Project ''Projectορας''

Reaction score
238
30 μοιρες το λιγοτερο λεει η dolby, οποτε εκει πρεπει να ειναι χοντρικα 30-35 απο οτι καταλαβαινω (ειδικα τα μπροστινα) απο πανω πρεπει να εχουν πολυ καλη διασπορα 100χ100 τουλαχιστον και το ταβανι θα πρεπει να ειναι 2μετρο για να απλωσει σιγουρα ο ηχος μεχρι το 1μ που ειναι το κεφαλι
[DOUBLEPOST=1481472558][/DOUBLEPOST]Στις 30 μοιρες βεβαια θες οπωσδηποτε 4 για να παιξει σωστ εφφε πχ μπροστα και πισω να παιζουν το ιδιο κ το αποτελεσμα ειναι να ακουγεται στο κεντρο...κλασσικο στερεο στυλ object audio

melina

Cargo 200
Reaction score
42.920
Screen Shot 2016-12-11 at 19.27.42.jpg

αυτό :smoke:
[DOUBLEPOST=1481477523][/DOUBLEPOST]
ερωτησει: δεν πρεπει να ειναι πιο καθετα τα ηχεια και να κοιτανε κατω? σαν τα surround ειναι αλλα σε πιο ψηλη θεση.....:o
καλοριζικα παντος και μεγεια:)
Ευχαριστώ!
Τα ηχεία είναι τοποθετημένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές auro 3d και όχι atmos. Και αυτό γιατί βόλευε έτσι στην τοποθέτηση τους έτσι. Είχα αποφασίσει να κάνω το πείραμα και ό,τι βγει. Τελικά βγήκε πολύ καλό!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.679
View attachment 67048

Τα ηχεία είναι τοποθετημένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές auro 3d και όχι atmos. Και αυτό γιατί βόλευε έτσι στην τοποθέτηση τους έτσι. Είχα αποφασίσει να κάνω το πείραμα και ό,τι βγει. Τελικά βγήκε πολύ καλό!
κατ'αρχάς :hi::thumbsup: για τα νέα καλούδια
κατά δεύτερον σε διαμόρφωση Auro το Atmos πως δουλεύει και πόσο αποκλίνει το αποτέλεσμα του Atmos από μια τέτοια τοποθέτηση?

• Like
Reactions: PPG

melina

Cargo 200
Reaction score
42.920
κατ'αρχάς :hi::thumbsup: για τα νέα καλούδια
κατά δεύτερον σε διαμόρφωση Auro το Atmos πως δουλεύει και πόσο αποκλίνει το αποτέλεσμα του Atmos από μια τέτοια τοποθέτηση?
Ευχαριστώ! Δουλεύει μια χαρά όπως ακούγεται στα αυτιά μου. Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος του χώρου (4χ6 χονδρικά) και ότι επίσης δεν είναι τελείως εκτός των προδιαγραφών atmos. Τα μπροστινα είναι στις 30 μοίρες και τα πίσω στις 45 περίπου. Απλά δεν είναι τοποθετημένα να κυττάνε οι κώνοι κάτω...το οποίο δεν ξέρω και αν θα έπρεπε να είναι έτσι όταν τοποθετηθούν τόσο μακριά από τη θέση ακρόασης, θα πρέπει να έχουν μεγάλη διασπορά τα ηχεία για να πιάσουν τη θέση ακρόασης. Η κλιση που έχει δοθεί στα ηχεία είναι σύμφωνα με την προδιαγραφή auro που λέει να κυττάνε τα ηχεία τα αυτιά του ακροατή όταν αυτός στέκεται όρθιος στην κύρια θέση ακρόασης (go figure ολίγον τι δηλαδή).
Δεν μπορώ να ξέρω πόσο αποκλίνει από τα αποτελέσματα ενός αμιγώς atmos συστήματος που θα είχε τα ηχεία ταβανωμένα και κοντά στη θέση ακρόασης. Εχω ακούσει το εξαιρετικό σύστημα του ρόουζ αλλά δεν μπορώ να βασιστώ στη μνήμη για να κάνω αντικειμενική σύγκριση.
Και επειδή δεν μπορεί να γίνει Α-Β σύγκριση δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο αποκλίνει :laugh:

melina

Cargo 200
Reaction score
42.920
Είχα στείλει στον Μιχάλη (Μελίδης) κάποια σχέδια για βάσεις των ηχείων που θα ήταν σαφώς πιο χοντροκομμένες από αυτές που μου αντιπρότεινε και τελικά έφτιαξε ο Μιχάλης. Ευχαριστώ Μιχάλη!
Οι βάσεις έχουν δύο βαθμούς ελευθερίας, πλήρη περιστροφή γύρω από τον κάθετο άξονα και μερική περιστροφή (περίπου 60 μοίρες, εκτίμηση) γύρω από τον οριζόντιο άξονα της άρθρωσης. Αυτή η ρύθμιση είναι βηματική ανά περίπου 4mm περιφέρειας τόξου και ασφαλίζει με πείρο βιδωτό. Η όλη κατασκευή είναι από χάλυβα 5mm, κομμένο σε laser, στραντζαρισμένο σε cnc στράντζα και ηλεκτροστατικά βαμμένο. Το κάτω λαμάκι που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των ηχείων της yamaha είναι εναλλάξιμο και έτσι το ίδιο concept μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο ηχείων.

IMG_0434.JPG
IMG_0435.JPG

IMG_0436.JPG

melina

Cargo 200
Reaction score
42.920
ζηλευω μ@ρη !

με ενα mini dsp καλε ....αφου στο εγραψα πιο πριν...
Ηχεία έχουμε ανά δύο στο κατάλληλο ύψος...διαλέγουμε είτε την μπροστά αριστερή μεριά είτε την δεξιά είτε την πίσω δεξιά είτε την πίσω αριστερά :tongue:, αν βρούμε και ένα mini dsp να δοκιμάσουμε και το δούμε ότι παίζει τότε γιατί όχι.

Ο project sound engineer που είναι; ακούει;

• Like

Reaction score
15.543
δεν ειναι το ιδιο βρε ......αν δεν το βαλεις κεντρο μ@λ@κιες θα ακουσεις..:D
...μην το δοκιμασεις οπως λες....

και να φτιαξεις τον χωρο σου λιγο

melina

Cargo 200
Reaction score
42.920
δεν ειναι το ιδιο βρε ......αν δεν το βαλεις κεντρο μ@λ@κιες θα ακουσεις..:D
...μην το δοκιμασεις οπως λες....

και να φτιαξεις τον χωρο σου λιγο
Γιατί καλε; στο ίδιο ύψος θα είναι αν βγαίνει η φωνή σαν από ένα τοτε είναι εντάξει.

• Like

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.865
Είχα στείλει στον Μιχάλη (Μελίδης) κάποια σχέδια για βάσεις των ηχείων που θα ήταν σαφώς πιο χοντροκομμένες από αυτές που μου αντιπρότεινε και τελικά έφτιαξε ο Μιχάλης. Ευχαριστώ Μιχάλη!
Οι βάσεις έχουν δύο βαθμούς ελευθερίας, πλήρη περιστροφή γύρω από τον κάθετο άξονα και μερική περιστροφή (περίπου 60 μοίρες, εκτίμηση) γύρω από τον οριζόντιο άξονα της άρθρωσης. Αυτή η ρύθμιση είναι βηματική ανά περίπου 4mm περιφέρειας τόξου και ασφαλίζει με πείρο βιδωτό. Η όλη κατασκευή είναι από χάλυβα 5mm, κομμένο σε laser, στραντζαρισμένο σε cnc στράντζα και ηλεκτροστατικά βαμμένο. Το κάτω λαμάκι που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των ηχείων της yamaha είναι εναλλάξιμο και έτσι το ίδιο concept μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο ηχείων.

View attachment 67049 View attachment 67050

View attachment 67051
Φανταστική δουλειά μπράβο Μιχάλη !

melina

Cargo 200
Reaction score
42.920
Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί το project, απομένουν μετρήσεις ρυθμίσεις ήχου και εικόνας, θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα.

Στην εικόνα θα είναι ο μοναδικός και πιο έμπειρος στο χώρο ο Μανώλης Καστρουνης!

Αν και ο Μανώλης κατεχει και το θέμα ρύθμισης ήχου σε αυτό το project που άλλαξε πληρως το ηχητικό setup υπεύθυνος για το στήσιμο του ήχου, την επιλογή ηχείων και τις ρυθμίσεις είναι ο Αλέξης Ζαπαντης, ο οποίος πλέον ασχολείται επαγγελματικά με το "φτιάξιμο" του ήχου σε χώρους, από απλή συμβουλευτική (consulting) μέχρι κατασκευές ενισχυτικών, ηχείων και αλλά μαγικά που δεν τα πολύ καταλαβαίνω και δεν χρειάζεται κιόλας.

Στις ιδιοκατασκευές όποτε χρειάζονται έχω βρει πολύτιμη στήριξη στον Μιχάλη Μελίδη.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω τον γκουρού της παρέας μας, με τη μεγαλύτερη εμπειρία από όλους, που δίνει καίριες και έγκυρες συμβουλές για το στήσιμο home cinema συστημάτων, και όχι μόνο στο τεχνικό πεδίο αλλά και στο ψυχολογικό 8-) και είναι ο γνωστός μας zizik!

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο rose.athens, με επίσης μεγάλη εμπειρία, πρωτοπόρο στα atmos οικιακά συστήματά που δείχνει το δρόμο και συμβουλεύει απλόχερα και με ειλικρίνεια πάντα.

Και δεν θα παραλείψω να αναφέρω και την πρώτη αγάπη, τον πρώτο καλιμπρατορα του συστήματος που είχα μεχρι χθες, που αφιέρωσε πολλές ώρες (αφιλοκερδώς) να το φέρει στα όρια της τελειότητας του και να μου χαρίσει 2 χρόνια απόλαυσης. Είναι και υπεύθυνος μερικώς για την κατάληξη μου στον marantz sr7100 και ας μην το ξέρει! Κώστας Κεφαλας aka Cal B'!

Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του φόρουμ που μοιράζονται γνώμες, γνώση και εμπειρίες απλόχερα βοηθώντας εμένα, και όλους τους υπόλοιπους πιστεύω, να κάνουμε κάθε φορά τις σωστότερες επιλογές.
:drinks:

ουφ, τόσο γλύψιμο ξεράθηκε η γλώσσα μου :p:laugh:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.865
Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί το project, απομένουν μετρήσεις ρυθμίσεις ήχου και εικόνας, θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα.

Στην εικόνα θα είναι ο μοναδικός και πιο έμπειρος στο χώρο ο Μανώλης Καστρουνης!

Αν και ο Μανώλης κατεχει και το θέμα ρύθμισης ήχου σε αυτό το project που άλλαξε πληρως το ηχητικό setup υπεύθυνος για το στήσιμο του ήχου, την επιλογή ηχείων και τις ρυθμίσεις είναι ο Αλέξης Ζαπαντης, ο οποίος πλέον ασχολείται επαγγελματικά με το "φτιάξιμο" του ήχου σε χώρους, από απλή συμβουλευτική (consulting) μέχρι κατασκευές ενισχυτικών, ηχείων και αλλά μαγικά που δεν τα πολύ καταλαβαίνω και δεν χρειάζεται κιόλας.

Στις ιδιοκατασκευές όποτε χρειάζονται έχω βρει πολύτιμη στήριξη στον Μιχάλη Μελίδη.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω τον γκουρού της παρέας μας, με τη μεγαλύτερη εμπειρία από όλους, που δίνει καίριες και έγκυρες συμβουλές για το στήσιμο home cinema συστημάτων, και όχι μόνο στο τεχνικό πεδίο αλλά και στο ψυχολογικό 8-) και είναι ο γνωστός μας zizik!

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο rose.athens, με επίσης μεγάλη εμπειρία, πρωτοπόρο στα atmos οικιακά συστήματά που δείχνει το δρόμο και συμβουλεύει απλόχερα και με ειλικρίνεια πάντα.

Και δεν θα παραλείψω να αναφέρω και την πρώτη αγάπη, τον πρώτο καλιμπρατορα του συστήματος που είχα μεχρι χθες, που αφιέρωσε πολλές ώρες (αφιλοκερδώς) να το φέρει στα όρια της τελειότητας του και να μου χαρίσει 2 χρόνια απόλαυσης. Είναι και υπεύθυνος μερικώς για την κατάληξη μου στον marantz sr7100 και ας μην το ξέρει! Κώστας Κεφαλας aka Cal B'!

Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του φόρουμ που μοιράζονται γνώμες, γνώση και εμπειρίες απλόχερα βοηθώντας εμένα, και όλους τους υπόλοιπους πιστεύω, να κάνουμε κάθε φορά τις σωστότερες επιλογές.

Είσαι ωραίος λέμε :dance2::party:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.679

Ούτε Oscar να κέρδιζες:p:D:thumbsup:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.460

View attachment 67049 View attachment 67050

View attachment 67051
Βασίλη χαίρομαι που σ΄ άρεσαν οι βασούλες των ηχείων.
Τhanks για τα καλά σας λόγια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.595
Members
38.202
Νεότερο μέλος
ΜΠΟΥΡΝΑΣ ΗΛΙΑΣ