Σταύρος Λαγκαδιανός
Το αγοράκι με τα σπίρτα
- Reaction score
- 30.848
Μικρό ειναι δυστυχώς
Μεγαλύτερο απ' το μηδέν
Με ύψος 41 πόντους, χωράνε 6 το ένα πάνω στο άλλο. Για δύο τέτοια "αρέυς" θέλεις περίπου 12,5Κ.
Μικρό ειναι δυστυχώς
Μεγαλύτερο απ' το μηδέν
Εξαίρετα από αισθητικής άποψης και όσα παραπάνω χρήματα θα δίνονταν για το ζεύγος συν sub συν GLM αντισταθμίζονται σε οικονομία χρόνου ως προς την ταλαιπωρία και αμφιβολίες σε μετρητικά αποτελέσματα από την πλευρά του χρήστη.
omg.... ένα τραπεζάκι αλλάζει 2db σχεδόν όλο το φάσμα;;;Έκανα κι εγώ τις μετρήσεις μου σήμερα.
Ανεβάζω ανά κανάλι, με και χωρίς το τραπέζι στο χώρο. Δοκιμή στα 30 εκατοστά πλάτη ηχείου απο μπροστινό τοίχο και θέση ακρόασης στο ένα μέτρο απο τον πίσω τοίχο. 1/6 smoothing.
View attachment 147409 View attachment 147410
Νope. Όλα τα ίδια, μόνο το τραπεζάκι ( που μάλιστα ήταν τραβηγμένο όλο μπροστά, κολλητά στο ρακ ).omg.... ένα τραπεζάκι αλλάζει 2db σχεδόν όλο το φάσμα;;;
Σίγουρα δεν κούνησες και τίποτα άλλο;
Έτοιμο!Έτσι πως εχεις τις μετρήσεις βαλε σε ενα γράφημα το L/R με τραπέζι και σε ενα αλλο χωρίς.
Έλα μου ντε. Στρεβλές απόψεις της εποχής. Η αλήθεια είναι ότι τότε ήταν τρομακτική η έννοια "φλατ" της σειράς studio που ήταν και η ναυαρχίδα της MA ( τότε ). U know, φλατ, σκληρό. Τώρα το studio θα αγόραζα ή κάτι παρόμοιο ( αν ψώνιζα παθητικό ).Λίγο καλύτερα.
Ερώτηση: γιατι πάτε και αγοράζετε ηχεία με τονισμένα μεσαία;
Θύμισε μου, γιατί δεν τα πηγές πιο κοντά;Δοκιμή στα 30 εκατοστά πλάτη ηχείου απο μπροστινό τοίχο
Στη θέση που μπορώ να τοποθετήσω ακριβώς τα ηχεία για να έχω τρίγωνο βρίσκει το ηχείο στο πολύπριζο και δεν είχα όρεξη να τα ξηλώσω όλα, οπότε τα έφερα πιο έξω για να είμαι στο 1 μέτρο απο τον πίσω τοίχο. Εννοείται ότι θα μετρήσω και κολλητά.Θύμισε μου, γιατί δεν τα πηγές πιο κοντά;
Είχα βάλει το αριστερό κολλητά, αλλά επειδή σκάλωσα στο δεξί, τα έβγαλα και τα δύο. Οπότε αύριο θα το ξαναπάω πίσω και θα μετρήσω.Μέτρα το ένα τουλάχιστον κολλητά να δούμε τι γίνεται
Πες μου οτι δεν καταλαβα καλα...Αυτη η διαφορα οφειλεται σε χαλαρη συνδεση;Κατι αλλο μαλλον συμβαινει...Επανέρχομαι χωρίς να έχω κάτι να προσθέσω, παρά τις μετρήσεις που έκανα κατόπιν δυνατού σφιξίματος στις μπόρνες των ηχείων και τις αντιπαραθέτω με τις τελευταίες που έγιναν στις ίδιες θέσεις των ηχείων. Ηχητικά η διαφορά είναι πασιφανής, αλλά δεν μου έκανε τη χάρη να φέρει στα ίσια της τη καμπούρα μετά τους 10Κ.
Συμπέρασμα λοιπόν: σφίγγουμε (καλά) τις μπόρνες!!!