Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
8.819
Το σόι 5,5-αρι έχ' αυτό το ελακ; από ραδιενεργό διαμαντοπουστρένιο; πως μας την έφερε έτσι;
Η Elac πάντως μια χαρά σειρά έβγαλε, για πολυκαναλους.
Ας κάνει τουλάχιστον μια αναβάθμιση να πάρει δαπέδου μπροστά και αυτά που έχει να τα βάλει για σαραουντ:biggrin:
Μετά θα πάρει τρέχοντας και το κεντρικό.

https://www.elac.com/series/carina/

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Και γω διαβάζω, που είδες το δήμιο;

Αυτές οι υπερβολές για την ελευθερία του λόγου, μου φαίνεται πως είναι μόνο προς μια κατεύθυνση. 😎
Δεν είπα ''διαβάζεις τι γράφεται'' είπα ''διαβάζει (αυτός) τι γράφεται" (περί απόστασης ακρόασης κλπ)
και πως εγώ δεν θα γίνω δήμιος υπό την έννοια πως αν έτσι θέλει, έτσι θέλει, ναι..
Αναφέρομαι σε αυτό..
άποψη του, αν του αρέσει δεν μας πέφτει λόγος,
αλλά ουσιαστικά όχι ειρωνικά..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.210
Όχι αγαπητέ. Ειρωνικά. Όχι ουσιαστικά.

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. 😎

Διότι προσωπικά μιλάω με βάση αντικειμενικά δεδομένα, κι όχι με βάση τα δικά μου ψυχολογικά προβλήματα και αν μ'αρεσουν οι ξανθιές και πόσο παντόφλα τρώω.

(Και πάντα, χωρίς παρεξηγήσεις, σιγά τα ωα, για κωλοστέρεα λέμε. Εγώ τον εκτιμώ, γιατί δε παρεξηγιέται σα κάποιες μυξοπαρθένες εδώ μέσα.)

Η Elac πάντως μια χαρά σειρά έβγαλε
Η ελακ είναι σοβαρή φίρμα, έχω δει ωραιότατο σπινοραμα από κάποια μοντέλα της. Λίγο dsp θέλουν, και στρώνουν.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.237
άποψη του
με βάση αντικειμενικά δεδομένα
Εγώ να ρωτήσω... εντάξει αν δεχτούμε πως δεν μας πέφτει λόγος, πρέπει ή όχι να γράφουμε ως συμβουλή προς τους αναγνώστες πως αυτή η επιλογή του 5ιντσου στα 3 μέτρα είναι λάθος, ή να μην το γράφουμε; Επιτρέπεται να το γράφουμε ή υπάρχει πλέον κάποιος δήμιος που απαγορεύει να γράφουμε τα αντικειμενικά δεδομένα;;;

DF719F5F-2FE6-4E7C-B99F-C8E132122DEE.jpeg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.210
Στα 3-3,3μ που λέει ο φίλος, το 5-ιντσο είναι εξαιρετική επιλογή. (Για μιντ σε 3-δρομο με 10-12" γουφερ, συν πολλαπλά σαμπ).

Αυτά είναι τα δεδομένα.

Οτιδήποτε άλλο, είναι με αντικειμενικά κριτήρια λάθος, αλλά πολύ σύνηθες, και μικρής σημασίας (δε θα χάσει κανένας τη ζωή του).

Άλλωστε ΜΟΥΣΙΚΗ ευχαριστιέται κανείς από οτιδήποτε, ακόμα κι από κινητό με μισή ιντσα φουλ ρειντζ στα 3μ.

Reaction score
1.225
Με μια αναδιάταξη στο σαλόνι θα μπορούσα να έχω τον καναπέ στα 2-2,5μ και τα ηχεία σε βάσεις . Η γυναίκα μου δε θέλει να βλέπει τοίχο και θέλει παράθυρο . Δεν μπορώ να της αλλάξω γνώμη. Προφανως θα ήθελα ένα ποιοτικό δαπέδου .Τώρα η επιλογή που έχω είναι να πάω στο καθιστικό ( αντικοινωνική επιλογή), και να είμαι με καναπέ στα 2 μ αλλά με σημαντικό μειονέκτημα ότι η απόσταση του ενός ηχείου θα είναι απο το ένα πλαϊνό τοιχωματικο όριο 7μ και από το άλλο κάτω του μέτρου γιατί υπαρχει τζάκι στον αλλο πλαϊνό τοίχο .

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Όχι αγαπητέ. Ειρωνικά. Όχι ουσιαστικά.

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. 😎

Διότι προσωπικά μιλάω με βάση αντικειμενικά δεδομένα, κι όχι με βάση τα δικά μου ψυχολογικά προβλήματα και αν μ'αρεσουν οι ξανθιές και πόσο παντόφλα τρώω.
Δεν ξέρω που διαφωνούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση σε τεχνικό κομμάτι αφού συμφωνούμε πως τα έχει μακριά.. :idk:
Τα αντικειμενικά δεδομένα είναι αυτά που είναι..
Απλά δέχομαι την απόφαση του για τον χώρο του όποια κι αν είναι αυτή.. (ούτε εδώ διαφωνούμε νομίζω).

(Και πάντα, χωρίς παρεξηγήσεις, σιγά τα ωα, για κωλοστέρεα λέμε. Εγώ τον εκτιμώ, γιατί δε παρεξηγιέται σα κάποιες μυξοπαρθένες εδώ μέσα.)
Γιατί μαρή το λες τούτο (τώρα) ?
Σου έχω κρατήσει ποτέ μούτρα? :cry:

Reaction score
1.225
Ο John Atkinson του stereophile κατέληξε στο 1.8 μεταξύ τους απόσταση και κορυφή τριγώνου γύρω στα 2.5μ. Εγώ ακούω πιο μακριά λόγω καναπέ δε μπορώ την καρέκλα άσε που είναι και πιο ψηλά τα αυτιά . Προφανώς όταν λέω μου αρέσει το εννοώ , αλλά εννοείται ότι θέλω να κάνω optimize

Στο κάτω κατω ισχυρίστηκα ποτέ ότι ακούω υπό ιδανικές συνθήκες και εξοπλισμό ;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.210
Ο John Atkinson του stereophile
Είναι ένας κουφός παππούς, σε δωμάτιο με συγκεκριμένα προβλήματα, σίγουρα πολύ διαφορετικά από το δικό σου.

Μάπετ του όντιο. Μόνον ο Μιχαλάκης ο Φρεμιέρ τον ξεπερνάει στις κοτσάνες. Ο πρωταθλητής.

Μη του δίνεις σημασία ούτε του ενός, ούτε του αλλουνού.

Καλύτερα να εμπιστεύεσαι τα αυτιά σου, πράγμα που είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στο όντιο γενικώς.
Όχι καλέ, κουβέντα καφενέ κάνουμε.

Απλά περνάμε ωραία. Ντριμ Τιμ.

Άλλωστε αυτό είναι το θρεντ "μου", κι επειδή ο,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε στις πρώτες 5-10 σελίδες, τώρα στην νιοστή που είναι (368-η), αποτελεί κουβά για χαζά, δώστε πόνο ελεύθερα. 😜🤣😁🤪

Κάποιος διαχειριστής κάποτε, αν πληρωθεί καλά δηλαδή, θα τα σβήσει όλα. 🤣😜😁🤪

Πα να κάνω καφέ Νο.2. Βαρατε σεις.

Last edited:

Reaction score
1.225
Είναι ένας κουφός παππούς, σε δωμάτιο με συγκεκριμένα προβλήματα, σίγουρα πολύ διαφορετικά από το δικό σου.

Μάπετ του όντιο. Μόνον ο Μιχαλάκης ο Φρεμιέρ τον ξεπερνάει στις κοτσάνες.

Μη του δίνεις σημασία ούτε του ενός, ούτε του αλλουνού.

Καλύτερα να εμπιστεύεσαι τα αυτιά σου, πράγμα που είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στο όντιο γενικώς.

Όχι καλέ, κουβέντα καφενέ κάνουμε.

Απλά περνάμε ωραία. Ντριμ Τιμ.

Άλλωστε αυτό είναι το θρεντ "μου", κι επειδή ο,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε στις πρώτες 5-10 σελίδες, τώρα στην νιοστή που είναι (368-η), αποτελεί κουβά για χαζά, δώστε πόνο ελεύθερα. 😜🤣😁🤪

Κάποιος διαχειριστής κάποτε, αν πληρωθεί καλά δηλαδή, θα τα σβήσει όλα. 🤣😜😁🤪
Ο John όμως κάνει και τις μετρήσεις στο τελευταίο section . Άρα δεν τον λες και άσχετο

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.237
Όχι, δεν το έκανες.
Αλλα κάτω απο αυτές τις πολυ κακές συνθήκες, να ακούς διαφορές σε ψηφιακά αξεσουάρ; Δύσκολο. Placebιά καθαρή.
Μήπως λοιπόν θα πρέπει να αναθεωρήσεις την βάση του σκεπτικού σου, αυτά δηλαδή που ανέφερες ως δεδομένα τις προηγούμενα μέρες; Πως το χάι εντ κάτι ξέρει και δεν στήνει πολυκάναλα.
Να σου πω τι ξέρει το χάλι εντ; Μπάμιες ξέρει.
Ξέχνα όλα όσα σου έχουν πει είναι εξ ορισμού λάθος, κάνε τα αντίθετα για σιγουριά.
(Και ο Άτκινσον τα έβαλε στο 1,8m, όχι στα 3 ;))

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Ο John όμως κάνει και τις μετρήσεις στο τελευταίο section . Άρα δεν τον λες και άσχετο
Δεν τον είπε άσχετο.. :rolleyes: (είναι δεν είναι.. :biggrin:)
Τον είπε κουφό επειδή (αν) έβγαλε αυτό το συμπέραΖμα..
Ο John Atkinson του stereophile κατέληξε στο 1.8 μεταξύ τους απόσταση και κορυφή τριγώνου γύρω στα 2.5μ.
με τ' αυτί.. :whistling:
1,8μ μεταξύ τους.. :rolleyes:
Απόσταση ακρόασης 2,5μ..

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.237
Μεταξύ τους.. :rolleyes:
Απόσταση ακρόασης 2,5μ..
Α καλά...ότι νάναι. Κουφός, καλά λέει ο άλλος.
Ή δεν εχει RoomEQ και ακούει το μπασο στο γάμο του καραγκιόζη.
Ή όλα τα ανωτέρω.

Reaction score
1.225
Όχι, δεν το έκανες.
Αλλα κάτω απο αυτές τις πολυ κακές συνθήκες, να ακούς διαφορές σε ψηφιακά αξεσουάρ; Δύσκολο. Placebιά καθαρή.
Μήπως λοιπόν θα πρέπει να αναθεωρήσεις την βάση του σκεπτικού σου, αυτά δηλαδή που ανέφερες ως δεδομένα τις προηγούμενα μέρες; Πως το χάι εντ κάτι ξέρει και δεν στήνει πολυκάναλα.
Να σου πω τι ξέρει το χάλι εντ; Μπάμιες ξέρει.
Ξέχνα όλα όσα σου έχουν πει είναι εξ ορισμού λάθος, κάνε τα αντίθετα για σιγουριά.
Καλά λες δε το θυμόμουν στα 1.8 άκουγε και 1.7 απόσταση μεταξύ τους

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.591
Και γω διαβάζω, που είδες το δήμιο;

Αυτές οι υπερβολές για την ελευθερία του λόγου, μου φαίνεται πως είναι μόνο προς μια κατεύθυνση. 😎
Αυτό έχει καταντήσει ελευθερία του... παραλόγου.:roflmao::sneaky:
Ναι ακουγοταν μπουμαριστο με την optical του Wiim mini. Προφανώς κατι έπαιζε με τα ψηφιακό part του Wiim και την μετάδοση με optical. Δε μιλάω για ακραία πράγματα λόγω τοποθέτησης και ιδιοσυντονισμους του χώρου . Απλά το μπάσο έγινε πιο «γρήγορο»

Δεν ακούγονται τα ηχεία στο 1 μ. Το έχω δοκιμάσει . Είναι πολύ flat , χάνεις πολύ , ούτε το μπάσο προλαβαίνει να αναπτυχθεί , δεν έχεις καμία ανακλαση είναι φυσικά κακό. Αν δε θέλεις καμία ανακλαση πάρε ακουστικα. Ιδανικά θα τα έβαζα να τα ακούω στα 2.2- 2.4μ . Αλλά οκ κάποια στιγμή σε αναδιάταξη .
Είπαμε να μη γίνεται bullying, αλλά εδώ πάει να τερματίσει το κοντέρ της ανοχής με τόσα μαζεμένα στην ίδια ανάρτηση που μόνο κακό κάνουν : Υπερβατικές καλωδιώσεις να εξομαλύνουν τις χαμηλές, πενταμισάρια μεγάφωνα των οποίων το μπάσο δεν προλαβαίνει ν'αναπτυχθεί στο nearfield δίνοντας flat τονικό χαρακτήρα, την υποτιθέμενη έλλειψη ανακλάσεων - των οποίων η ενέργεια δεν λείπει σε οποιονδήποτε τυπικό (μη ανηχοϊκό) χώρο απλώς αλλάζουν το ποσοστό και η θέση της ως προς την άμεση ηχητική ενέργεια στο πεδίο του χρόνου...

Ας ξεκαθαριστεί τουλάχιστον ένα θεμελιώδες στοιχείο, προμηθευόμενος ο φίλος μας οποιοδήποτε ΄΄κολοφωνικό΄΄ -εκ της κολόνας όχι της...κολόνιας - ηχείο με λογικές διαστάσεις και τιμή δεν αναμένεται ν'αποκτήσει πραγματικά όσες χαμηλές θα ένιωθε πως του έλειπαν , παρά μόνο ανώφελες και στενές κορυφώσεις ενέργειας από διέγερση ιδιορρυθμών μέχρι τα 100 Hz . Άμα κιόλας δεν τύχει να κάνει βέλτιστη χωροταξία, τότε αναμένεται να επεκτείνεται το φαινόμενο και στη ζώνη της τρίτης οκτάβας, χωρίς να διασώζεται από καμία καλωδί(ψ)ωση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.210
Η φυσική απόκριση του ηχείου πατάει πάνω στο trained listeners preference curve ακόμα και στα 3μ από τα 500hz και μετά
Σωστά.

(Συμπλήρωσα ένα μηδενικό που ξέχασες)

Αυτό έχει καταντήσει ελευθερία του... παραλόγου.:roflmao::sneaky:
Γιες. Αυτό λέμε.

Κατ'επαναληψιν...

Αλλά που μυαλό...

Last edited:

Reaction score
8.819
Ο θάνατος του δικαναλου σεταπ χωρίς την συμμετοχή του πολυκάναλου είναι γεγονός. :biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.641
Members
38.216
Νεότερο μέλος
milisios