Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.818
Απάντηση: Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"!!!

όντως. το να βρεθούν πολλά "επίπεδα" είναι πιθανά εκτός της "υγιούς επιχειρηματικότητας", παίζει πιο πολύ ο ορισμός του "μεσάζοντα", αλλά κάποια παραδείγματα υπάρχουν. Πχ ένα υποκατάστημα γκούντις (μη κολλάς στο όνομα) δίνει σε ένα άλλο μαγαζί σε μια άλλη πόλη δικαίωμα πωλήσεων, και το άλλο μαγαζί δίνει σε ένα ακόμα μαγαζί, πχ σε ένα κυλικείο σχολείου, και το κυλικείο του σχολείου μπορεί να δίνει σε κάποιον ακόμα, ένα βραδινό τυπά που τη στήνει τις νύχτες έξω από ορθάδικα, κλπ κλπ κλπ. Άρα, είναι ως ένα βαθμό θέμα του επιχειρηματικού δαιμονίου του κάθε επιπέδου, και της δυνατότητας ανάπτυξης κι άλλων επιπέδων πώλησης του ίδιου προϊόντος, από το κάθε επίπεδο.

Άρα, για να πάει καλά η επιχείρηση-πυραμίδα, στο παραπάνω παράδειγμα, θα πρέπει εσύ (το υποκατάστημα "γκούντις") να βρεις πολλά μαγαζιά σε άλλες πόλεις να δώσεις τα προϊόντα σου, και τα μαγαζιά αυτά να βρει το καθένα πολλούς μικρομαγαζάτορες να δώσουν τα προϊόντα σου, κι ο κάθε μικρομαγαζάτορας να βρει πολλούς βραδινούς "τυπάδες" να δώσει τα προϊόντα του.

Να λοιπόν ο σκοπός της πυραμίδας, όχι η άμεση πώληση μιας μικροποσότητας σε 5-10 τελικούς αγοραστές (εκτός κι αν είσαι όντως η "τελευταία τρούπα του ζουρνά")

το νόημα της πυραμίδας, είναι όχι να βρεις κάποιο αριθμό πελατών που απλά θα "πασάρεις" μια ποσότητα από τα χ-ψ προϊόντα, αλλά να βρίσκεις πολλούς ικανούς "μεσάζοντες" πωλήσεων, οι οποίοι στη συνέχεια να βρουν πολλούς άλλους ικανούς "μεσάζοντες" πωλήσεων, και πάει λέγοντας. Έτσι, "χτίζεις" ουσιαστικά ένα ας πούμε "εξαρτώμενο μερικώς από σένα δίκτυο χονδρικής", που μόνο στο τέλος της διαδρομής θα φτάνει στο τελικό καταναλωτικό κοινό-στόχο του εκάστοτε προϊόντος.

Reaction score
1.805

ο φίλος Costas Ear έχει προσεγγίσει το θέμα εξαίρετα και αποδοτικά. Εύγε νέε μου!

(πως φαίνονται τα διαβασμένα άτομα ρεεεεε) (δε σε κοροϊδεύω).

Σχετικά με τα επίπεδα φίλε abessalomίδη, αυτό που περιγράφεις θα μπορούσε να είναι ένα compensation plan περασμένης δεκαετίας-εικοσαετίας και βάλε.
Πλέον και ελέω ανταγωνισμού πολλές εταιρίες πλερώνουν καλά με λίγα άτομα. Είναι καινούργιοι τρόποι επιβραβευσης των συνεργατών (για τη δική μου εταιρία μιλάω) οι οποίοι χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλά Returns On Investments.

Για να στο κάνω πιο απτό: στην εταιρία όπου βρίσκομαι δικτυωτής (πιο παλιούρι απο μένα) έχει στο δίκτυο του 183 άτομα από τα οποία έχει άμεση επαφή με τα 32 και το μηνιαίο του εισόδημα βρίσκεται στα 3700+ ντάλαρς.
Αλήθινά νούμερα, τα έχω δει με τα ματάκια μου.

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω τόσο μεγάλες βλέψεις, και στα μισά και ακόμα λιγότερα να φτάσω θα είμαι τζετέ.
Πολύς κόσμος ψευτοασχολείται με διάφορες εταιρίες δικτυακού μάρκετινγκ και βγάζει ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ και άλλα μηνιαία καρκινώματα.

Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, δεν είναι μύθος.

Κι εγώ πριν μπω στην εταιρία που είμαι έτσι το σκεφτόμουν... απάτη. Αλλά είδα ένα φίλο που έβγαζε λεφτά από αυτό. Πήγα σε ενημέρωση της εταιρίας και είδα εκεί να μιλάει ένα άτομο που γνώριζα 10+ χρόνια πριν "τι κάνεις ρε Δημήτρη εδώ?".

Και μου είπε την ιστορία του... I was sold...

Reaction score
19

όντως. το να βρεθούν πολλά "επίπεδα" είναι πιθανά εκτός της "υγιούς επιχειρηματικότητας", παίζει πιο πολύ ο ορισμός του "μεσάζοντα", αλλά κάποια παραδείγματα υπάρχουν. Πχ ένα υποκατάστημα γκούντις (μη κολλάς στο όνομα) δίνει σε ένα άλλο μαγαζί σε μια άλλη πόλη δικαίωμα πωλήσεων, και το άλλο μαγαζί δίνει σε ένα ακόμα μαγαζί, πχ σε ένα κυλικείο σχολείου, και το κυλικείο του σχολείου μπορεί να δίνει σε κάποιον ακόμα, ένα βραδινό τυπά που τη στήνει τις νύχτες έξω από ορθάδικα, κλπ κλπ κλπ. Άρα, είναι ως ένα βαθμό θέμα του επιχειρηματικού δαιμονίου του κάθε επιπέδου, και της δυνατότητας ανάπτυξης κι άλλων επιπέδων πώλησης του ίδιου προϊόντος, από το κάθε επίπεδο.
. Στην υγιή επιχειρηματικότητα αναγνωρίζεις μια ανάγκη ή είσαι καινοτόμος και δημιουργείς μια τάση-ανάγκη και το "προϊόν" σου θα τη καλύψει. όχι φίλε Κώστα αυτό με τα υποκαταστήματα είναι λάθος, ο πρώτος που ξεκινά τα franchise κατοχυρώνει και τα δικαιώματα του. Όσα και να ανοίξουν, αυτόν θα πληρώνουν. Δεν εννοείται το υποκατάστημα να ξανακάνει franchise. Η "πυραμίδα" έχει ως εξής:

Μητρικό κατάστημα - Κεντρικά
Καταστήματα franchise
Πελάτες Λιανικής​

Όποιος άλλος αγοράζει δικαιώματα το κάνει μόνο από τα κεντρικά. Είτε το μαγαζάκι έξω από το ορθάδικο είτε το κυλικείο. Και η προμήθεια των προϊόντων εντάσσεται και αυτή στην ευρύτερη αλυσίδα που κοντρολάρουν τα κεντρικά.

Σκέψου μια πυραμίδα ως εξής:

Μητρικό κατάστημα - Κεντρικά
Καταστήματα franchise Παπάγου
Καταστήματα franchise Λαμίας
Καταστήματα franchise Λάρισας
Καταστήματα franchise Κατερίνης
Καταστήματα franchise Πυλαίας
Καταστήματα franchise Αλεξανδρούπολης
Καντίνα έξω από το ορθάδικο
Πελάτες Λιανικής​

Δηλαδή το burger έξω από το ορθάδικο πρέπει να πληρώσει 7 μεσάζοντες που δεν έχουν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε προστιθέμενη αξία, ούτε μεταποίηση ούτε τίποτα. Απλά μαθηματικά είναι.

Αυτά είναι στρεβλώσεις και τις περισσότερες φορές απάτες, όποιος θέλει ας διαβάσει και τα προηγούμενα ποστ.
Έχει ενδιαφέρον να διαβάσεις πως επέδρασαν αυτές οι στρεβλώσεις στο Αλβανικό κράτος επι Μπερίσα και θα καταλάβεις πόσο επιβλαβείς είναι για τους καταναλωτές.

Τέλος πάντων, επειδή έχω και δουλειές, γεια σας.

Reaction score
1.240

Και να ρωτήσω κάτι για τα προιόντα !

Αν αυτά και μόνο φέρνουν το κέρδος σε τι τιμή πρέπει να πωλούνται απο αυτά πρέπει αν βγάλουν ΟΛΟΙ οι απο πάνω ???

Δηλαδή σε κάθε νέο επίπεδο το προιόν δεν πρέπει να αλλάζει τιμή ? Να ακριβαίνει ??

Άλλο να πωλείται κάτι απο κάποιον στο 2ο επίπεδο άλλο από κάποιον σε 30ο επίπεδο !

Reaction score
1.805

Αν αυτά και μόνο φέρνουν το κέρδος σε τι τιμή πρέπει να πωλούνται απο αυτά πρέπει αν βγάλουν ΟΛΟΙ οι απο πάνω ???

Δηλαδή σε κάθε νέο επίπεδο το προιόν δεν πρέπει να αλλάζει τιμή ? Να ακριβαίνει ??

Άλλο να πωλείται κάτι απο κάποιον στο 2ο επίπεδο άλλο από κάποιον σε 30ο επίπεδο !
φαντάζεσαι? θα έπαιρνες μια οδοντόκρεμα από την amway μερικές χιλιάδες ευρώ!
χαχαχααχα

Reaction score
1.805

2 βιντεάκια που ξεμπερδεύουν το ταμπόν απ'το ζαμπόν: :105:

Last edited by a moderator:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.593

Οι παραπάνω βγάζουν από την ποσότητα των πωλουμένων, η οποία αυξάνεται επίσης εκθετικά.

Φαντάζομαι σε τέτοια μοντέλα η τιμή των προϊόντων είναι φιξ, με ενσωματωμένο ένα μικρό σταθερό ποσοστό κέρδους για τον άμεσο πωλητή και ένα μεγαλύτερο ποσοστό για όλους πάνω από αυτόν.

Στην κοινή λογική των μεσαζόντων, αντίθετα, ο καθένας προσθέτει το ποσοστό κέρδους του στο προϊόν, γι' αυτό από ένα σημείο και μετά ξυπνά ο τελικός πωλητής και ψάχνεται να αγοράσει κατευθείαν από την πηγή. Ειδικά εάν μιλάμε για την εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου, το πράγμα σίγουρα δεν μπορεί να περπατήσει πολύ μακρυά.

Reaction score
1.240

Κάτι πολύ σχετικό ...

Αποδείξεις κόβονται ??

Reaction score
1.805

Κάτι πολύ σχετικό ...

Αποδείξεις κόβονται ??
Δεν έχω ακούσει για κάποια μεγάλη εταιρία η οποία να μη κόβει αποδείξεις.

Θα ήταν πολύ αστείο να γίνεται αυτό! Να στέλνουν δηλαδή οι εταιρίες προϊόντα ανά τον κόσμο...μαύρα!

Όταν γίνεσαι συνεργάτης στο τέλος του έτους σου αποστέλλεται και βεβαίωση για ότι προμήθειες εισέπραξες. Το αν θα το δηλώσεις στην εφορία είναι προσωπική σου υπόθεση...

Reaction score
1.240

Ο τελικός πελάτης λέω , όταν αγοράζει μια οδοντόκρεμα πέρνει απόδειξη ??

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.579

Ο τελικός πελάτης λέω , όταν αγοράζει μια οδοντόκρεμα πέρνει απόδειξη ??
Μπα, επιμονή κι εσύ!!

Λόγω φιλίας με dealer της Amway, αυτή η εμπορική του δραστηριότητα δεν είναι δηλωμένη. Έτσι δουλεύει το σύστημα, ή έστω η πλειονότητά του.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Παντως τα προϊοντα της Amway ειναι πολυ καλα, και γι΄αυτο ισως δεν μας εδωσαν ΠΟΤΕ αποδειξη (εδω και...χμ...15+ετια):116:

Reaction score
16.099

Μπα, επιμονή κι εσύ!!

Λόγω φιλίας με dealer της Amway, αυτή η εμπορική του δραστηριότητα δεν είναι δηλωμένη. Έτσι δουλεύει το σύστημα, ή έστω η πλειονότητά του.
Αυτος μαλλον δεν θ ανηκει στους "αγανακτισμενους"....

Η οχι?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.579

Αυτος μαλλον δεν θ ανηκει στους "αγανακτισμενους"....

Η οχι?
Ή όχι!!

Δυστυχώς, στην περίπτωσή του, δεν ίσχυσε η παροχή Mercedes. Γι' αυτό αναγκάζεται να οδηγεί Skoda, κι αυτό νοικιασμένο ταξί...

Reaction score
16.099

Παντως τα προϊοντα της Amway ειναι πολυ καλα, και γι΄αυτο ισως δεν μας εδωσαν ΠΟΤΕ αποδειξη (εδω και...χμ...15+ετια):116:
Eiδικα το Zoom τους ειναι θαυματουργο!

Προπληρωσα δυο φιαλες μηπως και μου της στειλουν γρηγοροτερα.

Reaction score
0

Καλημέρα σε όλους,
ειλικρινά δεν θέλω να ανεβάσω την ένταση. Το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι η νοοτροπία του ΈΛληνα είναι αυτή που σε ένα τέτοιο μέρος σαν την Ελλάδα αντί να ήμαστε οι νούμερο ένα, έχουμε αρχίσει και την κάνουμε.
Ο λόγος που το έγραψα είναι γιατί κα΄ποιοι άνθρωποι επηρεάζονται και χωρίς να γνωρίζουν, ενδεχομένως να στερούνται μια ποιότητα ζωής. Αν κάποιος δεν μπορεί να πετύχει κάπου καλό είναι να μην κατακρίνει.
Όταν ξεκίνησα όλοι μου οι φίλοι αυτά λέγαν. Κ παραλίγο να μην ασχοληθώ. Την αλωπεκίαση πυ είχα αποκτήσει απο το ανγχος και τα χρέη, και την μίζερη ζωή ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη. Τώρα είμαι αρκετά καλά.
Κ ρωτώ γιατι να μην αφήσουμε τους ανθρώπους να κρίνουν μόνοι τους, Γιατί να μην τους ενδυναμώνουν στις αποφάσσεις τους να πάρουν πληροφορίες για να δούν αν τους ταιριάζει ?
Σας ευχαριστώ για την απαντηση και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους.

Ισχάκης Μανώλης
6936563551
2107225163
www.foreverincome.gr

Κάνω παρέα με πολλούς δικτυωτές απο άλλες εταιρίες. Όλες οι εταιρίες είναι καλές με τα καλά και τα κακά τους. Το θέμα είναι τι ταιριάζζει στον καθένα. Για μένα είναι τρόπο ζωής και πιστεύω όσοι θέλουν να πετύχουν είναι ή γίνονται εξαιρετικοί άνθρωποι. Οπότε ειλικρινά θα χαρώ να σας γνωρίσω απο κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Reaction score
890

Οι εταιρίες μπορούν να είναι νόμιμες, οι διακινητές των προϊόντων τους είναι παράνομοι.
Δηλαδή ακόμα και αν η εταιρία στέλνει αποδείξεις στους διακινητές, αυτοί δεν εκδίδουν αποδείξεις στους πελάτες...
Αν τώρα έχω κάνει λάθος και κάποιος από τους διακινητές των προϊόντων αυτών των εταιριών εκδίδει αποδείξεις, ας με ενημερώσει και ας μου στείλει και κατάλογο. Ίσως έτσι αλλάξω γνώμη για το σύστημα αυτό και γίνω και πελάτης!

Reaction score
1.805

Οι εταιρίες μπορούν να είναι νόμιμες, οι διακινητές των προϊόντων τους είναι παράνομοι.
Δηλαδή ακόμα και αν η εταιρία στέλνει αποδείξεις στους διακινητές, αυτοί δεν εκδίδουν αποδείξεις στους πελάτες...
Αν τώρα έχω κάνει λάθος και κάποιος από τους διακινητές των προϊόντων αυτών των εταιριών εκδίδει αποδείξεις, ας με ενημερώσει και ας μου στείλει και κατάλογο. Ίσως έτσι αλλάξω γνώμη για το σύστημα αυτό και γίνω και πελάτης!
Νομίζω ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Αν δηλαδή παίρναμε απόδειξη για τα προϊόντα μιας εταιρίας MLM θα άλλαζε η γνώμη μας για το σύστημα? Δε θα ήταν και πάλι "πυραμίδα?"

Μήπως ζητάμε απόδειξη για όλα τα προϊόντα τα οποία αγοράζουμε?

Σαν καταναλωτές είμαστε πολύ ανώριμοι ούτως ή άλλως, δεν έχει να κάνει με τις εταιρίες δικτυακού μάρκετινγκ αυτό.

Οι περισσότερες εταιρίες δεν ενδιαφέρονται για τις πωλήσεις των προϊόντων τους σε άτομα που δεν είναι στο δίκτυο τους. Όχι ότι δε συμβαίνει, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός των εταιριών. Οι εταιρίες δε κυνηγάνε λιανικές πωλήσεις, αλλά ανθρώπους που θα ενταχθούν στο δίκτυο τους οι οποίοι θα είναι οι ίδιοι καταναλωτές. Μετά ζητάει από αυτούς τους καταναλωτές να εντάξουν στο δίκτυο τους και άλλους.

Οι εταιρίες πληρώνουν τους διακινητές για τη δραστηριότητά τους αυτή και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αφού δεν έχουν κόστος διακίνησης, διαφήμισης, πωλήσεων κλπ όπως στο κλασικό εμπόριο.

Είναι διαφορετικός τρόπος λειτουργίας, καινούργιος, μας ξενίζει, μας μπερδεύει, αλλά υπάρχει και...αποδίδει για αρκετό κόσμο.

Reaction score
19

(...)

Είναι διαφορετικός τρόπος λειτουργίας, καινούργιος, μας ξενίζει, μας μπερδεύει, αλλά υπάρχει και...αποδίδει για αρκετό κόσμο.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, τι παει να πει μας ξενίζει!!!! έχεις κάνει έναρξη εργασίας? δουλεύεις ως επιχείρηση? πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές? ΦΠΑ 23%? φόρο μισθωτών υπηρεσιών? φόρο στο τέλος του έτους για τα κέρδη σου? συνδρομή στο ΕΒΕΑ? λογιστή? υπόκεισθε σε ελέγχους από την εφορία, περαιώσεις κτλ? πληρώνεις έκτακτες εισφορές για τις επιχειρήσεις?

άκου εκεί μας ξενίζει, μας μπερδεύει. Σε 15άχρονα γράφεις? Καιρός ο Έλληνας να ξυπνήσει και να αρχίσει να δουλεύει να παράγει γιατί το να προσπαθεί να βγάλει χρήματα αραχτός στο καναπέ τον έφαγε.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.576
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik