Αγορά αφυγραντήρα

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.927
Τα νεώτερα είναι ότι το δωμάτιο σε 6 ώρες, ως τώρα δηλ. έπιασε το 48% υγρασία από το 75% που ήταν.
Έβγαλα περίπου 1 λίτρο νερό από το δοχείο του.
Θερμοκρασία έχω περίπου 24 οC σταθερά.
Τελικά κάνουν δουλειά αυτά τα ρημάδια κι ας μην τους φαίνεται.
Ίσως να πάρω κι άλλο ένα κομμάτι, ένα για κάθε δωμάτιο.
Έπεσε η τιμή του στα 100 ευρώ.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..το καλοριφερ αναβει οπως πριν τη χρηση του αφυγραντηρα, η λιγοτερο συχνα;

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.951
Τα νεώτερα είναι ότι το δωμάτιο σε 6 ώρες, ως τώρα δηλ. έπιασε το 48% υγρασία από το 75% που ήταν.
Δοκίμασε σε ενα δωμάτιο αφού σου έχει κατεβάσει την υγρασία να μην τον ξαναδουλέψεις. Να δεις πόσο χρόνο θα κάνει το δωμάτιο να ανεβάσει πάλι υγρασία 75%.
Μπορεί να μην χρειάζεται να πάρεις άλλον απλός να μετακινείς αυτόν που έχεις.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.473
Αν τον βάλεις σε ενα σωστό σημείο θα μαζέψει την υγρασία από όλο το σπίτι. Δεν χρειάζεσαι δεύτερο. Η υγρασία δεν είναι στάσιμη. Όταν ενα σημείο αδειάζει, συμπληρώνεται απο οτι υπάρχει στον υπόλοιπο χώρο και έτσι σιγα σιγα το μηχάνημα θα καθαρίσει ολο το σπίτι.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.927
..το καλοριφερ αναβει οπως πριν τη χρηση του αφυγραντηρα, η λιγοτερο συχνα;
Aνάβει πιο αραιά.
Το παρατήρησα διότι με ενδιέφερε πολύ.
Άρα γίνεται και κάποια οικονομία στο ηλεκτρικό.
[DOUBLEPOST=1511017641][/DOUBLEPOST]
Δοκίμασε σε ενα δωμάτιο αφού σου έχει κατεβάσει την υγρασία να μην τον ξαναδουλέψεις. Να δεις πόσο χρόνο θα κάνει το δωμάτιο να ανεβάσει πάλι υγρασία 75%.
Μπορεί να μην χρειάζεται να πάρεις άλλον απλός να μετακινείς αυτόν που έχεις.
Πειραματίζομαι ακόμη.
Κάνω αυτό που λες.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.927
Αν τον βάλεις σε ενα σωστό σημείο θα μαζέψει την υγρασία από όλο το σπίτι. Δεν χρειάζεσαι δεύτερο. Η υγρασία δεν είναι στάσιμη. Όταν ενα σημείο αδειάζει, συμπληρώνεται απο οτι υπάρχει στον υπόλοιπο χώρο και έτσι σιγα σιγα το μηχάνημα θα καθαρίσει ολο το σπίτι.
Το θέμα είναι ότι το ένα δωμάτιο από το άλλο είναι μακρυά και με κλειστή την πόρτα τους για την θέρμανση.
Το ένα ζεσταίνεται με καλοριφέρ λαδιού και το άλλο με κλιματιστικό ινβέρτερ.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.550
Πάντως με κλιματιστικό σε θέρμανση η υγρασία είναι δεδομένα πιο κάτω στον χώρο. Εγώ που τα έχω αναμμένα όλη την ημέρα , δεν σβήνουν ποτέ , η υγρασία στο σπίτι δεν είναι ποτέ πάνω από 50%.

Reaction score
379
Πριν 2 μέρες πήρα αυτόν:
http://www.toyotomi.gr/el/ZEN-TDE-16DTI

Για 60τμ. φίλτρο ΗΕΡΑ με κατανάλωση μόνο 180/140 βαττ υψηλή/χαμηλή ταχύτητα.
Το πρώτο 24ωρο έβγαλε 6 λίτρα νερό.
Η αίσθηση είναι σαν να έχεις υψηλότερη θερμοκρασία στο σπίτι και μόλις άναψα το καλοριφέρ η θερμοκρασία ανέβηκε παρά μα παρά πολύ πιο γρήγορα.

Reaction score
402
μέτρησα υγρασία στα δωμάτια και όλα ειναι μεταξύ 60% και 70%.
ποιον θα προτέινατε με κόστος κάτω απο 200€ για 3 δωμάτια & ενα μικρό μπάνιο, συνολικά ~40τμ;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.240
Πάντως με κλιματιστικό σε θέρμανση η υγρασία είναι δεδομένα πιο κάτω στον χώρο. Εγώ που τα έχω αναμμένα όλη την ημέρα , δεν σβήνουν ποτέ , η υγρασία στο σπίτι δεν είναι ποτέ πάνω από 50%.
Με κάθε είδους θέρμανση και αύξηση θερμοκρασίας δεν μειώνεται η υγρασία αλλά η σχετική υγρασία.

Reaction score
2.556
Με κάθε είδους θέρμανση και αύξηση θερμοκρασίας δεν μειώνεται η υγρασία αλλά η σχετική υγρασία.

Ναι αλλά εδώ έχουμε βαθμούς Κελσίου :p

Με την ευκαιρία μη φοβάστε να αερίζετε τον χωρο όταν κάνει κρύο: Φερνοντας μεσα κρυο αερα ακόμα και με υψηλη σχετικη υγρασια, το απολυτο ποσο της υγρασιας που μπαινει στο χωρο ειναι χαμηλο, γιατι η θερμοκρασια του εξωτερικου αερα ειναι χαμηλη, οποτε δεν μπορει να κρατησει πολυ νερο (ενώ ο αέρας που φεύγει έχει περισσότερους υδρατμούς). Ο αερας αυτος θερμαινεται γρηγορα μεσα, και η σχετικη του υγρασια μειωνεται πολυ.

Reaction score
24.330
ετσι ακριβως
κορεσμενος αερας στους 10 βαθμους εχει λιγοτερο νερο απο οτι αερας στους 20 βαθμους με 60% υγρασια.
για αυτο και ο αερισμος ειναι απαραιτητος καθημερινα
το χειροτερο ομως ειναι το στεγνωμα.
δεν παει μονο στον αερα η υγρασια, παει και στην οικοσκευη και θα χρειαστει αρκετη προσπαθεια να στεγνωσει το σπιτι

Reaction score
134
Καλησπερα παιδια. Σκεπτομαι να αγορασω ενα αφυγραντηρα για καλυψη 120 m2 συνολικα, ο οποιος θα τοποθετηθει σε καποιο σημειο στο σαλονι, και με κοστος εως 250- 270 €. Εχετε καποια εμπειρια σχετικα με το τι πρεπει να προσεξω;
Διαβαζω διαφορα..
[DOUBLEPOST=1509919468][/DOUBLEPOST]..και φυσικα δε μπορω να αφεθω στις προτασεις των πωλητων.
Είχα αγοράσει ένα delonghi ακριβό μοντέλο...δεν είδα καμία διαφορά και μόνο χώρο μου έτρωγε και πολύ φασαρία και ρεύματα...πεταμένα λεφτα

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.452
Eπισης δεν πρεπει να αφηνετε την πορτα του μπανιου ανοιχτη γιατι, οπως μου εχουν πει, τραβαει απο το σιφωνι και την λεκανη.
Δεν ξερω αν ισχυει αλλα εγω την εχω κλειστη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.491
Members
38.330
Νεότερο μέλος
NIKOS KOLLIAS