HXOS EIKONA SHOW 2016

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.921
Σεβαστές και ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου, αλλα γιατι άνοιξες νέο θρεντ; μπερδεύεται το πράγμα χωρίς λόγο.

D

Deleted member 38719

Guest
Το πικ απ της Pro-Ject (4η φωτογραφία) τι "λέει" από κοντά; Είναι τόσο εντυπωσιακό όσο στις φωτογραφίες;
ναι και στην εμφάνιση και στον ήχο... πιστεύω ένα από τα καλύτερα συστήματα της έκθεσης!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.921
Part two:

Ηχεία/συστηματα που είχαν ενδιαφέρον και θα ήθελα να ξανακούσω- διότι λόγω των συνθηκών δεν μπόρεσα να καταλήξω στο αν / ή στο κατά πόσο μου άρεσαν:

(οπως και στο προηγούμενο ποστ: υποκειμενικές απόψεις, μόνο για τη χαρα της συζητησης, χωρίς αντικειμενική αξία)

• Focal sopra 1/ mola-mola. Αδύνατον να βγει συμπέρασμα σε αυτήν την τεράστια αίθουσα, δυσανάλογη με το μέγεθος των ηχείων, βαλε και την κοσμοσυρροή...έγινε τόσος τζερτζελές στην κουβέντα προ-εκθεσιακά, κριμα που δεν τοποθετήθηκαν σε μια μικρότερη αίθουσα. Κρίμα επίσης για τα kii και τα Grimm, να ειναι σε στατική επίδειξη στη γωνία.
  • Tidal. Τα μεγάλα. Είμαι σίγουρος πως θα μου αρέσουν, κάτω απο άλλες συνθήκες ομως, και σίγουρα όχι με βινύλιο...
  • Avalon, μπήκα σε κακή στιγμή, ξέχασα να ξαναγυρίσω
  • Wilson Sabrina. Θα ήθελα μια επανάληψη, ειδικα επειδή στην τιμή τους εχουν σκληρό ανταγωνισμό
  • Τα μεγάλα PMC. Είχε τοσο room-boom που δεν τους έδωσα ευκαιρία.
  • ATC 40. Θα προτιμούσα να ακούσω την ενεργή και όχι την παθητική έκδοση...και ειναι και σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Στα υπόψιν...
Τέλος να πω για τα συμπαθέστατα Vienna acoustics, και ας ειναι μέτριο το PDF τους....αλλα και για τα devialet phantom, που στην τιμή τους ειναι το πιο δυναμικό και εντυπωσιακά πανέμορφο lifestyle σύστημα. Αλλα ποιότητα αναπαραγωγής μην περιμένετε, αν το είχε και αυτο με 4 χιλιάρικα Dac-ενισχυτής-κουκλίστικα ηχεία θα ηταν το bargain της δεκαετίας.

Να κάνουμε ενα poll με τα συστηματα που μας άρεσαν;
[DOUBLEPOST=1480282370][/DOUBLEPOST]Α! Είχε και ωραίες τηλεοράσεις :p

Reaction score
88
Τι να πει κανεις για την επιλογη του ξενοδοχειου? εκτος απο τις μεγαλες αιθουσες απλα ακαταλληλο. Υπηρξαν καποια λιγα συστηματα που διασωθηκαν, καποια με αξιωσεις, και καποια αλλα που καταστραφηκαν στους μικρους χωρους. Επισης διεκρινα για αλλη μια φορα τους αντιπροπροσωπους να ματσαρουν λαθος, και ακομα στις εναλλακτικες αντιπροσωπειες που ειχαν μπας και πιασουν ηχο δεν τις εκμετελλευτηκαν στα μικρα δωματια που ειχαν στην διαθεση τους. Για κακης ποιοτητας μηχανηματα δεν θα αναφερθω πιστευω οτι υπαρχουν απλα υπερτιμημενα. Του χρονου ελπιζω σε αλλαγη ξενοδοχειου για να αναπνευσουμε να δουμε και να ακουσουμε καλυτερα και φυσικα να ερθουν και οι περισσοτεροι αντιπροσωποι.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
1.Καταρχήν κατάλαβα πόσο τυχεροί είμαστε όλοι εμείς που είτε από τύχη είτε από καλό αυτί είτε από γνώσεις (όσες ο καθένας "αντέχει") έχουμε μηχανήματα από μέσα δεκαετίας του 70 από τέλη δεκαετίας 80 και ιδιαίτερα από αρχές του 90 ως το 2000 (καταληκτική υποκειμενικά χρονολογία).
Βάσει ποιων κριτηρίων ξεχωρίζεις αυτές τις τρεις "εποχές" του hi-fi;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Τι να πει κανεις για την επιλογη του ξενοδοχειου?
Να μην πει , διότι το Ledra έκλεισε, το Ιntercontinental ούτε καν απάντησε .
Κι εμένα δεν μου άρεσε ο χώρος , αλλά δεν υπήρχαν επιλογές,

και φυσικα να ερθουν και οι περισσοτεροι αντιπροσωποι.
Φέτος ήρθαν πάνω απο 40 αντιπρόσωποι.
Αυτοί που δεν ήρθαν, είναι διάττοντες αστέρες ,που φέτος αντιπροσωπεύουν 5 brand names και του χρόνου τίποτα.

Reaction score
871
Πολύ καλή η έκθεση.. μικρά τα περισσότερα δωμάτια αλλά αυτοί που γνώριζαν και που διέθεταν καλά μηχανήματα τα έκαναν να παίζουν.. δεν μου άρεσε που δεν είδα τα Audio Research, Ypsilon, Kef, Harbeth, Gamut, Mbl, Sonus Faber, Esoteric και άλλα αξιόλογα brands..

Οι αντιπρόσωποι προσπάθησαν να αναδείξουν τα νέα τους αποκτήματα και πολύ καλά έκαναν, η Ultra Audio τα πικάπ VPI και τα ηχεία Vienna Acoustics, η TLA (Trulife Audio) τα ηχεία Verity, η Αthens Pro Audio τα Focal (μου ‘ρθε λίγο μελάνκολυ όταν είδα τα αγαπημένα μου “πορτατίφ” Grimm μουγκά και εκτοπισμένα σε μια γωνία)..

Μου άρεσε πολύ στον τεράστιο χώρο στο υπόγειο της Aphrodite's Vision με τα Nagra + YG Acoustics που ο αντιπρόσωπος είχε διαλέξει εξαιρετικής ποιότητας ηχογραφήσεις για να επιδείξει τα υψηλής κλάσης μηχανήματα..Επίσης που είδα κάποια παιδιά που τα λέμε (καμιά φορά με ένταση) στα φόρουμς..

Κορυφαίοι ήχοι..

-TRULIFE AUDIO – VERITY AUDIO
-BRYSTON – PMC
-LAMM – ROCKPORT
-ATC 40 – CORE

Πολύ καλοί ήχοι..

-Primaluna - Vienna Acoustics
-Emitter Exclusive – Audio Physic Codex
-Rega - Magnepan MG .7
-Tsakiridis - Spendor

Last edited:

Reaction score
88
Να μην πει , διότι το Ledra έκλεισε, το Ιntercontinental ούτε καν απάντησε .
Κι εμένα δεν μου άρεσε ο χώρος , αλλά δεν υπήρχαν επιλογές,

Φέτος ήρθαν πάνω απο 40 αντιπρόσωποι.
Αυτοί που δεν ήρθαν, είναι διάττοντες αστέρες ,που φέτος αντιπροσωπεύουν 5 brand names και του χρόνου τίποτα.
Προσωπικα προτιμω το καθολου εκθεση εστω και για μια δυο χρονιες, παρα μια κακη εκθεση οπου ναναι, επισης αντιπροσωποι για το hi-end ελλειπαν αρκετοι. Η επιλογη της επομενης εκθεσης θα δειξει τις διαθεσεις του κοσμου και εδω θα μαστε να τα λεμε.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Προσωπικα προτιμω το καθολου εκθεση εστω και για μια δυο χρονιες,.
Mια φορά , πριν 3-4 χρόνια , δεν έγινε έκθεση και γκρίνιαζαν άπαντες.

επισης αντιπροσωποι για το hi-end ελλειπαν αρκετοι.
Μήπως θα ήθελες να πεις ονόματα αποντων?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Το Σάββατο δε μπόρεσα να πάω καθόλου στην έκθεση, αλλά πήγα, έστω και ελαφρά καθυστερημένος, στο βραδινό τσιμπούσι.
Χάρηκα πολύ που είδα τόσο τους φίλους από την Αθήνα όσο και τα καρντάσια από τη Θεσσαλονίκη.
Επισκέφθηκα την έκθεση μόνο την Κυριακή το απόγευμα και για 2.5 ώρες περίπου, κυρίως για να δω φίλους.
Συνεπώς, με δεδομένο τον ελάχιστο χρόνο, μπήκα σε ελάχιστα δωμάτια.
Συγχωρείστε τις προχειρότατες φωτογραφίες λόγω βιασύνης και στριμώγματος.

Geometric Harmony Speakers - Νίκος Μπουλλαμάτσης

DSC_0689.JPG

DSC_0690.JPG

JBL L16 - Wavemotion

DSC_0691.JPG

Sennheiser HE 1 - Νάκας

DSC_0693.JPG

ATC 50 passive, Benchmark DAC/Pre, Benchmark Power Amps - Location Sound

DSC_0695.JPG

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.915
Τα focal γέμιζαν σχετικά άνετα ένα μεγάλο χώρο
Τα Focal αν και βρισκονταν σε μεγαλη αιθουσα με πολυ κοσμο και βαβουρα, ηταν ευχαριστα.
τα Focal Sopra Nο1 με τους διακοπτικούς ενισχυτές που τα οδηγούσαν έδιναν μακράν τον καλύτερο ήχο στην Εκθεση.
Focal & αmola-αmola ηχος αδιάφορος ψυχρός και αμουσος παρότι μεγάλος φαν της focal.
Καλυτερο συστημα τα mola mola με τα focal no 1
Εμένα πάντως τα φοκάλ δεν μου ακούγονταν ψυχρά..
focal με τα mola-mola απίστευτα .
το πακετάκι Focal - Μοla Mola ήταν φόλα φόλα για τα λεφτά που ζήταγε
Εντυπωσιακά τα μικρά Focal που μόνο μικρά δεν ήταν αλλά πολύ συμπιεσμέν
Από φολες, αδιάφορα ψυχρά και αμουσα, μέχρι ο τοπ ήχος της έκθεσης. Φυσικά και όλα τα ενδιάμεσα στάδια, απλώς ευχάριστα κλπ.

Και σας ερωτώ δυο πράγματα να μου εξηγησετε αγαπητοί μου συνοδοιπόροι:

1) ποιός έχει δίκιο; Όλοι; Κανένας; Είναι όλοι κουφοι; εσύ έχεις δίκιο για τον εαυτό σου; Είσαι σίγουρος; Γιατί είσαι τόσο σίγουρος; Κι αν αλλάξεις άποψη; Απαγορεύεται; Μπριτς!

2) πόσο χρήσιμο είναι να διαβάζεις εδώ όλες αυτές τις "ακουστικές εκτιμήσεις" των αγαπημένων μελών του φόρουμ, που αντικειμενικά πιάνουν όλα τα πιθανά άκρα, από το τέλειο έως το κακό και με όλα τα ενδιάμεσα στάδια κριτικής; Αλήθεια, δεν είναι η εντελώς άχρηστη πληροφορία της ημέρας;

Προσωπικά, το παρακάτω τυχαίο συμπέρασμα:

Focal sopra 1/ mola-mola. Αδύνατον να βγει συμπέρασμα
Είναι το μόνο σίγουρο, κι όχι μόνο για τα φοκαλ, αλλά για οτιδήποτε.

Βοήθεια προς το κοινό:

Το αντικειμενικά καλό, δε θα πάψει ποτέ να είναι αντικειμενικά καλό, ο,τι κι αν λέει οποιοσδήποτε.

Όσο για μένα: Η αξία της υποκειμενικής εκτίμησης του καθενός, είναι σαφώς μικρότερη της αξίας πώλησης της ξεραμένης μυξας της γνωστής πεταλούδας που συναχωμένη πετάει αμέριμνα στο άλφα του κενταύρου, μυξας που θα πουληθεί κατ'αποκλειστικοτητα στο αγοραστικό κοινό του μπλακ φραϊντει που διοργανώνεται απαξ κάθε 689η παρασκευή, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στις τριτοκοσμικές μπλέ ακρίδες του βητα του κενταύρου, και δη αυτές μόνο με σύνδρομο ντάουν που έχουν κυρηξει πτώχευση λόγω υπερχρέωσης και αλλεπάλληλων μνημονίων από τα σκουλίκια του γάμα του κενταύρου, αυτά με τις ισχυρές τράπεζες. Σκουλίκιααααα.. Χαμός. Τςςς.:D:gotcha:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Από φολες, αδιάφορα ψυχρά και αμουσα, μέχρι ο τοπ ήχος της έκθεσης. Φυσικά και όλα τα ενδιάμεσα στάδια, απλώς ευχάριστα κλπ.

Και σας ερωτώ δυο πράγματα να μου εξηγησετε αγαπητοί μου συνοδοιπόροι:

1) ποιός έχει δίκιο;
Εγώ! :D

...

Όσο για μένα: Η αξία της υποκειμενικής εκτίμησης του καθενός, είναι σαφώς μικρότερη της αξίας πώλησης της ξεραμένης μυξας της γνωστής πεταλούδας που συναχωμένη πετάει αμέριμνα στο άλφα του κενταύρου, μυξας που θα πουληθεί κατ'αποκλειστικοτητα στο αγοραστικό κοινό του μπλακ φραϊντει που διοργανώνεται απαξ κάθε 689η παρασκευή, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στις τριτοκοσμικές μπλέ ακρίδες του βητα του κενταύρου, και δη αυτές μόνο με σύνδρομο ντάουν που έχουν κυρηξει πτώχευση λόγω υπερχρέωσης και αλλεπάλληλων μνημονίων από τα σκουλίκια του γάμα του κενταύρου, αυτά με τις ισχυρές τράπεζες. Σκουλίκιααααα.. Χαμός. Τςςς.:D:gotcha:
Πάλι στις σούφρες την πήγες τη συζήτηση...:D

Και πού να μιλήσουμε και για κανα χαϊεντ σουβλατζίδικο...:p

Στα σοβαρά τώρα, :hi:

Y

Yiannis_B

Guest
......
:rolleyes:

Να υποθέσω ότι η θέση σου είναι η ίδια και για την αξία αυτών που κατέθεσε ο Bhutia μετά την περσινή έκθεση.

Ποια είναι λοιπόν η πεντάδα συστημάτων που επιτέλεσαν-κατά τη γνώμη του γράφοντος- με τον καλύτερο τρόπο την εκθεσιακή τους αποστολή,ικανοποιώντας το όραμα των αντιπροσώπων τους;

GoldenEar Triton Seven-Rega
Επιβεβαιώνοντας το ρητό ΄΄Παν Μέτρον Άριστον΄΄ ,έθετε τον μέσο χρήστη προ των ευθυνών του εάν αυτός επέλεγε να το προσπεράσει προκειμένου ν'αναζητήσει ελκυστικότερη απόδοση.Σημειωτέον ότι ο υπεύθυνος δωματίου δεν δεχόταν αναπαραγωγή υλικού άλλου από το δικό του,καλώντας τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν τον χώρο της αντιπροσωπείας για να το υποβάλλουν σε όποια δυσκολία θα ήθελαν.

Zingali Twenty Evo-Galactron
Μακρο και μικρο-δυναμική πανδαισία,παντελής απουσία τονικής υπογραφής από την κόρνα omniray,αμεσότητα παραπέμπουσα σε live,παρακινούσε φωναχτά και τον πλέον αδιάφορο επισκέπτη σε διασκεδαστική ακρόαση,έστω και αν η τονική ισορροπία και στερεοφωνική απεικόνιση δεν ακολουθούσαν ευλαβικώς τις επιταγές του master.

Tidal
Όπως λέμε...Primadonna.Υπερίσχυσε για την κατάληψη της θέσης ενάντια στις έτερες πριμαντόνες Kaiser Kawero! Classic/CH Precision και του συνόλου με Audio Exclusiv/Clearaudio/Pathos όχι για τη σαγηνευτική αρμονική υπογραφή,αλλά επειδή ακολουθούσε πιστότερα όποτε οι ενεργειακές απαιτήσεις του προγράμματος δυσκόλευαν.

Avalon Idea-Jeff Rowland-MSB
Επέδειξε ότι ένα σύστημα με κλασσική αρχιτεκτονική και παθητικά ηχεία ανάκλασης χαμηλών μπορεί ν'αποδώσει εντός τυπικού μικρού χώρου ακλόνητη στερεοφωνία,λεπτομέρεια,δυναμισμό και τονική ισορροπία,χωρίς ν'απαιτούνται εξωτικά διαφράγματα,λυχνιακές τοπολογίες,θηριώδη ενισχυτικά ή βινυλιακή υπογραφή.

Grimm Audio LS1-Amarra
Εάν με τα προηγούμενα συστήματα ο υποφαινόμενος ευχόταν να πέρναγε κάποιες μέρες ούτως ώστε να άκουγε από μία φορά όλα τα αγαπημένα του μουσικά κομμάτια,αυτό εδώ ήταν το μόνο με το οποίο δεν θα κουραζόταν να τ'ακούει ξανά και ξανά.Ο αντιπρόσωπος είχε αντιπαρέλθει τις ακουστικές δυσκολίες του χώρου με ζεύγος μπασοπαγίδων και διαχυτικές διατάξεις τύπου Schroeder 2d στις γωνίες όπισθεν των ηχείων.Πληροφορούσαν τον ακροατή για την ποιότητα έκαστης παραγωγής με τρόπο που ακύρωνε οιαδήποτε χαϊενδική εκζήτηση.Κάθε νότα υπέβαλλε την ιδέα ότι οι ατέρμονες αγωνίες ως προς την υψηλή πιστότητα εξακολουθούσαν να υφίστανται ακριβώς...κάπου αλλού.Όπως ήταν στημένο το σύνολο,αντιστεκόταν επίσης αποτελεσματικά σε φαινόμενα κωδωνισμού,ακόμα και σε λίαν απαιτητικά δυναμικά ξεσπάσματα του προγράμματος.

Σημειωτέον ότι τα ανακοινωθέντα εκ των προτέρων Kii Three δεν είχαν παραληφθεί εγκαίρως από την ΑΡΑ κατά το χρόνο της εκθέσεως,ενώ το παρόν βινυλιακό Linn Sondek δεν συμμετείχε τελικώς με την επίσης παρούσα metric λόγω ατυχήματος στην κεφαλή κατά τη μεταφορά.

Reaction score
523
.....Όσο για μένα: Η αξία της υποκειμενικής εκτίμησης του καθενός, είναι σαφώς μικρότερη της αξίας πώλησης της ξεραμένης μυξας της γνωστής πεταλούδας που συναχωμένη πετάει αμέριμνα στο άλφα του κενταύρου, μυξας που θα πουληθεί κατ'αποκλειστικοτητα στο αγοραστικό κοινό του μπλακ φραϊντει που διοργανώνεται απαξ κάθε 689η παρασκευή, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στις τριτοκοσμικές μπλέ ακρίδες του βητα του κενταύρου, και δη αυτές μόνο με σύνδρομο ντάουν που έχουν κυρηξει πτώχευση λόγω υπερχρέωσης και αλλεπάλληλων μνημονίων από τα σκουλίκια του γάμα του κενταύρου, αυτά με τις ισχυρές τράπεζες. Σκουλίκιααααα.. Χαμός. Τςςς.:D:gotcha:

Αν αυτά τα εννοείς πρέπει να είσαι απίστευτα υπερφύαλος....
Αν πάλι κάνεις σχολιασμούς για να περνά η ώρα...είσαι απίστευτα αστείος....και σε ευχαριστω.

Ενημερωτικά τώρα για την αξία της υποκειμένικοτητας και τη διαδικασία διαμόρφωσης άποψης, έχουν γραφτεί πολλά κιλά χαρτί και μελάνι.....όταν κατέβεις από το άλογο προσπάθησε να διαβάσεις λίγο....
μπορεί να μή δώσει αξία στο πεπερασμένο της αντίληψης σου....σίγουρα όμως θα σε κάνει καλύτερο δίποδο....

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Ευχαριστω τον Μακη Πολ. που με ξεστραβωσε και με πηγε απο το χερι στην υπεραιθουσα που ηταν στημενος ο Epson μαζι με 78000 βαττ ενισχυσης και 14 περιπου ηχεια. Πραγματικα καταληκτικη παρουσιαση απο τον κ. Λαμπρου.

Εντυπωσεις δεν εχουν σημασια, σου αρεσα μου αρεσες θες να παντρευτουμε, πιστοποιημενοι ακροατες δεν υπαρχουν, καποιοι εχουν δυνατο γραπτο λογο, αλλοι λυρικο. αλλοι καυστικο,αλλοι παρορμητικο, αλλοι επιθετικο, αλλοι παραπλανητικο, αλλοι εχουν ειδικοτητα στα @@@@σταβριδια.
Τα εχω απλοποιησει τα τελευταια χρονια.
Ρε φιλε καθεσαι και γραφεις 2500 λεξεις θεωριας σε καθε ποστ. Εσυ ρε μεγαλε ακους απο φορητο ραδιοφωνακι με μαμισιο καλωδιο τροφοδοσιας και θα μου κρινεις τις υπερμηχανες? Συστημα εχεις? Καλεσε μας να το ακουσουμε, να στο θαψουμε δημοσια, να εκτεθεις λιγο ρε παιδι μου, να ανταλλαξουμε τα μπινελικια μας με την ησυχια μας, να πιουμε τα μπλακ μας και μετα τα λεμε.

υ.γ. Τα καλυτερα συστηματα οπως καθε χρονο ηταν των φιλων μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon