EV ταξίδια και φορτίσεις

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.496
Εγώ πάλι με Megane, C2, Corsa και 106 έχω πάει από Κρήτη μέχρι Κέρκυρα. Με το Vstrom μέχρι Γερμανία και λίγο έλειψε Nordcap - Νορβηγία, το ταξίδι όνειρο των μηχανόβιων.

Reaction score
5.405
Στα νιάτα μου είχα πάει με ποδήλατο για μπάνιο Χαλκιδική (Ψακούδια) και γύρισα την ίδια μέρα (150χλμ).

Οπότε απαιτώ και τώρα το ηλεκτρικό μου ποδήλατο να με πάει και να με φέρει με άνεση αυτονομίας και σφαίρα. :)

alexis

Reaction score
30.496
Εγώ θέλω με Ami να βγει την επόμενη φορά γύρα στην Ευρώπη, για ακόμη περισσότερο σασπένς! :)
Άμα είσαι (όχι εσύ) μαζόχα, όλα παίζουν.
Εγώ με το Yaris δεν πάω ούτε Χαλκιδική
Για το Yaris μόνο κακά λόγια ακούω και απορώ πως γίνεται να πουλάει και μάλιστα σε αυτές τις τιμές ένα τόσο "κακό" όχημα. Αλλά να μου πεις εδώ πουλάει η VW με 6 μήνες εγγύηση.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Ξεκινώ σε λίγο, από Palmanova για Μονακό.

Με ωραίες ενδιάμεσες στάσεις σε ενδιαφέρουσες πόλεις στην Ιταλία.

Οι δρόμοι είναι άριστοι, όπως ήταν και Σλοβενία και Κροατία. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν έχουν και κάποιες ανωμαλίες, μπαλώματα, κλπ., έως και λακούβες. Αλλά σε σχέση με Ελλάδα, είναι παράδεισος.

Βέβαια και Σερβία είναι αξιόλογοι οι δρόμοι, όπως και Βουλγαρία (όρια 140).

Τα όρια στην Ιταλία είναι 130 (όπως και Κροατία, Σλοβενία, κλπ), και είναι δυστυχία να πας με λιγότερα, θα πρέπει να είσαι με 135 στο κοντέρ, άντε 140 για τους τολμηρούς, ταχύτητες όπου σε ένα ταξιδιάρικο μεγάλο αυτοκίνητο νιώθεις ακίνητος.

Με μικρά αυτοκίνητα, δεν είναι άνετες τέτοιες ταχύτητες, ιδίως σε πολύωρα ταξίδια. Δεν έχουν καλά φρένα σε τέτοιες ταχύτητες, δεν έχουν ησυχία, δεν έχουν έλεγχο στην ανάρτηση, δεν έχουν πολλά. Δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, και δεν παρέχουν την ασφάλεια ενός μεγάλου αυτοκινήτου.

Εγώ με το Yaris δεν πάω ούτε Χαλκιδική
Για επαρχιακούς δρόμους (πχ Θεσσαλονίκη Χαλκιδική) με όρια ταχύτητας 90-100 και Μαξ 110, είναι μια χαρά. Και δε χρειάζεται σώνει και καλά να πηγαίνεις με τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα..

Βεβαίως, μια χαρά μπορείς να πας με γιαρις από Κίνα μέχρι Πορτογαλία, αλλά θα πρέπει να κινείσαι σε χαμηλότερες ταχύτητες, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, και τέλος πάντων δεν είναι το "ιδανικό όχημα" για αυτή τη χρήση.

Αλλά μπορεί να το κάνει.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.158
Βεβαίως, μια χαρά μπορείς να πας με γιαρις από Κίνα μέχρι Πορτογαλία, αλλά θα πρέπει να κινείσαι σε χαμηλότερες ταχύτητες, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
:lolsign:
Αλλά μπορεί να το κάνει.
Μόνο του; Γιατί εγώ δεν θα είμαι μέσα :p
Για το Yaris μόνο κακά λόγια ακούω και απορώ πως γίνεται να πουλάει και μάλιστα σε αυτές τις τιμές ένα τόσο "κακό" όχημα.
Σούπερ είναι (έχω). Αλλά για άλλη δουλειά.
Δεν παίζουμε μπάσκετ με τα παπούτσια του στίβου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Το λοιπόν είμαι στη Βερόνα, όπου επίσης δύσκολα βρίσκεις θέση φόρτισης

1000006121.jpg

Α πιω ένα καφέ στα γρήγορα

1000006122.jpg

Και πάω να δω το μπαλκόνι της Ιουλιέτας, και να πιάσω το δεξί βυζί της.
Στο άγαλμα ντε.
Λένε φέρνει γούρι.

Στον αυτοκινητόδρομο της Ιταλίας, ήμουν μονίμως στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, δεν πήγε κανένας πιο γρήγορα από μένα, μέση ταχύτητα θα ήταν λίγο πάνω από 140, πήγαινα δηλαδή όπως πήγαιναν οι "γρήγοροι" στην λωρίδα αυτή.

Μου έλεγε πως θα φτάσω με 20% μπαταρίας, έφτασα με 23% και μέχρι να γράψω αυτό το ποστ, είναι 59%. Οι φορτιστές εδώ είναι 150-αρηδες, είδα 160kW, προλαβαίνω ένα διπλό εσπρέσσο.

ΥΓ. Χρέωση 44¢ η kWh

1000006124.png

65% πήγε..

alexis

Reaction score
30.496
Στην autostrada έχει παντού κάμερες, όπως θα έχεις δει. Άσε τις λαλακίες και πήγαινε όσο είναι το όριο, αλλιώς θα σου έρθει σπίτι το τικετάκι. Δεν είναι χαζοί όσοι δεν τρέχουν. :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Στην autostrada έχει παντού κάμερες, όπως θα έχεις δει. Άσε τις λαλακίες και πήγαινε όσο είναι το όριο, αλλιώς θα σου έρθει σπίτι το τικετάκι. Δεν είναι χαζοί όσοι δεν τρέχουν. :)
Έχει άπειρη κίνηση, αλλά και τα φορτηγά (εκατοντάδες χιλιάδες φορτηγά στο δρόμο, απίστευτο) πάνε με 120-130.

Δεν ξεπέρασα τα 160, και ακολουθώ το πλήθος, όπως πάνε στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας όλοι...
Πάντα έχω ένα αυτοκίνητο μπροστά μου, απλώς δεν αφήνω "κενό" όταν βρίσκει άδειο δρόμο και το "πατάει" λίγο παραπάνω.

Κι από πίσω μου, πάντα είναι κολλημένα τα αυτοκίνητα, αν αφήσω λίγο κενό, παίζουν φώτα...

alexis

Reaction score
30.496
Μίλησε για 160 και μου έκανε εντύπωση. Εμείς δεν πηγαίναμε πάνω από 130, όπως και κανένας άλλος δίπλα μας. Το όριο δεν έχει αλλάξει, το τσέκαρα. Σε μερικά σημείο μάλιστα είναι 110. Τώρα οι Ιταλοί πάνε με 160. Ξεθάρρεψαν μάλλον ή βαριούνται εκεί στην τροχαία.

Reaction score
707
Εμείς είχαμε φάει πρόστιμο γιατί πηγαίναμε με 70 σε όριο 60. Ήρθε αρκετούς μήνες μετά με ταχυδρομείο στο σπίτι μας.

Reaction score
281
Καλησπερα σε όλους
Πριν 2 εβδομαδες νοικιασα ενα id. buzz με αφορμη καποιας μεταφορας (προσώπων) που ηθελα να κανω, αλλα κυριως για να το "δοκιμασω", μιας και ειναι απο τα λιγα αυτοκινητα (που μου αρεσουν) και εξυπηρετει 5 μελη οικογενεια.
Δεν θα μεινω καθολου στο αν μου αρεσε ή οχι στον δρομο, χρειαζεται καποια συνηθεια μετα απο 34 χρονia ICE.

Δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος,,, ομως Πειραιας - Μανδρα - Πειραιας - Αεροδρομιο (ενα ατομο, ολη η διαδρομη με clima στους 23βαθμους) και η μπαταρια επεσε κατω απο 10%. Εδωσα 27 ευρω για φορτιση μεχρι το 85% και εκανα αλλα 110 χλμ (3 ατομα, με clima) μεχρι που ειδα και παλι, υπολοιπο μπαταριας 8%. Αν δεν εκανα καποιο τρομερο λαθος στην χρηση του, ή αν δεν εχει καποιο προβλημα στην μπαταρια του (καινουργιο,450 χλμ ειχε κανει), ΔΥΣΤΥΧΩΣ εφαγα μεγαλη κρυαδα, αν μου αρεσει παρα πολυ.
btw, τεραστο fail που διαπιστωσα, ειναι πως δεν εχει παραθυρα που να ανοιγουν πισω, ωστόσο ειδα πως ενα καινουργιο με μεγαλυτερη μπαταρια και κατα 25 εκατοστα μακρυτερο που βγαινει, εχει συρομενα. Παλι καλα.

Απογοητευτηκα εντελως με το range και τα 27 ευρω για ~110 χλμ . . .

Attachments

• 203,9 KB Προβολές: 0

TGD

Reaction score
8.642
Το είχε γράψει ο Κώστας ότι η κατανάλωση του είναι απαράδεκτα υψηλή. Είναι γλυκούλι όμως το άτιμο. Ιδανικό αμάξι πόλης για πολύτεκνους.

Reaction score
281
Υπερβολικα πολλα χρηματα για αυτον τον σκοπο και μονο ομως ( αμάξι πόλης για πολύτεκνους)

alexis

Reaction score
30.496
Εμείς είχαμε φάει πρόστιμο γιατί πηγαίναμε με 70 σε όριο 60. Ήρθε αρκετούς μήνες μετά με ταχυδρομείο στο σπίτι μας.
Φίλος έφαγε πρόστιμο στην autostrada για ταχύτητα. Άλλος φίλος στην Γαλλία πάρκαρε κάπου που δεν επιτρεπόταν για να πάρει τηλέφωνο και έφαγε πρόστιμο. Και στους δύο τους ήρθε στο σπίτι στην Αθήνα.

Reaction score
23.515
Αυτό το έχω ακούσει πολλές φορές , τελευταία φορά στην Ιταλία ήμουνα συγκρατημένος μέχρι τα 150 κοντέρ , ότι αξία είχε αυτό, δεν μου ήρθε κάτι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Δε λέω ψέματα, το πάτησα, φαίνεται κι από την κατανάλωση

1000006182.jpg

Αν έρθουν πρόστιμα, ήρθαν, τι να κάνουμε τώρα, δε θα πω "δεν έτρεχα", αλλά και τι να κλάσει το 18.7 σε σχέση με το 17 δηλαδή; Σιγά τα ωα.

Φορτίζει τόσο γρήγορα, που ήδη πλήρωσα 2 φορές idle fees, ειλικρινά δε πρόλαβα να πάρω καφέ για το δρόμο κι ένα παγωτό, στη Βερόνα:

1000006165.jpg

Τώρα πάλι γράφει idle fees αλλά πήρα μοχίτο και αν δε τελειώσει δε φεύγω να πα να γμηθει

1000006173.jpg

1000006181.jpg

1000006174.jpg

Γένοβα.

Δεν ήθελε φόρτιση, το έβαλα για χαβαλέ, Ε, θα πληρώσω κάτι, δε πειράζει.

Σε λίγο ξεκινάμε για Μονακό. Μόλις τελειώσει το μοχίτο δηλαδή.
Απογοητευτηκα εντελως με το range
Είναι φυσικό και επόμενο. Τα είχα πει.

Για μένα, το buzz είναι ένα άθλιο EV, πρέπει να είσαι μονίμως στη μπρίζα.

Reaction score
2.812
1691001831815.png

1691001851506.png

Ε, ψιτ , φίλε:
Αν ήταν τόσο καλά αυτά τα Τεσλα, θ΄αγόραζαν κι άλλοι... και δε θα ήταν άδεια τα πάρκα φόρτισης.
Άντε, κάποιος έπρεπε να το πει!
:biggrin:

Σα τ' άλλο το πολυκάναλο το σαβούρι τον Τρύφφον - Τρύννοφ πως το λεν... Ποιος τ΄αγοράζει αυτά ρε;;; 🖐:tongue:
Ααα, ξέχασα:
Πάντα φιλικά και 50 💶🇪🇺.
Ευχαριστώ

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.614
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29