Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Reaction score
12.265
Για να στο κάνω ακόμα πιο τρελό, αφαιρείται το Vat, εφόσον έχεις vat number για ενδοκοινοτικές συναλλαγές. ;)
Με τιμολόγιο, περνάει και στα έξοδα.
Άντε γεια. :lol:
Nαι και αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και γίνει φορολογικός έλεγχος, τον ήπιαμε!

P

PMC

Guest
Μπα, αυτό θα είναι απλώς ένα παράπλευρο όφελος, πρακτικά άχρηστο.

Είχα ήδη κόψει τη μέγιστη στάθμη στο -5 (με το ριφερενς να βρίσκεται στα -23) και μετά από κουβέντα που είχαμε με τον ντιμιφουτ, γιατί αυτός το είχε κόψει στο -13, για προστασία της ακοής φυσικά, το πήγα και γω στο -10, γιατί κάθε φορά που το άνοιγα, ένα -5 το έπιανα, έστω για λίγο.. στο τσακιρ κέφι που λένε.. δε μπορώ να κρατηθώ τελικά.
Παλιότερα, προ του ορίου στα -5, είχε δει και +5, όπου βέβαια άναβαν στάνταρ τα λαμπάκια κλιπαρίσματος... :lol:

Στο -5 έχω ακούσει σερί 4 κομμάτια του ιμερσιβ δίσκου των Κραφτγουερκ, χωρίς να δω σε καμία στιγμή να ανάβουν τα λαμπάκια προστασίας του ηχείου. Το αντέχουν. Στο 0 ανάβουν όμως. :lol:

Τώρα κάνω τουμπεκί και πάω μέχρι -10, δε το πάω παραπάνω, με το φόβο να μη κουφαθω σιγά σιγά μ'αυτες τις στάθμες. Από το -23 που μετράνε έκαστο ηχείο ροζ θόρυβο σε στάθμη αναφοράς, έχω αφήσει ένα περιθώριο προς τα πάνω της τάξης των +13 ντεσιμπέλ, ε, νισαφι, φτάνει. Και βεβαίως δεν ανάβει ποτέ λαμπάκι σε τέτοια στάθμη, και δε νομίζω πως ακούω να ανεβαίνουν οι αρμονικές παραμορφώσεις, μα είμαστε και λίγο κουφοί σ'αυτες..

Τες πα, η σκέψη να έχω ανά 30° μια ηχειακη πηγή σε ολόκληρο το εμπρός ημικύκλιο, από +90 έως -90, μου είναι τρομερά ευχάριστη. Αν μη τι άλλο μια ομοιογένεια κατά όλο το πλάτος θα είναι πρακτικά τερματισμενη, κι ο τρινοβ έχει τον τρόπο να τα χρησιμοποιήσει σωστά αυτά τα κανάλια για τα object oriented φορμά.

Έτσι όπως τα γράφεις πολύ κόσμος μπερδεύεται και νομίζει ότι από το - 90 μέχρι το + 90 των ηχειων σου σε όλο το εμπρός πεδίο θα παίζουν τα ηχεία στην ίδια σταθμη. Φυσικά και είναι πολύ όμορφο να γεμίζεις Άνα 30 μοίρες την ήχο σφαίρα γύρω σου αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τα ηχεία θα παίζουν στις ιδιες σταθμες....
Ο Τρινοβ πάντα θα δίνει σε όλα τα κανάλια Εμφανώς χαμηλότερες στάθμες από τα τρία μπροστινά. Έτσι είναι γραμμένη η μουσική και έτσι θα την μεταφέρει στα ηχεία.
(Όσοι έχετε ακούσει κάποιο μουσικό πρόγραμμα στον έαρ σκεφθείτε πόσο δυσκολευόσασταν να προσδιορίσετε εάν κάποιο από τα σαράουντ ηχεία παίζει. Μόνο αν πήγαινες κοντά σε κάποιο από αυτά συνειδητοποιούσες ότι πραγματικά παίζει. Τα μόνο ηχεία που ξεκάθαρα έβγαζαν ήχο είναι τα δεξί αριστερό κεντρικό....)

Βεβαίως και θα υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις όπου κάποιο συγκεκριμένο Περιφερειακό κανάλι θα παίρνει σχεδόν ίση πληροφορία Με κάποιο από τα δεξί κεντρικό αριστερό.... Σαφώς και πρέπει όλα τα ηχεία να έχουν τις ίδιες δυνατότητες και να μην υστερούν σε ένα τέτοιο σύστημα....

Κάτι άλλο που πρέπει να τονιστεί είναι αυτό που λες σχετικά με τα Ντιμπί πάνω από την reference στάθμη ...
Αυτό εξαρτάται κατά ένα τεράστιο μέρος Στα δυναμικά κάθε Παραγωγής..... Υπάρχουν Παραγωγές Οι οποίες μπορούν να σου δώσουν τη δυνατότητα να αυξήσεις το volume (Τα νούμερα στο καντράν του Τρινοβ ) πάρα πολλά Ντιμπί.
Χαμηλές σε σταθμη παραγωγές που ουσιαστικά όσο και να δυναμώσεις το volume δεν μεταφράζεται σε Αντίστοιχη ακουστική πίεση... Άρα όταν δίνεις νούμερα + 10 - 5 + 25 στο Τρινοβ δεν είναι απαραίτητα αντίστοιχα Ντιμπί πάνω απο την reference Σταθμη...... Αυτό μόνο με ντεσιμπέλόμετρο μπορεί να εξακριβωθεί. Βέβαια είναι ένα καλό κόλπο για να δείχνεις σ’ αυτούς που είναι μπροστά στο σύστημα σου πόσα ντεσιμπέλ επιπλέον από τα 85 ( reference ) ακούς όταν δεν μπορείς να μετρήσεις με κάποιο όργανο.......

Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι όλο συζητάμε για την reference Σταθμη αλλά όλη η καύλα είναι πάνω ( η πολύ πάνω ) από αυτήν....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.743
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι όλο συζητάμε για την reference Σταθμη αλλά όλη η καύλα είναι πάνω ( η πολύ πάνω ) από αυτήν...
Νομίζω πως τα έχω ήδη πει αυτά, στα όρια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.
Και βεβαίως συμφωνούμε, εκεί είναι τα γούστα για όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, το 99% των σεταπ του κόσμου, δε μπορεί να βγάλει ούτε στάθμη αναφοράς, σε φουλ φάσμα.

Φουλ φάσμα, όχι φλάουτο.

Εγώ παίζω αυτό το κομμάτι που εσύ μας έμαθες:

Σε στάθμη αναφοράς, στα -23, και αυτό που ακούω ξέρω πως δε το βγάζουν με τίποτα τα μηχανήματα του πολύ κόσμου.

Το ίδιο κομμάτι, το παίζω και στα -5 ντεσιμπέλ. Εκεί να δεις τι κέφια πιάνεις.

Πλέον, έβαλα το φραγμό στα -10. Μιλάμε για στάθμες, όχι αστεία.
Όνειρο θερινής νυκτός, όχι μόνο για τον γκτρέσιος και το γιαννννης, αλλά για τον Λέανδρος και πάει λέγοντας.
Ούτε στον ύπνο τους.
Χωρίς πολλαπλά σαμπ ούτε ριφερενς δε γίνεται να πιάσει κανείς, πόσο μάλλον τέτοιες στάθμες πάνω από ριφερενς; Μα τι λέμε...

P

PMC

Guest
Νομίζω πως τα έχω ήδη πει αυτά, στα όρια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.
Και βεβαίως συμφωνούμε, εκεί είναι τα γούστα για όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, το 99% των σεταπ του κόσμου, δε μπορεί να βγάλει ούτε στάθμη αναφοράς, σε φουλ φάσμα.

Φουλ φάσμα, όχι φλάουτο.

Εγώ παίζω αυτό το κομμάτι που εσύ μας έμαθες:

Σε στάθμη αναφοράς, στα -23, και αυτό που ακούω ξέρω πως δε το βγάζουν με τίποτα τα μηχανήματα του πολύ κόσμου.

Το ίδιο κομμάτι, το παίζω και στα -5 ντεσιμπέλ. Εκεί να δεις τι κέφια πιάνεις.
εγω στο -5 το Συγκεκριμένο δεν μπορώ ούτε να το φανταστώ.......έως -12 ναι .....μέχρι εκεί !

P

PMC

Guest
Δεν γίνονται στο χώρο σου αυτά. Δεν μπορείς να πας τοσο ψηλά λόγω RT
Οχι Δημήτρη άνετα πηγαίνει λόγω rt.....
Ο ενισχυτής των χαμηλών τερματίζει (κλιπαρει).....μιλάμε για πάνω από 120db.....

μπορει να είναι και θέμα db που δεν έχουν μειωθεί λόγο ιςοσταθμισης........τι λες?
μπορει να υπάρξει τέτοια διαφορα?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.760
Οχι Δημήτρη άνετα πηγαίνει λόγω rt.....
Ο ενισχυτής των χαμηλών τερματίζει (κλιπαρει).....μιλάμε για πάνω από 120db.....

μπορει να είναι και θέμα db που δεν έχουν μειωθεί λόγο ιςοσταθμισης........τι λες?
μπορει να υπάρξει τέτοια διαφορα?
Και των δυο ηχείων;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.743
εγω στο -5 το Συγκεκριμένο δεν μπορώ ούτε να το φανταστώ.......έως -12 ναι .....μέχρι εκεί !
Εγώ το παίζω το συγκεκριμένο κομμάτι όλο σερί στο -5 και μετά κλείνω το σύστημα γιατί πλέον δεν ακούω τίποτα. :lol:

Πλέον παίζει στο -10. Χαλαρά. Κουνιούνται οι κάσες.

Φυσικά σε Auro 3D, έχω όλα τα ηχεία να βγάζουν πολύ πράμα, ολοβερ, πάνω κάτω βαράνε όλα λέμε. Ξύλο, κανονικά. Αν έχεις πέτρες στα νεφρά, φεύγουν εγγυημένα.

P

PMC

Guest
Ναι

Τα σαμπ τα λειτουργείς; Που κροσαρεις;
Ναι , 60

το κεντρικό ανέβασα στο 100 γιατί κλιπαριζε και το δικό του κανάλι....
τα περνάει δεξιά αριστερά μέχρι 60 και όλα από κεί και κάτω στα σαμπ....

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.760
Ναι , 60
Δες τα διαγράμματα στον Τρινοβ απο 80-300Hz πριν-μετά, αν κάπου διορθώνει πολύ γεμίζοντας μεγάλη τρύπα.

Πιθανόν παίζει ρόλο επίσης που οι ενισχυτές δεν αερίζονται καλά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.743
κεντρικό ανέβασα στο 100 γιατί κλιπαριζε και το δικό του κανάλι....
Πάρε τα ίδια ηχεία ενεργά. :lol:

Πέραν της πλάκας, τα μεγάλα αυτά γουφερ σε συνδυασμό με το παθητικό κρος, είναι ότι πρέπει για να ψοφάνε τα ενισχυτικά.

Και πάλι πέραν της πλάκας, με ενεργή έκδοση του ίδιου ηχείου, δε θα είχες ποτέ τέτοια θέματα. ;)

Η βελτιστοποίηση των ενισχυτικων βαθμίδων για κάθε μεγάφωνο ξεχωριστα, χωρίς παθητικό κρος, με εφαρμογή λιμιτερς και οβερλόουντ προτεξιον, πακέτο με υψιπερατα φίλτρα για προστασία των μεγαφώνων, τα κάνουν αναίσθητα σε τέτοια προβλήματα οδήγησης.

Γίνονται δηλαδή όπως τα (ενεργά) σαμπ, που βλέπεις πως δε σε απασχολούν ποτέ θέματα οδήγησης, τα έχουν επιμεληθεί οι μηχανικοί τους.

Last edited:

P

PMC

Guest
Εγώ το παίζω το συγκεκριμένο κομμάτι όλο σερί στο -5 και μετά κλείνω το σύστημα γιατί πλέον δεν ακούω τίποτα. :lol:

Πλέον παίζει στο -10. Χαλαρά. Κουνιούνται οι κάσες.

Φυσικά σε Auro 3D, έχω όλα τα ηχεία να βγάζουν πολύ πράμα, ολοβερ, πάνω κάτω βαράνε όλα λέμε. Ξύλο, κανονικά. Αν έχεις πέτρες στα νεφρά, φεύγουν εγγυημένα.
ναι οκ . Με όργανο τι μετράς?
-10 που λες είναι ποσά db είναι ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.133
Members
38.287
Νεότερο μέλος
Audiopain79