Featured Μετρήσεις με REW

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.473
Ανάλογα με ποιο μικρόφωνο κάνει τις μετρήσεις. Το μικρόφωνο του Lyngdorf δεν πρέπει να κοιτάει το ταβάνι. Το Umic, ναι, ΟΚ.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.483
Αποψή μου φυσικά ότι κανένα μικρόφωνο δεν πρέπει να κοιτάει ταβάνι.
Τα ηχεία ώς πηγές είναι ευθεία μπροστά μας , γιατί το μικρόφωνο να κοιτάει ταβάνι ?
Αν το πάρουμε έτσι γιατί να μην κοιτάει πάτωμα ?

Reaction score
1.627
Αποψή μου φυσικά ότι κανένα μικρόφωνο δεν πρέπει να κοιτάει ταβάνι.
Τα ηχεία ώς πηγές είναι ευθεία μπροστά μας , γιατί το μικρόφωνο να κοιτάει ταβάνι ?
Αν το πάρουμε έτσι γιατί να μην κοιτάει πάτωμα ?
Έτσι λέει ο κατασκευαστής Γιάννο.

Reaction score
1.054
Έτσι λέει ο κατασκευαστής Γιάννο.
Δεν νομιζω οτι το λεει ετσι . Αν θυμαμαι καλα οτα κοιτα πανω κατεβαζεις το calibration file 90 και οταν κοιταει ευθεια το κανονικο Νομιζω ταβανι κοιτα για πολυκαναλο ....

Reaction score
2.449
Βασικα αν θυμαμαι σωστα, σου λεει να κοιταει προς τα ηχεια αν μιλαμε για δικαναλο και προς τα πανω αν μιλαμε για πολυκαναλο.

Το βρηκα
Screenshot_2024_0116_223630.jpg

Τωρα αν εχει σημασια που υπαρχει ξεχωριστο sub, δεν το γνωριζω.

Reaction score
1.627
Δεν νομιζω οτι το λεει ετσι . Αν θυμαμαι καλα οτα κοιτα πανω κατεβαζεις το calibration file 90 και οταν κοιταει ευθεια το κανονικο Νομιζω ταβανι κοιτα για πολυκαναλο ....
Κανονίστε παπαροζουμηδες να μετράω για πολυκάναλο τόσο καιρό να του βάλω φωτιά να το καψω :p

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.025
Πριν από πολλά χρόνια μετά απο μια παρόμοια συζήτηση είχα ανεβάσει μετρήσεις στο θρεντ μου απο το σύστημα μου συγκριτικά, με κάθετη και οριζόντια θέση μικροφώνου. Πολύ μικρές διαφορές.
Βαριέμαι να τις ψάξω, αν έχετε όρεξη....

Reaction score
2.449
Πριν από πολλά χρόνια μετά απο μια παρόμοια συζήτηση είχα ανεβάσει μετρήσεις στο θρεντ μου απο το σύστημα μου συγκριτικά, με κάθετη και οριζόντια θέση μικροφώνου. Πολύ μικρές διαφορές.
Θα κανω δοκιμη και ετσι αφου εχω αρχισει που εχω αρχισει να κανω πολλες μετρησεις, ας δοκιμασω και ετσι με κουνιστα μικροφωνα, μικροφωνα προς τα πανω, κατω και οτι βγει.
Θα δοκιμασω και με μικροφωνα νακοιταει προς τα πισω.

Reaction score
1.627
Εδώ δεν μπορούμε να ισιαξοθμε τα χαμηλομεσσαια, τα ψηλά μας μαραναν.
Btw μέχρι τα 2khz το μικρόφωνο όπως και να το βάλεις ίδιο είναι. Από εκει και πάνω έχει ψιλοδιαφορες

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.173
Δεν είναι απαραίτητο, επιβεβαιώνω και από δικές μου λήψεις. Ούτως ή άλλως τα calibration αρχεία μεταξύ 0 & 90 μοιρών διαφοροποιούνται κυρίως ως προς τις δύο τελευταίες οκτάβες στο ακουστό φάσμα...
Θα κανω δοκιμη και ετσι αφου εχω αρχισει που εχω αρχισει να κανω πολλες μετρησεις, ας δοκιμασω και ετσι με κουνιστα μικροφωνα, μικροφωνα προς τα πανω, κατω και οτι βγει.
Θα δοκιμασω και με μικροφωνα νακοιταει προς τα πισω.
Πρόσεχε μόνο μη δοκιμάσεις με μικρόφωνο.... να μπαίνει από πίσω. :lolsign:

Ο Ανδρέας φαίνεται να μην προσέχει... Βάζει sub ανεπαρκές για συνοδεία των main του ηχείων με το συγκεκριμένο κιόλας κάθε άλλο παρά να φημίζεται για τη ΄΄γρηγοράδα΄΄ του. Διακρίνεται και τραπεζάκι με εκτεταμένη επιφάνεια εντός του στερεοφωνικού τριγώνου...Σε κάθε περίπτωση αναζητάμε για μονό τεμάχιο sub βέλτιστη θέση ανάμεσα σε εναλλακτικές πάνω στη μεσοκάθετο κι εξετάζεται καθεμία με γνώμονα το αντίστοιχο spectrogram.
...
Χωρίς ίχνος eq τέτοιο γράφημα σωστά ανεβασμένο με 1/6 smoothing και κλίμακα ανα 5 db έχω δει πολύ λίγες φορές εδώ μέσα.

Προκαλώ όσους ακούνε χωρίς καθόλου eq να ανεβάσουν παραστάσεις από το rew , εάν το κάνουν θα καταλάβει ο φίλος σε πόσο καλό δρόμο βρίσκεται.
Από τη δική μου μεριά μένω πιστός σε ηχεία όπως τα Triton & HS8 διότι έτσι όπως στήνονται και σε διαφορετικούς χώρους βγάζουν αυτομάτως στην εγγενή τους απόκριση ενδεδειγμένη καμπύλη-στόχο χωρίς EQ από 300 Hz και άνω...

Last edited:

Reaction score
1.627
Ο Ανδρέας φαίνεται να μην προσέχει... Βάζει sub ανεπαρκές για συνοδεία των main του ηχείων με το συγκεκριμένο κιόλας κάθε άλλο παρά να φημίζεται για τη ΄΄γρηγοράδα΄΄ του. Διακρίνεται και τραπεζάκι με εκτεταμένη επιφάνεια εντός του στερεοφωνικού τριγώνου...Σε κάθε περίπτωση αναζητάμε για μονό τεμάχιο sub βέλτιστη θέση ανάμεσα σε εναλλακτικές πάνω στη μεσοκάθετο κι εξετάζεται καθεμία με γνώμονα το αντίστοιχο spectrogram.
Μεσιέ δεν έχω σαμπ, δανεικά ήταν για να παίξω λίγο. Περιμένω αλλά να έρθουν με το καλό όπου να ναι.
Αυτό το παθαίνω στο δεξί ηχειο που είναι στη γωνία. Το αριστερό είναι σχεδόν φλατ στις 150-400, με ένα τεράστιο καρφί στα 45-50hz.
Αν καταφέρω να μαζέψω το δεξί στα μεσαία, από τα control του pre το μπασο μαζεύεται κάπως μέχρι να έρθουν τα sub για να γίνει σωστή δουλειά.
Το τραπεζάκι καλώς η κακώς εκεί θα μείνει...σαλόνι ειναι. Και πρέπει να ακουμπάω και κάπου τα κόψιδια. :p

Ισοστάθμιση δεν έχω κάνει ακόμα, θέλω να το παλέψω όσο μπορώ με την τοποθέτηση και μετά. Εκεί με το dirac θα το φέρω αρκετά, όχι τέλεια αλλά αρκετά πιστεύω.

ΥΓ ταπωσα το port και μέτρησα....από τα 100 κατι και κάτω πεθαίνουν όλα. Δεν λεει...

ΥΓ2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχω τόσο μεγάλη αποκλίση από το δεξί στο αριστερό σε αυτές τις συχνότητες. Τοίχο έχω και τις δύο μεριές πλάι από το ύψος του τουιτερ και Πισω. Μπροστά οκ αλλάζει το έργο.
Παίζει να το ενοχλεί πλαϊνό πάνελ; μήπως θέλει πιο λεπτό να μη τραβάει τόσο χαμηλά;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106