Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Reaction score
5.395
Για την περισσότερη μουσική.
20Hz μπάσο σε τραγούδι θα βρείς σε electronica, techno κυρίως.
Στο νήμα διαβάζω περιγραφές για «τρόμο».
Ναι, σίγουρα, με τα γνωστά bass reflex 10ιντσα των KH, χαχα! Μακάρι να ήταν τόσο εύκολος ο τρόμος στο μπάσο!
@vastsar
Η απάντησή σου στο πιο πάνω ερώτημα ποια θα ήταν;

Πες ότι το ίδιο ακριβώς σύστημα του Κώστα ήταν στημένο πχ με τα δικά σου μόνιτορ.
Πιστεύεις ότι θα σε εντυπωσίαζε λιγότερο;

Εγώ πιστεύω πως δεν θα είχε καμία διαφορά στον εντυπωσιασμό σου με το αποτελεσμα.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Και εγώ δεν είμαι φίλος του 870 για σαμπ. Ειναι εξαιρετικη βάση για το 310 για να γίνει υπέρ-ηχείο, άλλα σαμπ δεν είναι.

Επειδή άκουσα το σύστημα βήμα βήμα, η διαφορά στο μπασο έγινε με την προσθήκη του Genelec.
Θα ήθελα 4 απο τα Genelec στον συγκεκριμένο χώρο

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.000
Στο νήμα διαβάζω περιγραφές για «τρόμο».
Ναι, σίγουρα, με τα γνωστά bass reflex 10ιντσα των KH, χαχα! Μακάρι να ήταν τόσο εύκολος ο τρόμος στο μπάσο!
@vastsar
Η απάντησή σου στο πιο πάνω ερώτημα ποια θα ήταν;

Πες ότι το ίδιο ακριβώς σύστημα του Κώστα ήταν στημένο πχ με τα δικά σου μόνιτορ.
Πιστεύεις ότι θα σε εντυπωσίαζε λιγότερο;

Εγώ πιστεύω πως δεν θα είχε καμία διαφορά στον εντυπωσιασμό σου με το αποτελεσμα.
Τρόμο προκαλούν και 4 JTR Captivator 4000... μεγαλύτερο τρόμο προκαλούν τα παράγωγα αυτών...

Πάντα μου άρεσε το παράγωγο που λαμβάνουμε στο καναπέ και το σώμα μας από subs που δίνουν στον χώρο μας π.χ. 120db+ στα 20Hz...
Ωραία παίζουν για ταινίες και 4 PB-16... αν τα πας.... termatogkazi το θέμα είναι πως θα έχεις άλλου είδους τρόμο sooner or later.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Αντε, σειρά μου. :p

Δε θα τα σχολιάσω όλα, βαριέμαι:gotcha:.

Φυσικά τα 870 είναι σαμπ 2 μεγαφωνων 10", πράγμα που τα κάνει εκ κατασκευής υποδεέστερων δυνατοτήτων από τα τζενελεκ που είναι σαμπ 2 μεγαφωνων 12".
Φακτς οφ φιζικς.

Μόνο 2 σημεια:

Τα σαμπ και 4 να είναι, δεν κρύβουν την αδυναμία στην απόδοση κάτω από 20Hz.
Βεβαίως κάνεις λάθος.
Είσαι απλά αδιάβαστος, αλλά δε πειράζει, δε το'χουν όλοι με το διάβασμα. :dance2:

Δεδομένο είναι όμως, πως στα πολλαπλά σαμπ, η απόκριση κατεβαίνει χαμηλότερα από ότι το καθένα μόνο του, πράγμα που εύκολα θα βρεις μόνος σου με λίγο ψάξιμο στα jbl που δίνουν προδιαγραφές απόκρισης τόσο σε 1 τεμάχιο, όσο σε 2 και 4. Ψάξε, εύκολο είναι. Καλώς ή κακώς, τα δεδομένα δεν πτοουνται από προσωπικές απόψεις. 8-)

Τες πα. Έχεις μια εμπειρική προσέγγιση και λες αυτά που ακουσες στον ακατάλληλο χώρο σου, από ένα σαμπ (ένα βέβαια είναι παράνομο:gotcha:) με την όποια τοποθέτηση είχες, και χωρίς δυνατότητες εξελιγμένης ισοστάθμισης. Όλοι έτσι κάνουν, το μακρύ τους και το κοντό τους. Φιλ φρι κι εσύ.

Μάλλον βέβαια δεν βρήκες ποτέ τη ρύθμιση των 870 που είναι εντελώς φρι από φίλτρα, και γω άργησα να τη βρω, αλλά την ανακάλυψα στο τέλος.
Παίζουν απλώς μεγάφωνα στο κουτί, κανένα φίλτρο, φλατ μέχρι 1 χιλιοκυκλο.
Κουλά ηχεία..
Τες πα, εσύ δούλευες υποχρεωτικά με τα δικά τους κρος, είχες άλλους περιορισμούς.

Δε ξέρω αν έχεις τίποτα μετρήσεις να μας δείξεις από το χώρο σου για όσα λες, ακόμα και για την απόκριση του 870, διότι έχω μετρήσεις που λένε άλλα. Βασικά δε ξέρω καν αν ασχολείσαι με μετρήσεις, δε θυμάμαι να έχω δει δικές σου.

Όλως περιέργως (και για μένα), οι άπειρες μετρήσεις στο δικό μου χώρο, δείχνουν κορύφωση της απόκρισης στους 20 κύκλους από όλα τα διαθέσιμα σαμπ μου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, για να είναι ομαλή η απόκριση, να χρειάζεται μείωση με αρνητικό gain στο eq στους 20 κύκλους σε όλα τα σαμπ.

Βεβαίως από 16 κύκλους και κάτω, ρίχνω (ασχέτως μετρήσεων) ακόμα περισσότερο τη στάθμη με αρνητικό eq, το οποίο στο τελευταίο μου σεταρισμα φτάνει σε τιμή - 5 dB στους 10 κύκλους.
Και στο - 10 το είχα παλιότερα.

Κανένα από τα σαμπ μου δεν έχει χρήσιμες δυνατότητες στους 10 κύκλους, αλλά αν δε ρίξω το eq εκεί, τρίζουν όλα πολύ περισσότερο, γυψοσανιδες και κουφώματα, χωρίς κάποιο αντιληπτό κέρδος στον ήχο.

Δηλαδη, μειώνω με eq τους υπόηχους, ώστε να μειώσω τους αντιληπτούς (ενοχλητικούς) τριγμούς από τα δομικά στοιχεία του χώρου.

Αυτά είναι προβλήματα...

Για τυπικούς λόγους, να πω ότι τα τζενελεκ σταματούν στους 16 να έχουν μετρήσιμο άουτπουτ, λόγω ενσωματωμένων φίλτρων αποκοπής, ενώ τα 870 δεν έχουν τέτοιο και παίζουν ελεύθερα. Βεβαίως δε μπορείς να περιμένεις τίποτα σημαντικό στους 10 κύκλους από 10", ωστόσο βγάζει στάθμη μετρήσιμα, και στους 8 κύκλους μέτρησα στάθμη, θυμάμαι περί τα 70 ντεσιμπέλ έδειχνε το κινητό μου, ενώ το τζενελεκ δε βγάζει τίποτα, απόλυτη σιωπή, νομίζω 36dB/oct φίλτρο έχει.

Αν το ένα κομμάτι 870 σε ραπ πετάει
τζούφιες, τα 4 κομμάτια 870 ξαφνικά δεν πετάνε τζούφιες;
Κάνε δοκιμή και πες μας.
Εμπειρικά δουλεύεις, δοκίμασε.
Ποτέ δε ξέρεις, μπορεί να εκπλαγείς.

Μόνο που θα πρέπει να τοποθετήσεις σωστά τα 4 σαμπ, κι όχι χωρίς μετρήσεις. Και να τα ισοσταθμισεις σωστά, ιδίως στο πεδίο του χρόνου. Κάτι που δε γνωρίζεις όμως.. :)
Θα χρειαστεί να φωνάξεις επαγγελματία καλιμπρατορα.

ΥΓ. Πιθανώς να είσαι ο μόνος σε τούτον τον πλανήτη που βρήκε "κουραστικά" τα 310. Αυτό, καταντάει ανέκδοτο. :lol:

ΥΓ.
Προς γνώση και συμμόρφωση, θυμίζω μια παλιά μέτρηση που βρήκα στα γρήγορα.
Μετρημένη απόκριση 4 σαμπ είναι το πάνω γράφημα.

Φαίνεται εύκολα πως στους 20 κύκλους όλα σκαρφαλώνουν προς τα άνω..

Γι'αυτο αργότερα εφάρμοσα αρνητικό γκεϊν στους 20, και στην μετέπειτα έκδοση του σοφτγουερ ισοστάθμισης με επέκταση μέχρι τους 10 κύκλους, συνεχίστηκε ομαλή μείωση γκεϊν μέχρι εκεί κάτω.

IMG_20200421_133626.jpg

ΥΓ. Για το χώρο σου φλας, 4 τεμάχια 18ς είναι ο, τι πρέπει.
2 τεμάχια 9" διαθέτει το καθένα (9,5" είναι πιο δίκαιο), με κλειστή καμπίνα μάλιστα, χωρίς μπας ριφλεξ.
Πολύ φτηνότερα από τα 370.
Βεβαίως θα έχεις υπερβολικές στάθμες μπάσου με 4 τεμάχια 18ς στο χώρο σου, γροθιά κανονική. Και με έκταση ανέτως κάτω των 20 κύκλων. Χαλαρά.

Τα υπόλοιπα ηχεία που έχεις, είναι πρόβλημα. Και ο χώρος σου θέλει δουλειά, τον έχεις φιμωσει πολύ άγρια, όπως έχω ξαναπεί, είναι εντελώς λάθος υλοποίηση αυτός ο χώρος. Ακατάλληλος.

βάση για το 310
Για το "κουραστικό 310" να λες από δω και πέρα. 310 το κουραστικό.

:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Τρόμο προκαλούν και 4 JTR Captivator 4000
Είναι πολύ αξιόλογη υλοποίηση, με 2 τεμάχια 18" και 4 κιλοβατ ισχύος, σε μια τεράστια πραγματικά καμπίνα, και χρήσιμη απόκριση από 10 κύκλους.

Ωραία. Κι έχουν 10% έκπτωση στην 4-αδα.

Ωστόσο, χρειάζεται να επαναλάβω πως τα σαμπ οφείλουν να είναι αναλόγως των κυβικών μέτρων του χώρου ακρόασης, και είναι προφανές πως σε τυπικούς οικιακούς χώρους 20-40τμ αυτά είναι εντελώς λάθος επιλογές, άσε που δε χωράνε...

Σε μένα δε χωράνε 2 τζενελεκ στη θέση των 870 ας πούμε. Δε μπορώ να τα βολέψω, είναι αδύνατο. Για λόγους ομοιομορφίας (και υψηλότερων δυνατοτήτων λόγω μεγαλύτερων μεγαφωνων) θα ήταν καλή σκέψη και για μένα να έχω 4 ίδια τζενελεκ, έλα μου όμως που δε χωράνε, όπως δε χωράνε και τα 901 της me Geithain.

Μπορεί να έχουμε τη βλάβη μας και να θέλουμε τα μεγαλύτερα, αλλά αυτό δε σημαίνει ούτε πως είναι σωστό, ούτε πως χωράνε κιόλας..

Στους 10 κύκλους, δεν υπάρχουν boundaries, ακόμα και το μπετο το περνάνε σα χαρτί. Θες άμεση ενέργεια που να φτάσει 120+ ντεσιμπέλ για να ενσωματωθεί σωστά στο ταργκετ κερβ.
Αυτό έκατσα και έψαξα πως γίνεται να επιτευχθεί. Γίνεται βεβαίως, φυσικά δεν είναι αδύνατο, κι ούτε καν χρειάζεται τόσα κιλοβατ ισχύος, βγαίνει και με πολύ λιγότερη ισχύ.

Όμως δε χωράνε σε τυπικό οικιακό χώρο τόσα γουφερ που χρειάζεται.
Με το ζαπαντη στο τηλέφωνο, μιλούσαμε για 18 τεμάχια 18" σε μικρές καμπίνες. Γίνεται, εύκολα, και χωρίς πολλά λεφτά. Αλλά όχι σε 30τμ χώρο.

Δε χωράνε μεγάλε.

Σε 60-70τμ, ναι, μπορείς να κάνεις τέτοια πράματα. Εκεί θα μπουν και τα 901 και όλα τα τέρατα που υπάρχουν.
Λεφτά να έχεις και όρεξη, όλα γίνονται.

Όμως σε 20 και 25τμ και 30; για όνομα..
Τα 18ς με 2 τεμάχια 9.5" αποτελούν καταπληκτική επιλογή, και ανάλογου όγκου δορυφόροι για ιμερσιβ σεταπ.

Στάθμες αναφοράς +10 ντεσιμπέλ, εγγυημένες.
Στο υπογράφω.
Και με μετρήσεις, θα μπορώ ανέτως να στο αποδείξω.

Ποιες ντουλάπες jtr, δε γινονται αυτά...
Πάτε στο άλλο άκρο.
Οι μισοί δε θέλουν ούτε ένα σαμπ, ένα σωρό μιλάνε για 1 σαμπ τι κάνει, λένε εντυπώσεις ακροάσεων μη χε, κι εσείς λέτε 4 ντουλάπες jtr. Ήμαρτον..

Λίγη λογική παρακαλώ...

ΥΓ.

Γιατί δε βλέπετε στου κοτσιδη το τεράστιο σαλόνι, τι κοκομπλοκο έπαθε τόσος κόσμος ακούγοντας 2 σαμπ με ένα 10" το καθένα σε μια γωνιά ούτε που φαίνονται;

Έπαθαν σοκ πολύς κόσμος εκει.
Οχι άσχετοι, άνθρωποι του χώρου, με πολλά χρόνια εμπειρίας στον ήχο.

Τρόπο θέλει.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.516
Κώστα σου νοικιάζω το σαλόνι μου να γουστάρεις . Κάπου στα 80 τμ .
Είσαι να το γιομίσεις σαμπς? Κι ότι άλλο θέλεις να δούμε τι θα βγεί?

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.000
Είναι πολύ αξιόλογη υλοποίηση, με 2 τεμάχια 18" και 4 κιλοβατ ισχύος, σε μια τεράστια πραγματικά καμπίνα, και χρήσιμη απόκριση από 10 κύκλους.

Ωραία. Κι έχουν 10% έκπτωση στην 4-αδα.

Ωστόσο, χρειάζεται να επαναλάβω πως τα σαμπ οφείλουν να είναι αναλόγως των κυβικών μέτρων του χώρου ακρόασης, και είναι προφανές πως σε τυπικούς οικιακούς χώρους 20-40τμ αυτά είναι εντελώς λάθος επιλογές, άσε που δε χωράνε...

Σε μένα δε χωράνε 2 τζενελεκ στη θέση των 870 ας πούμε. Δε μπορώ να τα βολέψω, είναι αδύνατο. Για λόγους ομοιομορφίας (και υψηλότερων δυνατοτήτων λόγω μεγαλύτερων μεγαφωνων) θα ήταν καλή σκέψη και για μένα να έχω 4 ίδια τζενελεκ, έλα μου όμως που δε χωράνε, όπως δε χωράνε και τα 901 της me Geithain.

Μπορεί να έχουμε τη βλάβη μας και να θέλουμε τα μεγαλύτερα, αλλά αυτό δε σημαίνει ούτε πως είναι σωστό, ούτε πως χωράνε κιόλας..

Στους 10 κύκλους, δεν υπάρχουν boundaries, ακόμα και το μπετο το περνάνε σα χαρτί. Θες άμεση ενέργεια που να φτάσει 120+ ντεσιμπέλ για να ενσωματωθεί σωστά στο ταργκετ κερβ.
Αυτό έκατσα και έψαξα πως γίνεται να επιτευχθεί. Γίνεται βεβαίως, φυσικά δεν είναι αδύνατο, κι ούτε καν χρειάζεται τόσα κιλοβατ ισχύος, βγαίνει και με πολύ λιγότερη ισχύ.

Όμως δε χωράνε σε τυπικό οικιακό χώρο τόσα γουφερ που χρειάζεται.
Με το ζαπαντη στο τηλέφωνο, μιλούσαμε για 18 τεμάχια 18" σε μικρές καμπίνες. Γίνεται, εύκολα, και χωρίς πολλά λεφτά. Αλλά όχι σε 30τμ χώρο.

Δε χωράνε μεγάλε.

Σε 60-70τμ, ναι, μπορείς να κάνεις τέτοια πράματα. Εκεί θα μπουν και τα 901 και όλα τα τέρατα που υπάρχουν.
Λεφτά να έχεις και όρεξη, όλα γίνονται.

Όμως σε 20 και 25τμ και 30; για όνομα..
Τα 18ς με 2 τεμάχια 9.5" αποτελούν καταπληκτική επιλογή, και ανάλογου όγκου δορυφόροι για ιμερσιβ σεταπ.

Στάθμες αναφοράς +10 ντεσιμπέλ, εγγυημένες.
Στο υπογράφω.
Και με μετρήσεις, θα μπορώ ανέτως να στο αποδείξω.

Ποιες ντουλάπες jtr, δε γινονται αυτά...
Πάτε στο άλλο άκρο.
Οι μισοί δε θέλουν ούτε ένα σαμπ, ένα σωρό μιλάνε για 1 σαμπ τι κάνει, λένε εντυπώσεις ακροάσεων μη χε, κι εσείς λέτε 4 ντουλάπες jtr. Ήμαρτον..

Λίγη λογική παρακαλώ...
Γενικά το είπα!
Προφανώς και δεν είναι για τον χώρο σου, ούτε για των περισσότερων, 4 ( ούτε καν 2 βασικά με τέτοιο μέγεθος ) Captivator.
Ούτε θα τα επέλεγα για μουσική τα συγκεκριμένα.

Με σωστές επιλογές μπορείς να κάνεις κάθε χώρο να... κελαηδίσει που λέει ο λόγος, να γεμίσεις κάθε χώρο με μπάσο ( είτε σε μια θέση/μικρή ζώνη, είτε και 2-3 rows καθισμάτων αν είσαι... multi-multi-sub-ικός :D ) που να... τρομάζει ή απλά να είναι "τέλειο".
Το μέτρο και την μπάλα μην χάσουμε μόνο :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Κώστα σου νοικιάζω το σαλόνι μου να γουστάρεις . Κάπου στα 80 τμ .
Είσαι να το γιομίσεις σαμπς? Κι ότι άλλο θέλεις να δούμε τι θα βγεί?
Άμα θες τέτοια γούστα, ξεκινάς πρώτα τα δομικά.
Μονωσεις, γυψοσανιδες αντικραδασμικής στήριξης, σταθερά τοιχωματικα όρια να μη τρίζουν γιατί θα τρίζει και τα ντουβάρια.

Αφού τελειώσεις με τα δομικά, μετά τα ηχεία είναι εύκολα σε τέτοιο χώρο, κι ούτε θέλουν τρομερά λεφτά, μη νομίζεις, με ένα δεκάρικο γίνεται 125+ ντεσιμπέλ στους 10 κύκλους.
Στο υπογράφω. 100%.

Ο χώρος όμως θα κοστίσει για να υποστηρίζει τέτοια πράματα.

Αλλαξε κουφώματα λόγου χάριν, αυτά που έχεις, πόρτες παράθυρα, δεν έχουν τέτοιες προδιαγραφές, θα ξεκολλήσουν θα γίνουν θρύψαλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Τζάμι στο κούφωμα λόγου χάριν.
Το τυπικό εργολαβικο είναι 4+4, το διπλό τυπικό τεσσάρι.

Εδώ θες άλλες προδιαγραφές, τριπλεξ 8-αρι και 6-αρι, 8+6 με κενό 16.
Τα ξέρω αγορίνα μου, τα έχω ψάξει καλά.

Έβαλα πριν κάνα μήνα (τεστ ντραιβ) ένα τέτοιο τζάμι σε διπλή μπαλκονοπορτα. Τζάμι με νέο κούφωμα, όλα με προδιαγραφές, τίγκα στα pdf.
Τρελή ηχομόνωση, απίστευτη θερμομόνωση, σα ντουβάρια είναι.

Δεν είναι πολύ φτηνά, αλλά νταξ. Κοιμάμαι τρελά ήσυχα πλέον ακόμα και σε θεομηνιες. Ούτε σκυλιά ούτε κεραυνοί και βροχές, μηδέν. Άλλο κούφωμα. Αυτό, αντέχει.

ΥΓ. Δε κάνω πλάκα. Αυτό το τζάμι έβαλα:

received_125977565946044~2.jpeg

Νομίζω πως έψαξα πολύ. Καλύτερο τζάμι δε βρήκα να κυκλοφορεί..
Κουρσουμι ρε, ασήκωτο.

Και ενισχυμένο κούφωμα. Τα απλά, δε βαστάνε τέτοια γούστα..

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.516
Ναι ρε , εγω εχω διπλά με δύο τζάμια 5 χιλιοστών και είναι ήδη ασήκωτα , σε παλιά αλουμίνια .
Δε γ@μιέται . Δεν εχω να δώσω 1500e το ένα μιν στο σαλόνι , και έχω τρία εκεί.
Αν πω να αλλάξω κουφώματα ρε συ σε όλο το σπίτι , δεν με φτάνουν 40000e .
Τα έκανα διπλά ΟΛΑ το 2008 νομίζω , όλα και μου έφυγε ο τάκος , πήγανε όλα μαζί κάπου στα 7000e και το σπίτι δυο μέρες ολάνοιχτο.
Δεν το συζητώ , ούτε για αστείο . Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά ούτε και θα υπάρξουν.
Αρα κάθομαι όπως είμαι , με τα διπλά sunergy που έβαλα στα παλιά αρχαία σειράς 700 αλουμίνια που έχω.
Δεν μας παίρνει γενικώς πλέον για σπατάλες τέτοιου στυλ , που μας έπερνε παλιότερα.
Φεύγει και η κυρά από την δουλειά , σε 2-3 μέρες , καλά κρασά .
Οτι κάναμε κάναμε.
Τώρα απλή συντήρηση . Σκ@τά , γμτ μου.
στο γκρέμισμα να με υπολογίζεις :laugh:
Δεν μου λες ? δεν πιστεύω να χρεώνεις ε?

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.675
Τζάμι στο κούφωμα λόγου χάριν.
Το τυπικό εργολαβικο είναι 4+4, το διπλό τυπικό τεσσάρι.

Εδώ θες άλλες προδιαγραφές, τριπλεξ 8-αρι και 6-αρι, 8+6 με κενό 16.
Τα ξέρω αγορίνα μου, τα έχω ψάξει καλά.

Έβαλα πριν κάνα μήνα (τεστ ντραιβ) ένα τέτοιο τζάμι σε διπλή μπαλκονοπορτα. Τζάμι με νέο κούφωμα, όλα με προδιαγραφές, τίγκα στα pdf.
Τρελή ηχομόνωση, απίστευτη θερμομόνωση, σα ντουβάρια είναι.

Δεν είναι πολύ φτηνά, αλλά νταξ. Κοιμάμαι τρελά ήσυχα πλέον ακόμα και σε θεομηνιες. Ούτε σκυλιά ούτε κεραυνοί και βροχές, μηδέν. Άλλο κούφωμα. Αυτό, αντέχει.

ΥΓ. Δε κάνω πλάκα. Αυτό το τζάμι έβαλα:

View attachment 206545

Νομίζω πως έψαξα πολύ. Καλύτερο τζάμι δε βρήκα να κυκλοφορεί..
Κουρσουμι ρε, ασήκωτο.

Και ενισχυμένο κούφωμα. Τα απλά, δε βαστάνε τέτοια γούστα..
όλα τα υλικά έχουν ένα σημείο συντονισμού...όπως και αυτό το κούφωμα...
απλά δεν το βρήκες ακόμα :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Εδώ πάντως παίζω με αυτό το ταργκετ κερβ:

IMG_20210329_024823.jpg

Για να περιορίσω τους τριγμούς των δομικών στοιχείων του χώρου, και για να βγει φλατ χαμηλά η τονισμένη συμπεριφορά των σαμπ στους 20 κύκλους.

Με ευθεία μέχρι τους 10 κύκλους το ταργκετ κερβ, βγαίνουν λάθος τονισμένα οι 20 κύκλοι, λόγω εγγενούς απόκρισης των σαμπ στην πονηρά επιλεγμένη τοποθέτηση. :)

Εντάξει, χονδρικά ευθεία είναι στο ακουστο φάσμα.
+0.5 στους 30 και - 0.5 στους 20.
Σιγά που ακούγονται αυτά...
Αλλά μετριούνται όλα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.516
ποιος σου είπε ότι θέλω να τα πάρω..?
να τα σπάσω θέλω...:roflmao:
από αυτά θα ξεκινήσω :laugh:
Den υπάρχει περίπτωση χαμένο κορμί να ακουμπίσεις sansui Ψωράλ , που να κοπανιέσαι κάτω σα χταπόδι.
Εδώ πάντως παίζω με αυτό το ταργκετ κερβ:

View attachment 206546

Για να περιορίσω τους τριγμούς των δομικών στοιχείων του χώρου, και για να βγει φλατ χαμηλά η τονισμένη συμπεριφορά των σαμπ στους 20 κύκλους.

Με ευθεία μέχρι τους 10 κύκλους το ταργκετ κερβ, βγαίνουν λάθος τονισμένα οι 20 κύκλοι, λόγω εγγενούς απόκρισης των σαμπ στην πονηρά επιλεγμένη τοποθέτηση. :)
Ασε μας κουκλίτσα μου με τα κωλοσάμπ σου .
Εχουμε άλλα πράγματα να ασχοληθούμε , πιο σοβαρά. :roflmao:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM