alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 30.480
Δεν γίνεται αυτό, γιατί πρέπει να ισαπέχω από τα 5 ηχεία. (δε θέλω σχόλια για τον αριθμό!) Ναι από τις προδιαγραφές THX το είδα και άνοιξα τόσο.Εσύ είσαι άρχοντας και για 4κ.
Για 1080 μπορείς να αυξήσεις την απόσταση θέασης μέχρι σχεδόν 15 πόδια.
Βεβαίως η μεγάλη οθόνη, είναι πάντα εντυπωσιακή, και οι προδιαγραφές thx νομίζω πως είναι κοντά σε αυτό που έχεις στημένο.
Απλώς δεν αρκεί το 1080 για τις προδιαγραφές αυτές, για να έχει μεγάλη πυκνότητα πληροφορίας η επιφάνεια της οθόνης.
Η μπροστινή τριάδα είναι η πιο σημαντική.... ως προς την τοποθέτηση και την ακουστικη ομοιομορφία, δεν είναι τυχαίο που μόνο αυτή έχει στάνταρ προδιαγραφές ως προς το ύψος. Όλα τα άλλα ηχεία έχουν ανοχές αρκετά.Ta πραματακια δεν ειναι τοσο απλα ,οσα λεφτα και να διαθετεις παντα θα κανεις συμβιβασμους...
Εδω πολυ ομορφα εχει στησει ο Κωστας τις αποστασεις η μονη μου ενσταση ειναι η θεση του κεντρικου.
Η οποια προδιδει τη θεση της οσο ποιο κοντα εισαι ... εαν θες ηχοπερατη μαλλον μειωνονται οι επιλογες αφου αναλογως αποστασης αλλαζουν υφανσεις κλπ...
Μια γρηγορη αναζητηση σε AT οθονες επεσα αναμεσα στις xd vs uf της seymour ως ποιο ιδανικες για συνηθης αποστασεις...
και επισης αγορα υφασματος και κατασκευες diy για μειωση κοστους...
Seymour AV | Center Stage screens
Seymour AV is the premier manufacturer of acoustically transparent home theater projection screens in the world, maintaining the highest standards in projection screen innovation, design and craftsmanshipwww.seymourav.com
Μα το μέγεθος των υποτίτλων, αλλάζει από τον player.όταν διαβάζεις τους υπότιτλους κυρίως.
Συμφωνώ.Καλά όλα τα διαγράμματα και οι αποστάσεις αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που θα καθορίσει την ελάχιστη απόσταση της θέσης από την οθόνη είναι το κατά πόσον ζαλίζεσαι ή όχι όταν διαβάζεις τους υπότιτλους κυρίως. Αν δηλαδή αναγκάζεσαι να γυρνάς συνεχώς το κεφάλι σου δεξιά-αριστερά, είναι βέβαιο ότι πρέπει να απομακρυνθείς από την οθόνη ασχέτως αν είσαι στο ιδανικό σημείο κατά τα διαγράμματα...
Προσωπικά το όριό μου ήταν κοντά στις 50 μοίρες viewing angle, δηλαδή απόσταση θέασης 3 μέτρα σε οθόνη διαγωνίου 123". Από κει και πέρα (πιο κοντά) δεν υπήρχε περίπτωση να δω ταινία χωρίς να πάθω ίλιγγο στα 5 λεπτά, άρα όλοι οι υπολογισμοί του κόσμου πάνε περίπατο.
Φανταστείτε δηλαδή ότι σε ανάλυση 8Κ η "ιδανική" απόσταση θέασης θα είναι (πολύ χονδρικά) 1 μέτρο στις 85" ας πούμε, ποιός άνθρωπος μπορεί να δει έτσι ?
Μην τρελαινόμαστε με τα νούμερα, μια χαρά διακρίνω τη διαφορά και τις λεπτομέρειες ανάμεσα σε FullHD & 4K ταινίες στην 65" από τα 2 μέτρα. Φυσικά, θα ήθελα ιδανικά 85" για να φτάσω τις 50 μοίρες viewing angle και να έχω πιο κινηματογραφική εμπειρία, αλλά σίγουρα όχι 1,5 μέτρο απόσταση για 85" όπως στον πίνακα, δεν υπάρχει αυτό με τίποτα πιστεύω για κανέναν...
Ακόμα κι έτσι, δε μπορείς να δεις όλο το πλάνο χωρίς να κουνήσεις το κεφάλι σου από ένα σημείο και μετά το οποίο σίγουρα είναι πιο μακριά από τις αποστάσεις του πίνακα.Μα το μέγεθος των υποτίτλων, αλλάζει από τον player.
Πως χτυπιέσαι στις ρυθμίσεις ήχου - εικόνας και βλέπεις - ακους ξαπλωτα, κάπως έτσιΤο πινακάκι είναι αυτό που είναι, αποστάσεις/μέγεθος οθόνης και σχέση τους με την ικανότητα διάκρισης της ανάλυσης... μαθηματικά...
Δεν είναι αποστάσεις/μέγεθος οθόνης και σχέση τους με ...ευχαρίστηση...