Astronaut Jr. 2ch hi-fi set up

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.376
Προτού αρχίσεις και ο...ίδιος,φρόντιζε πρώτα να πείθεις άμα υποστηρίξεις ότι...έχεις πετάξει τα αυθεντικά σου συγγράμματα. :)
Εννοείς να εχω πετάξει το πικάπ; Σε χάνω :idk:

A

AKARL

Guest
Καλημέρα μρε κοπέλια! Ήντα κάνετε; :hi:

Χαμός γίνεται επαέ πέρα ... μη ζμπρώχνετε ... όλοι θα πάρετε.

Επιτρέψτε μου, όμως, να μην τηρήσω τη χρονολογική σειρά των μηνυμάτων προς εμέ αλλά να εκκινήσω απ' τη μεγάλη μου αδυναμία ... τον Κωσταυτχιά! :smile:

Παρεξήγησες.
Τη μουσική μου τη φχαριστιεμαι και από τα ηχεία της τηλεόρασης, που είναι επιπέδου ρεντεκο, δηλαδή της σχολής χαρμπεθ, παίζουν ωραία. Και δε χρειάζεται ούτε στη θέση ακρόασης να κάθομαι ούτε τίποτα, και στο αυτοκίνητο ακούω πολύ μουσική και γενικώς δεν κατάλαβες τι έγραψα.
Ρε λες να έγινε έτσι; :idk:

Για να ματαξαναθυμηθώ ηντάγραπσες εσύ ο ίδγιος ...

....

Υπ'οψιν ότι δε διαφωνώ πουθενά με τον περαστικό. Τα λέει σωστά.

Απλώς δε μπορώ να προτείνω δικάναλο, οτιδήποτε. Μετά από αυτά που έχω ακούσει προσωπικά, το θεωρώ σφάλμα.

Μπορεί (ή όχι) να σας πιάσει κατάθλιψη αν ακούσετε τι ακούω, αλλά από την άλλη, εμένα σίγουρα αρχίζει να με πιάνει κατάθλιψη όταν ακούω (οπουδήποτε) δικάναλο...:(:(:(
Έτσι ακριβώς όπως εσύ ο ίδγιος το έγραψες τι παρεξήγησα και τι γενικώς δεν κατάλαβα ... δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν αφήνεις περιθώρια εναλλακτικών ερμηνειών ούτε και ... παρερμηνειών. :biggrin:

Μήπως, λοιπόν, εσύ δεν έγραψες με σαφήνεια αυτό που εννοούσες; :idk:

Όταν με φωνάξεις σπίτι σου εσύ δηλαδή, και είσαι γεμάτος περηφάνια για το εκπληκτικό αποτέλεσμα που έχει το σετάπ με τα 2 νέα ηχεία σου των 50.000€, να, κάθομαι να ακούσω και θέλω να κλάψω για πάρτη σου...
Στο τσαρδί του ΑΚΑΡΛ ο οικοδεσπότης ... γεμάτος περηφάνια με ... τα 2 νέα μου ηχεία των 50.000€ ... :rofl::rofl::cry::cry::rofl::rofl: (κλαίω με λυγμούς και μόνο στη σκέψη).

Βρε άμα έρθεις στο τσαρδί μου και σε βάλω να ακούσεις το ... μπλουτούθ ηχείο μου, ορθά διευθετημένο αλλά σε μη διαχυμένο χώρο, τότε είναι που όχι μόνο θα σε πχιάσει κατάθλιψη κανονικά και με το νόμο αλλά θα σου πέσουν και τα δγυό αφτχιά και από του σημείου εκείνου και εντεύθεν θα κυκλοφορείς ζμπγιάτσα ως CostasEARLESS... πάει, λιποθυμάω, ζβήνω, χάνομαι .... :lol::lol::lol:

Επί του σοβαρού τώρα, έτσι όπως το ματαξαναέγραψες, βγάζει νόημα. :wink:

Κατάθλιψη σκέτη. Βασικά μεταξύ κωμωδίας και κατάθλιψης είναι. Θυμίζει λίγο Βέγγο.
Όχι βρε συ μόνο (φαρσο)κωμωδία ... Σεφερλή θυμίζει... :roflmao::roflmao::roflmao:

Ιδέαν δεν έχεις πόσο ευγενείς και συγκρατημένοι είμαστε εδώ μέσα, σε σχέση με αυτά που λέμε κατ'ιδιαν.

Ιδέαν.

Και μόνο η λέξη "δικάναλο", σκέτη, είναι ικανή αφορμή να ψοφαμε στο γέλιο.
Πρόκειται για τρομερό ανέκδοτο, άμα το πιάσεις, θα γελάς κι εσύ σα χάνος.
Αν υποπσιαστώ, καλή μου, ότι όταν βρίσκεστε για μπυροποσία κλπ. με την άλλη τη σουπχιά τη Ντιμιφούταινα ασχημονείτε, ειρωνεύεστε και προζβάλλετε όλους ημάς τους παρωχημένους δικάναλους τότε....

:rofl::rofl::rofl:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.358
Εννοείς να εχω πετάξει το πικάπ; Σε χάνω :idk:
Εδώ δεν είναι μεταφορικός ο Λόγος.
Εννοώ κυριολεκτικώς βασικά παλαιά συγγράμματα,από κύριες πανεπιστημιακές σπουδές,
μεταπτυχιακές,ειδικότητα,ξένες γλώσσες,κ.ο.κ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.409
Στην πράξη,εντός τυπικών και μη φροντισμένων οικιακών χώρων το ουσιαστικό δυναμικόν εύρος με βάση το θόρυβο υποβάθρου από το περιβάλλον δεν ξεπερνά τα 60 dB - άντε 70 σε ευνοϊκές εξοχικές τοποθεσίες.
Συμφωνώ.

Εκτιμώ πως όλοι θα θελήσουν μια στάθμη 110 ντεσιμπέλ στα μεσαία, στο τσακιρ κέφι, και κει δε δυσκολεύεται ο δορυφόρος, το βγάζει χαλαρά.

Όπως έχουμε ξαναπεί, στο χιλιοκυκλο 110, στην τρίτη οκταβα 115 και στις δύο πρώτες 120.

Με την απαραίτητη διόρθωση, στις πρώτες 2 οκτάβες η στάθμη αναγκαστικά χρειάζεται να είναι έως 120 ντεσιμπέλ στην πρώτη οκταβα για να είναι ισορροπημένο το άκουσμα.

Βγάλε απόσταση ακρόασης, βγάλε μείωση δυναμικού εύρους ηχείου λόγω ισοστάθμισης, δες όγκο του χώρου και πάρε τα αναγκαία σαμπ για να το βγάλεις το 70-αρι στο δυναμικό εύρος.

Ιδού η Ρόδος.

Ιδού και η αξία του σιναντ. ΙΜΗΟ, μηδενική. Λάθος πράματα τραβάνε την προσοχή του κοινού... ;)

Γι'αυτό και η προτροπή για στάθμες αναφοράς, που έχουν συγκεκριμένες (χαλαρές) απαιτήσεις, και έχουν διατυπωθεί κατ'επαναληψιν εξόχως αναλυτικά από μένα.

Ιδίως οι άνθρωποι που δε παίζουν σε πραγματικά υψηλές στάθμες, προφανώς δε φτάνουν ποτέ σε στάθμες αναφοράς, λόγω πολυκατοικίας και λοιπών περιορισμών, δεν χρειάζονται ούτε για πλάκα τέτοια δυναμικά εύρη, μόνο ένα κομπρεσιον χρειάζονται, αυτό είναι αναγκαίο, κομπρεσιον και φίλτρο λαουντνες. Με χαρτί και με μολύβι, υπολογίζεται εύκολα η απαίτηση στάθμης, και το λαουντνες δεν είναι τίποτε άλλο από επιπλέον 10 ντεσιμπέλ στις 2 οκτάβες κάτω.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.376
@Σταύρος Λαγκαδιανός
Το σεταπ του Rubinson είναι γνωστό, αλλά θα σου εξηγήσω γιατί....δεν γίνεται.

Πρώτον: Δεν είναι λειτουργικό, σπάει ούμπαλα για να το λειτουργήσεις: pc-κάρτα ή minidsp-dac. Αρκετά dac. Άναβε -σβήνε. Η γυναίκα μου και η κόρη μου δεν θα το ανοίξουν ποτέ για να ακούσουν μουσική, οπότε δεν θα δίνουν την συγκατάθεση τους για αναβαθμίσεις. ;)

Δεύτερο, ουσιαστικό και κυριότερο: δεν ειναι επεκτάσιμη λύση σε Atmos-auro3d, περιορίζεται στα κανάλια εδάφους. Και αυτό ειναι deal breaker, διότι αποκλείει μελλοντικές αναβαθμίσεις. Μην ξεχνάς πως βγαίνουν αρκετά άλμπουμ πλέον σε immersive, ειναι κρίμα να αποκλείσεις τον εαυτό σου απο αυτήν την δυνατότητα.

Αν δεν σας νοιάζουν τα κανάλια εδάφους, αν εχεις δώσει όρκο τιμής στην σύζυγο πως δεν θα βάλεις ποτέ ηχεία στο ταβάνι, τότε εχω ευκολότερες και πιο όμορφες και πιο λειτουργικές λύσεις μεχρι 7.x. Και πιο VFM απο αυτήν.
Τσάμπα θα σας βγεί.
Post automatically merged:

Εδώ δεν είναι μεταφορικός ο Λόγος.
Εννοώ κυριολεκτικώς βασικά παλαιά συγγράμματα,από κύριες πανεπιστημιακές σπουδές,
μεταπτυχιακές,ειδικότητα,ξένες γλώσσες,κ.ο.κ.
Είναι “πεταμένα”.
Αλλα σε αποθηκευτικούς χώρους και άλλα σε ράφια να παίζουν το ρόλο του ....διαχυτή. :D

Δεν ανατρέχω ποτέ σε παλιατζούρες για διάβασμα, έχω σύγχρονα βιβλία.

Είμαστε ΟΚ?

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.833
ή minidsp-dac.
ή minidsp χωρίς dac :wink:

ευκολότερες και πιο όμορφες και πιο λειτουργικές λύσεις μεχρι 7.x. Και πιο VFM απο αυτήν.
Σε πρώιμη φάση, θα με ενδιέφερε. Υπάρχουν λινκς?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.358
@Σταύρος Λαγκαδιανός
Το σεταπ του Rubinson είναι γνωστό, αλλά θα σου εξηγήσω γιατί....δεν γίνεται.

Πρώτον: Δεν είναι λειτουργικό, σπάει ούμπαλα για να το λειτουργήσεις: pc-κάρτα ή minidsp-dac. Αρκετά dac. Άναβε -σβήνε. Η γυναίκα μου και η κόρη μου δεν θα το ανοίξουν ποτέ για να ακούσουν μουσική, οπότε δεν θα δίνουν την συγκατάθεση τους για αναβαθμίσεις. ;)

Δεύτερο, ουσιαστικό και κυριότερο: δεν ειναι επεκτάσιμη λύση σε Atmos-auro3d, περιορίζεται στα κανάλια εδάφους. Και αυτό ειναι deal breaker, διότι αποκλείει μελλοντικές αναβαθμίσεις. Μην ξεχνάς πως βγαίνουν αρκετά άλμπουμ πλέον σε immersive, ειναι κρίμα να αποκλείσεις τον εαυτό σου απο αυτήν την δυνατότητα.

Αν δεν σας νοιάζουν τα κανάλια εδάφους, αν εχεις δώσει όρκο τιμής στην σύζυγο πως δεν θα βάλεις ποτέ ηχεία στο ταβάνι, τότε εχω ευκολότερες και πιο όμορφες και πιο λειτουργικές λύσεις μεχρι 7.x. Και πιο VFM απο αυτήν.
Τσάμπα θα σας βγεί.

Είναι “πεταμένα”.
Αλλα σε αποθηκευτικούς χώρους και άλλα σε ράφια να παίζουν το ρόλο του ....διαχυτή. :D

Δεν ανατρέχω ποτέ σε παλιατζούρες για διάβασμα, έχω σύγχρονα βιβλία.

Είμαστε ΟΚ?
Σίγουρα ανατρέχουμε όλοι σε ενημερωμένες και πιο εύχρηστες πηγές για μελέτη,αλλά παραδέχεσαι ότι έχεις κρατήσει τις αυθεντικές μολονότι καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο αποτελώντας κιόλας πιθανό υπόστρωμα - αναλόγως των συνθηκών φύλαξης - για μύκητες και ακάρεα.
Φαντάζομαι ότι στις αυθεντικές θα υπάγεται - σε υλική μορφή - και το...γνωστό βιβλίο του Dr. Floyd Toole.:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.409
Έτσι ακριβώς όπως εσύ ο ίδγιος το έγραψες τι παρεξήγησα και τι γενικώς δεν κατάλαβα .
Μην επιμένεις.

Το εντός παρένθεσης (οπουδήποτε) του αρχικού μου ποστ που παρερμήνευσες, προφανώς αφορά άλλα σεταπ που συχνά πυκνά καλούμαι ή να αξιολογήσω ή να προτείνω βελτίωση μετά από ακρόαση (ή και εντός των γραμμών των μηνυμάτων του φόρουμ - που "ακούω" πως παίζουν χωρίς να χρειάζεται να πάω κει να ακούσω), και δεν αφορά το δικό μου σετάπ, καθώς στο δικό μου δεν παίζει ποτέ ένα ηχείο μόνο του (ούτε 2 μόνα τους), ποτέ, αυτό έχει λήξει ως ληγμένη ασπιρίνη από το β' παγκόσμιο πόλεμο και πετάχτηκε. Και το σχόλιο αφορά αμιγώς εξοπλισμό, όχι μουσική.

Επί του σοβαρού τώρα, έτσι όπως το ματαξαναέγραψες, βγάζει νόημα. :wink:
Ναι, ξέρω.

Επίσης, θα χαρώ να ακούσω μουσικαρες που θα με βάλεις στο τσαρδι σου από οποιοδήποτε ηχείο, ακόμη και ένα, αλλά αν με πεις να κάνω κριτική σε δικάναλο εξοπλισμό, και κάτσω θέση ακρόασης κέντρο να ακούσω ..δικάναλο, θα δεις αποτυπωμένη μια στεναχώρια στα μούτρα μου. Ή ανάμικτα συναισθήματα στυλ παρουσίας σε θέατρο με το Σεφερλή, κωμωδία και στεναχώρια μαζί...

Λόγου χάριν, και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο βαστσαρ, χθες βράδυ που ήμουν εκεί, ασυναίσθητα (χωρίς να το επιδιώξω) καθόμουν μονίμως σε μια γωνιά πίσω από το δεξί ηχείο να πίνω τη μπύρα μου. Έχει 3 ηχεία ο άνθρωπος... Μόνο για κάποια βασική ρύθμιση στάθμης σαμπ έκατσα κέντρο, με συγκεκριμένο στόχο δηλαδή, όχι για κριτική ακρόαση ή αξιολόγηση.

Βεβαίως απόλαυσα τις μουσικές του Βασίλη, έχει ωραιότατα flac και από ευρύτατο μουσικό φάσμα.

Και γω απλώς το διαπιστώνω στον εαυτό μου, δεν κάνω καμία κριτική επ'αυτου, απλή διαπίστωση είναι.
Αν υποπσιαστώ, καλή μου, ότι όταν βρίσκεστε για μπυροποσία κλπ. με την άλλη τη σουπχιά τη Ντιμιφούταινα ασχημονείτε, ειρωνεύεστε και προζβάλλετε όλους ημάς τους παρωχημένους δικάναλους τότε....
Ούτε που πάει το μυαλό σου σε τι επίπεδο ασχημονούμε. Διαστημικό. :fuckyou:

Ομοιάζει κάπως με το δικό σου επίπεδο προσβολής που ρίχνεις όταν βρίσκεσαι με κάναν ολντι ή άλλο κρητικό, για άτομα που δε την παλεύουν, αγοράζοντας καβλώδια των χιλιάδων ευρώ με υποστηρικτές αυτών, διαθέτοντας ηχεία κλανιές με ενισχυτικά γλομπου υψηλής παραμόρφωσης, σε χώρο με σύνθετο και χρόνους αντήχησης των κάποιων δευτερολέπτων, με τα γνωστά 5"-ιτσα από απόσταση ακρόασης των 5 μέτρων, και τα σαμπ ως λέξη και μόνο είναι προσβολή για το ιερό της μουσικής...

Ομοιάζει, αλλά δε μας φτάνεις. Εμείς έχουμε ξεφύγει. :lol:

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.376
Φαντάζομαι ότι στις αυθεντικές θα υπάγεται - σε υλική μορφή - και το...γνωστό βιβλίο του Dr. Floyd Toole.
Έχω την τελευταία έκδοση, προ διετίας, δεν έχει πιάσει ακάρεα.
παραδέχεσαι ότι έχεις κρατήσει τις αυθεντικές μολονότι καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο αποτελώντας κιόλας πιθανό υπόστρωμα - αναλόγως των συνθηκών φύλαξης - για μύκητες και ακάρεα.
Παραδέχομαι, ναι, αλλά δεν τις χρησιμοποιώ. Ποτέ. Μόνο για διάχυση.
Τα πικαπ των συνομιλητών με τα οποία τις παρομοίασες, χρησιμοποιούνται. Και δεν θέλουν να τα πουλήσουν αν και θα τους βοηθούσε στο να βελτιώσουν αντικειμενικά το σεταπ τους.
Εγώ πάντως ευχαρίστως τα πουλάω όλα τα παλιά ιατρικά βιβλία μου.
Ενδιαφέρεσαι;

A

AKARL

Guest
Ανεκτό από τας γραφάς και τους θεματοφυλακες και ερμηνευτές αυτών.
Ο πνιγμένος απ'τα μαλλιά του πιάνεται ντιαρ Ακαβλ...
Οταν λοιπόν ψυχανεμιζεσαι πως αυτό που πρέπει να κάνεις, δεν είναι εφικτό για οικονομικούς, χωροταξικους ή παντοφλιακους λόγους, ρωτάς αυτούς που εκτιμάς πως έχουν έναν λόγο παραπάνω, να σου πουν αν κατά πόσο αυτό που μπορείς να κάνεις, έχει κάποιο νόημα υπό την έννοια πως 6σ επέφερε μια, έστω και μικρή, βελτίωση σε σχέση με αυτό που άκουγες μέχρι τώρα.
Λοιπόν Χαρούλη, σπεύδω και σου τείνω χέρα βοηθείας, μολονότι ασχιετάκης, διότι αν περιμένεις χαΐρι απ' τσι Νοτιομακεντόνσκι καγκουρογιατροί θα περιμένεις τον ... Γκοντό φορέβα.

Καταρχάς ο Μπούθχιας σου απάντησε με τρόπο απολύτως ξεκάθαρο:

Με προσεκτική τοποθέτηση σα να διαχειριζόσουν μεγάλα επιδαπέδια ηχεία.Αλλά περιορισμένο sweet spot ειδικώς για την απόκριση χαμηλού υπό συμβατική αρχιτεκτονική μονάδων - δηλαδή όχι λύσεις τύπου Kii,Dutch,Geithein,κ.ο.κ.
Δηλαδή, το εγχείρημα είναι υλοποιήσιμο ... υπό προϋποθέσεις. :wink:

Και λέω κι εγώ, με βάση τα όσα έχω πχιάσει εδώ μέσα, ότι αν:

1) Ο χώρος και οι εν γένει συνθήκες σου παρέχουν ευελιξία ορθής τοποθέτησης δορυφόρων και υποβαθυφώνων,
2) Έχεις "ρεαλιστικές" (δηλαδή σχετικά νορμάλ και όχι απαραιτήτως ρέφερενς) απαιτήσεις στάθμεων,
3) Δεν έχεις πρόβλημα το τρίγωνο ακρόασης να είναι τόσο μικρό όπως αυτό καθορίζεται από τους δορυφόρους,
4) Έχεις αλλάξει εκείνο το χρέπι το Ρότελ που είχες για προ και έχεις ένα αθρωπινό

τότε

με λιγότερα από δγυό αβουγουδού έχεις δγυό δορυφόροι και δγυό μπαζγούφαζ τα οποία, νέτα σκέτα, μπορούν να σε απαλλάξουν από τα χρέπγια τα μπιεντάμπλεγιου και τον χρέπι τελικό σου, εκτιμώ με ... ΣΑΦΗ βελτίωση του ακουστικού αποτελέζματος. Να το είπα και το έβγαλα απ' το σύστημά μου. Βαράτε κατά βούληση...

Αν, επιπροσθέτως, θέλεις να ρισκάρεις, κόντρα στσι συνταγές των γιατρών, και πσωνίσεις κι ένα Μινιντιεσπί Ντιντιαρσί-24 (με το όφωνο και τη βάση του και καβλώδιο) τότε το συνολικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 3 αβουγουδού και είμαι σίγουρος ότι, είτε το χρησιμοποιήσεις μόνο για τα σαμπ είτε, δικαίωμα και καουμποϊλίκι σου, και για τσι δορυφόροι, το αποτέλεζμα σε σχέση με το υπάρχον θα είναι night and day.

Με αγωνιστικούς χαιρετιζμούς ... :hi:

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.409
Βρήκα προσφάτως μια συλλογή 5 sacd από γνωστή τζαζ τραγουδίστρια, δεν έχει σημασία ποια, και ξεκίνησα να τα ακούω.
5.1 ήταν το πρώτο sacd, εξαίσιο. Και πολύ ωραία ηχογράφηση.

Τα υπόλοιπα ήταν δικάναλα sacd. Ηχητικά, ως σύγκριση, ήταν σκέτη απογοήτευση, ακόμα και με το στανταρ upmixing, δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, είναι αστείο εντελώς, κωμωδία σκέτη.

Πρακτικά όμως, τα περισσότερα που ακούω είναι δικαναλες ηχογραφήσεις, διότι κατά βάση οι διαθέσιμες μουσικές που έχω, είναι δικαναλες, και προφανώς συνεχίζω να ακούω το αγαπημένο μου Spotify, δικάναλο mp3.

Έχω ξεκινήσει όμως ένα εντατικό ψάξιμο για πολυκάναλο υλικό, ώστε να αυξήσω τον όγκο της διαθέσιμης δισκοθήκης και να αντικαταστήσω όσο το δυνατόν περισσότερες παλιότερες δικαναλες εγγραφές που διαθέτω.

Η ηχητική υπεροχή των αυθεντικών πολυκάναλων ηχογραφήσεων, ακόμα και 5.1, είναι αντικειμενικά τρομακτική σε σχέση με τυπικές δικαναλες, δεν περιγράφεται η διαφορά, ειλικρινά.

Αν προσπαθήσω να αποτυπώσω σε μια βαθμολόγηση την ηχητική υπεροχή του ενός ηχογραφημενου περιεχομένου μιας αγαπημένης μουσικής σε σχέση με το άλλο, έχοντας ως βάση το δικάναλο άκουσμα, θα έλεγα το εξής:

Δικάναλη ηχογράφηση με μέτριων επιδόσεων Ντακ:
Βαθμολογία 1 (η βάση για την διαβάθμιση)

Δικάναλη ηχογράφηση, με υψηλότατων επιδόσεων Ντακ:
Βαθμολογία 1,2-1,6 (απλώς αναγνωρίσιμη διαφορά έως σημαντική)

Δικάναλη ηχογράφηση, με upmixing σε immersive experience:
Βαθμολογία 20.

5.1 ηχογράφηση:
Βαθμολογία 60.

5.1 ηχογράφηση, με upmixing σε immersive experience:
Βαθμολογία 70.

7.1 ηχογράφηση:
Βαθμολογία 70.

7.1 με upmixing σε immersive experience:
Βαθμολογία 75.

Immersive ηχογράφηση, σε atmos:
Βαθμολογία 100.

IMHO πάντα... 8-)

Οπότε, κρίνω πλέον, γενικώς οτιδήποτε, με βάση μια τέτοια κλίμακα στο μυαλό μου.

Προφανώς, αν δεν υπάρχει αυθεντικό immersive υλικό, δεν αξιοποιείται στο έπακρο των δυνατοτήτων απόδοσης ένα immersive ηχοσύστημα, παρά μόνο σε επίπεδο 20% των δυνατοτήτων του με χρήση upmixing, αλλά κι αυτό ακόμα είναι χαοτικά υψηλότερο ποσοστό διαφοροποίησης από γνωστές διαφοροποιήσεις επιπέδου σύγκρισης ..Ντακ, χωρίς να μπαίνω καν στον πειρασμό να γράψω σύγκριση επιπέδου καλωδίων, για ευνόητους λόγους... ;)

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.376
Σε πρώιμη φάση, θα με ενδιέφερε. Υπάρχουν λινκς?
Πόσα κανάλια; 5.x ή 7.x ?

Βρήκα προσφάτως μια συλλογή 5 sacd από γνωστή τζαζ τραγουδίστρια, δεν έχει σημασία ποια, και ξεκίνησα να τα ακούω.
5.1 ήταν το πρώτο sacd, εξαίσιο. Και πολύ ωραία ηχογράφηση.

Τα υπόλοιπα ήταν δικάναλα sacd. Ηχητικά, ως σύγκριση, ήταν σκέτη απογοήτευση, ακόμα και με το στανταρ upmixing, δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, είναι αστείο εντελώς, κωμωδία σκέτη.

Πρακτικά όμως, τα περισσότερα που ακούω είναι δικαναλες ηχογραφήσεις, διότι κατά βάση οι διαθέσιμες μουσικές που έχω, είναι δικαναλες, και προφανώς συνεχίζω να ακούω το αγαπημένο μου Spotify, δικάναλο mp3.

Έχω ξεκινήσει όμως ένα εντατικό ψάξιμο για πολυκάναλο υλικό, ώστε να αυξήσω τον όγκο της διαθέσιμης δισκοθήκης και να αντικαταστήσω όσο το δυνατόν περισσότερες παλιότερες δικαναλες εγγραφές που διαθέτω.

Η ηχητική υπεροχή των αυθεντικών πολυκάναλων ηχογραφήσεων, ακόμα και 5.1, είναι αντικειμενικά τρομακτική σε σχέση με τυπικές δικαναλες, δεν περιγράφεται η διαφορά, ειλικρινά.

Αν προσπαθήσω να αποτυπώσω σε μια βαθμολόγηση την ηχητική υπεροχή του ενός ηχογραφημενου περιεχομένου μιας αγαπημένης μουσικής σε σχέση με το άλλο, έχοντας ως βάση το δικάναλο άκουσμα, θα έλεγα το εξής:

Δικάναλη ηχογράφηση με μέτριων επιδόσεων Ντακ:
Βαθμολογία 1 (η βάση για την διαβάθμιση)

Δικάναλη ηχογράφηση, με υψηλότατων επιδόσεων Ντακ:
Βαθμολογία 1,2-1,6 (απλώς αναγνωρίσιμη διαφορά έως σημαντική)

Δικάναλη ηχογράφηση, με upmixing σε immersive experience:
Βαθμολογία 20.

5.1 ηχογράφηση:
Βαθμολογία 60.

5.1 ηχογράφηση, με upmixing σε immersive experience:
Βαθμολογία 70.

7.1 ηχογράφηση:
Βαθμολογία 70.

7.1 με upmixing σε immersive experience:
Βαθμολογία 75.

Immersive ηχογράφηση, σε atmos:
Βαθμολογία 100.

IMHO πάντα... 8-)

Οπότε, κρίνω γενικώς οτιδήποτε, με βάση μια τέτοια κλίμακα στο μυαλό μου.
Συμφωνώ, αλλά θα έβαζα λίγο μεγαλύτερο βαθμό στο δικάναλο. Πες 30.
Όχι 1. Σταλινικέ.

είτε το χρησιμοποιήσεις μόνο για τα σαμπ
Για πες, πως θα φέρεις χρονικά τα σαμπς χωρίς processor, οταν με το minidsp θα προσθέσεις και επιπλέον καθυστέρηση στο σήμα των σαμπς σε σχέση με τους δορυφόρους;

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.358
Έχω την τελευταία έκδοση, προ διετίας, δεν έχει πιάσει ακάρεα.

Παραδέχομαι, ναι, αλλά δεν τις χρησιμοποιώ. Ποτέ. Μόνο για διάχυση.
Τα πικαπ των συνομιλητών με τα οποία τις παρομοίασες, χρησιμοποιούνται. Και δεν θέλουν να τα πουλήσουν αν και θα τους βοηθούσε στο να βελτιώσουν αντικειμενικά το σεταπ τους.
Εγώ πάντως ευχαρίστως τα πουλάω όλα τα παλιά ιατρικά βιβλία μου.
Ενδιαφέρεσαι;
Σε υλική εννοείται...μορφή ο Toole. ;)

Έχω κρατήσει από τα δικά μου εκείνα ακριβώς που είχαν απόλυτη σημασία για μένα.Και καταλαμβάνουν μικρό σχετικά χώρο σε μια βιβλιοθήκη.Μαζί με κάποια ανεκτίμητα λογοτεχνικά έργα στη μορφή που τα είχα πρωτοδιαβάσει.

Κάτι ανάλογο έχω κάνει και με τους δίσκους...LP.Μόνο που εκείνους δεν τους έχω καθόλου σε κοινή θέα.
Και γεγονός είναι ότι μου αρέσει πάντα να κρατώ στοιχεία σε εκκρεμότητα,τόσο με τα άψυχα όσο και με τα...έμψυχα. ;)

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.796
Νταξ.
Μόνοι μας τα γράφουμε, μόνοι μας τα διαβάζουμε.
Συνδέστε δυο προενισχυτές εν σειρά και βάλτε dirac μόνο στα σαμπ.
Αν, επιπροσθέτως, θέλεις να ρισκάρεις, κόντρα στσι συνταγές των γιατρών, και πσωνίσεις κι ένα Μινιντιεσπί Ντιντιαρσί-24 (με το όφωνο και τη βάση του και καβλώδιο) τότε το συνολικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 3 αβουγουδού και είμαι σίγουρος ότι, είτε το χρησιμοποιήσεις μόνο για τα σαμπ είτε, δικαίωμα και καουμποϊλίκι σου, και για τσι δορυφόροι, το αποτέλεζμα σε σχέση με το υπάρχον θα είναι night and day.
grey θα είναι.

A

AKARL

Guest
Μην επιμένεις.

Το εντός παρένθεσης (οπουδήποτε) του αρχικού μου ποστ που παρερμήνευσες, προφανώς αφορά άλλα σεταπ
Εμμένω ότι όπως είναι διατυπωμένο δεν αποδίδει το νόημα που ήθελες να αποδώσει, αλλά δεν έχει κάποιο νόημα να δγιαφωνούμε επ' αυτού δεδομένου ότι πλέον έχω κατανοήσει τι και γιατί ήθελες να πεις. :wink: :drinks:

Ούτε που πάει το μυαλό σου σε τι επίπεδο ασχημονούμε. Διαστημικό. :fuckyou:
Εχμ... κάτι μπορώ να αντιληφθώ. :whistling:

Ομοιάζει κάπως με το δικό σου επίπεδο προσβολής που ρίχνεις όταν βρίσκεσαι με κάναν ολντι ή άλλο κρητικό, για άτομα που δε την παλεύουν, αγοράζοντας καβλώδια των χιλιάδων ευρώ με υποστηρικτές αυτών, διαθέτοντας ηχεία κλανιές με ενισχυτικά γλομπου υψηλής παραμόρφωσης, σε χώρο με σύνθετο και χρόνους αντήχησης των κάποιων δευτερολέπτων, με τα γνωστά 5"-ιτσα από απόσταση ακρόασης των 5 μέτρων, και τα σαμπ ως λέξη και μόνο είναι προσβολή για το ιερό της μουσικής...
Α μπα ... εμείς δε κάνουμε τέτχοια πράμματα... :angel:

Ομοιάζει, αλλά δε μας φτάνεις. Εμείς έχουμε ξεφύγει. :lol:
Όπως το είπε ο Μπούτχιας... :rofl:

Blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah blah...
:rolleyes::O_o::mad::devilish::confused::eek:

Α, για στάκαμαν μνιάν ολιά, ήντα δεν έχει σημασία πχοιά και κουραφέξαλα...

Μίλα Γιάγκο Δράκε τι εννοείς "γνωστή τζαζ τραγουδίστρια"; Πες μας ξεκάθαρα η "γνωστή τζαζ τραγουδίστρια" μήπως ήταν η .... ακατανόμαστη ... ξυνή; :eek::eek::eek:

Για λέγε και να σε περάσω θέλει γενεές 14... :sneaky::spiteful:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.409
Συμφωνώ, αλλά θα έβαζα λίγο μεγαλύτερο βαθμό στο δικάναλο. Πες 30.
Όχι 1. Σταλινικέ.
Ρε σα βάση χρησιμοποίησα τη μονάδα, όταν ακούγεται δικάναλη ηχογράφηση από 2 ηχεία. Τα υπόλοιπα να έχουν σιγή ιχθύος, κλειστά.

Ως βάση βαθμολογίας, ώστε να συγκρίνεις τη διαφοροποίηση του πως ακούγεται από περισσότερα ηχεία και με περισσότερα ενσωματωμένα κανάλια στο ηχογραφημένο υλικό, με μέγιστη κλίμακα διαφοροποίησης το 100.

Είναι βαθμολόγηση (του βαθμού) διαφοροποίησης, όχι του τελικού αποτελέσματος.

Άλλο το αντικειμενικό (σε βαθμολόγηση) του συνολικού αποτελέσματος, ιδίως σε εντελώς διαφορετικά σεταπ, και να μη πιάσουμε διαφορετικές ηχογραφήσεις και ποιότητα αυτών...

Ο μπουτχιας το έχει αποσαφηνίσει επαρκώς, γράφοντας κατ'επαναληψιν για τη δυνατότητα περιέλιξης από δικάναλο. Και έχει συζητηθεί πολύ, φτάνει αυτό το θέμα.

Βεβαίως, στην πράξη λόγου χάριν ο Νίκος δεν έχει καν σταθερό κεντρικό είδωλο, τι να συζητούμε για περιέλιξη; Αυτά είναι πολύ προχώ... :lol:

Ο Λέανδρος ας πούμε, βάζει ένα καδρακι για να πάρει πρώτη ανάκλαση από μεσαία της οπίσθιας ακτινοβολίας του ηχείου, να η περιέλιξη σε επίπεδο νηπιακό, ορίστε! :tongue:

Με απορρόφηση στον οπίσθιο τοίχο του χώρου ακρόασης, όταν αυτός απέχει αρκετά από τη θέση ακρόασης, τότε ένα κάδρο εκεί πίσω από το κεφάλι σου, έχει αντίστοιχα αποτελέσματα, βάζοντάς σε περισσότερο μέσα στη μουσική σκηνή. Να, προχώ.:roflmao:

Last edited:

Reaction score
4.587
Χθες βραδάκι άκουγα τσάβελα βάργας από δύο ηχεία. Τότε ακριβώς σκέφτηκα πως αν είχα άλλα 5-6 ηχεία πάλι μέτρια θα ακουγόταν. Τι απμίξιν και ιστορίες, όταν η ηχογράφηση είναι μέτρια προς κακή ποιος μπορεί να σε σώσει? Το 80% των ηχογραφήσεων (για να μην πω το 90%) από τη μουσική που ακούω (και πραγματικά ακούω σχεδόν τα πάντα), είναι το πολύ μέτριες. Ειδικά όσο πάμε πιο πίσω στο χρόνο (δεκαετίες 70, 80 κτλ) τα πράγματα χειροτερεύουν. Πρέπει βέβαια να παραδεχτώ πως οι σύγχρονες ηχογραφήσεις, μετά το 2010 δηλαδή, είναι σχεδόν όλες σε υψηλό επίπεδο αλλά και πάλι …

A

AKARL

Guest
Για πες, πως θα φέρεις χρονικά τα σαμπς χωρίς processor, οταν με το minidsp θα προσθέσεις και επιπλέον καθυστέρηση στο σήμα των σαμπς σε σχέση με τους δορυφόρους;
Είτε με υπολογιζμούς με χαρτί και μολύβι και trial and error τοποθετήσεις a la Bhutia, είτε χρησιμοποιώντας το Μινιντιεσπί και στους δορυφόρους όπως λέει και η ίδγια η Μινιντιεσπί, είτε καλώντας τον Ζαπ ή τον Καστρουνή να το σετάρουν και να μου σιδερώσουν την καμπύλη. :king:

Είτε, τέλος, καλώντας τον ούλτιμεϊτ καλιμπρέιτορ π0υτ@ν3ιτ0ρ Νταχάρη666 ώστε να βγουν τα γούστα και τα γέλια τση αρκούδας έστω κι αν δε γίνει δουλειά... :rofl::rofl::rofl:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.358
Είτε με υπολογιζμούς με χαρτί και μολύβι και trial and error τοποθετήσεις a la Bhutia, είτε χρησιμοποιώντας το Μινιντιεσπί και στους δορυφόρους όπως λέει και η ίδγια η Μινιντιεσπί, είτε καλώντας τον Ζαπ ή τον Καστρουνή να το σετάρουν και να μου σιδερώσουν την καμπύλη. :king:

Είτε, τέλος, καλώντας τον ούλτιμεϊτ καλιμπρέιτορ π0υτ@ν3ιτ0ρ Νταχάρη666 ώστε να βγουν τα γούστα και τα γέλια τση αρκούδας έστω κι αν δε γίνει δουλειά... :rofl::rofl::rofl:
Η trial & error μέθοδος - και δη για τριάδα τουλάχιστον από sub - έχει βεβαίως ως προαπαιτούμενον την απουσία...ληξιαρχικής πράξης γάμου για τον ενδιαφερόμενο. :focus:
...

Βεβαίως, στην πράξη λόγου χάριν ο Νίκος δεν έχει καν σταθερό κεντρικό είδωλο, τι να συζητούμε για περιέλιξη; Αυτά είναι πολύ προχώ... :lol:

Ο Λέανδρος ας πούμε, βάζει ένα καδρακι για να πάρει πρώτη ανάκλαση από μεσαία της οπίσθιας ακτινοβολίας του ηχείου, να η περιέλιξη σε επίπεδο νηπιακό, ορίστε! :tongue:

Με απορρόφηση στον οπίσθιο τοίχο του χώρου ακρόασης, όταν αυτός απέχει αρκετά από τη θέση ακρόασης, τότε ένα κάδρο εκεί πίσω από το κεφάλι σου, έχει αντίστοιχα αποτελέσματα, βάζοντάς σε περισσότερο μέσα στη μουσική σκηνή. Να, προχώ.:roflmao:
Ιδού και η τονισμένη απάντηση στην ερώτηση που είχε προηγουμένως κάνει κάποιος...Περαστικός στον άμεσα ενδιαφερόμενο για το παρόν νήμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.017
Members
38.277
Νεότερο μέλος
papoutsisy