Επιτέλους, το home cinema του Στάθη

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.631
δλδ γιατρε μου περιμενουμε διαγραμμα :D

κανουν πολλα τα samsung και με ακριβεια :D
Τωρα εγω κατάλαβα:

• Ή πως ο Κωστας εχει διάγραμμα μέσω του κινητού :o
  • Ή τσιγκλαει τον Σταθη να βγάλει διάγραμμα
Ή κατι αλλο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.640
Stathόπουλε , τώρα που ολοκληρώθηκες σαν σινεματζής, πέτα τα όλα και πάρε ενα γλομπάτο ενισχυτή 4 ή 5 watt το πολύ, πάρε και 2 κασόνια με full range μεγάφωνα, ν ακούσεις μουσικούλα.
Α και το βασικότερο , κόψε παρτίδες με Καστρουνέλο και Κωσταυτιά.

:dance2::dance2::dance2::dance2:
Ναι, πάρε κι ένα πικάπ του 40 και άκουγε κασσέτες, άφησε χαίτη, φόρα λαμέ πουκάμισο και καμπάνα παντελόνι, στεφάνι από λουλούδια στο κεφάλι, και ξεκίνα τα LSD, να είσαι πλήρης.

Παλιμπαιδισμος προ χούντας, εποχή μεταξα και βγάλε.

Κι ο μπρουνο να νομίζεις ότι είναι εξωγήινος.
Ι-τι.
Σπιλμπεργκ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.640
Ένας χώρος που να τα κάνει 100% καλά και τα 2 μουσική και κινηματογράφος δεν γίνεται κάπου θα χάνει..
Αγαπητέ βλαμμένε συνφορουμιτη μου, καλέ μου φίλε, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω πλήρως, οριζοντίως και καθέτως και επιμηκως και στον διηνεκή άξονα του χρόνου.
Μία χαρά μπορούν να γίνουν όλα, και δεν υπάρχει αντίθετο μεταξύ καλού κινηματογραφικού ήχου και καλού στέρεο ήχου, ο καλός ήχος είναι ένας και μοναδικός.
Απλώς άλλα πράγματα ξεγελούν την αίσθηση (της ακοής) στο χομ σινεμα, κι άλλα στο στέρεο, αίσθηση είναι, ξεγελιέται, αναμενόμενο.

Με τα εργαλεία που έχουμε ήδη διαθέσιμα, ακόμα και με μικρές διαφοροποιήσεις σε κάποιες ρυθμίσεις, το ίδιο σεταπ μπορεί άνετα να ξεγελάσει την αίσθηση της ακοής και στα 2 ακούσματα.

Συνήθως ο μέσος χρήστης στο χομ σινεμα υποφέρει από έλλειψη ικανής στάθμης, από δυναμική συμπίεση, από έλλειψη χεντρουμ, από παραμορφώσεις δηλαδή άλλου τύπου και σε άλλες στάθμες απ'οτι ο ακροατής δικαναλου ήχου, που δήθεν δεν ακούει σε μεγάλες στάθμες και δε βάζει σαμπ από "άποψη", αλλά ψάχνει την αληθοφάνεια στην φωνή της ξινης και το βάθος σκηνής στην τάδε εγγραφή.

Σαφώς και τα δύο συνδυάζονται σε ένα που τα κάνει αμφότερα σωστά, είναι εφικτό και είναι επαρκώς και διεξοδικώς μετρήσιμο και αποδεδειγμένο.

Όταν δω το RT60 του χώρου σου, και με δεδομένο τον εξοπλισμό σου με αυτά τα τέρατα της JBL και τις διαστάσεις του δωματίου, θα εκφερω την προσωπική μου εκτίμηση για το τι θα μπορούσες ίσως να τροποποιήσεις ώστε να κερδίσει κάποιους πόντους το σεταπ και σε κάποιες άλλες παραμέτρους, που θα είναι χρήσιμες σε αμφότερα τα είδη ακούσματος, χωρίς σαφώς να είναι απαραίτητες, καθώς ήδη το σεταπ γαμει και δέρνει εκεί που θες! :)

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Αγαπητέ βλαμμένε συνφορουμιτη μου, καλέ μου φίλε, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω πλήρως, οριζοντίως και καθέτως και επιμηκως και στον διηνεκή άξονα του χρόνου.
Μία χαρά μπορούν να γίνουν όλα, και δεν υπάρχει αντίθετο μεταξύ καλού κινηματογραφικού ήχου και καλού στέρεο ήχου, ο καλός ήχος είναι ένας και μοναδικός.
Απλώς άλλα πράγματα ξεγελούν την αίσθηση (της ακοής) στο χομ σινεμα, κι άλλα στο στέρεο, αίσθηση είναι, ξεγελιέται, αναμενόμενο.

Με τα εργαλεία που έχουμε ήδη διαθέσιμα, ακόμα και με μικρές διαφοροποιήσεις σε κάποιες ρυθμίσεις, το ίδιο σεταπ μπορεί άνετα να ξεγελάσει την αίσθηση της ακοής και στα 2 ακούσματα.

Συνήθως ο μέσος χρήστης στο χομ σινεμα υποφέρει από έλλειψη ικανής στάθμης, από δυναμική συμπίεση, από έλλειψη χεντρουμ, από παραμορφώσεις δηλαδή άλλου τύπου και σε άλλες στάθμες απ'οτι ο ακροατής δικαναλου ήχου, που δήθεν δεν ακούει σε μεγάλες στάθμες και δε βάζει σαμπ από "άποψη", αλλά ψάχνει την αληθοφάνεια στην φωνή της ξινης και το βάθος σκηνής στην τάδε εγγραφή.

Σαφώς και τα δύο συνδυάζονται σε ένα που τα κάνει αμφότερα σωστά, είναι εφικτό και είναι επαρκώς και διεξοδικώς μετρήσιμο και αποδεδειγμένο.

Όταν δω το RT60 του χώρου σου, και με δεδομένο τον εξοπλισμό σου με αυτά τα τέρατα της JBL και τις διαστάσεις του δωματίου, θα εκφερω την προσωπική μου εκτίμηση για το τι θα μπορούσες ίσως να τροποποιήσεις ώστε να κερδίσει κάποιους πόντους το σεταπ και σε κάποιες άλλες παραμέτρους, που θα είναι χρήσιμες σε αμφότερα τα είδη ακούσματος, χωρίς σαφώς να είναι απαραίτητες, καθώς ήδη το σεταπ γαμει και δέρνει εκεί που θες! :)
Πιο πληρέστερα δε θα μπορούσα να καλυφθώ.Εύγε για το ποστ.:hi:

Reaction score
4.817
Εγώ πάντως σταθη μου να μας γράψεις όλους ξέρεις πού .
Χαλάρωσε , απόλαυσε αυτό που έκανες με κόποκαι ιδρωτα δες καμιά ταινία η συναυλία η τη μουσικουλα σου...
Μην ανεβάσεις τίποτα !!!
Ούτε rt ούτε γαμα ούτε φωτογραφίες ούτε τίποτα.
Και μην ξανακαλέσεις κανένα σπίτι γιατί πολύ σου τα ζαλίσαμε....

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Εγώ πάντως σταθη μου να μας γράψεις όλους ξέρεις πού .
Χαλάρωσε , απόλαυσε αυτό που έκανες με κόποκαι ιδρωτα δες καμιά ταινία η συναυλία η τη μουσικουλα σου...
Μην ανεβάσεις τίποτα !!!
Ούτε rt ούτε γαμα ούτε φωτογραφίες ούτε τίποτα.
Και μην ξανακαλέσεις κανένα σπίτι γιατί πολύ σου τα ζαλίσαμε....
image-0-02-01-fbc0ab8f16ad796121d37a13abe2483e3f25f100149efd0ab3e94852e9455544-V.jpg

:whistling::drinks::lolsign:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.045
Εγώ πάντως θέλω μια φωτό με τα τέτοια σου...τα απ'εκείνα....αυτά ντε που σου ζαλίσαμε :o:p:D:D:D:lolsign::lolsign::lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.640

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.631
A good loudspeaker is a good loudspeaker, and there is no
practical reason for different standards of performance in loudspeakers intended for films and music.

JBL rulezzz

http://www.avsite.gr/forum/data/attachment-files/2014/09/74563_086f137669031d870972fb89b113e309.pdf

Διαβάστε το όλο, μη κλεβετε..

Έτσι, να χαρεί λίγο κι ο άλλος ο γιατρός
Πολυ ενδιαφέρον, για όποιον είχε την υπομονή να το διαβάσει.

Θα έπρεπε να έχουμε ενα τέτοιο - ισως λίγο πιο σύγχρονο- κείμενο αναφοράς, η ανάγνωση του οποίου να ειναι minimum requirement για κατάθεση άποψης και συμμετοχή σε συζητήσεις (όχι για απορίες)

Και ιδανικά να μπορούσαμε να συζητήσουμε real time και τυχόν ερωτήματα που δημιουργούνται κατα την ανάγνωση με κάποιον με ταλέντο στην επεξήγηση.

Πολλα απο τα θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες μερες σε συζητήσεις μας, σχολιάζονται στο άρθρο. Που το βρήκε ο Έαρ και το έβαλε; Ενα άρθρο για όλες σχεδον τις συζητήσεις; Απίστευτος!

Χάρηκα πράγματι...

Reaction score
6.509
Εγω αυτο που μπορω να πω με λιγα λογια αποφευγετε να κρατατε ισες αποστασεις απο τους τοιχους (να υπολογιζετε και την αποσταση του μεγαφωνου χαμηλων απο το πατωμα) η χειροτερη το μετρο , οχι τιποτε αλλο για να αποφυγετε το παλιοKii :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.640
Λοιπόν, στο δια ταύτα, και με όλα τα δεδομένα ανά χείρας (και RT 60, και αποκρίσεις, και περιορισμούς χώρου, και τα πάντα όλα), και με κάθε καλή πρόθεση να δώσω μία χρήσιμη αντικειμενικά συμβουλή όσο ξέρω κι όσο καταλαβαίνω, και πάντα χωρίς οποιαδήποτε υστεροβουλία.

Πρώτο βήμα:

Στάθη, φέρε τον Μανώλη στο σπίτι, δωστου το οκ να κάνει ο,τι θέλει, ο,τι του καπνίσει, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό σε οτιδήποτε, φύγε συ από το σπίτι να μη βλέπεις τι κάνει και να μην εκφέρεις άποψη, κι όταν σου πει ο Μανώλης έλα, πάνε και άκου και ουδέν σχόλιο. Απλώς άκου.

Μιλήσαμε με το Μανώλη, αρκουντως διεξοδικά. Συμφωνω 1000/100 σε αυτά που έχει ήδη κατά νού, απλώς δεν είχε λάβει το ελεύθερο να τα κάνει, σε έδωσε στεγνά, να ξέρεις.. :)

Επι της ευκαιρίας: Άσε τι λέει το πλήθος. Τέτοιας διάστασης γουφερ σε κύριο ηχείο, σε τέτοιο χώρο, με τέτοια μετρήσιμη απόκριση, δεν έχει ανάγκη από σαμπ, και οι μετρήσεις το φωνάζουν, είμαι ενήμερος.. ;)

Προσωπικά, πέραν του χομ σινεμα, σε δικαναλο ήχο, με αυτά τα ηχεία και σε αυτό το χώρο με αυτές τις μετρήσεις, δε θα χρησιμοποιούσα σαμπ ούτε για πλάκα. Ούτε για υπόηχους. Ούτε για χαβαλέ.

Δεύτερο βήμα:

Το εν λόγω ηχείο φτιάχτηκε πολύ σοφά από ανθρώπους που μπροστά τους δε ξέρουμε που πάν τα 4, για να παίζει άριστα, αλλά πως; πίσω από μία οθόνη και σε απόσταση μεγαλύτερη των 5-6 μέτρων και με ενσωματωμένο το εξ κερβ στο κρος, εξ ου και η δημοσιευμένη απόκριση του ηχείου προς τα άνω, στο +-3db, από την υποχρεωτική κλίση (λόγω του κερβ αυτού) που ξεκινάει στους 2 χιλιοκυκλους, συν την υπολογισμένη διαφοροποίηση ενός ηχείου που παίζει πίσω από μία οθόνη (το τελευταίο στάδιο του κρος των υψηλών). Όλα έρχονται και δένουν άρρηκτα.

Από τη στιγμή που δεν έχεις το ηχείο πίσω από μία οθόνη, και από τη στιγμή που δεν απέχεις 5μ από το ηχείο, το κρος αυτό, το σοφά φτιαγμένο, δεν σου κάνει στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Παρτο απόφαση, μία ιδέα είναι.

Η μόνη ορθή επιλογή, δυστυχώς, είναι η αφαίρεση του παθητικού κρος και η χρήση ενός ενεργού, πακέτο με ένα ενισχυτή ακόμα, ενεργή διενισχυση το λένε. Ο Νικ δε γκρικ, είμαι βέβαιος πως έχει έτοιμες τις διαθέσιμες επιλογές.

Σημαντικό βήμα, μεγάλη αναβάθμιση. Μένει να το τολμήσεις. Μετά, τα χέρια του Μανώλη, λύνονται στο 100/100 και θα μπορέσει να το φέρει να παίξει εντελώς σωστά, μα εντελώς, και στα 2,5 μέτρα, αρκεί και πάλι να μην έχει περιορισμούς, οποιουδήποτε είδους, είτε προς την τοποθέτηση, είτε προς τον περιορισμό της διασποράς, είτε προς την αποκοπή με το σαμπ. Γιου νόου γουατ αϊ μιν..

Τέλος, να σου δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, για το ανμπιλιβαμπλ ομοιογενές RT 60 πάνω από τους 350 κύκλους, είναι ένα αριστούργημα! Μπράβο!

ΥΓ: ένα χιντ: 350-700 κύκλους, δώσε ένα χαμηλού κιου φίλτρο -2db, και ένα όμοιο -4db 180-350 κύκλους. Έτσι, για .. τέστ ντραιβ! ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK