Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.435
Εντ χαου ντου γιου νοου οτι τα θκαμ δε μετρανε καπως ετσι στο χωρο μου
Γιατί είμαι μάγος.
Και γιατί την έχω πελώρια.
Και είναι βέβαιο αυτό που λέω.
Φυσικά, μπορώ να στο αποδείξω με μια μέτρηση.
Αλλά δε θα μπω στον κόπο, κάντο μόνος σου (αν θες), ή φώναξε επαγγελματία καλιμπρατορα να στο φτιάξει. Θα χρειαστεί να διαθέτεις στην αλυσίδα ένα μηχάνημα με ντιρακ για να διορθωθεί η χαζομάρα που παίζει το στέρεό σου.

Και μη ξεχνάς: Τουλ. (εκτίθεσαι).

Reaction score
3.628
Γιατί είμαι μάγος.
Αλλά δε θα μπω στον κόπο, κάντο μόνος σου (αν θες), ή φώναξε επαγγελματία καλιμπρατορα να στο φτιάξει. Θα χρειαστεί να διαθέτεις στην αλυσίδα ένα μηχάνημα με ντιρακ για να διορθωθεί η χαζομάρα που παίζει το στέρεό σου.

Συ ειπας...

Reaction score
75
Γιάνννη ότι και να λες, δε θα την πάρεις τη δωρεάν μέτρηση. Όσο για το χώρο του costas EAR, έχει κάνει ανοιχτή πρόσκληση, αρκετές σελίδες πίσω, για οποιονδήποτε επιθυμεί να ακούσει το σύστημά του (διάλεξε δίσκο από τη συλλογή σου και πήγαινε ;) )

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.372
Και μετά να τον βάλεις να ακούσει τα δικά σου.
Εν ανάγκη και...με το ζόρι,προτού να...έκανε τη μέτρηση στο setup του Γιάνννη. :laugh:
Σε εμένα θα έρθει γιατί είναι κρυφό pmcακιας.....
Ασε που είμαι από αυτούς που δεν μαρτυράνε με τίποτα ....;)
Από την μια βέβαια μόνο μετρήσεις εμπιστευόμαστε αλλά την επιβεβαίωση στους πολύ ψαγμένους την ζητάμε και στα αυτιά τους.....
Μπορείς λοιπόν να κρατήσεις μυστικά;Ωραία κι εγώ το...ίδιο - μαζί με...ντοκουμέντα βεβαίως βεβαίως.;)

Δεν είμαι κρυφός θαυμαστής PMC,αλλά...φανερός όσων εκταμιεύουν ποσά ανάλογα αυτών που έδωσες...χωρίς να τα είχαν ακούσει πρώτα.
Και πρόσεχε τώρα την εις άτοπον απαγωγή,τέτοιες πράξεις θα μαρτυρούσαν ότι οι αυτουργοί τους κατά βάθος δεν θα είχαν ανάγκη κανέναν ΄΄ειδήμονα΄΄ - αυθεντικό ή κατά φαντασίαν - να τους επιβεβαίωνε το αποτέλεσμα μιας εγκατάστασης με όλες τις διατυπώσεις.

Και πράγματι με συγκινεί η προθυμία πρόσκλησης και η εκτίμηση από τα μέλη,κάνοντάς με να σκέφτομαι μήπως μου διαφεύγουν κάποιες ακόμα πιο...φλέγουσες προτεραιότητες επίσκεψης ,όπως :

- το setup του daharis για ν'ανιχνευόταν η...μυστική κρυσταλλιέρα από ανεπαίσθητα τριξίματα.

- το setup του AKARL για να ενσωματώναμε σε χρόνο ρεκόρ...δεύτερο υποβαθύφωνο.

- oldy για να τυλίγαμε aritherm εναλλάξ με φέτες πετροβάμβακα μέσα σε φύλλο...κρούστας από πάπλωμα.
(΄΄το τυλίιιγει το aritherm΄΄ όπως θα λεγαν)

- geomiat για να διαπιστωνόταν ποια καμπύλη-στόχο έχει ακολουθήσει κάποια χρόνια μετά την επίσκεψη του Ear.

- και last but not least,το δωμάτιο του wizzy,αφού τι να μας κάνουν τα πιστοποιητικά μετρητικής αρτιότητας και οι μελέτες,τέτοιες καταστάσεις είναι σαν το κούρδισμα του πιάνου, θέλει να ΄΄μπει χέρι΄΄ και αυτί με δίσκους όπως ο παρακάτω:

1571989254623.png

Και μην το παίρνουμε αψήφιστα,,τη νύχτα ενώ η πλάση ησύχαζε και ο...Τσιφουτ ανακάτευε...καμπύλες,ο ίδιος ξεκουραζόμουν έχοντας βάλει να παίζουν non-stop άλμπουμ του Art Pepper.
Διότι ακούω ο ίδιος μουσική...ακόμα και στον ύπνο μου.
Οχι, το κάνω επίτηδες, δες τα target προσεκτικά.

View attachment 141349
Post automatically merged:

Να βοηθήσω....ο Νταχάρης γύρισε φορτσάτος ;)
Πήγα για Fine Tuning στου Ear.
Και μετά έβαλα να δω συγκριτικά το δικό του και το δικό μου αριστερό ηχείο (1)

Οταν γύρισα σπίτι, έβαλα να δω του Ear και του @jiovani75 (2)

Θα μπορούσαν κάλιστα να είναι το αριστερό και το δεξί ηχείο του ίδιου συστήματος, μια χαρά ισοσταθμισμένα είναι, αλλά είναι τρία διαφορετικά ηχεία, σε τρία διαφορετικά σπίτια.

:lolsign:
1571989687262.png

Βασανίζει - άθελά του εννοείται - μέχρι κι έτερα...πρωτεύοντα θηλαστικά ο DF...:o:lolsign:

Last edited:

Reaction score
23.870
πστ φλαρακ
οταν ακουγαμε σωστα τα κεντρικα ειδωλλα στη μεση της μουσικης σκηνης (και πολλα περισσοτερα απο αυτο) προ 20ετιας στο σπιτι του Τζωρτζακη εσυ αγοραζες goldmund και ear.

για να μη σε πω για ιστοριες caraudio απο το 96 (ξερει ο @caraudiotest) με οργανα τοποθετημενα πανω στο ταμπλω (η και εξω απο αυτο) ακινητα κλπ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.435
Επανήλθα!
@costas EAR:
1) ok, καταλαβαίνω το -6db, προφανώς το υπολογίζουν σε αυτή τη πτώση οπότε - ιδανικά? - όταν κολλήσει στον τοίχο θα έρθει σε ισορροπία, σωστά;
2) Σαφώς και δεν μπορώ να μιλήσω για παραμόρφωση όταν ο προενισχυτής μου έχει δηλωμένη THD 0,1%. Δεν τον λες και αχρωμάτιστο, έχει και αυτός τον "γλυκίζοντα" χαρακτήρα του. Αυτό που δεν θα άλλαζα στο σύστημά μου όμως δεν είναι ούτε ο προενισχυτής, ούτε τα ηχεία ( αν και μου αρέσουν.. ). Είναι ο τελικός. Και σε αυτά τα σκ@τουλάκια δεν μου γεμίζει το μάτι η ενισχυσή τους όπως το σκέφτομαι κατόπιν (ψυχ)ανάλυσης. Κατάλοιπα του παρελθόντος; Μπορεί.
3) Διάβαζα χθες στο site της minidsp τη χρήση τους ως ενεργά crossover, αυτό μου φάνηκε άκρως ενδιαφέρον. Εξακολουθώ όμως να μην εμπιστεύομαι ούτε το ψηφιακό, ούτε το αναλογικό τους στάδιο των entry level dsp σε σύγκριση με ένα αποκλειστικό και προσεγμένο dac. Απο την άλλη, στο κόστος απόκτησης ενός (καλού) dac, υπάρχει μεγάλη γκάμα επεξεργαστών. Αν και όταν έρθει η ώρα για αλλαγές, το βλέπουμε.
Αγαπητέ μου Νίκο,

Μέσα στα γραπτά σου, διακρίνω μια προσπάθεια απαγκίστρωσης από τα δεσμά του παραδοσιακού Χάι Εντ, αλλά δυστυχώς ακόμα είσαι δέσμιος των προκαταλήψεων και των θεωριών συνωμοσίας.

Αναγνωρίζω την προσπάθεια που κάνεις, αλλά δυστυχώς βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι που χρειάζεται να σβήσεις ο,τι ήξερες ως τώρα ως άχρηστο, και να αλλάξεις ροτα 100% για να τελειώνεις. Ειδάλλως απλώς θα ταλαιπωρηθείς καμιά πενταετία μέχρι να τα χωνέψεις σιγά σιγά και να καταλήξεις να κάνεις ακριβώς αυτά που σε λέγαμε από πέρσι.. ;)

Reaction score
4.242
Φιλε μου δουλευω πρωι 6 μερες τη βδομαδα.Για καμια Κυριακη,το βλεπουμε.

Ειμαστε αναποδοι! Εγω δουλευω απο το μεσημερι ως οτο βραδυ και το Σαββατοκυριακο ειναι πολυ χειροτερα. Ομως αν προκυψει κατι εκτακτο θα σε στειλω μηνυμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.435
πστ φλαρακ
οταν ακουγαμε σωστα τα κεντρικα ειδωλλα στη μεση της μουσικης σκηνης (και πολλα περισσοτερα απο αυτο) προ 20ετιας στο σπιτι του Τζωρτζακη εσυ αγοραζες goldmund και ear.

για να μη σε πω για ιστοριες caraudio απο το 96 (ξερει ο @caraudiotest) με οργανα τοποθετημενα πανω στο ταμπλω (η και εξω απο αυτο) ακινητα κλπ
Βαριά ονόματα...
Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Μανώλη (και τον συνεργάτη του, ιδίως τον συνεργάτη του δηλαδή τον είχα από πολύ παλιά σε τρελή εκτίμηση, αλήθεια..), και για τον Νίκο.
Ρισπεκτ. :hi:

Προσωπικά, σε χώρο απόλυτης συμμετρίας, με απόλυτα συμμετρικά τοποθετημένα τα μαγκνεπαν, με ειδικά υλικά τοιχοποιίας και δαπέδου, άκουσα τα κάλλη της στερεοφωνιας μόνο με τη βοήθεια ισοστάθμισης του μπέριγκερ.
Ίσως να είναι 15 χρόνια; Κάπου κει.
Μέχρι τότε, "νόμιζα" ότι άκουγα σωστά .. :tongue:

Last edited:

Reaction score
3.628
Γιατί είμαι μάγος.

Φιλε Κωστα,ειναι εμφανεις οι γνωσεις σου στον τομεα του ηχου και ειναι καλο να υπαρχουν πολλα τετοια μελη στο φορουμ.

Αλλα το να εισαι απολυτος σε ΟΛΑ,αμαυρωνει την κατα βαθος διδακτικη σου υποσταση εδω μεσα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.435
τέτοιες πράξεις θα μαρτυρούσαν ότι οι αυτουργοί τους κατά βάθος δεν θα είχαν ανάγκη κανέναν ΄΄ειδήμονα΄΄ - αυθεντικό ή κατά φαντασίαν - να τους επιβεβαίωνε το αποτέλεσμα μιας εγκατάστασης με όλες τις διατυπώσεις.
Προφανώς. :hi:

Θεώρησε δεδομένο και εκ μέρους μου πως θα απολάμβανα την παρέα σου, και φυσικά η πρόσκληση είναι αυτονόητη και την γνωρίζεις, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος λόγος να κάτσεις να "ακούσεις" τι παίζει το "ηχοσύστημα", πιο ενδιαφέρουσες είναι οι συζητήσεις με ποτάκι, ή κοψιδια κατά περίπτωση. ;)

Last edited:

Reaction score
3.628
Γιάνννη ότι και να λες, δε θα την πάρεις τη δωρεάν μέτρηση. Όσο για το χώρο του costas EAR, έχει κάνει ανοιχτή πρόσκληση, αρκετές σελίδες πίσω, για οποιονδήποτε επιθυμεί να ακούσει το σύστημά του (διάλεξε δίσκο από τη συλλογή σου και πήγαινε ;) )
Ο λογος που ανοιξα το θεμα δεν ειναι η "τζαμπα" μετρηση,οχι οτι δε θα ηταν ευπροσδεκτη αυτη.

Για την ακροαση στο σπιτι του Κωστα ειμαι παντα ανοιχτος.Αρκει να δεχτει ομως και αυτος-καλοπροαιρετα παντα-τα πιθανα βελτιωτικα σχολια μου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.372
Φιλε,νομιζω δεν το διατυπωνεις σωστα.

Ειναι δυσκολο αλλα οχι πρακτικα αδυνατο να το πετυχεις σε ενα ακουστικα φροντισμενο χωρο.

Εντ χαου ντου γιου νοου οτι τα θκαμ δε μετρανε καπως ετσι στο χωρο μου;Απο που εβγαλες το συμπερασμα;Εχεις καποια εντυπωση οτι δε ληφθηκαν τα καταλληλα μετρα;Η μηπως εσυ δεν το πετυχες ποτε με passive ηχεια,επειδη δεν ηξερες να τα στησεις σωστα,η να ρυθμισεις το χωρο σου για αυτο το αποτελεσμα;

Βλεπω +-3 ντιμπια.Τιποτα το μοναδικο η ξεχωριστο δηλαδη σε σχεση με ενα καλο παθητικο σεταπ.
Ακόμα δυσκολότερο από το να επιτυγχανόταν με συμβατικές-παραδοσιακές μεθόδους.είναι το να πειθόταν ο εξοικειωμένος με το δικό του setup ότι...δεν επιτυγχάνεται. ;)
Ο λογος που ανοιξα το θεμα δεν ειναι η "τζαμπα" μετρηση,οχι οτι δε θα ηταν ευπροσδεκτη αυτη.

Για την ακροαση στο σπιτι του Κωστα ειμαι παντα ανοιχτος.Αρκει να δεχτει ομως και αυτος-καλοπροαιρετα παντα-τα πιθανα βελτιωτικα σχολια μου.
Ενδόμυχα όμως έχεις κατανοήσει ότι δεν γίνεται να μείνεις στατικός στην εξοικείωση με την τωρινή μορφή του setup σου.Το δημοσίευσες με την (κρυφή;] προσδοκία να σου δοθούν ερεθίσματα για να πήγαινε ακόμα ψηλότερα.

Reaction score
4.242
Είναι πολύ διδακτική η ανάρτηση του ντιμιφουτ, αξίζει τον κόπο να δείτε πως 3 διαφορετικά ηχεία σε 3 διαφορετικούς χώρους, χάριν στην ορθή ισοστάθμιση, καταλήγουν να έχουν μεταξύ τους μεγαλύτερη ομοιομορφία από αυτήν που έχουν μεταξύ τους τα 2 κυρίως ηχεία του (οποιουδήποτε) Γιάνννη:

View attachment 141359

View attachment 141360

Τέτοια ομοιότητα απόκρισης, είναι πρακτικά αδύνατο να επιτύχετε μεταξύ των κυρίως ηχείων σας, χωρίς ισοστάθμιση.

Αυτήν ας πούμε την ομοιότητα, αν την είχε ο Νίκος, θα άκουγε σωστά τα κεντρικά είδωλα σταθερά στη μέση της μουσικής σκηνής, ε, δε την έχει.

Κι εμείς έχουμε ίδια απόκριση, σε διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικά ...ηχεία!

Είναι πραγματικά διδακτικό...

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επέμβαση του ντιμιφουτ με fine tuning με επαναλαμβανόμενες μετρήσεις με το Ρίου, στο ήδη εξαιρετικό αποτέλεσμα, έδωσε ακόμα πιο ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα, ακόμα πιο "ωραίο" ήχο.

Φυσικά, μιλάμε για μικρές διαφορές, αλλά σίγουρα μεγαλύτερες από διαφορές ...καβλωδίων, και πάντα επιβεβαιωμένες με μετρήσεις... ;)

ΥΓ. Για όσους δε γνωρίζουν, τα ηχεία του ντιμιφουτ είναι τα ημιενεργά golden ear, τα δικά μου είναι τα ενεργά Neumann και του Τζιοβάνι τα παθητικά (αλλά πολυενισχυόμενα) PMC.
Όλοι με Trinnov προ, και όπως βλέπετε, όλοι με ίδια τονική ισορροπία, δηλαδή, ακούμε πρακτικά το ίδιο, όπως προβλέπεται, ένας είναι ο "σωστός" τρόπος να ακούγεται τονικά οποιοδήποτε κομμάτι μουσικής, όμοιος με τον τρόπο που ακούγεται από "σωστά" ακουστικά.. ;)
Πως γινεται τρεις ανισορροποι :fuckyou: να κανετε μετρησεις και να βγαζετε ισοροπημενο αποτελεσμα? Η εχετε ισοροπημενη ανισοροπια η κατι τρεχει με το μετρητικο οργανο :o.
Ας μας πει την αποπση του ο Ακαρλ. Το εχει σπουδαγμενο το θεμα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.372
Πως γινεται τρεις ανισορροποι :fuckyou: να κανετε μετρησεις και να βγαζετε ισοροπημενο αποτελεσμα? Η εχετε ισοροπημενη ανισοροπια η κατι τρεχει με το μετρητικο οργανο :o.
Ας μας πει την αποπση του ο Ακαρλ. Το εχει σπουδαγμενο το θεμα.
1571992179018.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.435
Η διαδικασία για να "ακούσεις" σε μένα έχει διατυπωθεί, όποτε θες, εύκολο. ;)

Δεν υπάρχει παρέκκλιση επί τούτου.

Αν έρθεις, σχόλια; Βεβαίως. Ότι θες, ελεύθερα. Γράψτε και δω. Φιλ φρι.

Σχόλια φυσικά ακούω, αφού η ακοή μου δουλεύει, αλλά έχω καταφέρει (μετά από χρόνια πεισματικής προσπάθειας) να μη τα δίνω σημασία ούτε (ιδίως) αν προέρχονται κι από μένα, λυπάμαι. Έχω αποκτήσει πλέον πολύ ισχυρά φίλτρα, όχι μόνον φιρ και ιρ στο σύστημα, αλλά και στην αυτοκριτική, με αποτέλεσμα να μη δίνω καμία σημασία ούτε στις δικές μου προτιμήσεις ή εκτιμήσεις. Στήνω ουδέτερα και by the book (όσο είναι εφικτό) ένα σύστημα, και απλώς ακούω τη μουσική μου, τέλος. Επί της ευκαιρίας, αυτή η μέθοδος, δουλεύει τέλεια. ;)

Το όμοιο γίνεται και στην εικόνα. Εκεί λόγου χάριν, έρχεται ο καλιμπρατορας, και στήνει όπως αυτός ξέρει τα χρώματα και το κοντραστ, το λευκό και το μαύρο, το γκάμα και τα πάντα όλα, και στο τέλος που βλέπουμε μια ταινία, δε λέω "α εδώ θα ήθελα λίγο παραπάνω μαύρο" ή κάτι άλλο, λέω "ωραία, τι οφείλω"; Τέλος. *

Προσπαθώ εδώ και χρόνια να σβήσω κάθε προσωπική "πινελιά" ή "προτίμηση". Και δουλεύει σωστά.

Αυτή, είναι η ακριβώς αντίθετη διαδικασία του παραδοσιακού Χάι Εντ, όπου η προσωπική "άποψη" κατέχει κυρίαρχο λόγο. Γι'αυτό κι επικρατεί εκεί ο χαβάς της ψ@λής του καθενός. :lol:

* Στην εικόνα δεν αντέχω τη σπασμένη κίνηση των 29 φρειμς, με πιάνει ζάλη ρε παιδί μου, οπότε θέλω frame interpolation, και λόγου χάριν μόνος μου, μόλις παρέλαβα τον προβολέα, το είχα βάλει στο τέρμα. Βούτυρο λέμε, αλοιφή. Ήρθε ο Καστρουνης και το έβαλε στο μίνιμουμ, αφού του εξήγησα ότι γι'αυτό το λόγο πήρα αυτόν τον προβολέα, θέλω κίνηση "βούτυρο", δε μπορώ, με πιάνει ζαλάδα αλλιώς. Ε, όπως το έβαλε το άφησα. Είπε κιόλας ότι δε θέλει παραπάνω, δεν είναι σωστό. Ε, αυτά. Καμία αλλαγή εκ μέρους μου. Τέλος.

Last edited:

Reaction score
4.587

Ειναι δυσκολο αλλα οχι πρακτικα αδυνατο να το πετυχεις σε ενα ακουστικα φροντισμενο χωρο.

Εντ χαου ντου γιου νοου οτι τα θκαμ δε μετρανε καπως ετσι στο χωρο μου;Απο που εβγαλες το συμπερασμα;Εχεις καποια εντυπωση οτι δε ληφθηκαν τα καταλληλα μετρα;Η μηπως εσυ δεν το πετυχες ποτε με passive ηχεια,επειδη δεν ηξερες να τα στησεις σωστα,η να ρυθμισεις το χωρο σου για αυτο το αποτελεσμα;

Βλεπω +-3 ντιμπια.Τιποτα το μοναδικο η ξεχωριστο δηλαδη σε σχεση με ενα καλο παθητικο σεταπ.
Δεν είναι ±3 αλλά ±4 που όμως έχει επιλεγεί και ρυθμιστεί από το χρήστη στο dsp. Θα μπορούσε να είναι ±2 ή και λιγότερο. Πάλι όμως είναι κάτι που δεν μπορείς να έχεις χωρίς ισοστάθμιση όσο καλός κι αν είναι ο χώρος σου. Μόνο η ανισορροπία των ηχείων σου, που ακόμα κι αν είναι "ταιριασμένα" από τον κατασκευαστή αποκλείεται να μην έχουν 2-3db διαφορά, μέσα στα αποδεκτά όρια που θέτουν οι εταιρίες.

Reaction score
891

Θέλεις να πεις οτι με το αυτί κατάλαβες πού παίζει λάθος ο χώρος σου (και το σύστημα λίγο) κι έκανες τις κατάλληλες επεμβάσεις στο χώρο ώστε να διορθώσεις τα κακώς κείμενα; Με το αυτί; Και χωρίς μέτρηση ώστε να δεις τί έκανες με τις κουβέρτες και τα άλλα; Δε λέω πως δεν είχες διόρθωση, σίγουρα θα είχες. Αυτό δε σημαίνει οτι τώρα είσαι στο καλύτερο που θα μπορούσες να έχεις στο χώρο σου. Τα παιδιά σου μιλάνε με απόλυτα κριτήρια, γι αυτό θέλουν αν δουν μετρήσεις. Διότι εσύ μπορεί να βελτίωσες τον ήχο σου ένα 10% (λέμε τώρα) κάνοντας κάποιες γενικές (μη στοχευμένες) επεμβάσεις, αλλά είναι εντελώς σίγουρο οτι θα μπορούσες πολύ καλύτερα.

Στην περίπτωση που εσύ με αυτά που έκανες με το αυτί, έχεις σχεδόν τελειοποιήσει το χώρο/σύστημα, τράβα παίξε τζόκερ. Αν όμως πιάσεις 2 νούμερα, μην έρθεις να φτιάξεις νέο θρέντ με τίτλο "άρωμα από 6άρι τζόκερ"!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.596
Είναι πολύ διδακτική η ανάρτηση του ντιμιφουτ, αξίζει τον κόπο να δείτε πως 3 διαφορετικά ηχεία σε 3 διαφορετικούς χώρους, χάριν στην ορθή ισοστάθμιση, καταλήγουν να έχουν μεταξύ τους μεγαλύτερη ομοιομορφία από αυτήν που έχουν μεταξύ τους τα 2 κυρίως ηχεία του (οποιουδήποτε) Γιάνννη:

View attachment 141359

View attachment 141360

Τέτοια ομοιότητα απόκρισης, είναι πρακτικά αδύνατο να επιτύχετε μεταξύ των κυρίως ηχείων σας, χωρίς ισοστάθμιση.

Αυτήν ας πούμε την ομοιότητα, αν την είχε ο Νίκος, θα άκουγε σωστά τα κεντρικά είδωλα σταθερά στη μέση της μουσικής σκηνής, ε, δε την έχει.

Κι εμείς έχουμε ίδια απόκριση, σε διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικά ...ηχεία!

Είναι πραγματικά διδακτικό...

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επέμβαση του ντιμιφουτ με fine tuning με επαναλαμβανόμενες μετρήσεις με το Ρίου, στο ήδη εξαιρετικό αποτέλεσμα, έδωσε ακόμα πιο ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα, ακόμα πιο "ωραίο" ήχο.

Φυσικά, μιλάμε για μικρές διαφορές, αλλά σίγουρα μεγαλύτερες από διαφορές ...καβλωδίων, και πάντα επιβεβαιωμένες με μετρήσεις... ;)

ΥΓ. Για όσους δε γνωρίζουν, τα ηχεία του ντιμιφουτ είναι τα ημιενεργά golden ear, τα δικά μου είναι τα ενεργά Neumann και του Τζιοβάνι τα παθητικά (αλλά πολυενισχυόμενα) PMC.
Όλοι με Trinnov προ, και όπως βλέπετε, όλοι με ίδια τονική ισορροπία, δηλαδή, ακούμε πρακτικά το ίδιο, όπως προβλέπεται, ένας είναι ο "σωστός" τρόπος να ακούγεται τονικά οποιοδήποτε κομμάτι μουσικής, όμοιος με τον τρόπο που ακούγεται από "σωστά" ακουστικά.. ;)

Εγώ μια φορά.... δεν το βλέπω και τόσο εντυπωσιακό πως έχετε και οι 3 την ίδια απόκριση :p
Φυσιολογικότατο είναι και μάλιστα ακόμα και setup με το 1/10 της αξίας των δικών σας μπορούν να το πετύχουν (χωρίς ταυτόχρονα αυτό να σημαίνει πως ακούγονται το ίδιο - άλλωστε οι παραπάνω μετρήσεις είναι μετά τα 100 Hz) αρκεί να έχουν ισοστάθμιση (και ας μην είναι dirac αλλά το απλό και ταπεινό δωρεάν APO).
Βέβαια, για το διδακτικό του θέματος πως χωρίς ισοστάθμιση δε γίνεται δουλειά στις μέρες μας και πως κάποιοι θα πρέπει να σταματήσουν να τη βλέπουν σαν το μπαμπούλα που θα μολύνει το αγνό/αμόλυντο σήμα τους.... θα συμφωνήσω 100%.

Reaction score
3.628
Θέλεις να πεις οτι με το αυτί κατάλαβες πού παίζει λάθος ο χώρος σου (και το σύστημα λίγο) κι έκανες τις κατάλληλες επεμβάσεις στο χώρο ώστε να διορθώσεις τα κακώς κείμενα; Με το αυτί; Και χωρίς μέτρηση ώστε να δεις τί έκανες με τις κουβέρτες και τα άλλα; Δε λέω πως δεν είχες διόρθωση, σίγουρα θα είχες. Αυτό δε σημαίνει οτι τώρα είσαι στο καλύτερο που θα μπορούσες να έχεις στο χώρο σου. Τα παιδιά σου μιλάνε με απόλυτα κριτήρια, γι αυτό θέλουν αν δουν μετρήσεις. Διότι εσύ μπορεί να βελτίωσες τον ήχο σου ένα 10% (λέμε τώρα) κάνοντας κάποιες γενικές (μη στοχευμένες) επεμβάσεις, αλλά είναι εντελώς σίγουρο οτι θα μπορούσες πολύ καλύτερα.

Στην περίπτωση που εσύ με αυτά που έκανες με το αυτί, έχεις σχεδόν τελειοποιήσει το χώρο/σύστημα, τράβα παίξε τζόκερ. Αν όμως πιάσεις 2 νούμερα, μην έρθεις να φτιάξεις νέο θρέντ με τίτλο "άρωμα από 6άρι τζόκερ"!
Δηλαδη αν με τις στοχευμενες επεμβασεις πηρα 10%,με ποιον αλλο τροπο παιρνω το υπολοιπο 90;

Last edited by a moderator:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.372
Εγώ μια φορά.... δεν το βλέπω και τόσο εντυπωσιακό πως έχετε και οι 3 την ίδια απόκριση :p
Φυσιολογικότατο είναι και μάλιστα ακόμα και setup με το 1/10 της αξίας των δικών σας μπορούν να το πετύχουν (χωρίς ταυτόχρονα αυτό να σημαίνει πως ακούγονται το ίδιο - άλλωστε οι παραπάνω μετρήσεις είναι μετά τα 100 Hz) αρκεί να έχουν ισοστάθμιση (και ας μην είναι dirac αλλά το απλό και ταπεινό δωρεάν APO).
Βέβαια, για το διδακτικό του θέματος πως χωρίς ισοστάθμιση δε γίνεται δουλειά στις μέρες μας και πως κάποιοι θα πρέπει να σταματήσουν να τη βλέπουν σαν το μπαμπούλα που θα μολύνει το αγνό/αμόλυντο σήμα τους.... θα συμφωνήσω 100%.
Ωραίος,μόνο που τα στιβαρότερα σε κατασκευή setup τείνουν να διατηρούν τη μορφή της καμπύλης σταθερή όσο θ'αυξάνεται η στάθμη ακρόασης...;)
Και με μικρότερες τιμές παραμόρφωσης κατά την απόκριση επί του φάσματος.
Αλλιώς υπό σιγανές στάθμες εντός υπνοδωματίου,μέχρι και...5ιντσο σε εγγύς πεδίο οδηγούμενο από ολιγόβατο ενισχυτικό μπορεί ν'ακολουθήσει τέτοια καμπύλη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.024
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic