Audyssey MultEQ Editor app

Reaction score
15.543
Μα νομιζω το διαπιστωσες και με το κουνιστο mic αγαπητε Νασο....
...οτι εκανες με το audyssey app εδειχνε και το κουνιστο mic ....;)
και σε εμβελεια 3 θεσεων !!!!!

αλλα.....προσοχη στα γραφηματα κουνιστου mic .....
........μπορω να σας κανω να βλεπε γραφημα αποκρισης που δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα. ;)

Reaction score
7.877
μπορω να σας κανω να βλεπε γραφημα αποκρισης που δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα
γκουχ γκουχ

τα έμαθες κιόλας τα κόλπα. :p :p

για εμένα είναι για να δείχνουμε ωραία γραφήματα. Μπορείς πολύ εύκολα να διαμορφώσεις την καμπύλη αν ''κλέψεις''

Γιαυτό καλό θα ήταν να υπάρχει αντιπαραβολή με μία κανονική μέτρηση στο sweet spot

Reaction score
15.543
ναι το θελουμε το γραφημα στο sweet spot, ειναι ο μεσος ορος των αυτιων μας ;)

αποστασεις mic απο 0.6 -1μ απο την θεση ακροασης και ως 8 μετρησεις....
.......αντε και στις 32 θεσεις που ακουω οτι κατι παιζει.... :p

Reaction score
15.543
Λοιπον......βρηκα λιγο χρονο να δω το ratbuddyssey.

Για να κανετε δουλεια με λεπτομερεια, θελει rew + mic....
......για να φτιαξετε μια καμπυλη ευκολη σε σχεση με την αρχικη που φτιαχνει το audyssey δεν χρειαζεται rew + mic....
θα χρειαστει απλα το αυτακι σας αν θελετε λιγο παραπανω η λιγοτερο απο αυτο που κανατε....;)

Λοιπον...εβαλα το mic σε μια θεση(περιπου θεση ακροασης) και μετρησα ενα ηχειο χωρις eq ως large

TEST.jpg

Μετα το μετρησα οπως το ειχε φτιαξει το audyssey

TEST 1.jpg

vs

TEST 4.jpg

εχουμε συνεχεια....

Reaction score
15.543
μπηκα στο ratbuddyssey και επαιξα να δω ποσο ακουει....
.....εκανα μια μετρηση με καποιες διορθωσεις που εβαλα να δω πως δουλευει.

TEST 2.jpg TEST 5.jpg

και μια μετρηση με ευκολη διορθωση ( +7db στα 110hz και -8db στα 10khz)
.....οπως δειχνει το γραφημα(πριν-μετα)μετατοπιζει και την περιοχη πανω απο τα 10khz.....
εβαλα λοιπον και -8db ως 20khz και μετατοπιστηκε ομοιομορφα ολο (τοχασα ομως το γραφημα :biggrin: )

TEST 3.jpg TEST 6.jpg

και ολα μαζι...

TEST OLA.jpg

Δεν δοκιμασα καποιες αλλες διορθωσεις που εχει να κανεις....αλλη φορα οταν υπαρχει χρονος...
.....δουλευει παντως ως προς την αποκριση, ανα ηχειο..... ;)
θελει μια εξοικειωση στο πως θα δωσεις τις συχνοτητες που θες με +/- db ωστε να μην παρασερνει και τις διπλανες συχνοτητες....

Reaction score
15.543
Να πω επισης πως για να κανεις καλες διορθωσεις πρεπει να βλεπεις 1/48 smooth η no smooth στο rew.
.....σε αλλα smooth δινεις λαθος πληροφοριες και εχεις λαθος αποτελεσμα....;)

Το προβλημα σας λοιπον σε οσους ασχοληθουν, ειναι η καμπυλη μονο(πως την θελετε) και οχι πως θα το κανετε....
......απο τα φιλτρα μη φοβου, ειναι υπεροχα, τα καλα....;)

Αυτο που χρειαζεσται ειναι καλη πρωτη αναγνωση απο τις 8 θεσεις με καλο σεταρισμα ηχειων σε θεση και κλιση.
....οχι κοντα σε τοιχο και αποροφηση το mic ......
αποσταση τουλαχιστον 40cm απο δαυτα.....
....και αποσταση θεσεων απο την κεντρικη 60-100cm για να παρετε καλη ισοσταθμιση οβερολ του χωρου.

Εδω ενας στο avs το εσκισε ...:roflmao:
.....αν εβαζε καιι 1/6 smooth θα ηταν μια ευθεια..

xa.jpg

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Παιδιά έχω 3 ερωτήσεις γισ το multeq app.
1) το curve μου σε ένα σημείο κάνει μια βουτια(υπάρχει φώτο κάτω). Να πάω μέσω του Curve editor και εκεί που κάνει τη βουτιά να το σηκώσω να φλαταρει;
2)στο speaker detection results εχει μια πολύ μικρή διαφορά στην απόσταση μεταξύ εμου κ των fronts. Και το ίδιο και στα surrounds. Όταν λέω μικρή ενώ το ένα πχ 4.51 και το άλλο 4.53.
Στα dB όμως έχουν 1db διαφορά τα fronts mεταξυ τους κ το ίδιο και τα surrounds.
Να διορθώσω κάτι; αποστάσεις; ένταση;
3)το αρχείο που αποθήκευσε, μπορώ με καπιο τρόπο να του αλλάξω όνομα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Screenshot_20200525_152550_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg

1[/ATTACH]

Reaction score
7.877
Παιδιά έχω 3 ερωτήσεις γισ το multeq app.
1) το curve μου σε ένα σημείο κάνει μια βουτια(υπάρχει φώτο κάτω). Να πάω μέσω του Curve editor και εκεί που κάνει τη βουτιά να το σηκώσω να φλαταρει;
2)στο speaker detection results εχει μια πολύ μικρή διαφορά στην απόσταση μεταξύ εμου κ των fronts. Και το ίδιο και στα surrounds. Όταν λέω μικρή ενώ το ένα πχ 4.51 και το άλλο 4.53.
Στα dB όμως έχουν 1db διαφορά τα fronts mεταξυ τους κ το ίδιο και τα surrounds.
Να διορθώσω κάτι; αποστάσεις; ένταση;
3)το αρχείο που αποθήκευσε, μπορώ με καπιο τρόπο να του αλλάξω όνομα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

View attachment 167121
1[/ATTACH]
1. Υπάρχει η επιλογή midrange compensation, την απενεργοποιείς και φεύγει

2. τα αφήνεις ως έχει.

3. ναι πατάς πάνω δεξιά το edit και μετά πάνω στο όνομα

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Παιδιά να ρωτήσω κάτι.
Στο curve στο subwoofer μου βλέπω αυτό
Screenshot_20200531_155410_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg

Έχω το left port ανοιχτό οπω ςπροτεονει η xtz (12.17 edge) για ταινίες.
Να ανεβάσω μόνος με το curve editor αυτά τα 3 σημεία που βυθίζεται η καμπύλη κάτω απτά 100hz?

Reaction score
7.877
Παιδιά να ρωτήσω κάτι.
Στο curve στο subwoofer μου βλέπω αυτό
View attachment 167818
Έχω το left port ανοιχτό οπω ςπροτεονει η xtz (12.17 edge) για ταινίες.
Να ανεβάσω μόνος με το curve editor αυτά τα 3 σημεία που βυθίζεται η καμπύλη κάτω απτά 100hz?
Χωρίς rew μην πειράξεις τίποτα. Ιδικά τa sub τα φτιάχνει πολύ καλά.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Μιας πουτανα (!) φέραμε να ρωτήσω κάτι, πιο vLue for money αξιόπιστο mic προτείνεται για χρήση με rew?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Ευχαριστώ
Καιτ ακόμα.
Το audyssey γιστι μου βγάζει το sub 8μετρα ενώ είναι στα 4 και το volume του - 9?
Μηλως πρέπει πριν τρέξω το audyssey να βάλω το gain του sub πιο ψηλά; στο 12 o clock είναι.

Πάω να αλλάξω κάτι στα crossover μέσω του app και μου βγάζει αυτό, προφανώς λόγω της μεγάλης απόστασης που βλέπει το sub και δε με αφήνει να κάνω edit σε τίποτα εκεί.
Screenshot_20200531_170421_com.dmholdings.AudysseyMultEq.jpg

Last edited:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Ευχαριστώ
Καιτ ακόμα.
Το audyssey γιστι μου βγάζει το sub 8μετρα ενώ είναι στα 4 και το volume του - 9?
Μηλως πρέπει πριν τρέξω το audyssey να βάλω το gain του sub πιο ψηλά; στο 12 o clock είναι.

Πάω να αλλάξω κάτι στα crossover μέσω του app και μου βγάζει αυτό, προφανώς λόγω της μεγάλης απόστασης που βλέπει το sub και δε με αφήνει να κάνω edit σε τίποτα εκεί.
View attachment 167821
Kai κάτι ακόμα. Αν αλλάξω το distance toy sub manually αφού έχω τελειώσει με το audyssey Calibration. Χαλάω κάτι στην "ψηφιακή διόρθωση" του audyssey?
Ρωτάω γιστι αν το αλλάξω τώρα και από 8 μέτρα το βάλω 4 δουλεύουν όλες οι επεξεργασίες κα κνικα αλλά μετά πήγα να το ξαναβάλω 8 μέτρα κ δε μαφη ει λέγοντας το από πάνω μήνυμα πάλι της φώτο

Reaction score
7.877
Ευχαριστώ
Καιτ ακόμα.

View attachment 167821
αν είναι στα 4 πραγματικά τότε πρόσθεσε και 3-5ms λόγο dsp δλδ 1-1μιση μέτρο. πάμε στα 5.5μ

τα άλλα 2 για να τα φέρει χρονικά με τα υπόλοιπα ηχεία.

Πώς είναι το δωμάτιο? μπορεί να μπει σε άλλη θέση?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Αυτή τη στιγμή χωροταξικά μπορεί να μπει είτε εκεί ανάμεσα στο έπιπλο δηλαδή κ το front right ηχειο ή από την άλλη ανάμεσα στο έπιπλο κ το front left

Reaction score
15.543
τιποτα μην κανεις....ανεβασε λιγο την ενταση στο sub και ξανακανε μετρηση ....
...οπου στο βγαλει σε μετρα αστο ..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.164
Members
38.296
Νεότερο μέλος
dlitsas