Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

Reaction score
12.232
Εχεις ενα δικιο
Τα ιδια εκανε και στην ακροαση του δικου μου συστηματος,αλλα τρωει ολα το φαι του και το ποτο,ακομη κι αν δεν ειναι Γιαννης Περιπατητης
Εντάξει βρε σεις, μη με ρίχνετε στη πυρά επειδή γνωρίζω μόνο μέχρι Γιάννη Περιπατητή τον Μαύρο! Δεν είμαι και πολύ φαν του ποτού!
Αλλά όχι ότι έκανα τα ίδια και σ'εσένα!! Επαναλαμβάνω, ο χώρος σου μου έλυσε πολλές απορίες και με έβαλε στο "σωστό" δρόμο. Απο που νομίζεις ότι έφαγα το σκάλωμα για φροντίδα χώρου; Μηχανήματα λίγο πολύ όλοι μπορούμε να πάρουμε ( λίγο δύσκολα της δικής σας κλάσης, βέβαια ). Πόσοι όμως ασχολούμαστε πραγματικά με τον χώρο;
Υ.Γ. Και του Λέανδρου το σύστημα σέβομαι, σαν βινυλιακό σύστημα λέει πολλά. Μη παρεξηγηθούμε ( περισσότερο ) κιόλας. Απλά στους άλλους δύο χώρους που πήγα ως επισκέπτης, είχα να ασχοληθώ με τον χώρο. Περιττό να το πω, αλλά θα το πω, ότι και οι τρεις οικοδεσπότες είστε όλα τα λεφτά.

Reaction score
4.699
Ίσως επειδή παραβλέπεται ότι δεν φτάνει να εκπέμπεται απλώς η απαραίτητη ενέργεια στις χαμηλές οκτάβες,αλλά να προκύπτει εκείνη με τον κατάλληλο συγχρονισμό ως προς την ενέργεια των ανώτερων οκτάβων.Οι φημισμένες μελέτες του Fourrier έχουν θεμελιώσει από την αρχή τέτοια στοιχεία,τα οποία είναι πιστοποιήσιμα με τις κρουστικές και βηματικές αποκρίσεις.Εκτιμώ δε πως κάτι τέτοιο πρέπει να εννοούσε.
Σε αρκετες αναρτήσεις μου έχω επισημάνει την βαρύνουσα σημασία των παραγοντων που έχω υπογραμμίσει σε σχέση με άλλες πιο εντυπωσιακές επιλογές.
Οι χρονικές αλλοιώσεις είναι το μάλλον αναπόφευκτο τίμημα της επεξεργασίας προς ανασύσταση, όσο απλή και να είναι αυτή.

Όπως και ναχει τα παραπάνω μαζί με την low level πληροφορία είναι τα πιο δύσκολα και ακουστικά εκ-τιμωνται αναλόγως.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630
Εχεις ενα δικιο
Τα ιδια εκανε και στην ακροαση του δικου μου συστηματος,αλλα τρωει ολα το φαι του και το ποτο,ακομη κι αν δεν ειναι Γιαννης Περιπατητης

Μου εκοψες το χαμογελο,αλλα τεσπα,χαλαλι σου
Αναμενω πμ
Εχε υπόψην σου ότι σε λίγο ανεβάζω φωτό από τα σπάνια υλικά και καλώδια που έχουν χρησιμοποιηθεί στα ενεργά ηχεία μου. Πάρε κανά υπογλώσιο πριν τις δείς, καλού κακού. :lolsign:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630
Εδώ λοιπόν φαίνονται τα σπάνια υλικά και σπάνια καβλώδια που έχουν χρησιμποιθεί για αυτά τα ηχεία.
Προσοχή έχει δοθεί μόνο εκεί που χρειάζεται . Στην σχεδίαση στα μεγάφωνα, στον τρόπο κροσσαρίσματος στην τοποθέτηση . ΟΧΙ στα καλώδια .
Επίσης φαίνεται και το σπάνιο υλικό -πυρότουβλο ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε κατασκευή ηχείου .
να την κανεις τον ιουλιο που θα ειμαι αθηνα μεσιε τζον
Παίζει και αυτό Χρήστο αλλά λόγω γενεθλίων θα χρειαστεί να σε φορτώσω σα μουλάρι για να φέρεις το απαραίτητο δώρο , έστω και δανεικό. :lolsign:
Και η μπροστινή όψη. Στην προτελευταία φώτο διακρίνονται τα ανεμιστήρια που δροσίζουν τα SANSUIγια.

Attachments

Reaction score
3.628
Εδώ λοιπόν φαίνονται τα σπάνια υλικά και σπάνια καβλώδια που έχουν χρησιμποιθεί για αυτά τα ηχεία.
Προσοχή έχει δοθεί μόνο εκεί που χρειάζεται . Στην σχεδίαση στα μεγάφωνα, στον τρόπο κροσσαρίσματος στην τοποθέτηση . ΟΧΙ στα καλώδια .
Επίσης φαίνεται και το σπάνιο υλικό -πυρότουβλο ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε κατασκευή ηχείου .

Παίζει και αυτό Χρήστο αλλά λόγω γενεθλίων θα χρειαστεί να σε φορτώσω σα μουλάρι για να φέρεις το απαραίτητο δώρο , έστω και δανεικό. :lolsign:
Και η μπροστινή όψη. Στην προτελευταία φώτο διακρίνονται τα ανεμιστήρια που δροσίζουν τα SANSUIγια.
Τα τουιτερ παιζουν ταυτοχρονα που βλεπω διπλα-διπλα;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630
Οχι δεν έχουν διαφορετικό cross. Γιατί έχουν ακύρωση? Μιά χαρά τα μέτρησα με μικρόφωνο -γεννήτρια παλμογράφο.
Καμία ακύρωση δεν έχουν.
Γιατί να είχαν άλλωστε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.094
Καμία ακύρωση δεν έχουν.
Γιατί να είχαν άλλωστε?
Για να σου κάνουν πλάκα.

ΥΓ.
Πέραν της πλάκας, χρειάζεται ικανή διαφορά στην απόσταση ακρόασης από το αυτί σου σε έκαστο Τουίτερ, ώστε να υπάρχουν φαινόμενα αλληλοακυρωσης, όταν η διαφορά στην απόσταση ακρόασης είναι συγκρίσιμη με το μήκος κύματος.

Βασική προϋπόθεση για να μην υπάρχουν προβλήματα, είναι η συμφασικη ακτινοβολία από τις 2 πηγές. Αυτό, λύνεται με χρήση ίδιων Τουίτερ με ίδια χαρακτηριστικά φασικής απόκρισης, ή με χρήση σοβαρής χρονικής ισοστάθμισης.

Reaction score
3.628
Οχι δεν έχουν διαφορετικό cross. Γιατί έχουν ακύρωση? Μιά χαρά τα μέτρησα με μικρόφωνο -γεννήτρια παλμογράφο.
Καμία ακύρωση δεν έχουν.
Γιατί να είχαν άλλωστε?
Οταν παιζουν δυο πηγες με τοσο μικρα μηκη κυμματος,εχεις σοβαρη ακυρωση.Δες εδω.

Απο που πηρες αυτην την ιδεα;Ειναι λαθος.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Να ρωτήσω τους διαχειριστές γιατί βαριέμαι να το διαβάσω όλο. Έγραψε κάποιος ότι πήρε καλώδια στην φθηνότερη τιμή της ευρωπης έγραψε και την μάρκα και γράφει πόσο καλά είναι τα εν λόγω καλώδια; Επιτρέπονται πλέον τα παπαγαλάκια επίσημα;
μα φυσικά!!
μπορείς να γράφεις πλέον επίσημα!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630
Οταν παιζουν δυο πηγες με τοσο μικρα μηκη κυμματος,εχεις σοβαρη ακυρωση.Δες εδω.

Απο που πηρες αυτην την ιδεα;Ειναι λαθος.
Αυτό που δείχνεις δεν ξέρω τι κάνει , μπορεί και να ανοίγει τους λοβούς κουκουρούκου.
Το δικό μου είναι σωστό.
Δεν υπάρχει ακύρωση και μην αναπαράγεις ότι βρίσκεις στο νετ.

Reaction score
3.628
Αυτό που δείχνεις δεν ξέρω τι κάνει , μπορεί και να ανοίγει τους λοβούς κουκουρούκου.
Το δικό μου είναι σωστό.
Δεν υπάρχει ακύρωση και μην αναπαράγεις ότι βρίσκεις στο νετ.
Τι εννοεις ρε τι κανει;Ο ανθρωπος ειναι σχεδιαστης-βελτιωτης ηχειων και εξηγει πρακτικα τον λογο που ειναι λαθος να παιζουν μαζι 2 τουιτερ!

Αν νομιζεις εσυ οτι ξερεις καλυτερα...Να του το γραψεις στα σχολια.Ειναι ανοιχτος σε προτασεις και απανταει σε ολους.

Εγω στο ξαναλεω φιλικα.Εκανες πατατα με τα 2 τουιτερ.Οπως νομιζεις...

Reaction score
4.586
'Ολα καλά αυτά... αλλά δεν κρατιέμα, θέλω να "κράξω" τα XLR, νοιώθω πως έχουν Θεοποιηθεί... δεν είναι πάντα αυτό που θα δώσει κάτι καλύτερο.

Π.χ. αγοράζει κάποιος ένα audio interface και 2 ενεργά. Τα XLR των ενεργών (στη χαμηλομεσαία τουλάχιστον κατηγορία, αυτά που αγοράζονται εδω μέσα σωρηδόν δηλαδή) 99% θα είναι απλά ένα κύκλωμα που μετατρέπει το balanced σήμα σε unbalanced και δεν θα οδηγούν ένα διαφορικό ενισχυτή. Αντίστοιχα στο audio interface ενώ μπορεί να έχει XLR (ή TRS) balanced βύσματα εξόδου... και πάλι μπορεί να μην προέρχεται από κάποιο διαφορικό προενισχυτή αλλά να είναι απλά semi-balanced ή να περνάει από ένα στάδιο ακόμη που θα το μετατρέπει σε balanced.
Και ρωτάω τώρα εγώ... γιατί να μετατρέψουμε ένα σήμα σε "balanced" και μετά να το μετατρέψουμε πάλι περνώντας το από ένα στάδιο ακόμα σε unbalanced;;; Είναι δυνατόν αυτό να μου βελτιώσει τον ήχο;;; Υπάρχει βέβαια ένας λόγος, αν θέλω να έχω μακριά καλώδια και θέλω να τα προστατέψω απο παρεμβολές, θορύβους κλπ... οκ, αλλά σε ένα τυπικό δικάναλο σύστημα που από το interface φεύγουν 1,5m καλώδια προς τα ηχεία;;
Έχεις κάποιο δίκαιο αλλά τα περισσότερα δεν ισχύουν πλέον. Ειδικά στην περίπτωση των φθηνών dac η xlr έξοδος παίρνει διαφορικό σήμα από το chip. Είναι πραγματική balanced.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630
Δεν με νοιάζει τι ποστάρει ο καθένας στο νετ.
Και μένα το δικό μου από κατασκευαστή είναι σχεδιασμένο. Δεν είναι σε μπακάλικο.
Ασε τώρα. Που μου έγιναν όλοι ειδικοί.
Και να στο πω και διαφορετικά , τον τιτανικό επαγγελματίες τον έφιαξαν. Γι αυτό έγινε της κακομοίρας, όπως και επαγγελματίες τον δούλευαν.
Ασε, υπάρχουν επαγγελματίες και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ.
Σε όλες τις ειδικότητες υπάρχει ο σωρρός και υπάρχουν και οι 5-10 καλύτεροι κορυφαίοι , τι να κάνουμε τώρα.
Ναι είναι ο γνωστός γνώστης βελτιωτής , που στρώνει αναρτήσεις στα γούφερς.
Εντάξει. I rest my case.

Reaction score
968
Η απόσταση μεταξύ ομοίων γειτονικών μονάδων δεν θα πρέπει ποτέ να υπερβαίνει το μικρότερο παραγόμενο μήκος κύματος (της υψηλότερης συχνότητας), έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η συμφασική άθροιση (coherent) των ακουστικών πιέσεων. Εάν είναι δυνατόν ακόμη και κάτω από λ/2. Διαφορετικά θα έχουμε λοβοποίηση στο πολικό διάγραμμα ακτινοβολίας και αντίστοιχες αυξομοιώσεις στην απόκριση συχνότητας.

Στην περίπτωση των tweeter, η πολύ κοντινή τοποθέτηση δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθεί, αφού μιλάμε για απαιτούμενη απόσταση μικρότερη του ενός εκατοστού (όσο μικρότερη τόσο καλύτερα).

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.500
Γιαννη εχω ενα πολυμετρο TS-505 D/US 110 V με ρευμα λειτουργει θες να το φερω ;
εγω δεν ξερω να το δουλευω εσυ εισαι μαστορας:)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000