Audyssey MultEQ Editor app

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Οπότε κανοντας αυτό sto fronts θα έχω πιο δυνατό ήχο από τα fronts ενώ είμαι στο ίδιο volume με πριν;
Αυτό;

Reaction score
2.852
Αν λοιπόν κάνω αυτο
View attachment 167894

Τι έχω καταφέρει ακουστικά;
Θ ακούς ένα κλικ πιο δυνατά τις χαμηλές έως και τις μεσαίες συχνότητες.
Οπότε κανοντας αυτό sto fronts θα έχω πιο δυνατό ήχο από τα fronts ενώ είμαι στο ίδιο volume με πριν;
Αυτό;
Πιο δυνατό στις συγκεκριμένες συχνότητες που διαφοροποιούνται απ την πράσινη γραμμή κατά 2,2db.

Reaction score
15.543
Αυτό;
οτι βλεπεις στο κοκκινο.....ανεβηκε καπου και επεσε καπου, αν το προσεξες.

Reaction score
2.852
Mάνο μην μπερδεύεσαι, το curve editor δεν είναι ισοστάθμιση να φτιάξεις εσύ ό,τι δεν έφτιαξε αυτή, ουσιαστικά είναι καμπύλη ακουστότητας, φέρνεις τον ήχο στα μέτρα σου, το γενικό αποτέλεσμα, αν το θες πιο μπασάτο, πιο τονισμένες τις μεσαίες ή να χαμηλώσεις τις υψηλές αν ξυρίζουν, αυτό κάνει η συγκεκριμένη λειτουργία, δεν διορθώνει κοιλάδες και βουνά.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
οτι βλεπεις στο κοκκινο.....ανεβηκε καπου και επεσε καπου, αν το προσεξες.
Ναι ναι το πρόσεξα, στα γρήγορα το έκανα σαν παράδειγμα για να καταλάβω.
Οπότε να κα ω το ίδιο και στο center k ta surrounds να τα ανεβάσω κατά 2db??
Φαντάζομαι πρέπει να μη δημιουργήσω διάφορες στην ένταση μεταξύ τους;
Mάνο μην μπερδεύεσαι, το curve editor δεν είναι ισοστάθμιση να φτιάξεις εσύ ό,τι δεν έφτιαξε αυτή, ουσιαστικά είναι καμπύλη ακουστότητας, φέρνεις τον ήχο στα μέτρα σου, το γενικό αποτέλεσμα, αν το θες πιο μπασάτο, πιο τονισμένες τις μεσαίες ή να χαμηλώσεις τις υψηλές αν ξυρίζουν, αυτό κάνει η συγκεκριμένη λειτουργία, δεν διορθώνει κοιλάδες και βουνά.
Ευχαριστώ Κώστα, άργησα αλλά αρχίζω να καταλαβαίνω

Reaction score
15.543
ναι, ιδια ολα.

απλα να ξερεις οτι η οποιαδηποτε μεταβολη που θα δωσεις στην καμπυλη δεν θα ισχυει απο το κρος και κατω.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Άραγε υπαρχει κάποιος τρόπος να ξέρουμε ακριβώς ποιες διορθώσεις θα έπρεπε να κάνουμε με το curve editor ή το κάνουμε ακούγοντας τα ηχεία μας κ κινούμαστε καθαρά εμπειρικά με το αυτί μας;

Reaction score
15.543
μπορεις να διορθωσεις βεβαια αν θες .....

Reaction score
2.852
Ναι ναι το πρόσεξα, στα γρήγορα το έκανα σαν παράδειγμα για να καταλάβω.
Οπότε να κα ω το ίδιο και στο center k ta surrounds να τα ανεβάσω κατά 2db??
Φαντάζομαι πρέπει να μη δημιουργήσω διάφορες στην ένταση μεταξύ τους;

Ευχαριστώ Κώστα, άργησα αλλά αρχίζω να καταλαβαίνω
Για να καταλάβεις, εμένα μετά την ισοστάθμιση ο ήχος είχε μία αίσθηση σκληράδας, έπιασα λοιπόν μία τελεία στα 20khz και την κατέβασα 2db, αυτό ουσιαστικά κατέβασε όλη την κόκκινη γραμμή μέχρι και το 1khz, το αποτέλεσμα ήταν άμεσα ακουστό, μαλάκωσε ο ήχος και ήρθε ακριβώς όπως τον ήθελα, ανέβασα και τις χαμηλές κατά 2db μιας κι είμαι λίγο του μπάσου και αυτό ήταν. Το flat που φτιάχνει το Audyssey είναι λίγο ξένο είναι η αλήθεια στ αυτιά μας.
μπορεις να διορθωσεις βεβαια αν θες .....
Οχι με τόσο λεπτομέρεια όπως από μόνο του και θα γεμίσεις τον τόπο τελείες κι έχει και μεγάλο Q factor, συμπαρασέρνει κι άλλες συχνότητες πέραν της στοχευμένης.

Reaction score
15.543
Άραγε υπαρχει κάποιος τρόπος να ξέρουμε ακριβώς ποιες διορθώσεις θα έπρεπε να κάνουμε με το curve editor ή το κάνουμε ακούγοντας τα ηχεία μας κ κινούμαστε καθαρά εμπειρικά με το αυτί μας;
οτι κανεις αυτο ειναι και μετραει ετσι ....απλα λιγο, το ακους και βλεπεις..

Το flat που φτιάχνει το Audyssey είναι λίγο ξένο είναι η αλήθεια στ αυτιά μας.
μα γιαυτο ειναι φλατ, να το κανεις οπως θελεις.
.....και ετοιμες καμπυλες που δινουν αλλα προγραμματα τις αλλαζεις, ειναι περι ορεξεως η καμπυλη και οχι η ιδια σε ολους.
εξαιρετικη επιλογη αφετηριας απο το audyssey...

Reaction score
2.852
οτι κανεις αυτο ειναι και μετραει ετσι ....απλα λιγο, το ακους και βλεπεις..

μα γιαυτο ειναι φλατ, να το κανεις οπως θελεις.
.....και ετοιμες καμπυλες που δινουν αλλα προγραμματα τις αλλαζεις, ειναι περι ορεξεως η καμπυλη και οχι η ιδια σε ολους.
εξαιρετικη επιλογη αφετηριας απο το audyssey...
Κοίτα να δεις, το flat στις ταινίες μια χαρά ακούγεται, στη μουσική το θέλω ένα roll off εκεί στα ψηλά.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
ναι, ιδια ολα.

απλα να ξερεις οτι η οποιαδηποτε μεταβολη που θα δωσεις στην καμπυλη δεν θα ισχυει απο το κρος και κατω.
Να ανεβάσω 2db και τη καμπυλη του sub?

Reaction score
15.543
Κοίτα να δεις, το flat στις ταινίες μια χαρά ακούγεται, στη μουσική το θέλω ένα roll off εκεί στα ψηλά.

σημασια εχει οτι κανεις οτι γουσταρεις ;)
...το οποιο αυτο δεν το ειχες παλια, η το ειχες με κοστος 1000e και οχι με αυτες τις δυνατοτητες που εχει σημερα.

Να ανεβάσω 2db και τη καμπυλη του sub?
οχι, να βαλεις 2db στο sub απο τον AV αν θες να ανεβασεις στα χαμηλα

Reaction score
7.877
μέχρι ένα σημείο και αυτά φτιάχνει. γιαυτό υπάρχει το app ;)

Βέβαια πρέπει να μπορείς να μετράς.

Annotation 2020-05-31 221418.png

από το app
lr.jpg

no eq
lr no eq.jpg

reference
lr ref.jpg

εμένα μετά την ισοστάθμιση ο ήχος είχε μία αίσθηση σκληράδας, έπιασα λοιπόν μία τελεία στα 20khz και την κατέβασα 2db, αυτό ουσιαστικά κατέβασε όλη την κόκκινη γραμμή μέχρι και το 1khz, τ

Νομίζεις ότι έκανε αυτό :idk:, με μια τελεία στο τέρμα δίνεις σε ΟΛΗ τη καμπύλη κλίση.
Αν είχες να μετρήσεις θα το έβλεπες. ;)

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Να ρωτήσω κάτι αν μετρήσω με το rew (σκέφτομαι να πάρω το rew και ένα μικρόφωνο)... Μετά πως κάνω την ισοστάθμιση; από το multeq?

Reaction score
2.852
μέχρι ένα σημείο και αυτά φτιάχνει. γιαυτό υπάρχει το app ;)

Βέβαια πρέπει να μπορείς να μετράς.

View attachment 167897

από το app
View attachment 167899

no eq
View attachment 167900

reference
View attachment 167901

Νομίζεις ότι έκανε αυτό :idk:, με μια τελεία στο τέρμα δίνεις σε ΟΛΗ τη καμπύλη κλίση.
Αν είχες να μετρήσεις θα το έβλεπες. ;)
Μα αυτό είπα, ότι κατέβασε όλη την κόκκινη γραμμή περίπου μέχρι και το 1khz και το αποτέλεσμα ήταν μάλιστα ακουστό, χωρίς μικρόφωνο αλλά με το αυτί εμένα αυτό το πείραγμα έφερε τον ήχο ακριβώς όπως τον ήθελα.
δεν χρειαζεται να παρεις, και εγω που το εχω δεν μετραω πλεον :lolsign:
Δώστο σε μας ντε να μετρήσουμε. 😜

Reaction score
7.877
Μα αυτό είπα, ότι κατέβασε όλη την κόκκινη γραμμή περίπου μέχρι και το 1khz και το αποτέλεσμα ήταν μάλιστα ακουστό, χωρίς μικρόφωνο αλλά με το αυτί εμένα αυτό το πείραγμα έφερε τον ήχο ακριβώς όπως τον ήθελα.

Δώστο σε μας ντε να μετρήσουμε. 😜
Αυτό λέω. Αν δεις σίγουρα σου έχει τονίσει και τα χαμηλά. Δεν έκοψε δλδ μόνο μέχρι 1κ
δεν χρειαζεται να παρεις, και εγω που το εχω δεν μετραω πλεον :lolsign:
Έχει βγει ένα καινούριο με το Τοτο :roflmao:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.162
Members
38.296
Νεότερο μέλος
dlitsas