- Reaction score
- 86.331
Παρακαλώ να λες αν εχεις βάλεις φίλτρα ή όχι σε μια μετρηση.
Παρθενοποίηση γιατρέ..Παρακαλώ να λες αν εχεις βάλεις φίλτρα ή όχι σε μια μετρηση.
μην ακούς τους κομμουνιστές μωρέΘα διαγράψω 562 μηνύματα!
Όλο λόγια είσαι καημένε..Θα διαγράψω 562 μηνύματα!
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομαλή απόκριση όλων των συχνοτήτωνΜερικές ερωτήσεις
Τι θελεις να πετύχεις; Ποιός ειναι ο στόχος σου σε αυτές τις μετρήσεις/ ρυθμίσεις;
(Πες αργότερα) Ποιο σου αρεσε περισσότερο; και γιατί;
Και ενα χιντ: εκεί που εχεις μεγαλες ακυρώσεις χαμηλά, φρόντισε να παίζει μονο ενα ηχείο, είτε το σαμπ είτε το ηχείο.
νασ κάνω μια ερώτηση?Όλο λόγια είσαι καημένε..
νασ κάνεις.νασ κάνω μια ερώτηση?
Συμφωνα με τον Costas EAR το πιο σωστο που εχεις να κανεις ειναι να αφηνεις ενα κενο γυρω στα 20 hz που να το συμπληρωνει ο χωρος. Βεβαια ενας φιλος μου ηχοληπτης που του το ειπα εβγαλε καντήλες.... μου λεει θα χανεις πληροφοριες στο συγκεκριμενο σημειο, πραγμα το οποιο ειναι σωστο μεν πλην ομως αν η αποκοπη γινει με κρος τεταρτης ταξης δεν νομιζω να χανεις τιποτα ουσιαστικα. Δεν εχω διαβασει ολο το θρεντ οποτε δεν ξερω τι κρος χρησημοποιειςΠάμε πάλι...άντε να δούμε γιατί δεν ξέρω τι να πρωτοδώ
https://www.dropbox.com/s/mr0oqorjszs8ck2/LEFT-RIGHT-SUB NO CROSS.mdat?dl=0
χωρίς κρος
κόψτε φάτσα και βγάλτε συμπέρασμα..
ερώτηση: είναι απαραίτητο ΠΑΝΤΑ να κροσάρουμε στο ίδιο σημείο sub με L-R?
ή μπορούμε να έχουμε ένα κενό πχ 10hz εφόσον συμπληρώνεται η απόκριση στο διάγραμμα?
Left: οινοπνευματί
Right:μωβ
Sub: κιτρινο
View attachment 82848 View attachment 82849
LEFT-RIGHT 90HZ LR12DB+SUB 80 BW24DB
https://www.dropbox.com/s/3rffy084oc64g0c/L-R 90 LR12 + SUB 80 BW24.mdat?dl=0
L - μωβ
R - μπλε
View attachment 82850
[DOUBLEPOST=1510091370][/DOUBLEPOST]
Αν μπαζώνεται η ακύρωση με κάποιον τροπο είμαι μαζί σου, αρκεί να μην γίνονται ζημιές παρακάτω.γιατί να μην δεν μπορώ να την boostαρω ''μπασταρδεύοντας'' τα κρος των ηχείων και του σαμπ σε σημείο που να αλληλοκαλύπτονται εφόσον βλέπω ότι μπαζώνεται η τρύπα?
Εμένα η πράσινη δεν μου αρεσε καθόλου. Εχει μεγάλη κοιλιά μεταξύ 150-400 Hzη μπλε και η πράσινη μου άρεσαν
δηλαδή να ξανακόβω στις χαμηλές το sub...εκεί στα 20-25?Συμφωνα με τον Costas EAR το πιο σωστο που εχεις να κανεις ειναι να αφηνεις ενα κενο γυρω στα 20 hz που να το συμπληρωνει ο χωρος. Βεβαια ενας φιλος μου ηχοληπτης που του το ειπα εβγαλε καντήλες.... μου λεει θα χανεις πληροφοριες στο συγκεκριμενο σημειο, πραγμα το οποιο ειναι σωστο μεν πλην ομως αν η αποκοπη γινει με κρος τεταρτης ταξης δεν νομιζω να χανεις τιποτα ουσιαστικα. Δεν εχω διαβασει ολο το θρεντ οποτε δεν ξερω τι κρος χρησημοποιεις
Θα χρησιμοποιήσεις ή όχι κάποιο πρόγραμμα αυτόματης ισοσταθμισης μετά;Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομαλή απόκριση όλων των συχνοτήτων
γιατί Αν?δεν φαίνεται να μπαζώνεται?Αν μπαζώνεται η ακύρωση με κάποιον τροπο είμαι μαζί σου, αρκεί να μην γίνονται ζημιές παρακάτω.
Εμένα η πράσινη δεν μου αρεσε καθόλου. Εχει μεγάλη κοιλιά μεταξύ 150-400 Hz
ναι το Audyssey του DenonΘα χρησιμοποιήσεις ή όχι κάποιο πρόγραμμα αυτόματης ισοσταθμισης μετά;
οχι ρε τρελε δεν εννοω αυτο. Πχ αν το κοβεις το σαμπ στα 60 αφηνεις ενα κενο μεχρι τα 80 και βαζεις τα LR απο 80 και πανω. Το νανο τι ειναι?δηλαδή να ξανακόβω στις χαμηλές το sub...εκεί στα 20-25?
τι εννοείς ποιο κρος χρησιμοποιώ?
το νανο έχω(ή τουλάχιστον προσπαθώ να έχω)
ααα το πιασαοχι ρε τρελε δεν εννοω αυτο. Πχ αν το κοβεις το σαμπ στα 60 αφηνεις ενα κενο μεχρι τα 80 και βαζεις τα LR απο 80 και πανω. Το νανο τι ειναι?
Όχι, γιατι πρέπει να βάλεις θετικό φίλτρο, σε μεγάλο εύρος, το ελάχιστο +4-5db. Bad.ναι αλλά οι συχνότητες 150-350 δεν είναι προτιμότερες για διόρθωση από τις πιο χαμηλές?
Δεν ξέρω. Πρέπει 1.να πεις εάν χρησιμοποιείς φίλτρα, και 2. να βάλεις μικρότερο smoothing.γιατί Αν?δεν φαίνεται να μπαζώνεται?
Το καταλαβαινεις οτι το θεμα ειναι ο χωρος και δε φταιει το κρος ετσι; μπασοπαγιδες και διαχυτες παιζει να βαλεις η θα παρεις τα παπουτσια στο χερι και θα τρεχεις;δεξί ηχείο διαφορά no smooth
μουσταρδί right 80 lr12 sub 80 bw24
πράσινο right 80 lr12db sub 100 bw24 View attachment 82855
[DOUBLEPOST=1510098217][/DOUBLEPOST]
ααα το πιασα
θενκς
το νανο είναι αυτού του μαραφέτ
https://www.minidsp.com/ht-series/nanoavr-hd
[DOUBLEPOST=1510098439][/DOUBLEPOST]ερώτηση+
θα μπορούσαμε να κροσάρουμε διαφορετικά το κάθε ηχείο?