- Reaction score
- 11.252
Όλοι έχουμε και presets για όταν ακούμε χαμηλά. Σιγά το δύσκολο.
Φυσικά και δεν παρατηρείται, αφού ο Bryston δεν κάνει ισοστάθμιση και έχει ως αποτέλεσμα να ακούς με φουσκωμένα μπάσα. Πιθανώς να το εχεις συνηθίσει κιόλας.Παρουσιάζεται άδειος χαμηλά......( φαινόμενο που δεν παρατηρείται σε καμία στάθμη με τον προ της bryston)
.....ρωτηστε τον Μανώλη όταν έρθει πάνω , θα τα ακούσεις και από έναν πιο αντικειμενικό.......μη τα λέω εγώ.Φυσικά και δεν παρατηρείται, αφού ο Bryston δεν κάνει ισοστάθμιση και έχει ως αποτέλεσμα να ακούς με φουσκωμένα μπάσα. Πιθανώς να το εχεις συνηθίσει κιόλας.
Έτσι δηλαδή:
View attachment 182862
Το μπασο ειναι 12-20 Hz πάνω από τα μεσαία και αυτο ακούγεται καλά σε χαμηλή στάθμη.
Εγω παντως δεν θα μπορούσα να ακούσω έτσι.
Πρωτον γιατι θα μου έλειπε η πρώτη οκτάβα.
Δευτερον γιατι μάλλον θα άκουγα την τρύπα 200-300Hz και θα μου φαινόταν ξερό.
Τρίτον γιατι δεν μπορώ τόσο μπασο, ούτε σε χαμηλή στάθμη.
Και τελευταίο, αλλά κυριότερο, γιατι παίζουν μόνο δυο ηχεία.
Τωρα πως σας αρέσει αυτο, δεν ξέρω
Η μέτρηση τα λέει όλα. Δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις......ρωτηστε τον Μανώλη όταν έρθει πάνω , θα τα ακούσεις και από έναν πιο αντικειμενικό.......μη τα λέω εγώ.
Την ξέρω την άποψή σου το χούμε συζητήσει πάρα πολλές φορές η δική μου είναι εντελώς διαφορετική.Η μέτρηση τα λέει όλα. Δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις.
Πάρτε απο μένα, όχι απο τον άλλον. Πίνει μαλτ και στάζει μεσα στον Τρίνοβ.
Και καπνίζει ενα μεγάλο ηλεκτρικό καβλιτζεκι που βρωμάει.
Δεν εχω απόψεις. Σου δείχνω τα λάθη της καμπύλης σου με τον Bryston, ένα-ένα, αντικειμενικά. Δεν μίλησα για γούστο, αυτό είναι άλλη συζήτηση.Την ξέρω την άποψή σου το χούμε συζητήσει πάρα πολλές φορές η δική μου είναι εντελώς διαφορετική.
Βλέποντας την μέτρηση ξέρεις περίπου πως ακούς αλλά δε σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος ήχος που μπορούν να βγάλουν τα ηχεία σου ή το σύστημα σου....
12-20 ντεσιμπέλ πάνω από τα μεσαία, και σηκωμένα πρίμα, καθώς από 4k και μετά είναι πιο πάνω από τα 2-3k.Έτσι δηλαδή:
Το μπάσο ειναι 12-20 Hz πάνω από τα μεσαία
Ναι, μοιάζει με τυπική απόκριση loudness, ακούγεται πολύ ευχάριστα σε μεσαιοχαμηλή στάθμη.12-20 ντεσιμπέλ πάνω από τα μεσαία, και σηκωμένα πρίμα, καθώς από 4k και μετά είναι πιο πάνω από τα 2-3k.
Στο εύρος 35-50 Hz ξεπερνάει και τα 20 ντεσιμπέλ το μπουστ.
Λάουντνες του κιερατά..
Να μην "αρέσει";
Ωστόσο, είναι "δεδομένο" της ψυχοακουστικής, εφόσον έχει γίνει μελέτη επ'αυτου.Μαζί με εμένα συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των ακροατών, ειδικά των trained, σε τυφλά τεστ.
Αυτό λοιπόν είναι θέμα γούστου, υποκειμενικό.