Project ''Projectορας''

Reaction score
638
Δυο λόγια και από εμένα. Περάσαμε όμορφα και το αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι καλύτερο του αναμενόμενου λόγω χώρου και δυνατοτήτων του ενισχυτή.

Από πλευράς εικόνας τον προβολέα τον βρήκα πολύ off. Χρειάστηκε pixel alignment και λεπτομερή ρύθμιση gamma και χρωμάτων. Παραθέτω το πριν

View attachment 68956

και το μετά.

View attachment 68957
Ωραιο καμπυλη gamma πριν :o
Τι μου θυμιζει βρε τι μου θυμιζει ....
Ναι βρε με Sony μοιαζει :p

Δεν μπορει οι JVC δεν πασχουν στα πολωτικα θα το ειχε γραψει ο εξουσιοδοτημενος τεχνικος ......

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Επίσης ξέχασα να σου πω οτι ανακάλυψα πως δεν είχα κατεβάσει το αρχείο του μικροφώνου για 90ο ...νόμιζα οτι και οι δυο προσανατολισμοί ήταν στο ίδιο αρχείο. Όποτε οι μετρήσεις με το umik χθες ήταν άλλου έξω ορισμού.
.. αλλά θυμάσαι ότι ήταν η πρώτη μου ερώτηση αυτή και απάντησες θετικά :):):)

Reaction score
15.543
μην θεοποιειτε τα yamaha HS7
.....ειναι ηχεια για το σεταπιον του χωρου της melinas μας και τις σταθμες που ακουει......

μην παρασυρεται κοσμο με τετοια ηχεια για ολους......
...γιατι βγαινει προς τα εξω αυτο και ψαχνουν ολοι το ιδιο....

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Είναι το FL αλλά και τα αλλά περίπου έτσι είναι.
Θα το βάλω αύριο τώρα ειμαι από το κινητο.

Το διαφορετικό ήταν να μετρήσουμε σε 3 διαφορετικές θέσεις, το μικρόφωνο στο μεγάλο τρίποδο, η πολυθρόνα εκτός χωρου.

Λεπτομέρειες ίσως, έτσι κι αλλιώς θα την κάνω πολλές φορές τη διαδικασία και θα μετράω μετά κάνοντας αλλαγές.
Για παράδειγμα θα σας δείξω καποια στιγμή τι μετράει το ηχείο όπως παίζει μετά το audyssey και όπως το βάζει large και τι μετράει οταν το κάνουμε small με cross στα 80 γιατί "έτσι είναι καλύτερα"...
ΟΚ αλλά αυτές δεν είναι οι συνθήκες που εσύ ακούς με την πλάτη της πολυθρόνας σου στο ύψος των αυτιών . Κάνω λάθος?
[DOUBLEPOST=1484953608][/DOUBLEPOST]
μην θεοποιειτε τα yamaha HS7
.....ειναι ηχεια για το σεταπιον του χωρου της melinas μας και τις σταθμες που ακουει......

μην παρασυρεται κοσμο με τετοια ηχεια για ολους......
...γιατι βγαινει προς τα εξω αυτο και ψαχνουν ολοι το ιδιο....

Συμφωνώ αλλά και πάλι δεν μειώνει ότι είναι ηχείο και μάλιστα ενεργό που στεκεται πολύ καλά. Παντα για τα χρήματα που ζητά και φυσικά με τις απιτήσεις του πιθανού ιδιοκτήτη.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.646
.. αλλά θυμάσαι ότι ήταν η πρώτη μου ερώτηση αυτή και απάντησες θετικά :):):)
Ναι βρε συ, με ρώτησες και εγώ νόμιζα οτι είναι ένα αρχείο και όχι δυο για αυτό σου είπα οτι το έχω.
Ο Κώστας με ρώτησε αν κατέβασα ΚΑΙ το αρχείο με το κάθετο και κάπως έτσι "ανακάλυψα" οτι υπάρχει και δεύτερο αρχείο. :D

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Ναι βρε συ, με ρώτησες και εγώ νόμιζα οτι είναι ένα αρχείο και όχι δυο για αυτό σου είπα οτι το έχω.
Ο Κώστας με ρώτησε αν κατέβασα ΚΑΙ το αρχείο με το κάθετο και κάπως έτσι "ανακάλυψα" οτι υπάρχει και δεύτερο αρχείο. :D
:p:tongue::tongue:

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Όχι δεν κάνεις λάθος.
Αυτό ήταν επιλογή του Κώστα.

Και πως ακουγεται δεδομένης της μειωμενης, θεωρώ, σταθμης των πίσω περιφερικων ηχείων; Έκανες κανποια δοκιμη έτσι και αλλιώς ή με το νέο setup δεν πρόλαβες να ακουσεις και να συγκρίνεις?

melina

Cargo 200
Reaction score
43.646
Δεν έχω άποψη για το πως ακούγονται τα πίσω συγκριτικά καθώς τόσο χθες όσο και σήμερα την ώρα της θέασης με πήρε ο ύπνος :roflmao::roflmao::roflmao:

Πάντως Μανώλη η αίσθηση μου είναι οτι δεν έχουν προκύψει δραματικά διαφορετικές μετρήσεις και καμπύλες μεταξύ των δυο διαδικασιών.

Reaction score
15.543
ναι...δεν ειχαν διαφορα :D

με κοκκινο ειναι οπως τα εκανε το audyssey xt32 και ....
.....με μπλε οπως τα εκανε η melina πανω στο audyssey xt32

m.jpg

δες και αυτο που θελεις Μανωλιο..

m1.jpg

και εδω ολα τα καναλια οπως τα εκανε το audyssey ...τωρα βεβαια παιζουν οπως το μπλε ολα..
....μια μικρη παραφωνια στο κεντρικο 170 -230 hz
m3.jpg

Last edited:

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Ευχαριστώ Κώστα. Να θεωρήσω ότι αφορά μέτρηση του δεξιού ηχείου όπως ζήτησα πριν.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.164
Αυτη το null μεταξύ 30-50Hz με άλλη θέση του sub δεν στρώνει;

Ή να πάρουμε και δεύτερο sub; :D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.164
Πολυ ίσια τα βγαζει το audissey... καθόλου κατηφόρα δεν βλέπω.

Εκτός αν εννοεί ο ΚΚ πως τώρα ολα παίζουν σαν το μεσαίο διαγραμμα, με κατηφόρα δηλαδη, που μοιάζει πολυ καλύτερο

Αυτο λες;

melina

Cargo 200
Reaction score
43.646
Παίζαμε με τη flat καμπύλη, η reference δίνει μεγαλύτερο roll off στα ψηλά.
Έχει επίσης και cinema mode eq για ακόμα περισσότερο (μάλλον) roll off, και έχει και το tone control πριν περάσουμε σε graphic eq. Marantz rulzzz!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.507
Members
38.332
Νεότερο μέλος
Chris59