Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.159
Καθόλου ντρίπλα. Όταν κάποιος χτίζει σιγά σιγά το σύστημά του, γνωρίζει απο που ξεκινά και που έχει φτάσει. Μαθαίνει λοιπόν με το πέρασμα του χρόνου ποιο συστατικό του συστήματος συντελεί σε ποιο αποτέλεσμα, άρα γνωρίζει απο πολύ νωρίς τι του προκαλεί το πρόβλημα. Αν το πάρει "σετ", τότε θα πρέπει σιγά σιγά να κάνει πειραματισμούς εκ του ασφαλούς ( βλέπε δανεικά καλώδια απο αντιπροσώπους για παράδειγμα ), ίσως και δοκιμές με άλλα μηχανήματα για να εντοπίσει τη ταυτότητα του κάθε συστατικού. Για να απαντήσω πάντως στο ερώτημά σου και έχοντας διανύσει μεγάλη απο τη διαδρομή, προσωπικά και αν είχα φτάσει στα όρια ( τα οικονομικά μου κυρίως ) το θέμα των καλωδίων και των περιφερειακών γενικότερα ( έχοντας κάνει το πιο σωστό ταίριασμα για τα γούστα μου ), πρώτα θα επένδυα στο room treatment για να δώσω στο σύστημα τη δυνατότητα να "αναπνεύσει" και μετά θα επένδυα ενδεχομένως σε καλώδιο ρεύματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνω το καλώδιο ρεύματος, απλά προσωπικά κρίνω ότι δεν μου δίνει τόσα πολλά για τα λεφτά που θα επενδύσω.
ΟΚ, ευχαριστώ.

Άλλος;

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνω το καλώδιο ρεύματος, απλά προσωπικά κρίνω ότι δεν μου δίνει τόσα πολλά για τα λεφτά που θα επενδύσω.
Σαν καλαμιά στο κάμπο στο εν λόγω thread να επιμείνω και να ξαναπώ:
Δεν σου δίνει ΤΙΠΟΤΑ
[DOUBLEPOST=1468152923][/DOUBLEPOST]
Θα ήθελα την γνώμη του κυρίου Στέφανου για τα audiophile υλικά
Πχ οι πυκνωτές και τα πηνία στην εξομάλυνση μετά την ανόρθωση ή τα ποτενσιόμετρα στην πορεία του σήματος.....

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.159
Ας παίξουμε ενα παιχνίδι.

Υποθετικό σενάριο, μπαίνει καινούργιο μέλος στο φόρουμ και γράφει το εξής ποστ:

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Θέλω την άποψη σας στο προβλημα μου. Ειναι μουσικος και παίζω βιολί στην Χ ορχήστρα. Είμαι 35 ετών. Ακούω (βάλτε λίστα με δύσκολα και απαιτητικά είδη μουσικής)

Εχω το εξής ηχοσύστημα, μετα απο συμβουλές απο καταστήματα:

(Αραδιάζει βαριά ονόματα)
Πηγή Α, (αξίας ας πούμε 7-8000, αξιοσέβαστη ), ενισχυτή Β (αξίας 7-8000, αξιοσέβαστος), ηχεία Γ (15000 αξιοσέβαστα). Εχω και τα εξής interconnect και καλωδια ηχειων (αραδιάζει λίστα, αξία 1500, αξιοσέβαστα)
(Το σύνολο φαινεται να "ματσαρει" ολα ΟΚ)

Κατι ομως δεν μου κάθεται καλά στο αυτί , πιστεύω οτι το σύστημα θα έπρεπε να παίζει καλυτερα. Εχω αλλα 1500 (ας πούμε) ευρω να διαθέσω, η γυναίκα μου λέει "αυτα και τέλος, θα σου κόψω το κεφάλι, ο,τι κανεις τωρα, τελευταία φορα" και μπαίνει και ελέγχει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σκέφτομαι να πάρω καινούργια καλωδια ρεύματος γιατι παίζω με αυτα που είχαν τα μηχανήματα.
Αξίζει;

Ενας φίλος μου μου λέει αντί για καλωδια να φέρω εναν ειδικό να κανει μετρησεις και να μου στήσει καλυτερα το σύστημα, ισως να πρέπει να μπουν και καποια πράγματα στο χώρο για να παίξει σωστα το σύστημα (η γυναίκα μπορει να δεχτεί καποια )

Τι απο τα δυο να κάνω, φοβάμαι πως ειναι η τελευταία μου κίνηση για πολλα χρόνια.

Ευχαριστώ.

Τι θα του πούμε;
Δεν ειναι απαραίτητο να αιτιολογηθει η απάντηση αν δεν το επιθυμείτε.

Λέτε απλά
Πρώτη επιλογή ( Καλώδιο ρεύματος)- ή - δεύτερη επιλογή ( μετρησεις και συμβουλές απο ειδικό.)

Reaction score
379
Πυκνωτές και αντιστάσεις
[DOUBLEPOST=1468153357][/DOUBLEPOST]Και στην εξομάλυνση

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Δεν σου δίνει ΤΙΠΟΤΑ
[DOUBLEPOST=1468152923][/DOUBLEPOST]
Πχ οι πυκνωτές και τα πηνία στην εξομάλυνση μετά την ανόρθωση ή τα ποτενσιόμετρα στην πορεία του σήματος.....
Χμ. Ας το κάνουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον. Η εσωτερική καλωδίωση των προενισχυτών. Ας πιάσουμε ένα μικρό μέρος. Το καλώδιο που πάει απο το ποτενσιόμετρο έντασης στη πλακέτα ενίσχυσης. Μήκος καλωδίου περί τα 7cm ανά κανάλι.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Χμ. Ας το κάνουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον. Η εσωτερική καλωδίωση των προενισχυτών. Ας πιάσουμε ένα μικρό μέρος. Το καλώδιο που πάει απο το ποτενσιόμετρο έντασης στη πλακέτα ενίσχυσης. Μήκος καλωδίου περί τα 7cm ανά κανάλι.
Τα καλώδια αυτά μεταφέρουν ωφέλιμο σήμα που δεν μεταφέρουν τα καλώδια τροφοδοσίας. Πλήρεις λεπτομέρειες εδώ:

Καλώδια μεταφοράς Αναλογικών Σημάτων Audio

Reaction score
751
Δεν σου δίνει​
ΤΙΠΟΤΑ
....​

Ούτε σε ένα σύστημα των 60Κ το καλώδιο ρεύματος δεν δίνει τίποτα ?

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Αν και δεν βλέπω απάντηση για την εσωτερική καλωδίωση των μηχανημάτων ( το άρθρο αφορά στα καλώδια διασύνδεσης συσκευών ), δεν πειράζει. Περιμένω τη τοποθέτησή σας σχετικά με τη χρήση audiophile υλικών ( κυρίως αντιστάσεις και πυκνωτές, τόσο στη διάταξη τροφοδοσίας αλλά και γενικότερα στη διαδρομή του σήματος ).

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204

Ούτε σε ένα σύστημα των 60Κ το καλώδιο ρεύματος δεν δίνει τίποτα ?

Είτε 100 είτε 100Κ ούτε , αν τηρούνται τα αναφερόμενα στη 2η σελίδα στην αρχή του άρθρου

Last edited:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Αν και δεν βλέπω απάντηση για την εσωτερική καλωδίωση των μηχανημάτων ( το άρθρο αφορά στα καλώδια διασύνδεσης συσκευών ), δεν πειράζει. Περιμένω τη τοποθέτησή σας σχετικά με τη χρήση audiophile υλικών ( κυρίως αντιστάσεις και πυκνωτές, τόσο στη διάταξη τροφοδοσίας αλλά και γενικότερα στη διαδρομή του σήματος ).
Θα είναι off topic η εσωτερική καλωδίωση διαδρομής του σήματος και τα υλικά .
Πολύ ευχαρίστως να δημιουργήσεις ένα νέο topic και να απαντήσω εγώ και άλλοι ή να περιμένεις να γράψω στο εγγύς μέλλον κάποιο σχετικό άρθρο και θα το συζητήσουμε διεξοδικά.
Απλά να πω ότι τέτοιο υλικό εσωτερικής καλωδίωσης (όπως του magic cable) πράγματι χρησιμοποιείται και σαν τυπωμένο κύκλωμα στα SHF...

Reaction score
488
Πιστευω οτι το παρακατω αρθρο ειναι απο τα πιο τεκμηριωμενα και καταρριπτει τον μυθο οτι τα καλωδια τροφοδοσιας δεν εχουν καμια επιδραση στον ηχο ενος μηχανηματος , επισης καταρριπττει το επιχειρημα - μυθο που λενε μερικοι , οτι το ρευμα της ΔΕΗ ταξιδευει εκατονταδες χιλιαδες μετρα μεσα απο γραμμες μεταφορας και ερχεσαι " εσυ " και μας λες οτι : 2 μετρα καλωδιο τροφοδοσιας μπορουν να κανουν καποια διαφορα ! .
http://www.monoandstereo.com/2011/03/power-cord-cannot-possibly-have-effect.html

Reaction score
6.497
Άρα προτείνεις την δεύτερη επιλογή, με ακόμα μεγαλύτερη επένδυση χρημάτων.
[DOUBLEPOST=1468151876][/DOUBLEPOST]
Μια χαρά πιθανό ειναι για εναν μουσικό, φραγκάτο απο οικογένεια, να εχει τέτοιο σύστημα. Και ας εχει παρασυρθεί απο πωλητές, δεν μας ενδιαφέρει επι της παρούσης.

Τωρα τι του λες να κανει;

(Αφήστε τις ντρίπλες παρακαλώ, ειναι σαφές το σενάριο και το ερώτημα)
εγω δυσαναλογα εχω επενδυσει σε ποσα αλλα κυριως σε χρονο μια και μιλαμε για diy κατασκευες στο χωρο τι συζηταμε...
δε μπορω ομως να μην παραβλεψω οτι ακουω διαφορες με τα καλωδια τροφοδοσιας ...
ουτε μπορω να παραβλεψω οτι και στις diy κοινοτητα ασχολουνται και με αυτα...
το κυριοτερο ολων ομως ειναι η σπιτικη γαληνη, αν αυτη μπορει να διατηρηθει με παρεμβασεις μονο σε καλωδια και κατασυνθηκη ψεματα ναι θα προτιμουσα αυτην την οδο.. τωρα οι φιλοσοφικες τριπλες που προτεινει ο boutias δε πιανουν στις γυναικες ...

οποιος ομως καταφερει να του πει η συζηγος εκλιπαρωντας τον :oποιες bass traps τις αρεσουν περισσοτερο εχει ξεκλειδωσει το γυναικειο μυαλο :D

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.159
εγω δυσαναλογα εχω επενδυσει σε ποσα αλλα κυριως σε χρονο μια και μιλαμε για diy κατασκευες στο χωρο τι συζηταμε...
δε μπορω ομως να μην παραβλεψω οτι ακουω διαφορες με τα καλωδια τροφοδοσιας ...
ουτε μπορω να παραβλεψω οτι και στις diy κοινοτητα ασχολουνται και με αυτα...
το κυριοτερο ολων ομως ειναι η σπιτικη γαληνη, αν αυτη μπορει να διατηρηθει με παρεμβασεις μονο σε καλωδια και κατασυνθηκη ψεματα ναι θα προτιμουσα αυτην την οδο.. τωρα οι φιλοσοφικες τριπλες που προτεινει ο boutias δε πιανουν στις γυναικες ...

οποιος ομως καταφερει να του πει η συζηγος εκλιπαρωντας τον :oποιες bass traps τις αρεσουν περισσοτερο εχει ξεκλειδωσει το γυναικειο μυαλο :D
Τελικά ποια ειναι η επιλογή σου στο ερώτημα;

Reaction score
6.497
:rolleyes: ο χωρος εχει προτεραιοτητα βεβαια... (μετα βαζεις και το καλωδιακι χαμπαρι δε θα παρει..:wink:)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Υπαρχει τροπος.Της λες με αυστηρο υφος "κοιτα να δεις, εδω θα μπουν αυτα η αυτα.Εγω προτιμω αυτα (και δειχνεις σε φωτογραφια κατι εμετικο).Λογικα ????? θα ακουσεις ενα "ΟΧΙ αυτααααααααααα σε παρακαλω τα αλλα", η, "κοιτα να δεις,εχεις 45 λεπτα να μαζεψεις τα ρουχα και τα μηχανηματα σου και να πας στης μητερας σου" ....... :p

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.159
Μεχρι τωρα: 3 μέλη (και εγω 4) προτείνουν τη δεύτερη επιλογή.
1 μέλος προτείνει να ακούσει κα να δοκιμάσει, έστω και χάνοντας χρήματα απο την αμοιβή του ειδικού.

Καλώδιο κανείς;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μεχρι τωρα: 3 μέλη (και εγω 4) προτείνουν τη δεύτερη επιλογή.
1 μέλος προτείνει να ακούσει κα να δοκιμάσει, έστω και χάνοντας χρήματα απο την αμοιβή του ειδικού.

Καλώδιο κανείς;
Αυτο που εννοουσα δεν ηταν ακριβως αυτο.Αν ο ειδικος ειναι διατεθημενος εστω και προχειρα να κανει ενα ειδους ντεμο και να συγκρινει ο μουσικος με την αλλη λυση που λες των καλωδιων τοτε ναι να συγκρινει και να αποφασισει.
Απο την αλλη,αν δεν ειναι δυνατο ενα ντεμο,ας παρει και τα καλωδια,στο κατω κατω με τα ποσα που ανεφερες για το συστημα δεν ειναι και τιποτα γι αυτον.Και μετα ας τελειωσει με τα treatments μια και καλη.

Reaction score
379
Πιστεύω οτι εφόσον το καλώδιο τροφοδοσίας αλλάζει τον ήχο και την σκηνή καλύτερα θα ήταν να ξεμπλέξουμε πρώτα με τον εξοπλισμό και μετά να γίνει το room treatment ώστε να ολοκληρωθεί το πακέτο.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Πιστευω οτι το παρακατω αρθρο ειναι απο τα πιο τεκμηριωμενα και καταρριπτει τον μυθο οτι τα καλωδια τροφοδοσιας δεν εχουν καμια επιδραση στον ηχο ενος μηχανηματος , επισης καταρριπττει το επιχειρημα - μυθο που λενε μερικοι , οτι το ρευμα της ΔΕΗ ταξιδευει εκατονταδες χιλιαδες μετρα μεσα απο γραμμες μεταφορας και ερχεσαι " εσυ " και μας λες οτι : 2 μετρα καλωδιο τροφοδοσιας μπορουν να κανουν καποια διαφορα ! .
http://www.monoandstereo.com/2011/03/power-cord-cannot-possibly-have-effect.html
Είναι κι αυτό διαφημιστικό με λογικοφανείς εκφράσεις:

Πχ:

''….If you put an expensive audiophile power cord somewhere in the power line 100 miles from your home and called your engineer friend (who works for the power company) to run an A/B test with you, you would NEVER hear the difference in your stereo system.

However, placing the same power cord where it counts, which is at the last 6 feet, one will hear the difference it makes because of the effect it has on the high frequency noise which was induced into the very end of the line, before it had a distance to travel in order to get attenuated….''

Πχ με φερρίτη του 1 ευρώ θα κάνεις την ίδια δουλειά. Λειτουργεί σαν φίλτρο υψηλής διέλευσης και εξουδετερώνει το θόρυβο του καλωδίου παροχής.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.951
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak