EV ταξίδια και φορτίσεις

Reaction score
23.515
ναι καλά τα λες εσύ απλά πριν κάποια χρόνια Βούλγαρος είχε έρθει Κροατία μέσω Ουγγαρίας κλπ γιατί η δική του ασφαλιστική δεν κάλυπτε κλοπή την Σερβία.
Για Βουλγαρία δεν έχει κανείς πρόβλημα από όσο ξέρω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
ναι καλά τα λες εσύ απλά πριν κάποια χρόνια Βούλγαρος είχε έρθει Κροατία μέσω Ουγγαρίας κλπ γιατί η δική του ασφαλιστική δεν κάλυπτε κλοπή την Σερβία.
Για Βουλγαρία δεν έχει κανείς πρόβλημα από όσο ξέρω
Οι καλυπτόμενες χώρες από την πράσινη κάρτα, είναι αυτές:

1000005916.png

Στο λινκ που λέει για τη Σερβία, κατεβάζεις το pdf και οι περιοχές χωρίς κάλυψη είναι:

1000005918.png

Η πράσινη κάρτα βγαίνει είτε για το Α είτε για το Β, δεν μπορεί να ισχύει ταυτόχρονα και για τα 2.

1000005920.png

Στο Α συμπεριλαμβάνεται η Σερβία, κανονικά.

Άρα, μέσα σε 1 μέρα, δεν μπορείς να είσαι φουλ ασφαλισμένος και να περάσεις από Βόρειο Μακεδονία, Αλβανία, Ουκρανία, κλπ και Σερβία και λοιπές χώρες.

Είναι αδιέξοδο. Δεν γίνεται.

Μπορείς να είσαι ασφαλισμένος την μια μέρα σε χώρες της Β ζώνης, και την επόμενη ημέρα σε χώρες της Α ζώνης.

Μεσημέρι, δε περνάς τα σύνορα, μόνο μεσάνυχτα, για να είσαι ασφαλισμένος και στις 2 ζώνες. Είναι ..αδιέξοδο.

Το φταίξιμο δεν είναι της ασφαλιστικής εταιρείας, αλλά των κεντρικών γραφείων της ΕΕ, που βγάζουν τις αποφάσεις.

Τέλος πάντων, από Κόσοβο και Metohija δεν περνάς, οι περιοχές είναι αυτές:

1000005924.png

1000005923.png

Εγώ στη ζώνη Β δε πατάω πόδι.

Στη ζώνη Β, έτσι κι αλλιώς, η μοναδική ασφάλιση που μπορεί να γίνει, είναι αστικής ευθύνης, τίποτε άλλο.

Στην ζώνη Α είναι εφικτή η φουλ μικτή ασφάλιση, τόσο ολικής και μερικής κλοπής, όσο και όλων των υπολοίπων παροχών, συν αυτοκίνητο αντικατάστασης, οδική βοήθεια, τα πάντα όλα, συν επισκευή.

Last edited:

Reaction score
117
Εμπειρεια το ταξιδι... μακαρι να πανε ολα κατ ευχην.

Πολλα τα χλμ, θελει και 2ο οδηγο και παλι... μπορει τα 600-700 χλμ ημερησιως να φαινονται βατα, αλλα μεγαλη σημασια εχουν και οι δρομοι...οι αουτομπαν δεν ειναι επαρχιακοι μικρης κυκλοφοριας οπου χαζευεις το περιβαλλον και περνας ευχαριστα τις 2-3 ωρες οδηγημα.

Με μεση ωριαια ταχυτητα 100-110 χλμ (δυσκολα μπορεις να κρατησεις μεγαλυτερη μεση ωριαια ταχυτητα σε τοσο μεγαλες διαδρομες και σε τετοιους δρομους) συν τις στασεις για ξεκουραση (δεν βαζω μεσα τις παρακαμψεις που θελετε για τουριστικους λογους) υπολογιζω σχεδον 15 ωρες στο τιμονι (στο δρομο) καθημερινα...
Ειδικα αν ειναι κεντρικες αρτηριες φορτηγων (οπως ολη σχεδον η Ουγγαρια η το κομματι Νις Βελιγραδι)... και ειδικοτερα αν ειναι 2 λωριδων ανα κατευθυνση... εκει χανεται η μπαλα καπως.
Δεν εχω οδηγησει Γαλλια, Ιταλια και Γερμανια αλλα Ισπανια, Πορτογαλια, Αυστρια, Ουγγαρια και ειδικα Βαλκανια, ειναι μη σου τυχει η στραβη.
Βουλγαρια Σερβια, Ουγγαρια Σερβια και Σερβια Βουλγαρια, θελουν προσοχη τα συνορα τι ωρα πας... ΠΣΚ μπορει να φτασει και 4ωρο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.645
Βεβαίως, αν σε ενδιαφέρει το κόστος, ναι, είναι πολύ εύκολο να σου πω στο τέλος το συνολικό κόστος όλων των φορτίσεων μαζί, γιατί θα το λέει το app, θα σου ανεβάσω ένα σκρινσοτ. 🤪
Αυτό με τα συνολικά χιλιόμετρα αρκεί.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Έχω βγει αρκετές φορές εκεί έξω, ξέρω πως πάει, και παλιά (νεανική άγνοια πες) είχα περάσει κι από βόρειο Μακεδονία, κι από όπου θες πήγα, και από Αλβανία εννοείται, και χειμώνα με χιόνια. Δεν το ξανακάνω. 😂🤪😁

Αθλιότητα υποδομών, σκέτη ταλαιπωρία.
Αυτές οι γνωστές χώρες των Βαλκανίων, δεν είναι ούτε για να περνάς απέξω.

Γενικά ισχύει ο χρόνος που λέει το Google maps για κάθε διαδρομή, και έχω συμπεριλάβει όλες τις στάσεις, από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο.

Καμία μέρα δεν έχω προβλεπόμενο χρόνο οδήγησης πάνω από 8 ώρες, με μόνο μια εξαίρεση, στις 8 ώρες και ένα τέταρτο.

Συνήθως είναι 6,5-7,5 ώρες οδήγησης οι διαδρομές που επέλεξα, πάντα σύμφωνα με Google maps.

Μια μέρα είναι 5,5 ώρες. Οκ, εξαίρεση.

Στάνταρ έχω μια μεγάλη στάση (5-6 ώρες) ενδιάμεσα, και μερικές φορές κι άλλες στάσεις προγραμματισμένες, αλλά και ότι προκύψει.

Οπότε, κατά βάση είναι μάξιμουμ 2 τμήματα οδήγησης των 4 ωρών.

2 οδηγοί είμαστε, και με στάσεις όποτε θέλουμε, ακόμα και για φωτογραφίες μόνο.

Αν ξεκινάμε νωρίς νωρίς (κατά τις 9 το πρωί πες, δύσκολα στις 8), έχω στο πρόγραμμα να φτάνουμε ξενοδοχείο τελικού προορισμού ημέρας, κατά τις 10 το βράδυ, οπότε έχουμε στη διάθεσή μας όλη τη μέρα, 13 ώρες, για οδήγηση συν στάσεις.

Και δε πειράζει να φτάσουμε και 11 το βράδυ σε ένα ξενοδοχείο, δε χάλασε ο κόσμος, δε μας κυνηγάει κανένας, διακοπές είναι. Χαλαρά...
...οι αουτομπαν δεν ειναι επαρχιακοι μικρης κυκλοφοριας οπου χαζευεις το περιβαλλον και περνας ευχαριστα τις 2-3 ωρες οδηγημα.
Με το autopilot της Τέσλα, όλα είναι αφρός. 😎

Reaction score
117
Βουλγαρια, Ουγγαρια Σλοβενια και Αυστρια μπορεις να παρεις -αν δεν το εχεις κανει ηδη- βινιετα διαδικτυακα για τα διοδια (προσοχη τα γραμματα της πινακιδας να ειναι λατινικα), Για Σερβια πληρωνεις και με καρτα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.496
Όλη η χαρά είναι οι διαδρομές. Τα τοπία που βλέπεις σου τραβάνε όλη την κούραση αν υπάρχει. Και εγώ θα το έκανα. Έχω κάνει και στο παρελθόν ταξίδια στην Ευρώπη, και με μηχανή μάλιστα. Με αμάξι και μάλιστα ηλεκτρικό θα είναι ακόμα ποιο άνετα. Αν έχει και αυτόματο πιλότο τι να λέμε τώρα.

Ζηλεύω ❤

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Ούτε με αεροπλάνο δεν το κάνω
Ναι, αυτό είναι γεγονός.
Με αεροπλάνο, δε το κάνεις αυτό:

Ελλάδα
Βουλγαρία
Σερβία
Κροατία
Σλοβενία
Ιταλία
Γαλλία
Μονακό
Ισπανία
Πορτογαλία
Ισπανία
Γαλλία
Βέλγιο
Γερμανία
Αυστρία
Ουγγαρία
Σερβία
Βουλγαρία
Ελλάδα

Εκτός κι αν είσαι αεροσυνοδός.

🤪😁😂

Last edited:

Reaction score
117
Ναι, αυτό είναι γεγονός.
Με αεροπλάνο, δε το κάνεις αυτό:

Ελλάδα
Βουλγαρία
Σερβία
Κροατία
Σλοβενία
Ιταλία
Γαλλία
Μονακό
Ισπανία
Ξεχασες Αγγλια.... :) και σε αυτα τα συνορα, εχει ταλαιπωρια παντως...
Πορτογαλία
Ισπανία
Γαλλία
Βέλγιο
Γερμανία
Αυστρία
Ουγγαρία
Σερβία
Βουλγαρία
Ελλάδα

Εκτός κι αν είσαι αεροσυνοδός.

🤪😁😂

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Ξεχασες Αγγλια.... :) και σε αυτα τα συνορα, εχει ταλαιπωρια παντως...
Εκεί πάνω είναι ένα ταξίδι μόνο του.

Όπως και ο γύρος της Ιταλίας, παραλιακά, όλη η Σικελία εννοείται. Εκεί οκ, θα πάω με το δικό μου Τέσλα, και προκειμένου να χάσω μια μέρα σε καράβι συν τη διαδρομή μέχρι Ηγουμενίτσα, προτιμότερη είναι μια στάση μια νύχτα στα Βαλκάνια, και πολύ πιο οικονομική, γιατί γδερνουν άγρια για το αυτοκίνητο στο πλοίο.

Σε προηγούμενο road trip, από Νίκαια πήρα αεροπλάνο για να μπω στο τραίνο που περνάει κάτω από τη θάλασσα και να βγω Αγγλία, ήθελα να το δω αυτό το ρημαδοτραίνο. Επιστροφή από Λονδίνο με αεροπλάνο κατευθείαν Νίκαια.

Άλλες φορές, Αγγλία με αεροπλάνο φυσικά, από Θεσσαλονίκη.

Ένα επόμενο road trip θέλω να συμπεριλαμβάνει Σκωτία και Ιρλανδία, αλλά δεν θα χάσω μέρες να πάω μέχρι κει οδικώς, δηλαδή θα φύγω με αεροπλάνο και θα νοικιάσω ένα Τέσλα εκεί πάνω για να του ρουφήξω το αίμα.

Βεβαίως, εφόσον έχω ήδη Τέσλα, άμα μπω σε άλλο, θα πάρει κατευθείαν όλες τις ρυθμίσεις μου, από τιμόνι και κάθισμα - καθρέφτη, μέχρι Spotify και tidal. Θα είναι σα να μπαίνω στο δικό μου. 😂🤣😁

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.614
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29