Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Ndis

Titika
Reaction score
4.771
Ας είμαστε σοβαροί. Η Ambeo είναι εργαλείο. Όλες οι άλλες είναι παιχνιδάκια. Αν θες κάτι παραπάνω, πας σε αυτά. (Νομίζω είναι το πιο μικρό της γκάμας).
Με καμια διάθεση αντιπαράθεσης θέλω απλά να καταθέσω οτι το software στα μηχανάκια αυτά ειναι το α και το ω.
Οσο καλό hardware και να έχεις πάλι θα καταλήξεις στο software, και εκεί η sonos δεν έχει αντίπαλο.

Τώρα βεβαια αν μιλάμε να δώσουμε κανα 5χιλιαρο για ηχομπαρα αλλάζει η συζήτηση (ήδη κατα την γνώμη μου τα 2 με 2,5Κ ειναι αρκετά λεφτά)

Ενα ακόμη θετικό της sonos ειναι οτι σε μελλοντικο update θα υποστηρίξει την χρήση πολλών subwoofers.

Reaction score
11.272
Βεβαίως, ο άνθρωπος για να μπορεσει να ακούσει αρμονικές παραμορφώσεις στις χαμηλές αυτές συχνότητες, είναι πρακτικά αδύνατον, πρώτον διότι αυτές θα πρέπει να πιάσουν στάθμη τέτοια ώστε να είναι πάνω από την ουδό ακοής, και δεύτερον διότι αν αυτό γίνει, ο κύριος ήχος του τόνου θα είναι σε στάθμη τόσο υψηλή, που ανεβαίνει η ουδός ακοής.
Για αυτό είχαν γράψει παλιά στο Hitech ότι στα subwoofers είναι αποδεκτές πολύ υψηλότερες παραμορφώσεις απ' ό,τι στα ηχεία.

Reaction score
1
Θα στεναχωρήσω ίσως τον φίλο μας Bhutia αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι υφίσταται οντότητα όπως την εννοεί. Για εμένα.ακούμε σκορποχώρι. Άπαντες. Και αυτό είναι το σωστό/πιστό. Think about..
Φίλε dec/μαιμού άκουσα τα καμπανάκια αλλά δεν θα γράψω τι άκουσα γιατί έτσι θα απαντούσα στην ερώτηση που αρχικά έκανα.
Δεν την άκουσα στερεοφωνικά πάντως όπως μεταφορικά λέμε.
:prankster:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.506
Φίλε dec/μαιμού άκουσα τα καμπανάκια αλλά δεν θα γράψω τι άκουσα γιατί έτσι θα απαντούσα στην ερώτηση που αρχικά έκανα.
... υπεκφυγες .. :beach:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Θα στεναχωρήσω ίσως τον φίλο μας Bhutia αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι υφίσταται οντότητα όπως την εννοεί. Για εμένα.ακούμε σκορποχώρι. Άπαντες. Και αυτό είναι το σωστό/πιστό. Think about..
:prankster:
Φιλόδοξη επισήμανση...Ευτυχώς που δεν ενημερώθηκαν όσοι ηχητικοί μηχανικοί είχαν εφαρμόσει τεχνικές Blumlein και συναφείς παραλλαγές τους για ενσωμάτωση ηχόσφαιρας με ικανότητα περιέλιξης ακροατή από απλά δικαναλικά setup...

Reaction score
1
Αγαπητέ Bhutia. Αν εξαιρέσουμε τις live ηχογραφήσεις ο όρος εννιαία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά μόνο στην οντότητα που λέγεται master-ας. Αν τώρα κάποιοι αρέσκονται στην αναπαραγωγή του τεχνητού σαν αυτό να έχει συμβεί πραγματικά ε αυτό με ξεπερνά.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.924
:whistling:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.506
:whistling:

απο βασιμες πληροφοριες που εχω αλλα δεν μπορω να τις αποκαλυψω και μη με ρωτησετε, θα αρνηθω καθε αναμιξη...καλα μετρανε...αλλα θες 5-6...7-8...και μετα δε σταματας να θες τετχοια... :smoke:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.727
“I figured the KH 310A would sound good but not this good!”

“I could not believe the level of clarity, balance, yet detailed sound with zero harshness or lispiness.”

“Best of all, I could turn up the level as high as I wanted. This created nothing but delight...”

“I live for days like this when a company cares to give us the best sound reproduction we can get.”

64FCD3FB-4EF5-458C-8B0F-37BAA081C60B.jpeg
9D7E51B2-E5B0-4CE2-8EAD-406EBDCDAAF8.jpeg
02D69ACA-E400-4E74-AF2E-C7D604A8C0DA.jpeg

:lolsign:

Ακόμα θυμάμαι εκείνα τα διαγράμματα που βλέπαμε πριν 3-4 μέρες

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.771
Δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις να τους κρίνω, αλλά κάτι δεν μου φαίνεται σωστό στην παρακάτω εικόνα. Ούτε το 8030, ουτε το R3, ουτε το 80 έχουν το μπάσο του 310 αλλά ούτε μπορουν να παίξουν στήν ίδια υψηλή εντάση χωρίς να παραμορφώνουν σημαντικά περισσότερο.

1605939553886.png

Γέλαγα οταν διάβαζα για τα καμπανάκια των χαϊεντάδων αλλά έχω τη γνώμη οτι και αυτοί πρέπει να ξαναδουν την βαρύτητα των μετρικών τους.

Reaction score
4.715
Ενιαία οντότητα υπάρχει πέραν πάσης αμφιβολίας.
Θεωρητικά και πρακτικά.
Τα θέματα και οι διαφωνιες είναι αλλού.

-Τα στοιχεία που την αποτελούν δεν μπορεί
να έχουν την ίδια βαρύτητα,
δεν είναι ισοδύναμα και
-Ο καθένας την προσλαμβάνει και την επεξεργαζεται διαφορετικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.719
Δεν είχα εγώ μόνο την απορία απο οτι φαινεται:

View attachment 187668
Ο αλγόριθμος του ολιβ δίνει προβάδισμα στην πιο ομαλή απόκριση (δικαίως).

Βέβαια πρακτικά χάρακας είναι η απόκλιση 1-2 ντιμπι εδώ κι εκεί, μα το άλλο έχει 1-1,5 ντιμπι, και το δείνα 1 ντιμπι, οπότε παίρνει προβάδισμα.

Οι μεγαλύτερες στάθμες είναι εντυπωσιακές σε όλους, ανεξαιρέτως, όπως έχω ξαναγράψει, είναι η καγκουριά όμως όσον αφορά την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, η οποία σταματάει στη στάθμη αναφοράς. Στον αλγόριθμο του ολιβ, η καγκουριά δεν επιβραβεύεται, κι αυτό είναι η μόνη βλακεία του ολιβ, μα παραμένει ο,τι καλύτερο έχουμε διαθέσιμο.

Βεβαίως το 310 κεντάει σ'ολες τις μετρήσεις, μα είναι προφανές πως χρειάζεται σαμπ (όπως όλα τα ηχεία σε τούτον τον πλανήτη) και βεβαίως είναι προφανές πως η χρήση DSP θα είναι απολύτως μίνιμουμ για να γίνει ρουλερ φλατ πάνω στο επιθυμητό ταργκετ κερβ, σε οποιονδήποτε φυσιολογικό χώρο.

Βεβαίως, μια χαρά ακούγεται χωρίς καθόλου ισοσταθμιση, δεν είναι κουφός ο Αμίρ (ούτε γω που τα άκουγα χωρίς ισοσταθμιση για πολύ καιρό, και δε μου έλειπε τίποτα). Έχουμε εξηγήσει, πως μικρές τονικές αλλοιώσεις είναι πρακτικά μη ακουστές, αν και εξόχως ακουστή είναι η διόρθωσή τους, εκλαμβάνεται με απόλυτη βεβαιότητα ως "βελτίωση" (επιβεβαιώνοντας τον αλγόριθμο του ολιβ).

Δηλαδή σε ηχεία σα το 310 το DSP είναι το κερασάκι στην τούρτα, ενώ σε ηχεία τύπου μπιενταμπλεγιου, λείπει η τούρτα. :gotcha:

Τέλος, κι ο Αμίρ δε γλύτωσε από τα φυσιολογικά ανθρώπινα πάθη, δηλαδή έδινε γκάζι στο ηχείο μέχρι σκασμου. Έτσι πάει το ποίημα σε όλο τον κόσμο. Όταν το πράγμα είναι ευχάριστο και δεν έχει ενοχλητικές τονικές αλλοιώσεις, το χέρι δεν σταματάει στο γύρισμα του βολιουμ. Δις ιζ χιουμαν σπισις.

<<Wow, wow, wow! This is some impressive bass coming out of this speaker! It was resonating not only my desk and chair but my entire loft! I cranked it way up..>>

Told you so..8-)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.719
Βέβαια πρακτικά χάρακας είναι η απόκλιση 1-2 ντιμπι εδώ κι εκεί, μα το άλλο έχει 1-1,5 ντιμπι, και το δείνα 1 ντιμπι, οπότε παίρνει προβάδισμα
Για του λόγου το αληθές:

Screenshot_20201121_104752_com.android.chrome.jpg

Βεβαίως μια μικρή απόκλιση στο μπάσο του 310 σ'αυτην την μέτρηση του Αμίρ, εξηγήθηκε πως οφείλεται στη θερμοκρασία του χώρου μέτρησης, μα δε θα άλλαζε τίποτα τρομερό, άντε να του έδινε λιγάκι ακόμα, και;

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.679
Βεβαίως μια μικρή απόκλιση στο μπάσο του 310 σ'αυτην την μέτρηση του Αμίρ, εξηγήθηκε πως οφείλεται στη θερμοκρασία του χώρου μέτρησης, μα δε θα άλλαζε τίποτα τρομερό, άντε να του έδινε λιγάκι ακόμα, και;
Πείτε μας τώρα πως πρέπει να ακούμε και σε σταθερή και συγκεκριμένη θερμοκρασία... να τα πουλήσω όλα και να πάρω ηχειάκι Bluetooth να μην ξανασχοληθώ :p :p :biggrin: :roflmao:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.113
Members
38.277
Νεότερο μέλος
ParloseT