Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Θ ακούς ένα κλικ πιο δυνατά τις χαμηλές έως και τις μεσαίες συχνότητες.
Πιο δυνατό στις συγκεκριμένες συχνότητες που διαφοροποιούνται απ την πράσινη γραμμή κατά 2,2db.Οπότε κανοντας αυτό sto fronts θα έχω πιο δυνατό ήχο από τα fronts ενώ είμαι στο ίδιο volume με πριν;
Αυτό;
οτι βλεπεις στο κοκκινο.....ανεβηκε καπου και επεσε καπου, αν το προσεξες.Οπότε κανοντας αυτό sto fronts θα έχω πιο δυνατό ήχο από τα fronts ενώ είμαι στο ίδιο volume με πριν;
Αυτό;
Ναι ναι το πρόσεξα, στα γρήγορα το έκανα σαν παράδειγμα για να καταλάβω.οτι βλεπεις στο κοκκινο.....ανεβηκε καπου και επεσε καπου, αν το προσεξες.
Ευχαριστώ Κώστα, άργησα αλλά αρχίζω να καταλαβαίνωMάνο μην μπερδεύεσαι, το curve editor δεν είναι ισοστάθμιση να φτιάξεις εσύ ό,τι δεν έφτιαξε αυτή, ουσιαστικά είναι καμπύλη ακουστότητας, φέρνεις τον ήχο στα μέτρα σου, το γενικό αποτέλεσμα, αν το θες πιο μπασάτο, πιο τονισμένες τις μεσαίες ή να χαμηλώσεις τις υψηλές αν ξυρίζουν, αυτό κάνει η συγκεκριμένη λειτουργία, δεν διορθώνει κοιλάδες και βουνά.
μπορεις να διορθωσεις βεβαια αν θες .....Mάνο μην μπερδεύεσαι, το curve editor δεν είναι ισοστάθμιση να φτιάξεις εσύ ό,τι δεν έφτιαξε αυτή, ουσιαστικά είναι καμπύλη ακουστότητας, φέρνεις τον ήχο στα μέτρα σου, το γενικό αποτέλεσμα, αν το θες πιο μπασάτο, πιο τονισμένες τις μεσαίες ή να χαμηλώσεις τις υψηλές αν ξυρίζουν, αυτό κάνει η συγκεκριμένη λειτουργία, δεν διορθώνει κοιλάδες και βουνά.
Για να καταλάβεις, εμένα μετά την ισοστάθμιση ο ήχος είχε μία αίσθηση σκληράδας, έπιασα λοιπόν μία τελεία στα 20khz και την κατέβασα 2db, αυτό ουσιαστικά κατέβασε όλη την κόκκινη γραμμή μέχρι και το 1khz, το αποτέλεσμα ήταν άμεσα ακουστό, μαλάκωσε ο ήχος και ήρθε ακριβώς όπως τον ήθελα, ανέβασα και τις χαμηλές κατά 2db μιας κι είμαι λίγο του μπάσου και αυτό ήταν. Το flat που φτιάχνει το Audyssey είναι λίγο ξένο είναι η αλήθεια στ αυτιά μας.Ναι ναι το πρόσεξα, στα γρήγορα το έκανα σαν παράδειγμα για να καταλάβω.
Οπότε να κα ω το ίδιο και στο center k ta surrounds να τα ανεβάσω κατά 2db??
Φαντάζομαι πρέπει να μη δημιουργήσω διάφορες στην ένταση μεταξύ τους;
Ευχαριστώ Κώστα, άργησα αλλά αρχίζω να καταλαβαίνω
Οχι με τόσο λεπτομέρεια όπως από μόνο του και θα γεμίσεις τον τόπο τελείες κι έχει και μεγάλο Q factor, συμπαρασέρνει κι άλλες συχνότητες πέραν της στοχευμένης.μπορεις να διορθωσεις βεβαια αν θες .....
Τι εννοείς; πως;μπορεις να διορθωσεις βεβαια αν θες .....
οτι κανεις αυτο ειναι και μετραει ετσι ....απλα λιγο, το ακους και βλεπεις..Άραγε υπαρχει κάποιος τρόπος να ξέρουμε ακριβώς ποιες διορθώσεις θα έπρεπε να κάνουμε με το curve editor ή το κάνουμε ακούγοντας τα ηχεία μας κ κινούμαστε καθαρά εμπειρικά με το αυτί μας;
μα γιαυτο ειναι φλατ, να το κανεις οπως θελεις.Το flat που φτιάχνει το Audyssey είναι λίγο ξένο είναι η αλήθεια στ αυτιά μας.
Κοίτα να δεις, το flat στις ταινίες μια χαρά ακούγεται, στη μουσική το θέλω ένα roll off εκεί στα ψηλά.οτι κανεις αυτο ειναι και μετραει ετσι ....απλα λιγο, το ακους και βλεπεις..
μα γιαυτο ειναι φλατ, να το κανεις οπως θελεις.
.....και ετοιμες καμπυλες που δινουν αλλα προγραμματα τις αλλαζεις, ειναι περι ορεξεως η καμπυλη και οχι η ιδια σε ολους.
εξαιρετικη επιλογη αφετηριας απο το audyssey...
Να ανεβάσω 2db και τη καμπυλη του sub?ναι, ιδια ολα.
απλα να ξερεις οτι η οποιαδηποτε μεταβολη που θα δωσεις στην καμπυλη δεν θα ισχυει απο το κρος και κατω.
Κοίτα να δεις, το flat στις ταινίες μια χαρά ακούγεται, στη μουσική το θέλω ένα roll off εκεί στα ψηλά.
οχι, να βαλεις 2db στο sub απο τον AV αν θες να ανεβασεις στα χαμηλαΝα ανεβάσω 2db και τη καμπυλη του sub?
μέχρι ένα σημείο και αυτά φτιάχνει. γιαυτό υπάρχει το appMάνο μην μπερδεύεσαι, το curve editor δεν είναι ισοστάθμιση να φτιάξεις εσύ ό,τι δεν έφτιαξε αυτή, ουσιαστικά είναι καμπύλη ακουστότητας, φέρνεις τον ήχο στα μέτρα σου, το γενικό αποτέλεσμα, αν το θες πιο μπασάτο, πιο τονισμένες τις μεσαίες ή να χαμηλώσεις τις υψηλές αν ξυρίζουν, αυτό κάνει η συγκεκριμένη λειτουργία, δεν διορθώνει κοιλάδες και βουνά.
εμένα μετά την ισοστάθμιση ο ήχος είχε μία αίσθηση σκληράδας, έπιασα λοιπόν μία τελεία στα 20khz και την κατέβασα 2db, αυτό ουσιαστικά κατέβασε όλη την κόκκινη γραμμή μέχρι και το 1khz, τ
Μα αυτό είπα, ότι κατέβασε όλη την κόκκινη γραμμή περίπου μέχρι και το 1khz και το αποτέλεσμα ήταν μάλιστα ακουστό, χωρίς μικρόφωνο αλλά με το αυτί εμένα αυτό το πείραγμα έφερε τον ήχο ακριβώς όπως τον ήθελα.μέχρι ένα σημείο και αυτά φτιάχνει. γιαυτό υπάρχει το app
Βέβαια πρέπει να μπορείς να μετράς.
View attachment 167897
από το app
View attachment 167899
no eq
View attachment 167900
reference
View attachment 167901
Νομίζεις ότι έκανε αυτό , με μια τελεία στο τέρμα δίνεις σε ΟΛΗ τη καμπύλη κλίση.
Αν είχες να μετρήσεις θα το έβλεπες.
Δώστο σε μας ντε να μετρήσουμε.δεν χρειαζεται να παρεις, και εγω που το εχω δεν μετραω πλεον
Αυτό λέω. Αν δεις σίγουρα σου έχει τονίσει και τα χαμηλά. Δεν έκοψε δλδ μόνο μέχρι 1κΜα αυτό είπα, ότι κατέβασε όλη την κόκκινη γραμμή περίπου μέχρι και το 1khz και το αποτέλεσμα ήταν μάλιστα ακουστό, χωρίς μικρόφωνο αλλά με το αυτί εμένα αυτό το πείραγμα έφερε τον ήχο ακριβώς όπως τον ήθελα.
Δώστο σε μας ντε να μετρήσουμε.
Έχει βγει ένα καινούριο με το Τοτοδεν χρειαζεται να παρεις, και εγω που το εχω δεν μετραω πλεον