Project ''Projectορας''

Reaction score
15.543
καλε δεν χρειαζεται να μετρησεις RT ξεχωριστα....το διαγραμμα που εβαλες με τις καμπυλες δειχνει και RT
.....βαλε να δουμε αυτα τα 2

Reaction score
15.543
τι να μολογησω βρε !!!!.....λαθος στα στελνει και εσυ τα ανεβαζεις :roflmao:

παω για υπνο...οταν σοβαρευτειτε βαλτε να δουμε κατι σωστο.....και για το SPL και για το RT

melina

Cargo 200
Reaction score
42.920

παω για υπνο...οταν σοβαρευτειτε βαλτε να δουμε κατι σωστο.....και για το SPL και για το RT
τι; δεν τα καταλαβαίνεις αυτά; χρειάζεσαι update :p

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.603
Είναι σαν να περνάει η Μελίνα μας από κριτική επιτροπή ένα πράμα...:D

Κάτι για σαμάρι με γαϊδούρι μου θυμίζει. :p

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065

Ειλικρινά πολλές φορές δυσκολεύομαι να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου.

Κώστα πάμε να δούμε τα πράγματα από την αρχή γιατί μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελε ο Βασίλης να δοκιμάσουμε.

Η δοκιμή είχε να κάνει με την μέτρηση του ηχείου με ή χωρίς την οθόνη.

Άρα έχουμε να κάνουμε με καθαρή μέτρηση ηχείου. Θεωρώ ότι γνωρίζεις πως γίνεται αυτή. Σε αυτήν την περίπτωση πες μου τι θες την μέτρηση rt60.

Reaction score
15.543
δυσκολευεσαι γιατι η φαντασια σου οργιαζει....:roflmao:
και το μεταδιδεις κιολας ....παντα λανθασμενα :)

το RT δειχνει καποια πραματα και ηθελα να το δω ;)

Ξερω πολυ καλα τι ηθελε να δει η melina μας και εχει απαντηθει κατα ποσο καλο η οχι ειναι το spl με η χωρις οθονη.στην συγκεκριμενη περιπτωση....
.....απο την στιγμη που αρεσει στην melina μας και σε εσενα (οπως εγραψα πιο πριν) δεν βλεπω τον λογο να συζηταμε τι αρεσει στους υπολοιπους απο εμας.....

Αυτο που θα ελεγα μονο......οταν δειχνουμε γραφηματα καλο ειναι να τα βαζουμε στην σωστη τους κλιμακα (αν ξερουμε)ωστε να ειναι ευδιακριτα γιατι ο περισσοτερος κοσμος δεν τα καταλαβαινει και νομιζει οτι ειναι ομορφα..:roflmao:

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
δυσκολευεσαι γιατι η φαντασια σου οργιαζει....:roflmao:
και το μεταδιδεις κιολας ....παντα λανθασμενα :)

το RT δειχνει καποια πραματα και ηθελα να το δω ;)

Ξερω πολυ καλα τι ηθελε να δει η melina μας και εχει απαντηθει κατα ποσο καλο η οχι ειναι το spl με η χωρις οθονη.στην συγκεκριμενη περιπτωση....
.....απο την στιγμη που αρεσει στην melina μας και σε εσενα (οπως εγραψα πιο πριν) δεν βλεπω τον λογο να συζηταμε τι αρεσει στους υπολοιπους απο εμας.....

Αυτο που θα ελεγα μονο......οταν δειχνουμε γραφηματα καλο ειναι να τα βαζουμε στην σωστη τους κλιμακα (αν ξερουμε)ωστε να ειναι ευδιακριτα γιατι ο περισσοτερος κοσμος δεν τα καταλαβαινει και νομιζει οτι ειναι ομορφα..:roflmao:

….δεν οργιάζει η φαντασία μου απλά προσπαθώ με μεγάλη προσπάθεια να σε ακολουθήσω…

Καταρχήν δεν ανέφερα πουθενά εάν μου αρέσει ή τι μου αρέσει σε αυτό εδώ το νήμα ή κατ΄ιδίαν στον Βασίλη. Απλά κάναμε μια δοκιμή και ήπια και καφεδάκια. :):):)

Επίσης ξαναρωτώ τι το θες το RT60 σε μια τέτοιου είδους μέτρηση. Θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις τι ήθελες να δεις τι είδες και ποια είναι τα συμπεράσματα σου. Καλό θα ήταν για όλους μας να μας ενημερώσεις σχετικά για να μάθουμε και εμείς.

Εκτός (μια και φαντασία μου οργιάζει όπως λες) ήθελες να κάνεις μια σύγκριση με την δική σου μέτρηση για να δεις πόσο κοντά είμαστε.

Στο εάν ξέρουμε θα σου απαντήσω σχετικά. Όσοι γνωρίζουν μπορούν να διαβάσουν σε κάθε κλίμακα αρκεί να ξέρει τι βλέπει και φυσικά να μπορεί να τα αναλύει.

Η εμφάνιση δεν είναι μέτρο σύγκρισης μια μέτρησης.

Περιμένω αναλυτικές απαντήσεις ώστε να μάθω εγώ αλλά και οι υπόλοιποι που μας διαβάσουν από μια μέτρηση απόκρισης ηχείου και μόνο τι το θες το RT 60.

Επίσης για όσους νομίζεις κοροϊδέψαμε ανεβάζοντας το ανωτέρω RT60 σου ανεβάζω το ίδιο σε άλλη κλίμακα ώστε να μπορέσεις να το συγκρίνεις άμεσα με το δικό σου.

snip_20161116231612.png

Reaction score
15.543
Καταρχήν δεν ανέφερα πουθενά εάν μου αρέσει ή τι μου αρέσει σε αυτό εδώ το νήμα ή κατ΄ιδίαν στον Βασίλη. Απλά κάναμε μια δοκιμή και ήπια και καφεδάκια. :):):)
το αναφερει η melina μας ....οποτε ηταν σαν να το ειπες..

Επίσης ξαναρωτώ τι το θες το RT60 σε μια τέτοιου είδους μέτρηση. Θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις τι ήθελες να δεις τι είδες και ποια είναι τα συμπεράσματα σου. Καλό θα ήταν για όλους μας να μας ενημερώσεις σχετικά για να μάθουμε και εμείς.

Εκτός (μια και φαντασία μου οργιάζει όπως λες) ήθελες να κάνεις μια σύγκριση με την δική σου μέτρηση για να δεις πόσο κοντά είμαστε.

Στο εάν ξέρουμε θα σου απαντήσω σχετικά. Όσοι γνωρίζουν μπορούν να διαβάσουν σε κάθε κλίμακα αρκεί να ξέρει τι βλέπει και φυσικά να μπορεί να τα αναλύει.

Η εμφάνιση δεν είναι μέτρο σύγκρισης μια μέτρησης.
πραγματι η φαντασια σου οργιαζει και εχω απαντησει στην melina μας .....απλα ηθελα να δω αν ισχυει αυτο που του ελεγα πριν καν κανεις μετρηση..:p

περι γραφηματος-κλιμακες κ.λ.π.δεν το σχολιαζω γιατι θα οργιασει πιο πολυ η φαντασια σου και θαχουμε θεμα :roflmao:

Περιμένω αναλυτικές απαντήσεις ώστε να μάθω εγώ αλλά και οι υπόλοιποι που μας διαβάσουν από μια μέτρηση απόκρισης ηχείου και μόνο τι το θες το RT 60.

Επίσης για όσους νομίζεις κοροϊδέψαμε ανεβάζοντας το ανωτέρω RT60 σου ανεβάζω το ίδιο σε άλλη κλίμακα ώστε να μπορέσεις να το συγκρίνεις άμεσα με το δικό σου.

View attachment 65856
νομιζω οτι η αναλυτικη εξηγηση του RT απο σενα πρεπει να ερθει και οχι απο μενα ;)

......ευτυχως βρηκες πιο νορμαλ κλιμακα να βαλεις :p

βαλε και μια το SPL να το δουμε πιο σωστα ;)

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Εγώ θα συνεχίσω να ρωτώ για να μάθω τι το ήθελες το RT60 και τι συμπέρασμα έβγαλες.

"Δεν υπάρχει normal ή μη κλίμακα"

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
η κλιμακα ειναι ανα 20 ποσο ειναι η εξομαλυνση? γιατι δε μου φαινονται και τοσο καλα τα πραματα ...δειχνουν αποκλισεις μεχρι 20db!
με ποια ηχεια?

Κλίμακα 20-20K /5Hz
1/12 smoothing

snip_20161117000935.png

Reaction score
15.543
ρωτα την melina βρε....ξερει.;)

αν θεωρεις ιδιο το RT στο πρωτο γραφημα με το δευτερο δεν μπορω να κανω κατι....!!
....που να εβαζες και το αλλο δλδ :D

ιδες που οι παρατηρησεις σε βελτιωνουν :p

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
ρωτα την melina βρε....ξερει.;)

αν θεωρεις ιδιο το RT στο πρωτο γραφημα με το δευτερο δεν μπορω να κανω κατι....!!

ιδες που οι παρατηρησεις σε βελτιωνουν :p

Εγώ θα συνεχίσω να ρωτώ για να μάθω τι το ήθελες το RT60 και τι συμπέρασμα έβγαλες.

Τον Melina τι τον θες στην κουβέντα; :p

Reaction score
15.543
Κλίμακα 20-20K /5Hz
1/12 smoothing

View attachment 65858
μπορεις να γραφεις μεσα στο γραφημα το smoothing ;)
το δε 20-20khz ειναι εμφανες και δεν χρειαζεται ..;)
[DOUBLEPOST=1479335072][/DOUBLEPOST]

Τον Melina τι τον θες στην κουβέντα; :p
χαχαχαχαχαχα!!!!!

τον melina !!!!! :roflmao:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.061
Αρα: Δεν μπαίνει το ηχείο πίσω απο αυτο το πανί. ΙΜΗΟ.
Καλυτερα ο συμβιβασμός να γίνει στην κατεύθυνση του ήχου

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Είναι ακριβώς ίδιες μόνο που η πρώτη που ανέβασε ο Melina είναι πιο λεπτομερή από ότι η χρησιμοποίηση "line" αντί για "bars"

snip_20161117002140.png

snip_20161116231612.png

Όλα στην ίδια κλίμακα.
[DOUBLEPOST=1479335312][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1479335072][/DOUBLEPOST]

χαχαχαχαχαχα!!!!!

τον melina !!!!! :roflmao:
Αν και συχαίνομαι αυτούς που τρολάρουν εγώ συνεχίζω :

"Εγώ θα συνεχίσω να ρωτώ για να μάθω τι το ήθελες το RT60 και τι συμπέρασμα έβγαλες."

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Αρα: Δεν μπαίνει το ηχείο πίσω απο αυτο το πανί. ΙΜΗΟ.
Καλυτερα ο συμβιβασμός να γίνει στην κατεύθυνση του ήχου

Τα db είναι πολλά που μειώνει σε ένα μεγάλο και σημαντικό εύρος συχνοτήτων. Η αλήθεια είναι αυτή. Υπάρχουν όμως και πράγματα που πρέπει να βάλουμε μέσα στην εξίσωση όπως ότι η
1) οθόνη πρέπει να κατέβει και τι όφελος έχω από αυτό,
2) Το ηχείο θα είναι από πίσω και κατά πόσο το σφάλμα αυτό θα μπορώ να το διορθώσω από πάνω από το ηχείο (δεδομενου ότι είναι ενεργό) ή μέσω EQ
3) Το μεγαλύτερο μέρος είναι θέαση ταινιών και όχι HI-END ακουσμάτων.

Μέσα από τα τρία αυτά ερωτήματα που μου έρχονται άμεσα στο μυαλό θα πρέπει ο Melina και ο κάθε Melina να απαντήσει και να δώσει μια ποσοστιαία απάντηση.
Μετά από αυτό θα καταλήξει εάν θα πρέπει να το κάνει και φυσικά εάν αξίζει αυτό το ρίσκο

Η αλήθεια πάντως είναι ότι επιδιώκουμε πολλές φορές ένα roll off έως και 2 db στις υψηλές και εξαρτάται από το δωμάτιο (χώρος και διαστάσεις.)
[DOUBLEPOST=1479335825][/DOUBLEPOST]

Ειλικρινά τώρα την θεωρείς αυτήν ΣΟΒΑΡΗ απάντηση ή έστω παρατήρηση;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.596
Members
38.203
Νεότερο μέλος
john-john