- Reaction score
- 1
Ακούει σαν να λέμε υπάρχουν. Εντάξει τώρα;
το καμπανακι το ακουσες στους πικφλόυ (μου πηρε κανα 15λεπτο να καταλαβω τι ειναι το pf)?Ακούει σαν να λέμε υπάρχουν. Εντάξει τώρα;
Το ότι υπάρχουν, σε μια πολυκάναλη ηχογράφηση (είτε native, είτε upmixed) είναι γεγονός, δεν νομίζω πως το αμφισβητεί κανείς.Ακούει σαν να λέμε υπάρχουν. Εντάξει τώρα;
ακρόαση ηχομπαρας b&w μαλλον δεν έχει γίνει...Έχεις να παρουσιάσεις κάποια επιχειρήματα που να τεκμηριώνουν την θέση σου; Ή είναι προσωπική άποψη; Εγώ δεν σε πιστεύω πάντως.
Στο δικάναλο εχεις ανοίξει ενα παράθυρο απο το δωμάτιο σου στον χώρο που παίζει η ορχήστρα.Στα δικάναλα έχουμε στα μούτρα μας την ορχήστρα, ενώ στο immersive είμαστε μέσα στο χώρο που έπαιξε αυτή.
Όχι, είναι διαφορετικά πράγματα.Ακούει σαν να λέμε υπάρχουν. Εντάξει τώρα;
Xa xa ασε θα το ψαξω εγω που ειναι η ειδικοτητα μου. Παντως ο Tonis ειναι πο τους λιγους που σε εκανε να ποσταρεις τοσες πολλες γραμμες και ποστ χα χα. Κατι συμβαινει εδω .... ζηλευω.ολοι ακουμε αλλα δε το καταλαβαινουμε ολοι.
ναι παω να βαλω ενα μονοφωνικο δισκο (των dead moon για διαλειμμα... ) νο ρεστ φορ δε ουικιντ (σ)ουανς
-> και οντως υπαρχουν ραδιενεργα ηχεια..αλλα δε βρισκω το σχετικο ντοκουμεντο... ρώσικα πανελ ειναι δε με απατα η μνημη μου, περα απο τη μνηστη μου, αλλα θα το βρω καποια στιγμη ...
Καλημερα! Εχει καποιος ακουσει ή γνωριζει την Ambeo soundbar της Sennheiser? Την ανεπτυξαν στο Fraunhofer Institute απο οτι καταλαβαινω επομενως δεν ειναι μια της σειρας. Φαινεται καλη επιλογη εαν δεν εχεις χωρο ή μεγαλο budget.
View attachment 187578
Ας είμαστε σοβαροί. Η Ambeo είναι εργαλείο. Όλες οι άλλες είναι παιχνιδάκια. Αν θες κάτι παραπάνω, πας σε αυτά. (Νομίζω είναι το πιο μικρό της γκάμας).Για soundbar αγοράζουμε ΜΟΝΟ sonos . Ολες οι άλλες ειναι στην καλύτερη σε μορφή beta.
Ναι βεβαίως είναι ακριβή, αλλά παράλληλα ειναι κανονικό προιον που κάνει οτι λέει με συνέπεια έχει το καλύτερο software απο όλες τις άλλες και τον καλύτερο ήχο.
Αν μου βάλεις το πιστόλι στον κρόταφο για κάποια αλλη θα σου έγραφα την jbl 9.1
ΥΓ Γράφω για το συνολικό πακέτο
Μη το βλεπεις μονο μουσικα πρπει να υπολογισεις και τοις στιχοι.ειναι ενταγμενο στην αθλιοτητα της μερας... (σοβαρα σας αρεσουν οι πικφλόυ? αν εξαιρεσεις τη κιθαρα και τα φωνητικα συμπαθητικους τους βρισκω)
Τα παντα ολα για τον Decembered : Λοιπον Live acoustic - μονο φωνη και κιθαρα - οπως σε αρεσει απλα - και ισως και καλυτερα οπως λες - για μενα πιο καλα -ακουσε το ολο ομως οχι αποσπασμα για να σε βαλει στην κατασταση -καλυτερευει οσο περναει η ωρα.πολυ ρυθμικοι και πολυ προσεγμενη ηχογραφηση με ομοιογενεια στο φασμα κτλ να βαλω τσαγακι για να πω not-my-cup-tea ?
(στο τρακ brain damage κατι πανε να κανουν, βεβαια αντιγραφουν λιγο απο τους αρκετα μετεπειτα love n rockets- edit: καποιος γελαει στο τρακ..την ωρα που το ποσταρα.. )
Πολύ λιγότερα μπορούμε να ακούσουμε από όσα είναι δυνατόν να μετρηθούν.Ακούμε αυτά που βλέπουν τα μετρητικά όργανα;
Έχει ποσοστό άμεσης προς έμμεση ηχητική ενέργεια που οι παραδοσιακοί δικαναλικοί χρήστες δεν το βλέπουν ούτε στο όνειρό τους - καθότι αρνούνται οποιονδήποτε θα πήγαινε έστω και να τους το εξηγήσει...Well done
Οι ανακλάσεις είναι άλλο θέμα.
Και ο Κώστας ακούει κάποιες.
Υπάρχουν όμως τεχνάσματα αντιμετώπισης...Ηχεία main με υψηλότερη κατευθυντικότητα - αλλά ομογενοποιημένη σε κάποια περίπτωση που έχω υπόψιν από τις χαμηλές μέχρι τις υψηλότερες οκτάβες - ενώ η υποβαθμισμένη έμμεση που θα οφειλόταν σε πτώση του RT από σχετική φροντίδα μπορεί να υπερκεραστεί με πιο κολακευτική αρμονική συμπεριφορά (επικρατούσα β' αρμονική) χάρη σε συσκευές εντεταγμένες στο συγκεκριμένο setup...Όχι αντιληπτές.
Είναι βέβαιο πως η έμμεση ενέργεια των ανακλάσεων συμβάλλει στο ενεργειακό περιεχόμενο που προσλαμβάνω στη θέση ακρόασης, μα είναι απολύτως βέβαιο πως αυτή δεν είναι αντιληπτή.
Σύμφωνα με τον τρινοβ, έχω μέσο χρόνο πτώσης κατά 60 ντεσιμπέλ της ενέργειας των ανακλάσεων μόλις 0.27-0.28" δηλαδή μιλάμε για πολύ σύντομη ταπείνωση αυτών.
Αντιθέτως, σε οποιοδήποτε δικάναλο σεταπ, είναι εύκολα αντιληπτό το πεδίο ανακλάσεων, ενώ αν δεν είναι, σου λείπει.
Σε μένα ο μόνος τρόπος να γίνει αντιληπτό, είναι να πατήσω το .. pause.
Βεβαίως έτσι γίνεται όχι μόνο απόλυτα αντιληπτό, μα και το πόσο γρήγορα αυτό φθίνει.
Σορρυ εδω ολη η συναυλια (εαν και νομιζω την εχουμε ξανακανει αυτη τη συζητηση)Τα παντα ολα για τον Decembered : Λοιπον Live acoustic - μονο φωνη και κιθαρα - οπως σε αρεσει απλα - και ισως και καλυτερα οπως λες - για μενα πιο καλα -ακουσε το ολο ομως οχι αποσπασμα για να σε βαλει στην κατασταση -καλυτερευει οσο περναει η ωρα.
Το έχω ψάξει παλιότερα διεξοδικά. Στα αρνητικά που ενδιαφέρουν:Supported audio/surround formats
- Number of channels
5.1.4
- Speaker type
6 x 4" longthrow woofer, cellulose sandwich cone
5 x 1" tweeter, aluminium dome tweeter
2 x 3.5" fullrange driver (top-firing)
- Frequency response 30 Hz to 20 kHz (-3 dB)
LPCM 2 Channel, LPCM 5.1 Channel, LPCM 7.1 Channel
Dolby Digital, Dolby Digital Plus
Dolby True HD
Dolby Atmos - Dolby TrueHD, Dolby Atmos - Dolby Digital Plus
DTS
DTS-ES Discrete 6.1, DTS-ES Matrix 6.1
DTS 96/24
DTS-HD LBR
DTS:X
DSD, MPEG-H
View attachment 187591