Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Κανένας δεν θα του πει λέξη για το θέμα.Θα σου πρότεινα όμως, να μη ρωτάς εμένα, αλλά τους ίδιους τους μηχανικούς στην Ντιράκ, και αν θες και στην τρινοβ. Στείλε τα ερωτήματα που έχεις σε αυτούς, είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις σοβαρές απαντήσεις σε όλα. Στην τρινοβ μάλλον θα σε πάρουν τηλέφωνο
Μην κυνηγάς συγκεκριμένα targets. Διόρθωσε το παρόν σιγά σιγάΜήπως υπάρχει η Standard Reference Harman Target curve σε αντίστηχη μορφή όπως το εξαιρετικό post #247 του κ Bhutia ;
Υπάρχει ένας απλός τρόπος να διαπίστωνε ο χρήστης εάν η αυτοματοποιημένη διόρθωση υπακούει αποκλειστικά στην τιθέμενη από τον ίδιο καμπύλη-στόχο ή λαμβάνει υπ'όψιν και δεδομένα από την off-axis συμπεριφορά χωρίς να χρειαζόταν...βιομηχανική κατασκοπεία...Μπορεί να εξετάσει κατά πόσον οι χρόνοι RT στις προβληματικές εκ του spinorama ζώνες θ'ακολουθούσαν πορεία ανάλογη με τα επιμέρους gain στη διορθωμένη απόκριση ή θα προέκυπταν σοβαρές τοπικές ανατροπές κατά το διορθωμένο sweep......
Κανείς δεν ξέρει, ούτε πρόκειται να μάθει πως λειτουργεί το Dirac. Δεν λένε λεπτομέρειες.
Μπορούμε πάντως να υποθέσουμε πως αναγνωρίζει την on axis απόκριση, την off axis, και την συμβολή των reflexions. Και σίγουρα και το RT. Και τα σφάλματα φάσης, ειδικά η τελευταία έκδοση.
Από μνήμης οι βασικές παράμετροι για εισαγωγή σε αρχείο .txt :
Οι διορθώσεις στο πεδίο του χρόνου αποτελούν άλλο ακανθώδες ζήτημα,αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος για φαινόμενα πρόωρου κωδωνισμού ειδικά στις πρώτες οκτάβες...Σε αυτό έγκειται το κύριο ενδεχόμενο αποτυχίας για τους ερασιτέχνες διορθωτές,δηλαδή ΄΄τέλειες΄΄ διορθωμένες κρουστικές που να μην ικανοποιούν στην πράξη...Τέτοια φαινόμενα εντοπίζονται πάντως εύκολα κατά τις ακροάσεις σε κομμάτια με κατάλληλο περιεχόμενο...Αυτό που γνωρίζουμε από μετρήσεις χρηστών αλλά και από ποσταρίσματα του Flavio, είναι πως η καινούργια έκδοση του Dirac κάνει λιγότερες διορθώσεις στην απόκριση και περισσότερες στο πεδίο του χρόνου, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.
Με συγχωρείς αγαπητέ Bhutia, αλλά αν δεν κάνω λάθος αυτή δεν είναι η Standard Harman Reference, γιατί θα έπρεπε να είναι επίπεδη από 1000-20000. Έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνω από τη φωτογραφία με τις καμπύλες που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα.Από μνήμης οι βασικές παράμετροι για εισαγωγή σε αρχείο .txt :
31.5 6
40 5.9
50 5.5
63 4.9
80 3.7
100 2.5
125 1.3
160 0.6
200 0.2
250 0
1000 -1
32000 -6
Θα σας απαντήσω εγώ...είναι Bruel & Kjaer καμπύλη.Με συγχωρείς αγαπητέ Bhutia, αλλά αν δεν κάνω λάθος αυτή δεν είναι η Standard Harman Reference, γιατί θα έπρεπε να είναι επίπεδη από 1000-20000. Έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνω από τη φωτογραφία με τις καμπύλες που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα.
Παρ' όλα αυτά, και αυτή δεν είναι κακή.
Όχι. Στο post 247 είναι όντως η Bruel & Kjaer. Δεν υπάρχει λόγος να μου απευθύνεσαι στον πληθυντικό!Με συγχωρείτε δεν είδα σωστά τις τιμές. Νόμιζα αναφερόσασταν στο post 247
Πολύ μικρά-για τον συγκεκριμένο χώρο.
Εφόσον με υποχρεώνεις ν'ανατρέχω σε pdf της AES...το κρίμα στο λαιμό σου.Με συγχωρείς αγαπητέ Bhutia, αλλά αν δεν κάνω λάθος αυτή δεν είναι η Standard Harman Reference, γιατί θα έπρεπε να είναι επίπεδη από 1000-20000. Έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνω από τη φωτογραφία με τις καμπύλες που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα.
Παρ' όλα αυτά, και αυτή δεν είναι κακή.
Πάρτο αλλιώς.είναι μικρά αυτά τα sub για μουσική?
Ο φουλ αντίκτυπος της μποτιας σε λαιβ, φτάνει τα 135 ντεσιμπέλ..δε διαφωνώ, όλους μας αρέσει το γκάζι.
Για την απόσταση του καναπέ που ακούει ο Drioannis νομίζω κάνουν δουλίτσα 2 x 12.2" woofer. Στη μποτιά έχει 119-120db στο 1 μέτρο.
Μακάρι να μπορούσα να χωρέσω 4 από τα μεγάλα αλλά, προς το παρόν με τις στάθμες που ακούω σε πολυκατοικία και όχι dedicate room πιστεύω να με καλύψουν. Αν όχι όταν με το καλό πάω σε dedicated θα γίνουν αλλαγές.Πολύ μικρά-για τον συγκεκριμένο χώρο.
Δεν βγάζει μικρότερα η εταιρία.
Για τυπικούς και μόνο λόγους,η στάθμη κορυφής στα 31Hz θα έπρεπε να είναι αυτή που αναγράφεται μια οκτάβα παραπάνω,στα 60 Hz...Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και κάποιο περιθώριο επιπλέον dB,λόγω επικείμενων ισοσταθμίσεων.Ίσα ίσα για να ήμασταν σε στοιχειώδη επάρκεια,όχι για ΄΄γερά γκάζια΄΄ όπως λένε...Για να μένουμε αξιοπρεπείς μόνο μ'ένα ζεύγος αυτών,θέλει κόλπα κι ευχέρεια σαν εκείνα που ισχύουν σε ΄΄παράλληλο Σύμπαν.΄΄..
Δεν διαφωνώ εγώ, αλλά ο γείτονας θα διαφωνήσει σίγουρα .Ο φουλ αντίκτυπος της μποτιας σε λαιβ, φτάνει τα 135 ντεσιμπέλ..
Άστο, δεν υπάρχει σωτηρία.