; Θέλει και ειδικό εργαλείο για το βίδωμα; έχω ένα παρόμοιο, αλλά δεν ξέρω αν είναι για την ίδια διάμετρο (στα δοντάκια που έχει το ΒΒ αυτό)

ΥΓ. Από ό,τι είδα, υπάρχει και το ειδικό εργαλείο της ίδιας της Moquai...

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.383
Το τύπο που αντιστοιχεί στα θκάς τα ποδήλατα τον ξέρς εσύ και μαναχά εσύ, όσο για το εργαλείο η αλήθεια είναι ότι χρειάζεσαι καλό εργαλείο,να εφαρμόζει καλά γιατί η επιφάνεια που σφίγγεις είναι ελάχιστη και μπορεί πολύ εύκολα να σκορτσάρει το εργαλείο και να φας τα δοντάκια της μεσαίας τριβής, θα πρότεινα κάτι από Park tool

Reaction score
16.544
Το μέγεθος είναι αυτό που έβαλα στο λινκ, ΒΒ86/92, ρωτώ γενικότερα για το συγκεκριμένο τύπο (που μπορεί να βγαίνει σε διάφορα μεγέθη)...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.383
Τότε είναι η παραπάνω τριβή που πόσταρες για 24mm άξονα.
Αν καταλήξεις σε αυτή να ξέρεις ότι έχει και ιδιαιτεροτητα, μου έχει συμβεί και στο mtb και στη κούρσα που έχω moquai μεσαία τριβή.
Αν δεν είναι σωστή η προφόρτιση παίζουν τα ρουλεμάν μέσα στη φωλιά και βγάζουν τρίξιμο όταν πατάς. Θέλει αφού τη τοποθετήσεις σε βάθος χρόνου 2-3 φορές επιπλέον προφορτιση ώστε να μαζέψεις όλα τα μπόσικα, μετά λειτουργεί πολύ σμούθ και αθόρυβα.

Reaction score
16.544
To Stages έχει 2.500 και δεν χρειάζεται να βάλεις ποδήλατο πάνω, να το ταλαιπωρείς! Στα 500 θα κολλήσεις σε τέτοια περίπτωση;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.383
Και την ίδια στιγμή έχει σε στοκ και σε προσφορά το 2Τ με 900 δολάρια. Γιατί να πάρει κάποιος το 3Τ, για 2-3 μπιχλιμπίδια παραπάνω; :geek:

Κανένα δεν αξίζει, το 2Τ έβγαλε πολλά προβλήματα, έχει ηλεκτρομαγνήτες για αντίσταση και πρέπει να ξεκολλήσει από αυτό το σχεδιασμό, αντί αυτού, κοτσάρει και επίσημα πλέον το λογότυπο πάνω, το ονομάζει 3Τ και αυξάνει τη τιμή, πχιός νορμάλ άνθρωπος θα το αγοράσει...?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.115
Τα μούσια τα αφήνω επίτηδες για να ειμαι άσχημος, άμα ξυριστικώ είμαι κουκλί ζωγραφιστό :biggrin:

ΥΓ.
Τη φάγατε τη ξαδέρφη, γιαυτό δεν μπόρεσε να στεριώσει στο γυαλί :lolsign:

Ξαφνικά μου ήρθε ποιον μου θυμίζει η βιβλική μορφή του Χρήστου.

Τον ντράμερ των CCR, Doug Clifford

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.383
Κάπου στη Πεντέλη, μιλάμε όμως για πολύ κρύο, τα δάχτυλα των χεριών σταμάτησαν να ακούνε τις εντολές του μυαλού... Είχα να μαζέψω τόσο κρύο απ όταν δεν είχα ντίπ μυαλό στο κεφάλι...
received_760726536093560.jpeg
IMG-03eb2b65292b0d3132a804bd39aa91d9-V.jpg
IMG-8ea38b849f057af01e2a40fc4ab79af5-V.jpg
IMG-c47f2b5a17117f453ef4b4f161550ff1-V.jpg
IMG-a9aa7e38f7f2bd824c17155d6523741b-V.jpg

Reaction score
23.823
Τον δαγκωσες μαρη;
Άμα δεν έκανε δλεια το περφεττο πρέπει να χε κρύο όντως
(Ή να γέρασες)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.383
Ρε φίλε, έκατσαν όλα μαζί, δεν ήμουν προετοιμασμενος για τόσο κρύο, έβαλα και καλοκαιρινά γάντια, είχε μηδέν βαθμούς εκεί σαπάν, άλλος κόζμος το βουνό αυτό...
Επίσης δεν είχα φάει, αυτό ήταν το χειρότερο μάλλον...

Reaction score
23.823
Τι εννοείς δεν είχες φάει; εδώ μας έχεις πεθάνει στις φωτογραφίες με 10 μπιφτέκια 22 πατάτες 3 κιλά κουνουπίδι και πήγες στο βνο νηστικός;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.383
Δεν έφαγα όσο θα έπρεπε εννοώ, μετά στη επιστροφή σταματήσαμε εκεί κοντά σε εσένα και έφαγα ένα φούρνο, μαζί με τα θεμέλια... αλλά μετά ήταν αργά

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.981
Members
38.273
Νεότερο μέλος
spani1