Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

D

Deleted member 50795

Guest
γκαζακια αν έρθω καμία φορά , θα συνεχίσουμε την κουβέντα από κοντά για τα phon και db , loudness curves και απόκριση συχνότητας ηχείων μέσω ενισχυτικών σταδίων και ισοστάθμισης χώρου, σε πραγματικό περιβάλλον.:biggrin:

(από αυτα που λες είμαι περίεργος ,στο τι ισοσταθμιση έχεις κάνει χαμηλά σε σχέση με άλλες περιοχές)

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801
Σε μικρά δωμάτια όπως το δικό μου που είναι 12τμ (4x3) χρειάζονται 4 subs υποχρεωτικά ή μπορεί
να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός;
-
4 subs .........υποχρεωτικά ,
στις γωνίες ....να ήμαστε σίγουροι , ότι ακούς όπως πρέπει .
-
o.gif

-

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.271
Προφανώς η ανθρώπινη ακοή είναι ευαίσθητη στην περιοχή 250-5khz και εκεί εστιάζει η φιλοσοφία db(A).
Τουτεστιν όταν λάβεις υπ´οψη τον πίνακα db(A) , μπορείς να καταλάβεις και τις αποκλίσεις των άλλων πινάκων με db, που ανέφερες.

σαφως είναι χαμηλές οι τιμές db(A) σχετικά με τον πίνακα, αλλά παραμένουν υψηλές για πολύωρες ακροάσεις, στην περιοχή του αυτιού.

αν εσυ ζητάς 120 db, χαμηλά …ποσο νομίζεις ότι παίρνεις στις «ευαίσθητες» συχνότητες του αυτιού ? (κοίταξε που τέμνονται)
Το έχω ψάξει. Απλώς πες "μάλιστα γιατρέ" να τελειώνει το θέμα.
Δες μερικά γραφήματα από μουσική:
IMG_1369.png
IMG_1368.png
IMG_1367.png
IMG_1366.png
IMG_1365.png

Όλη η ενέργεια είναι εκεί που η A-weighting δεν μετράει τίποτα.

Το αντίστροφο ισχύει για τους θορύβους περιβάλλοντος που κάνουν βλάβες στην ακοή. Συνήθως είναι μεσαία και πάνω.
Το κόστος των σύγχρονων αυτών ηχείων, των 800 δηλαδή, είναι εξωφρενικό
Έχουμε λεφτά κύριος, δεν ψάχνουμε να πάρουμε Τέσλα κοψοχρονιάς με επιδότηση. Αμάν πια
Σε μικρά δωμάτια όπως το δικό μου που είναι 12τμ (4x3) χρειάζονται 4 subs υποχρεωτικά ή μπορεί
Με τέτοιο άβαταρ που έχεις, θα σου κάνουμε έκπτωση

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.343
Συμβιβασμός πάντα υπάρχει, ακόμα και με 4 σαμπ.

Το θετικό σε μικρούς χώρους, είναι ότι έχουν μικρό όγκο και δεν απαιτούν μεγάλα και κατ'επεκτασιν ακριβά σαμπ.

Μπορείς να προμηθευτείς ένα ζευγάρι σαμπ για αρχή, ακόμα και 8" ή 10", και βλέποντας και κάνοντας.

Είναι δύσκολο να προβλέψεις πως στο σατανά θα παίξουν τα ρημαδια εκεί που βολεύει να μπουν, γιατί συνήθως δεν έχεις διαθέσιμες άπειρες θέσεις τοποθέτησης των σαμπ, και ταυτόχρονα οι ενδεδειγμένες θέσεις τοποθέτησής τους είναι μάλλον συγκεκριμένες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
To θέμα μ'ένα τόσο μικρό σε έκταση δωμάτιο είναι ότι θα χρειαζόταν πολύ μικρά sub τύπου KEF KC62 και για μόνο 2 τεμάχια το ένα να έμπαινε στη μια μπροστινή τρίεδρη γωνία δαπέδου και το άλλο στην απέναντι...ταβανούχα πισινή - ή αντιστρόφως.
Ποια επιδαπέδια με την απέναντι ταβανούχα θα εξαρτιόταν από το ακριβές σχήμα και... τη θέση της πόρτας στο δωμάτιο.

Last edited:

D

Deleted member 50795

Guest
Το έχω ψάξει. Απλώς πες "μάλιστα γιατρέ" να τελειώνει το θέμα.
Δες μερικά γραφήματα από μουσική:
View attachment 289921 View attachment 289922 View attachment 289923 View attachment 289924 View attachment 289925
Όλη η ενέργεια είναι εκεί που η A-weighting δεν μετράει τίποτα.

Το αντίστροφο ισχύει για τους θορύβους περιβάλλοντος που κάνουν βλάβες στην ακοή. Συνήθως είναι μεσαία και πάνω.

Έχουμε λεφτά κύριος, δεν ψάχνουμε να πάρουμε Τέσλα κοψοχρονιάς με επιδότηση. Αμάν πια

Με τέτοιο άβαταρ που έχεις, θα σου κάνουμε έκπτωση
δε σε κατάλαβα..γίνε λίγο πιο σαφής….εννοώ αυτα τα γραφήματα είναι δικά σου, μέσα από ισοσταθμιση που έχεις κάνει εσυ?

αν ναι τότε ειμαστε ok.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.271
δε σε κατάλαβα..γίνε λίγο πιο σαφής….εννοώ αυτα τα γραφήματα είναι δικά σου, μέσα από ισοσταθμιση που έχεις κάνει εσυ?
Όχι. Είναι ανάλυση του ψηφιακού αρχείου, χωρίς να περάσει από κάποιο σύστημα αναπαραγωγής.

D

Deleted member 50795

Guest
τότε έτσι τις γράφουν και καλά κάνουν..
(μην είσαι σίγουρος ότι όλοι γράφουν έτσι παντως)

D

Deleted member 50795

Guest
έτσι γραφουν (ή είναι το κομμάτι έτσι με τόσο μεγάλες πτώσεις-κλίσεις)

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.165
Στιγμιότυπα είναι αυτά.
Σε σωστό χώρο, με σωστό άτομο στο κοντρόλ, αν γράψεις διάφορα όργανα, θα πάρεις τέτοιες καμπύλες.
Αν θες να δεις κάτι λίγο διαφορετικό θα πρέπει να πας σε ηχογραφήσεις σε κασέτα των 80s, σε κυρίως pop μουσική που μπορεί να συναντήσεις V curve (smiley). Και αυτές στο υλικό θα απεικονίζονται με ελαφρές κορυφές και πτώσεις, όχι 20dB διαφορές :D

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.348
... εκτος απο το προαναφερνεν στουντιο της κακιας (αμπασης) συμφορας , δηλαδη που να με πληρωναν δεν πηγαινα εκει μεσα.. ευχαριστως θα κατεγραφα ηχητικα την κατεδαφιση του...οκ, ας μην ειμαι τοσο ισοπεδωτικος (κυριολεκτικα), κατα λαθος μπορει και κανενα εργο να ειναι αξιο λογου κατα λαθος ... 🐒
-δε τρωγομαι !?...ας φαω...

D

Deleted member 50795

Guest
οι ηχολήπτες πρέπει να λαμβάνουν υπ´οψη την επίδραση των Fletcher Munson Curves στην ηχοληψία -επεξεργασία , όπως και στο που απευθύνονται (κοινό) , στο είδος μουσικής που ηχογραφούν και της «σωστής» αναπαραγωγής αυτού που γράφουν, μέσω της τεχνικής (διαδικασίας) που θα επιλέξουν.
Αλλο τι παίζει η ορχήστρα, άλλο τι αντιλαμβάνεται το αυτί, άλλο τι γράφουν και επεξεργάζονται και άλλο τι παίζει μετά στο σπίτι μας.
Δεν είναι τόσο απλό .
(τωρα που κολλάει το hiend, εδώ… :biggrin: )

Last edited by a moderator:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell