- Reaction score
- 2.324
Στους ενδιαφερόμενους υπ' όψην υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα σε όλα σχεδόν τα trimΈπεσαν οι τιμές των Υ, περίπου -4000 (όχι απλά εκπτώσεις αποθέματος).
Στους ενδιαφερόμενους υπ' όψην υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα σε όλα σχεδόν τα trimΈπεσαν οι τιμές των Υ, περίπου -4000 (όχι απλά εκπτώσεις αποθέματος).
Βεβαίως είναι. Δεν αλλάζει αυτό.Μα εδώ λέγαμε ότι είναι πιο φθηνό το κόστος χρησης επειδή δεν αλλάζουμε λάδια και τακάκια
..., και έχει χώρο στάθμευσης ώστε να φορτίζει φθηνά.Περιληπτικά, τα evs συμφέρουν στην Ελλάδα εάν και εφόσον ο ιδιοκτήτης μπορεί να εκμεταλλευτεί τις φοροαπαλλαγές.
Τα EV είναι καταδικασμένα και προοορισμένα (πως αλλιώς θα επιτευχθεί ο στόχος παγκόσμια για περιορισμό των ICE) να πέσουν και αλλο οι τιμές τους. Στη 10τία ανακύκλωση, ειδικά ένα σημερινό EV με τις εξελίξεις που θα γίνουν στις μπαταρίες δε θα αξίζει τίποτα σε 10 χρόνια. Αν βρεθεί λύση να μην κάνουν degrade οι μπαταρίες-εκεί θα κρατάνε αξία τα μελλοντικά EV. Θα έλεγα λοιπόν ότι είναι overpriced stereo.Μα εδώ λέγαμε ότι είναι πιο φθηνό το κόστος χρησης επειδή δεν αλλάζουμε λάδια και τακάκια
Περιληπτικά, τα evs συμφέρουν στην Ελλάδα εάν και εφόσον ο ιδιοκτήτης μπορεί να εκμεταλλευτεί τις φοροαπαλλαγές. Για τους υπόλοιπους είναι ωραία γκατζετς πολυτελείας, σαν τα ακριβά στέρεο. Με την ίδια περιορισμένη χρηστικότητα, σαν τα ακριβά στερεο.
Είμαι 100% υπέρ ηλεκτροκίνησης και είμαι έτοιμος να πάρω Υ, αλλά διαβάζω και τα δεδομένα.Ή εσύ είσαι overopinionated hater
Σε 10 χρόνια οι "εξελίξεις στις μπαταρίες" θα είναι η εξής 1:με τις εξελίξεις που θα γίνουν στις μπαταρίες δε θα αξίζει τίποτα σε 10 χρόνια.
E πάρε τότε, τι περιμένεις; Να περάσουν 10 χρόνια, ώστε να πάψει να ισχύει το "δεδομένο σου" ότι τα τωρινά δεν θα αξίζουν τίποτα σε 10 χρόνια;Είμαι 100% υπέρ ηλεκτροκίνησης και είμαι έτοιμος να πάρω Υ, αλλά διαβάζω και τα δεδομένα.
Καλοταξιδα!On topic , αλλά λίγο επί προσωπικού:
Ο bro εξηλεκτρίστηκε και μου έστειλε πειστήρια.
View attachment 319110
"Άντε μπράβο ρε", του είπα , "Καλωσήρθες στον πολιτισμό!"...
Για τα Ελληνικά δεδομένα όσα θα είχε και αν δεν υπήρχαν τα ηλεκτρικά.Ένα φουλ εξοπλισμένο γιαρις ή οποιοδήποτε ice των 40.000€ σε 10 χρόνια τι θα αξίζει;
Δεν συμφέρει. Αγορά με δανειοδότηση τύπου baloon και αποπληρωμή στην 3ετία είναι ίδιο πράγμα με leasing 4ετίας και σου μένει το αυτοκίνητο. Αυτό με την προυπόθεση της επιδότησης κινούμαι ηλεκτρικά 2.Η απάντηση στα προαναφερθέντα είναι: leasing με αυτοκίνητο αντικατάστασης. Όχι αγορά.
Ευχαριστώ.