To subwoofer or not to subwoofer

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.425
Θέλεις πολύ διάβασμα. Φιλικά πάντα.
Όχι πολύ...Πολύυυ...Όσο και η φιλική διάθεση. :biggrin:
Και το black hawk ποσο down κατεβαινει δηλαδη ? , να το πουμε και αυτο !
Πιο πολύ και από το...Blackbox. :roflmao:
Μην ανοίξουμε τέτοια συζήτηση τώρα. Είπα μεγάλο ηχείο, όχι προπολεμικά, όχι μόνιτορ, όχι οικογενειακές εταιρείες ή εταιρείες με 3 μοντέλα, όχι κουβαδάκια ή αποτυχημένες προσπάθειες . Και όχι μεγάλο για Ελλάδα όπου εννοούμε ηχεία των 5.000. Βρείτε μου κάποιο από τους μεγάλους , Wilson, Focal, B&W, Paradigm, Magical, Sonus Faber, και γενικώς που έχει ηχεία ακριβά (άνω των 30.000) που να χρειάζεται εξωτερικό sub. Σκεφτείτε sub όταν το ηχείο έχει εσωτερικά 2 15ιντσα! Θα καεί το Stereophile εκ θεμελίων!!!!! Πείτε τους άσχετους τώρα :)
Και τονίζω, τα προβλήματα του χώρου είναι άσχετα με τα ηχεία! Δε φταίει ένα ηχείο που μετριέται σε θάλαμο 3 εκατομμυρίων και λέει ότι παίζει 30HZ για το ότι μπορεί να το πάς σε ένα χώρο γεμάτο κάθε είδους αυγουλιέρα που τον κάνει νεκρό! Φαντάζομαι ότι σε αυτό δε διαφωνεί κάποιος.
Χαίρομαι που δεν παρεξηγηθήκατε με τη γλαφυρότητα του ύφους μου.Στα σοβαρά όμως διαφωνώ κι έχω επιδείξει στο παρόν forum ότι ισχύει διαφορετικά τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη.Συμπληρωματικά,οι ΄΄αυγοθήκες΄΄ κάθε είδους δεν έχουν την παραμικρή δράση στις χαμηλές συχνότητες.Για τυπικούς οικιακούς χώρους και συνήθεις διαστάσεις δεν θα ήταν εφικτή η εφαρμογή αμιγών απορροφητικών ή διαχυτικών διατάξεων με ωφέλιμη δράση στις πρώτες οκτάβες.Ακόμα και σε τεράστια ηχεία με 50ιντσα που λέει ο λόγος μεγάφωνα ,οι ακυρώσεις στην απόκριση από επίδραση boundaries θα ήταν αναπόφευκτες.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.033
αξιολόγησα τις συμμετοχές και έκρινα σκόπιμο κάποια ποστς να μεταφερθούν σε ένα παλιό πολυαγαπημένος μας νήμα καλό σας απόγευμα:biggrin:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.425
αξιολόγησα τις συμμετοχές και έκρινα σκόπιμο κάποια ποστς να μεταφερθούν σε ένα παλιό πολυαγαπημένος μας νήμα καλό σας απόγευμα:biggrin:

Και αφού περίσσεψε λίγος χρόνος ε, είπες δεν την λέω και σε κάποιον...nima που μας τάραξε στις φωτό από την έκθεση..
:p

daharis666

Moderator
Reaction score
80.033
Και αφού περίσσεψε λίγος χρόνος ε, είπες δεν την λέω και σε κάποιον...nima που μας τάραξε στις φωτό από την έκθεση..
ψάχνω να βρω κατηγορία και για υπόλοιπα διαμάντια.... :biggrin:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.425
Καλά μαύρο δεν ήταν, πότε το έκαναν κόκκινο; Δεν τους προλαβαίνεις, ε μα....
Μεταξύ αστείου και σοβαρού, πάντα είχε ζωηρό χρώμα για να εντοπιζόταν εύκολα στα... συντρίμμια.Σαν κι εκείνα τα κόκκινα ηχεία. :roflmao:

Reaction score
4.100
:p
Πέστα, ούτε ένα ευχαριστώ δεν πήρα, ούτε.ένα like. 😭 από κάποιους guru.:rolleyes:.
Εσύ εξαιρείσαι βέβαια.
Φταίω εγώ τώρα να χρεώσω για τον κόπο μο;. Έχω κι' άλλες πάντως. :roflmao:
100 ευρώ :biggrin:

Reaction score
1.028
Ένα εύκολο πείραμα !! Ρυθμίστε τα sud σας στα 50Hz crossover. Είναι εκεί που τα περισσότερα μεγάλα ηχεία φτάνουν εύκολα. Κλείστε τελικούς και ακούστε οποιοδήποτε cd αλλά με διαφορετικά είδη μουσικής. Τι είπατε? Δεν ακούτε τίποτε? Φυσικό καθώς μόνο 3 συγκεκριμένα όργανα φτάνουν πιο κάτω!! Η ηλεκτρική κιθάρα για παράδειγμα φτανει τα 50hz. Έχω άπειρα κείμενα από stereophile για αυτο το θέμα. Όμως θα συμφωνήσω με όλους ότι βάζοντας 2 sub (ποτέ ένα!) συμμετρικά από κύρια ηχεία με ρύθμιση στα 60 θα πάρετε την αίσθηση του χαμηλού.

Reaction score
1.028
Κοντραμπάσο 35hz.
Γκραν κάσσα το ίδιο και χαμηλότερα.
Εκκλησιαστικό όργανο 16hz.
Από μνήμης .
3 στα 3, προσθέτουμε ντράμς και ηλεκτρικο μπάσο αν έχει εξωτερικό φίλτρο, εκκλησιαστικό και κάσσα πόσοι ακούν?

Last edited:

Reaction score
2.002
Ένα εύκολο πείραμα !! Ρυθμίστε τα sud σας στα 50Hz crossover. Είναι εκεί που τα περισσότερα μεγάλα ηχεία φτάνουν εύκολα. Κλείστε τελικούς και ακούστε οποιοδήποτε cd αλλά με διαφορετικά είδη μουσικής. Τι είπατε? Δεν ακούτε τίποτε? Φυσικό καθώς μόνο 3 συγκεκριμένα όργανα φτάνουν πιο κάτω!! Η ηλεκτρική κιθάρα για παράδειγμα φτανει τα 50hz. Έχω άπειρα κείμενα από stereophile για αυτο το θέμα. Όμως θα συμφωνήσω με όλους ότι βάζοντας 2 sub (ποτέ ένα!) συμμετρικά από κύρια ηχεία με ρύθμιση στα 60 θα πάρετε την αίσθηση του χαμηλού.
Αυτό είναι τεράστιο λαθος, ακόμα και κάποιες συχνότητες φωνής, ακόμα και γυναικείας φωνής, βγαίνουν από τα sub με cross στα 60hz. Για αυτό και το αποτέλεσμα στον όγκο και στα σώματα της φωνής είναι εντυπωσιακά καλύτερο μα τη προσθήκη sub.

Last edited:

Reaction score
11.264
Στη μουσική που ακούω τα 30αρια είναι συνέχεια εκεί.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.620
Αυτό είναι τεράστιο λαθος, ακόμα και κάποιες συχνότητες φωνής, ακόμα και γυναικείας φωνής, βγαίνουν από τα sub με cross στα 60hz. Για αυτό και το αποτέλεσμα στον όγκο και στα σώματα της φωνής είναι εντυπωσιακά καλύτερο μα τη προσθήκη sub.
Πολύ σωστά.

Διότι το σαμπ με κρος στους 60, παίζει "κανονικά" μέχρι τους 120 κύκλους, στα -Χ ντεσιμπέλ στάθμης, αναλόγως κλίσης (Χ dB/oct) του εφαρμοζόμενου κρος.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.199
Όταν βρεθεί τρόπος το ενσωματωμένο sub να αποκτήσει καμπίνα σαν ένα dedicated sub, και να μπορεί να πάει στην κατάλληλη θέση στον χώρο... τα λέμε.
Γιατί εκεί που θα βάλεις τα ηχεία, ΠΟΤΕ δεν θα είναι η καλύτερη θέση για το/τα sub.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.033
όλη η ενέργεια δηλαδή ενός οργάνου που παίζει μέχρι πχ 50hz...κόβεται μαχαίρι από εκεί κ κάτω? αρμονικές δεν υπάρχουν?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.082
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK