Trinnov Altitude

Reaction score
5.520
Ούτε εγώ το θεωρώ κακό ο αγοραστής μεταχειρισμένου να ζορίζει όσο γίνεται τον πωλητή για την πιο χαμηλή τιμή που μπορεί να δεχτεί να κάνει.

Στην προκειμένη πώληση δεν με πείραξε που έπεσα κι άλλο στην τιμή, αλλά που ξεμεσιάστηκα που με έβαλες να πάω και να φέρω το θεόβαρο 870 στην αντιπροσωπεία επειδή ήθελες να βεβαιωθείς ότι ήταν θέμα σκόνης που έχανε την επαφή το διακοπτάκι gain.
Και να πεις ότι δεν πιάνουν τα χέρια σου ή ότι σου είμαι άγνωστος και κινδύνευες να σε κοροϊδέψω.
Και φυσικά ήταν σκόνη. Το φύσηξε ο τεχνικός έναντι 50€ κι επανήλθε.

Σ’ αγαπάω, σ’ εκτιμάω, αλλά σε θεωρώ σκληρό αγοραστή. Και καλά κάνεις. Στα μεταχειρισμένα θέλει προσοχή, άσχετα αν έχουμε φιλική σχέση με τον πωλητή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.485
Τελικά είχε μεγάλο ενδιαφέρον η τελευταία αναβάθμιση firmware του Trinnov. ;)

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μάλιστα. 8-)

Χαίρομαι που τα σχόλιά μου υπήρξαν αφορμή να ενημερωθούμε όλοι. :drinks:

Και πιθανώς εσείς οι αναγνώστες αυτού του θρεντ να είστε οι μοναδικοί που γνωρίζετε όλα τα καυτά κρυφά χαρτιά αυτής της αναβάθμισης, καθώς δεν έδωσε επίσημα η Trinnov πληροφορίες για την αναβάθμιση του λογισμικού ισοστάθμισης.

Avsite ρε, θα τα δείτε πρώτοι. Α, έχω και κάτι μαγκνεπαν σε αγγελία. :gotcha:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.430
Παρουσιάζεται άδειος χαμηλά......( φαινόμενο που δεν παρατηρείται σε καμία στάθμη με τον προ της bryston)
Φυσικά και δεν παρατηρείται, αφού ο Bryston δεν κάνει ισοστάθμιση και έχει ως αποτέλεσμα να ακούς με φουσκωμένα μπάσα. Πιθανώς να το εχεις συνηθίσει κιόλας.

Έτσι δηλαδή:
710F8E5A-D89E-4705-A886-7487BC2F39D0.jpeg

Το μπάσο ειναι 12-20 Hz πάνω από τα μεσαία και αυτο ακούγεται καλά σε χαμηλή στάθμη.
Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να ακούσω έτσι.

Πρώτον γιατί θα μου έλειπε η πρώτη οκτάβα.
Δεύτερον γιατι μάλλον θα άκουγα την τρύπα 200-300Hz και θα μου φαινόταν ξερό.
Τρίτον γιατι δεν μπορώ τόσο μπάσο, ούτε σε χαμηλή στάθμη.

Και τελευταίο, αλλά κυριότερο, γιατι παίζουν μόνο δυο ηχεία.

Τώρα πως σας αρέσει αυτό, δεν ξέρω:idk:

Φυσικά η μέτρηση ειναι εξαιρετική για σπίτι, χωρίς ισοστάθμιση.
Χαρη στα ηχεία, όχι στον Bryston

Last edited:

P

PMC

Guest
Φυσικά και δεν παρατηρείται, αφού ο Bryston δεν κάνει ισοστάθμιση και έχει ως αποτέλεσμα να ακούς με φουσκωμένα μπάσα. Πιθανώς να το εχεις συνηθίσει κιόλας.

Έτσι δηλαδή:
View attachment 182862
Το μπασο ειναι 12-20 Hz πάνω από τα μεσαία και αυτο ακούγεται καλά σε χαμηλή στάθμη.
Εγω παντως δεν θα μπορούσα να ακούσω έτσι.

Πρωτον γιατι θα μου έλειπε η πρώτη οκτάβα.
Δευτερον γιατι μάλλον θα άκουγα την τρύπα 200-300Hz και θα μου φαινόταν ξερό.
Τρίτον γιατι δεν μπορώ τόσο μπασο, ούτε σε χαμηλή στάθμη.

Και τελευταίο, αλλά κυριότερο, γιατι παίζουν μόνο δυο ηχεία.

Τωρα πως σας αρέσει αυτο, δεν ξέρω
.....ρωτηστε τον Μανώλη όταν έρθει πάνω , θα τα ακούσεις και από έναν πιο αντικειμενικό.......μη τα λέω εγώ.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.430
.....ρωτηστε τον Μανώλη όταν έρθει πάνω , θα τα ακούσεις και από έναν πιο αντικειμενικό.......μη τα λέω εγώ.
Η μέτρηση τα λέει όλα. Δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

P

PMC

Guest
Η μέτρηση τα λέει όλα. Δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις.
Την ξέρω την άποψή σου το χούμε συζητήσει πάρα πολλές φορές η δική μου είναι εντελώς διαφορετική.
Βλέποντας την μέτρηση ξέρεις περίπου πως ακούς αλλά δε σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος ήχος που μπορούν να βγάλουν τα ηχεία σου ή το σύστημα σου....

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.430
Την ξέρω την άποψή σου το χούμε συζητήσει πάρα πολλές φορές η δική μου είναι εντελώς διαφορετική.
Βλέποντας την μέτρηση ξέρεις περίπου πως ακούς αλλά δε σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος ήχος που μπορούν να βγάλουν τα ηχεία σου ή το σύστημα σου....
Δεν εχω απόψεις. Σου δείχνω τα λάθη της καμπύλης σου με τον Bryston, ένα-ένα, αντικειμενικά. Δεν μίλησα για γούστο, αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Είπες πως ο Τρινοβ ειναι άδειος απο μπάσο σε χαμηλές στάθμες, σωστά, ενώ ο Bryston δεν είναι, πάλι σωστά.

Σου εξήγησα γιατί συμβαίνει αυτό, με γράφημα, και πως να το αντιμετωπίσεις.

Τα υπόλοιπα τα γράφει το βιβλίο. Όχι το μάνιουαλ, το άλλο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.430
Αν μιλήσουμε για γούστο, εγω δεν ανέχομαι την οκταβα 5000-10000Hz να είναι πιο δυνατά απο την 300-600Hz.

Ούτε για πλάκα. Ξυρίζει. :o
Και σε δωμάτιο με ανακλαστικές επιφάνειες, κόβει και κεφάλια.

Μαζί με εμένα συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των ακροατών, ειδικά των trained, σε τυφλά τεστ.

Αυτό λοιπόν είναι θέμα γούστου, υποκειμενικό. (Τα άλλα ηταν αντικειμενικά).
Αν εσένα σου αρέσει, όλα καλά, αφού εσύ το ακούς , όχι εγώ.

Αλλά να ακούς απο δυο ηχεία ενώ έχεις πέντε, μεγάλο βίτσιο ρε παιδί μου :roflmao:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.485
Έτσι δηλαδή:
710F8E5A-D89E-4705-A886-7487BC2F39D0.jpeg

Το μπάσο ειναι 12-20 Hz πάνω από τα μεσαία
12-20 ντεσιμπέλ πάνω από τα μεσαία, και σηκωμένα πρίμα, καθώς από 4k και μετά είναι πιο πάνω από τα 2-3k.
Στο εύρος 35-50 Hz ξεπερνάει και τα 20 ντεσιμπέλ το μπουστ.
Λάουντνες του κιερατά..
Να μην "αρέσει"; :p

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.430
12-20 ντεσιμπέλ πάνω από τα μεσαία, και σηκωμένα πρίμα, καθώς από 4k και μετά είναι πιο πάνω από τα 2-3k.
Στο εύρος 35-50 Hz ξεπερνάει και τα 20 ντεσιμπέλ το μπουστ.
Λάουντνες του κιερατά..
Να μην "αρέσει"; :p
Ναι, μοιάζει με τυπική απόκριση loudness, ακούγεται πολύ ευχάριστα σε μεσαιοχαμηλή στάθμη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.485
Μαζί με εμένα συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των ακροατών, ειδικά των trained, σε τυφλά τεστ.

Αυτό λοιπόν είναι θέμα γούστου, υποκειμενικό.
Ωστόσο, είναι "δεδομένο" της ψυχοακουστικής, εφόσον έχει γίνει μελέτη επ'αυτου.

Όπως είπα κατ'επαναληψιν, τα γούστα είναι "προβλέψιμα", και εν τέλει, γνωστά στην επιστημονική κοινότητα και καταγεγραμμένα.

Και είναι προφανεστερο του προφανούς πως η χρήση φίλτρου λάουντνες θα αρέσει σε όλο τον κόσμο σε χαμηλές στάθμες. Μα αυτός είναι κι ο λόγος ύπαρξης του φίλτρου..
Για όνομα..
Μετά από τόσα που έχουμε γράψει, ακόμα αυτά να αναμασάμε;
Και μάλιστα με ανάγκη για συγκριτικές ακροάσεις;
Γιατί; Για να ξαναανακαλύψεις τον τροχό;
Τι να πω..

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.430
Ενα γνωστό ποιοτικό δικάναλο dac εχει έτοιμα αυτά τα loudness αναλόγως της πτώσης στάθμης.

920503E8-2E5D-4FC5-85C3-186E7465802B.jpeg

Δεν είναι μαύρη μαγεία, όλα ειναι μελετημένα και αποδεδειγμένα.
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως μπούσουλα για να φτιάξετε presets για χαμηλή στάθμη

(Είναι προσαρμογές της target curve, όχι target curve ;) )

Last edited:

Reaction score
11.252
Απορώ, έχουμε φτάσει σε υψηλά επίπεδα γνώσης σε αυτό το forum και υπάρχουν ακόμα ακροατές μουσικής που δεν γνωρίζουν το παραπάνω διάγραμμα και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να το ικανοποιούν στις ακροάσεις τους;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.035
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr