- Reaction score
- 993
Κοίτα, με τόσο χαμηλό budget που έχω στο Hali-end, κάπως πρέπει να "εκτονωθώ" κι εγωΕίσαι μία κι εσύ δικιά μας είσαι τέτοια ,ξεκατινιάσματα θέλεις σούπα μούπες του πε άκουσα Είπε και τα λοιπά μαρη εε;
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/1f602.png)
![Rolling on the floor laughing :rofl: 🤣](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/1f923.png)
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/1f602.png)
![Folded hands :pray: 🙏](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/1f64f.png)
Κοίτα, με τόσο χαμηλό budget που έχω στο Hali-end, κάπως πρέπει να "εκτονωθώ" κι εγωΕίσαι μία κι εσύ δικιά μας είσαι τέτοια ,ξεκατινιάσματα θέλεις σούπα μούπες του πε άκουσα Είπε και τα λοιπά μαρη εε;
Σκαλ !!!Άντε να γυρίσει και ο Σκαλ, όπως μου έταξε ο εξ εφ, να μπω και εγώ στο ξεκατίνιασμα!
Αυτα , ειχα πει στον Κωστα , μη τα λες και στον Ζαπαντη φυσικα που ειχε την εξαιρετικη ιδεα, οχι επειδη εννοειται δε θα το καταλαβουν, αλλα απλα για να μη μαθαινουν χωρις λογο.Και δε μου λες βρε @costas EAR, πώς το έκανες το cross (από 80 Hz και κάτω) για να πάρεις τα μπάσα στη metric; Έβαλες 2 Butterworth με q=0.7071 το ένα μετά το άλλο (για να κάνεις ενα L-R 24 dB/oct) ή με κάναν άλλο τρόπο;
Αυτό τους είναι έμφυτο, δε χρειάζεται προσπάθεια εκ μέρους μας..Αγνοια, παντελη αγνοια να εχουν, να μη γνωριζουν τιποτα, αυτο ειναι, ετσι απλα.
Σου ξεφεύγουν μερικά πράγματα όπως ότι τα 4ωμα μεγάφωνα είναι - 3db γιατί ρουφάνε 2 βατακια αντί για ένα.Μάρκου:
Πάμε στις προδιαγραφές του 901:
Maximum SPL
from 100 Hz ... 6 kHz
116 ... 122 dB / r = 1 m (3.3 ft)
Άρα στους 100 κυκλους φτάνει 116 dB.
Ένα το κρατούμενο.
Πάμε στις προδιαγραφές ισχυος:
LF 180 Watt / 4 Ohm
Απλό από δω και πέρα, αφαιρείς 3 ντεσιμπέλ και υποδιπλασιάζεις την ισχύ.
116 dB στα 180w/4ωμ
...
95 dB στα 1,4w/4ωμ
92 dB στα 0.7w/4ωμ
Προφανώς μιλάμε για πολύ ευαίσθητο γουφερ.
Πάμε στο 801, κατ'αντιστοιχία, αυξάνοντας τώρα την ισχυ:
116 dB στα 180w/4ωμ
119 dB στα 360w/4ωμ
122 dB στα 720w/4ωμ
125 dB στα 1440w/4ωμ - δεν έχει 1,5kW
Αν υποθέσουμε πως το 901 το έχεις στα 3μ και το 801 στα 6μ, τότε χρειάζεται 6 ντεσιμπέλ περισσότερη ισχύ το 801 για ίδια στάθμη, δηλαδή τα 180 βατ του ενός αντιστοιχούν σε 720 βατ του άλλου.
Και κάπως έτσι λήγει η ιστορία.
Αν τώρα θέλουμε να μιλήσουμε για ευαισθησία αυτού του γουφερ στο 1 βατ στα 8ωμ, από τα ανωτέρω δεδομένα, βγαίνει κάπου κοντά στα 96 dB/w/m.
Ναι ρε Κώστα, τί δεν καταλαβαίνεις; Λέει το ηχείο,Σου ξεφεύγουν μερικά πράγματα όπως ότι τα 4ωμα μεγάφωνα είναι - 3db γιατί ρουφάνε 2 βατακια αντί για ένα.
Η ευαισθησία σου είπα πως καθορίζεται .
Την δίνουν και οι ίδιοι , άνοι ξε τα μάτια σου και δες.
89 το 901 90 το 801.
Τι δεν καταλαβαίνς?
και το άλλο:Calibration:
Acoustic output level / PE = - 14 dBu
89 dB / r = 1 m (3.3 ft)
Δε σου αρέσει αυτό για ευαισθησία στο ένα watt;Calibration:
Acoustic output level / PE = - 14 dBu
90 dB / r = 1 m (3.3 ft)
Directivity index
from 100 Hz ... 10 kHz
Σταμάτα να πίνεις, θα σου πω αύριο.Τι δεν καταλαβαίνς?
Τα έχω γράψει στο νήμα εκεί.Για πες τώρα το άλλο
Θα περιμένω.Σταμάτα να πίνεις, θα σου πω αύριο.
Τα έχω γράψει στο νήμα εκεί.
Δε γράφω άλλα..
Το δεύτερο όμως, πόσοι το βάζουν στο καθιστικό τους;
Εννοώ πόσοι, από αυτούς που έχουν καθιστικό βαμμένο σε αισθητικώς αποδεκτό χρώμα.
![]()
(801Nautilus)
Ας αρχίσουμε από τα μπας ριφλεξ.προσεχείς γύροι
Χαίρομαι δια λογαριασμό όσων ευχαριστιούνται τα ηχεία τους...Μένω όμως ο ίδιος χρήστης ταπεινότερων ηχειακών συστημάτων...Το κατά Απόσβεσιν Ευαγγέλιον
Οι αποκλίσεις απόκρισης στις πρώτες οκτάβες εντός τυπικών χώρων είναι τάξης 10-20 dB.Οι ανωμαλίες στο πεδίο της συχνότητας αντικατοπτρίζονται στο πεδίο του χρόνου.Ακόμα χειρότερα,οι αποκρίσεις κάθε αφρόντιστου χώρου στα πεδία συχνότητας και χρόνου τείνουν να μην ακολουθούν ελάχιστη διαφορά φάσης...www.avsite.gr
Είμαι δε βέβαιος πως δεν έχουν χαθεί όλα,θα υπάρξουν...και προσεχείς γύροι (χωρίς πίτες) σε τέτοια ζητήματα...![]()
το νου σου.Γιεεε μπειμπε γιεεεεεεεεεε![]()
Τζων, αυτό που σου εξηγεί ο Ear είναι ο υπολογισμός της στάθμης του γούφερ σε ισχύ κάπου κοντά στο 1W, με βάση τη στάθμη που αυτό επιτυγχάνει σε κάποιο ανώτερο επίπεδο ισχύος, εν προκειμένω 180W (μέσης συνεχούς ισχύος). Δεν είναι προδιαγραφή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής (της οποίας ο καθορισμός ενδέχεται να εμπεριέχει και το στοιχείο της αυθαιρεσίας), είναι υπολογισμός.Σου ξεφεύγουν μερικά πράγματα όπως ότι τα 4ωμα μεγάφωνα είναι - 3db γιατί ρουφάνε 2 βατακια αντί για ένα.
Η ευαισθησία σου είπα πως καθορίζεται .
Την δίνουν και οι ίδιοι , άνοι ξε τα μάτια σου και δες.
89 το 901 90 το 801.
Τι δεν καταλαβαίνς?
Νταχάαααααααααρη, με μόνολιθ η αγορά μετοχών;Και πού να 'ξερες ότι ίσως γίνει ο 3ος της παρέας zizik - xfader!![]()