Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
19.489
Δεν γίνεται να δαιμονοποιούνται καλλιτεχνικές τάσεις.
Δεν έκανα κάτι τέτοιο. Εδω παραπάνω πόστ συσχέτισε ανοικτά την κατανόηση όλων αυτών με την ικανότητα, δεινότητα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Σε αυτό θα έκανα εγώ την παρατήρησή και θα εξέφραζα την ένστασή μου αλλά ... that's me. Το κάνουν πολλοί και καταλήξαμε να έχουμε ή θεωρούμε τους ηχοληπτες και DJ's να περνιούνται για καλλιτέχνες και μουσικοί. Εξάλλου αυτά έχουν κριθεί απο το πως εξαφανίζονται οι διάφορες τάσεις, μόδες και πειραματισμοί και είδη της contemporary μουσικής αλλά και απο το πως βλέπουμε να καταντάνε και τι κάνουν οι καλλιτέχνες για να τις διατηρήσουν "ζωντανές". Βέβαια στο long run όλα έχουν στο απόσταγμά τους κάτι καλό και αυτά όλα θα δανείσουν και πάντα δανείζουν κάποια στοιχεία σε κάτι επερχόμενο που πιθανόν θα είναι πιο αξιόλογο.

Επίσης δεν είχε να κάνει αυτό που λέω με την αναπαραγωγή. Αλλά ΟΚ να μην ξεμακραίνω απο το θέμα εάν και το κάνω γιατί το βρήκα ευκαιρία ότι κολλούσε (μουσικά μόνο) και άξιζε να το σκεφτεί κανείς.

Υ.Γ. : Αλλά πες ότι το έκανα κιόλας ... ποιό θα ήταν το πρόβλημα ; Δεν έχουμε όλοι το δικαίωμα να κρίνουμε ; Αυτό δεν μας ζητάει ο καλλιτέχνης , δεν τα λέγαμε στις "φιλοσοφικές" αναζητήσεις και αναρωτήσεις μας ;

Reaction score
2.749
Εγώ γουστάρω τον ήχο στις συναυλίες
Πολύ μπάσο στακάτο
Ποσά subs χρειάζομαι για να το ζήσω σπίτι;
Πόσα λεφτά ;
Στην τελευταία συναυλία που πήγα άκουγα κάπως έτσι , σε εκείνη την απόσταση.

IMG_4323.jpeg
IMG_4326.png

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.753
Βαρέστε μια γκρανκάσα (όχι πολύ δυνατά, δε χρειάζεται) μες στο σπίτι, και μετά βάλτε τα κλάματα αναλογιζόμενοι πόσα σαμπ θέλετε για να αναπαραχθούν αυτές οι στιγμιαίες δυναμικές αντιθέσεις, με τόσο πλούτο ως τους υπόηχους.

Καθίστε δίπλα σε ένα ακουστικό μπάσο, κοντραμπάσο, σε ένα ρημαδι βιολοντσέλο και σε μια τούμπα να δείτε τι σκατά βγάζουνε, αλλά πάρτε χαρτομάντιλα γιατί το κλάμα θα είναι αλά Μάρθα Βούρτση.
Δυστυχως δεν υπηρετησα στο τριτο σωμα και την γλιτωσες Χερ Ντοκτορ;)
Θα ερχομουν στο ακτινολογικο με ολη την μπαντα και θα παιζαμε 130 ντιμπια;)
αυτα ειναι ΜΠΑΣΑ Χερ Ντοκτορ

Last edited:

Reaction score
1.569
Εγώ γουστάρω τον ήχο στις συναυλίες
Πολύ μπάσο στακάτο
Ποσά subs χρειάζομαι για να το ζήσω σπίτι;
Πόσα λεφτά ;
Στην τελευταία συναυλία που πήγα άκουγα κάπως έτσι , σε εκείνη την απόσταση.

View attachment 290113 View attachment 290114
Δεν ειναι ευκολη η απαντηση σε αυτο που ρωτατε, βλεπετε παιζει σημασια ο χωρος κλπ εκεινο ομως που μπορω να σας πω ειναι πως αυτα τα PA συστηματα αν ειναι περα απο ισχυρα και ποιοτικα τοτε οι τιμες ανεβαινουν αποτομα.

Εχοντας ασχοληθει πριν μερικα χρονια θα σας πως πως πχ ενα ζευγερι KME αποτελουμενο απο 2 subs + 1 δορυφορο σε καθε καναλι με τα ενισχυτικα, ενεργο cross κλπ εφταναν τις 30.000 euro αλλα με ενα σετ δεν εκανες δουλεια μιας και ηταν long throw τα ηχεια και ηθελες τουλαχιστον 2 set για να μην πω 3 για μια βασικη καλυψη.

Λιγο πιο φτηνα ηταν τα Zeck και τα JBL ηταν περιπου εκει. Σημερα τα πραγματα εχουν αλλαξει με τα array συστηματα, τις ψηφιακες κονσολες κλπ. Δεν χρειαζεται να εχεις EQ των 3.000 euro, τα εχει η κονσολα οπως κομπρεσσορες και οτι καλουδι φανταστειτε.

Τα συστηματα αυτα φτανουν σε πολυ ψηλοτερες σταθμες απο αυτες που μετρησατε αλλα ο καθε σωστος ηχοληπτης φροντιζει να μην προκαλει προβληματα στους ακροατες αλλα οπως ειπατε τα χαμηλα τους κλωτσανε το στομαχι. :)

Δυο subs και δυο δορυφοροι πιστευω οτι θα ηταν αρκετα οσον αφορα την μουσικη, το ποσα watts χρειαζονται εξαρταται απο το ποσα db θελετε να φτασετε και απο τον χωρο σας, εκεινο που θα σας συμβουλευα ειναι να φροντισετε τα ενισχυτικα σας να εχουν αρκετα ρευματα για να οδηγησουν σωστα τα οποια ηχεια επιλεξετε.

Αποφυγετε τα περισσοτερα subs πχ στις 4 γωνιες κλπ γιατι παρ' οτι δεν εντοπιζεται κατευθυνση της πηγης σε αυτες τις συχνοτητες θα συναντησετε θεματα αναιρεσεων κλπ.

Αυτος ειναι και ο λογος που στις συναυλιες συνηθως στηνουμε δυο stacks δεξια και αριστερα της σκηνης και ετσι τοποθετημενα ωστε η γωνια τους να καλυπτει το συνολο των ακροατων.

Last edited:

Reaction score
1.569
για κοιτα ρε να εχεις παρει 4 sub και αυτα να αναιρεθουν μεταξυ τους.
ειπαμε ειστε επαγγελματιας του κλαδου?
Οχι, περαστικος ειμαι. Μπορεις να βαλεις 10 subs και να μην εχεις ιδιεταιρο προβλημα, εγω ειπα οτι δεν θα τα εβαζα πχ στις 4 γωνιες του δωματιου γιατι εκει θα ειχαμε και αναιρεσεις και πως στις συναυλιες που ανεφερε ο κυριος παντα τα stacks στηνονται αριστερα και δεξια της σκηνης και οχι οπου του κατεβει του καθενος.

Εσεις ειπαμε ειστε δημοσιογραφος του κλαδου ??

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest
cangaroo
επειδη βλεπω πως δεν διαβαζεις τα εξαιρετικα κειμενα που εχουν γραφτει εδω μεσα διαβασε τουλαχιστον 2 λεπτα αυτο για να μην γραφεις χαζομαρες.

If you think about most room setups, the most practical location when you want four subwoofers is to put one in each corner of the room. This can work incredibly well and will give you very even and impactful bass response for all of your seats. Ideally you will want a surround sound processor or receiver that can individually calibrate four subwoofers for this type of set up, but at a minimum you will want one that allows you to calibrate two independent subwoofers which you would set up as your front two and back two.

Four subs evens out the bass distribution so well, that if you have a surround processor with sub calibration, in most cases you really will not need to worry about doing the subwoofer crawl or fine tuning of the placement as we discussed for one and two subwoofers.

Reaction score
1.569
cangaroo
επειδη βλεπω πως δεν διαβαζεις τα εξαιρετικα κειμενα που εχουν γραφτει εδω μεσα διαβασε τουλαχιστον 2 λεπτα αυτο για να μην γραφεις χαζομαρες.

If you think about most room setups, the most practical location when you want four subwoofers is to put one in each corner of the room. This can work incredibly well and will give you very even and impactful bass response for all of your seats. Ideally you will want a surround sound processor or receiver that can individually calibrate four subwoofers for this type of set up, but at a minimum you will want one that allows you to calibrate two independent subwoofers which you would set up as your front two and back two.

Four subs evens out the bass distribution so well, that if you have a surround processor with sub calibration, in most cases you really will not need to worry about doing the subwoofer crawl or fine tuning of the placement as we discussed for one and two subwoofers.
Καλο θα ειναι να προσεχετε πως μιλατε ! Εγω μιλησα για συναυλιες, δεν μιλησα για home cinema. Ο κυριος ανεφερε για ηχο συναυλιας για αυτο και απαντησα. Ειναι διαφορετικα στησιματα για Home cinema και ειδικα για μεγαλους χωρους (κινηματογραφους κλπ που μπαινουν καμποσα subs) και εντελως αλλο το στησιμο μιας συναυλιας.

Διαβαστε λοιπον τα pdf σας και να προσεχετε πως μιλατε. Εχω στησει δεκαδες μαγαζια με πολλα subs, σε PA εχω παιξει μεταξυ αλλων τους Boney M. απο τους οποιους δεχτηκα συγχαρητηρια για τον ηχο.

Συνεχιστε το διαβασμα !

Reaction score
19.489
Καλο θα ειναι να προσεχετε πως μιλατε ! Εγω μιλησα για συναυλιες, δεν μιλησα για home cinema. Ο κυριος ανεφερε για ηχο συναυλιας για αυτο και απαντησα. Ειναι διαφορετικα στησιματα για Home cinema και ειδικα για μεγαλους χωρους (κινηματογραφους κλπ που μπαινουν καμποσα subs) και εντελως αλλο το στησιμο μιας συναυλιας.

Διαβαστε λοιπον τα pdf σας και να προσεχετε πως μιλατε. Εχω στησει δεκαδες μαγαζια με πολλα subs, σε PA εχω παιξει μεταξυ αλλων τους Boney M. απο τους οποιους δεχτηκα συγχαρητηρια για τον ηχο.

Συνεχιστε το διαβασμα !
Πολυκάναλα στήνουν στa live συχνά ? 😀

D

deleted user 10898

Guest

Συνεχιστε το διαβασμα !
Άρες μαρες κουκουνάρες όταν σε στριμώχνουν.
Για γωνιές μιλάγαμε, άιντε.
Μας τα ξανά είπες για αυτά που έστηνες.
Ξεστραβωσου για να μην γράφεις αηδίες εδώ μέσα.

Reaction score
1.569
Άρες μαρες κουκουνάρες όταν σε στριμώχνουν.
Για γωνιές μιλάγαμε άιντε.
Μας τα ξανά είπες για αυτά που έστηνες.
Ξεστραβωσου για να μην γράφεις αηδίες εδώ μέσα.
Να με στριμωξει ποιος ? Εχετε κανει ποτε στην ζωη σας PA ? Εχετε καθισει ποτε σε κονσολα μιξης ? Εχετε υπ' οψιν σας τι μετρησεις γινονται σε τετοια events ή νομιζετε πως εκει αναρτουνται PDFs ? Δεν εχετε δει εστω σε φωτογραφιες πως στηνονται οι συναυλιες ?

Ειπαμε να προσεχετε πως μιλατε ! Αν διαφωνειτε σε κατι γραψτε την γνωμη σας αλλα με στοιχεια και οχι προσβαλοντας τους αλλους !

Ξαναδιαβαστε σας παρακαλω τι εγραψα στο κειμενο μου. Αν δεν καταλαβετε τι εγραψα τοτε λυπαμαι, δεν μπορω να σας βοηθησω !

Reaction score
19.489
Να με στριμωξει ποιος ? Εχετε κανει ποτε στην ζωη σας PA ? Εχετε καθισει ποτε σε κονσολα μιξης ? Εχετε υπ' οψιν σας τι μετρησεις γινονται σε τετοια events ή νομιζετε πως εκει αναρτουνται PDFs ? Δεν εχετε δει εστω σε φωτογραφιες πως στηνονται οι συναυλιες ?

Ειπαμε να προσεχετε πως μιλατε ! Αν διαφωνειτε σε κατι γραψτε την γνωμη σας αλλα με στοιχεια και οχι προσβαλοντας τους αλλους !

Ξαναδιαβαστε σας παρακαλω τι εγραψα στο κειμενο μου. Αν δεν καταλαβετε τι εγραψα τοτε λυπαμαι, δεν μπορω να σας βοηθησω !
Ωραίο χρώμα γράμματα. Ταιριάζουν με το χρώμα στο αβατάρ σου αλλά και με την μπάρα του avsite.

Eικαστική παρέμβαση που είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμήσει ο Alexis και ο Bhutia που έχουν ανεπτυγμένη αισθητική.

Τυχαίο ; Δε νομίζω. Είσαι καλλιτέχνης.

😀

D

deleted user 10898

Guest

Τι λες; Τα έχεις χάσει; Τί pa? Ποιά κονσόλα;

Εγραψες
Αποφυγετε τα περισσοτερα subs πχ στις 4 γωνιες κλπ γιατι παρ' οτι δεν εντοπιζεται κατευθυνση της πηγης σε αυτες τις συχνοτητες θα συναντησετε θεματα αναιρεσεων κλπ.

Όταν γράφεις τέτοια πράγματα εδώ θα έχεις την ανάλογη αντιμετώπιση.

Reaction score
19.489
Ποιά κονσόλα;
Δεν ξέρω για τα άλλα, αλλά για την κονσόλα μια χαρά τα λέει. Και λίγα λέει. 🙂

Αύριο θα τα ξεκαθαρίσει όλα ο Bhutia.

¨Εχουμε και την υπερεσία των πιστοποιήσεων ...που δεν λέει τίποτε. Τσάμπα τα χρήματα προπληρωμής για την πιστοποίηση μου. Να αλλάξει ο αντιπρόεδρος. 😀 😍

Last edited:

Reaction score
1.569
Και μπράβο του. Για τα άλλα να μην λέει με στόμφο.
Δεν μιλησα με στομφο αγαπητε μου ακομα και οταν εσεις με προσβαλατε. εγω απαντησα στον ανθρωπο για τα περι συναυλιων και εσεις το γυρισατε στο home cinema.

Σας ενοχλησε που η Liz και ο συζηγος της που ειναι και manager του συγκροτηματος με συνεχαρηκαν για τον ηχο ? Δεν ηταν οι μονοι ξερετε αλλα και αυτο το ανεφερα γιατι εσεις μου πεταξατε ενα PDF για Home cinema και παλι και ειρωνευοσαστε.

Τελος παντων εγω δεν το συνεχιζω, αυτα που ειχα να πω στον κυριο που ρωτησε τα ειπα με οση μικρη αξια και να εχουν τα λεγομενα μου. Δεν εχω να πω κατι αλλο !

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.015
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan