Featured Μετρήσεις με REW

Reaction score
1.627
Ηλεκτρικο μαχαιρι.
Διαφορετικα, φαλτσετα και υπομονη.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μην το κοψεις καθολου και να φτιαξεις τα πανελ στο μεγεθος του φυλλου
Το Izifon ειναι πολυεστερικες ινες οπως το Aritherm. Ναι ειναι πολυ καλυτερο απο τον πετροβαμβακα.
Δεν με χωράει 60ρι εκεί που θέλω, για αυτό έκανα 2 30ρια.
Τον 38ρι δεν με βλέπω αν τον τιμάω, δεν στέκεται χωρίς στήριγματα μπρος πίσω.
Δλδ ο 20ρης είναι καλύτερος από 45ρι πετροβάμβακα;

Reaction score
1.924
Δεν με χωράει 60ρι εκεί που θέλω, για αυτό έκανα 2 30ρια.
Τον 38ρι δεν με βλέπω αν τον τιμάω, δεν στέκεται χωρίς στήριγματα μπρος πίσω.
Δλδ ο 20ρης είναι καλύτερος από 45ρι πετροβάμβακα;
Δεν εχω δουλεψει Izifon, μονο aritherm το οποιο ειναι 34Κg/m3 οι πλακες και 18KG/m3 το παπλωμα. To 38αρι της Izifon εχει τις ιδιες επιδοσεις το 20αρι μαλλον θα εχει παρομοιες επιδοσεις με το 18αρι της ARITHERM.
Σε μια γρηγορη αναζητηση βρηκα τεχνικο φυλλαδιο με μετρησεις ηχοαποροφησης μονο σε ενα πετροβαμβακα που συμφωνα με τις μετρησεις του τεχνικου φυλλαδιου εδειχνε να εχει καλυτερη ηχοαποροφηση απο το aritherm/izifon των 34-38Kg/m3 στις χαμηλες συχνοτητες αλλα οχι καλυτερες απο το aritherm παπλωμα που ειναι 18Κg/m3. Αυτο σημαινει οτι το 20KG της izifon ειναι η καλυτερη επιλογη.
Για εμενα το σημαντικοτερο πλεονεκτημα των πολυεστερικων ινων ειναι οτι ειναι εντελως ακινδυνες ενω τον πετροβαμβακα πρεπει να τον κλεισεις αεροστεγως για να ειναι safe.
Ωστοσο ξαναδιαβαζοντας αυτο που ειπες για το 38αρι οτι δεν στεκεται, μαλλον τα εχεις μπερδεψει και αυτο που δεν στεκεται ειναι το 20αρι το οποιο λογικα ειναι λιγοτερο πυκνο απο το 38αρι.
Γενικα το λιγοτερο πυκνο εχει καλυτερες επιδοσεις στις χαμηλες συχνοτητες αλλα χειροτερες στις υψηλες.

Last edited:

Reaction score
1.627
Δεν εχω δουλεψει Izifon, μονο aritherm το οποιο ειναι 34Κg/m3 οι πλακες και 18KG/m3 το παπλωμα. To 38αρι της Izifon εχει τις ιδιες επιδοσεις το 20αρι μαλλον θα εχει παρομοιες επιδοσεις με το 18αρι της ARITHERM.
Σε μια γρηγορη αναζητηση βρηκα τεχνικο φυλλαδιο με μετρησεις ηχοαποροφησης μονο σε ενα πετροβαμβακα που συμφωνα με τις μετρησεις του τεχνικου φυλλαδιου εδειχνε να εχει καλυτερη ηχοαποροφηση απο το aritherm/izifon των 34-38Kg/m3 στις χαμηλες συχνοτητες αλλα οχι καλυτερες απο το aritherm παπλωμα που ειναι 18Κg/m3. Αυτο σημαινει οτι το 20KG της izifon ειναι η καλυτερη επιλογη.
Για εμενα το σημαντικοτερο πλεονεκτημα των πολυεστερικων ινων ειναι οτι ειναι εντελως ακινδυνες ενω τον πετροβαμβακα πρεπει να τον κλεισεις αεροστεγως για να ειναι safe.
Ωστοσο ξαναδιαβαζοντας αυτο που ειπες για το 38αρι οτι δεν στεκεται, μαλλον τα εχεις μπερδεψει και αυτο που δεν στεκεται ειναι το 20αρι το οποιο λογικα ειναι λιγοτερο πυκνο απο το 38αρι.
Γενικα το λιγοτερο πυκνο εχει καλυτερες επιδοσεις στις χαμηλες συχνοτητες αλλα χειροτερες στις υψηλες.
όχι το το 38ρι ειναι ευκαμτο πολύ, σαν πάπλωμα όπως λες. το 20ρι ειναι πιο σταθερο και εχει μια ελαστικότητα.
εκτος αμ δεμ ηταν ιζιφον το αλλο και με παραμυθιασε
Screenshot 2024-01-28 020509.png

ta specs του ιζιφον, νομιζω οτι ο πετροβαμβακασ ειναι λίγο καλύτερος.

Reaction score
1.924
View attachment 320270
ta specs του ιζιφον, νομιζω οτι ο πετροβαμβακασ ειναι λίγο καλύτερος.
Η αποροφηση στις χαμηλες συχνοτητες ειναι το ζητουμενο και το 20αρι της izifon με 5 εκατοστα πετυχαινει 0.3 στα 125Hz ενω με 3εκατοστα εχει 0.18 πανω κατω. Αν βαλεις 15-20εκ και δωσεις και αποσταση απο τον τοιχο θα ανεβει σε πολυ καλο επιπεδο και φυσικα θα κανει δουλεια και χαμηλοτερα.
Ωστοσο επιμενω οτι μαλλον εχεις μπερδεψει το 38αρι με το 20αρι

Reaction score
1.627
Η αποροφηση στις χαμηλες συχνοτητες ειναι το ζητουμενο και το 20αρι της izifon με 5 εκατοστα πετυχαινει 0.3 στα 125Hz ενω με 3εκατοστα εχει 0.18 πανω κατω. Αν βαλεις 15-20εκ και δωσεις και αποσταση απο τον τοιχο θα ανεβει σε πολυ καλο επιπεδο και φυσικα θα κανει δουλεια και χαμηλοτερα.
Ωστοσο επιμενω οτι μαλλον εχεις μπερδεψει το 38αρι με το 20αρι
Τωρα είδα ότι είναι μαύρο.....μαύρο izifon δεν είδα πουθενά. Είναι τζιζιφον μάλλον. Το λευκό είναι νορμάλ.
Για το πλαϊνό μέχρι 3 φύλλα με παίρνει και έχει απόσταση 3 πόντους απο τον τοίχο.
Τωρα έβαλα 1knauf μπροστά και2 ιζιφον πισω.
Θα πάρω μια μέτρηση αύριο πριν/μετά και βλέπουμε.

Reaction score
1.924
Το "20αρι" και το "38αρι" υποδηλωνουν το βαρος (σε κιλα) ανα κυβικο μετρο. Οσο μεγαλυτερο το νουμερο τοσο μεγαλυτερη η πυκνοτητα. Οσο μεγαλυτερη η πυκνοτητα τοσο πιο συμπαγες θα ειναι.
Στο μεταξυ, και το πιο συμπαγες μπορεις να το κανεις πιο αποτελεσματικο στις χαμηλοτερες συχνοτητες απλα ανοιγοντας τις στρωσεις του τραβωντας τις να φουσκωσουν. Να γινει δηλαδη απο 5 εκατοστα παχος, 10 (πχ) τραβωντας το να ανοιξει. Το αναποδο συμβαινει οταν συμπιεζεις το υλικο. Το κανεις στην ουσια βαρυτερο ανα κυβικο αφου συμπιεζοντας το χωραει περισσοτερο υλικο στον ιδιο ογκο) και μειωνεται ετσι η αποτελεσματικοτητα του στις χαμηλες συχνοτητες (αλλα μαλλον θα αυξανεται στις υψηλες).
Τωρα είδα ότι είναι μαύρο.....μαύρο izifon δεν είδα πουθενά. Είναι τζιζιφον μάλλον. Το λευκό είναι νορμάλ.
Για το πλαϊνό μέχρι 3 φύλλα με παίρνει και έχει απόσταση 3 πόντους απο τον τοίχο.
Τραβα το μια κοντινη φωτογραφια αυριο

Reaction score
1.627
Το "20αρι" και το "38αρι" υποδηλωνουν το βαρος (σε κιλα) ανα κυβικο μετρο. Οσο μεγαλυτερο το νουμερο τοσο μεγαλυτερη η πυκνοτητα. Οσο μεγαλυτερη η πυκνοτητα τοσο πιο συμπαγες θα ειναι.
Στο μεταξυ, και το πιο συμπαγες μπορεις να το κανεις πιο αποτελεσματικο στις χαμηλοτερες συχνοτητες απλα ανοιγοντας τις στρωσεις του τραβωντας τις να φουσκωσουν. Να γινει δηλαδη απο 5 εκατοστα παχος, 10 (πχ) τραβωντας το να ανοιξει. Το αναποδο συμβαινει οταν συμπιεζεις το υλικο. Το κανεις στην ουσια βαρυτερο ανα κυβικο αφου συμπιεζοντας το χωραει περισσοτερο υλικο στον ιδιο ογκο) και μειωνεται ετσι η αποτελεσματικοτητα του στις χαμηλες συχνοτητες (αλλα μαλλον θα αυξανεται στις υψηλες).

Τραβα το μια κοντινη φωτογραφια αυριο

Attachments

Reaction score
1.097
Το REW στις νέες του εκδόσεις, πέραν από το impulse που μπορούσε να υποστηρίξει στο "Alignment tool", τώρα είναι διαθέσιμη και η φάση. Τ' αποτελέσματα στην ακρίβεια της πρόβλεψης είναι εντυπωσιακό.

Attachments

Last edited:

Reaction score
1.097
Για να προβλεφθεί με σχετική ακρίβεια η αποτελεσματικότητα της κατασκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο "εργαλείο" . Προϋπόθεση να έχουμε κάποια στοιχεία των υλικών.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.873
Αυτό είναι λίγο μυστήριο συμπέρασμα. Το βλέπω στα διαγράμματα των aritherm/izifon αλλά δεν μου κάθεται καλά.

Βάσει θεωρίας, λογικής και calculators, ένα υλικό με μεγαλύτερο flow resistivity απορροφάει περισσότερο τις χαμηλές και λιγότερο τις υψηλές. Αντίστοιχα ένα υλικό με μεγαλύτερη πυκνότητα έχει μεγαλύτερο flow resistivity (συγκρίνοντας υλικά παρόμοιας κατασκευής τουλάχιστον, π.χ. πετροβάμβακα με πετροβάμβακα).

Άρα δεν ξέρω πώς στέκει το παραπάνω συμπέρασμα. Όπως δεν ξέρω και με τι μπούσουλα θα έπρεπε να κινηθεί κάποιος που ψάχνει τι υλικά να βάλει στα πάνελς του. Το "βάλε όσο λιγότερο πυκνό για να απορροφάει τις χαμηλές" δεν μου κάθεται.

Reaction score
1.924
Αυτό είναι λίγο μυστήριο συμπέρασμα. Το βλέπω στα διαγράμματα των aritherm/izifon αλλά δεν μου κάθεται καλά.

Βάσει θεωρίας, λογικής και calculators, ένα υλικό με μεγαλύτερο flow resistivity απορροφάει περισσότερο τις χαμηλές και λιγότερο τις υψηλές. Αντίστοιχα ένα υλικό με μεγαλύτερη πυκνότητα έχει μεγαλύτερο flow resistivity (συγκρίνοντας υλικά παρόμοιας κατασκευής τουλάχιστον, π.χ. πετροβάμβακα με πετροβάμβακα).

Άρα δεν ξέρω πώς στέκει το παραπάνω συμπέρασμα. Όπως δεν ξέρω και με τι μπούσουλα θα έπρεπε να κινηθεί κάποιος που ψάχνει τι υλικά να βάλει στα πάνελς του. Το "βάλε όσο λιγότερο πυκνό για να απορροφάει τις χαμηλές" δεν μου κάθεται.
Οι μετρήσεις παντως είναι ξεκάθαρες.

Reaction score
8.786
Υπάρχουν υλικά απορρόφησης που έχουν διαφορετική πυκνότητα kg/m3 αλλα ίδια αντίσταση. Για το ίδιο υλικό όμως η αντίσταση αυξάνεται με την αύξηση της πυκνότητας.
Γενικός κανόνας, Για 40cm πάχος απορρόφησης θα πρέπει να επιλέξει κανείς ένα υλικό με χαμηλή αντίσταση διείσδυσης ενώ για μικρά πάχη ένα υλικό με μεγαλύτερη αντίσταση. Για τις χαμηλές συχνότητες θέλουμε ένα υλικό όπως ο πετροβαμβακας δλδ που έχει χαμηλή αντίσταση με την προϋπόθεση ότι έχει αρκετό πάχος, αλλιώς δεν θα δουλέψει.

Reaction score
1.627
Για να προβλεφθεί με σχετική ακρίβεια η αποτελεσματικότητα της κατασκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο "εργαλείο" . Προϋπόθεση να έχουμε κάποια στοιχεία των υλικών.
θέλει να του βάλεις και το air flow ετούτου.
Αν και αυτά που βγάζει σαν αποτέλεσμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστά.
Στις κολώνες που έφτιαξα που έδειχνε απορρόφηση μέχρι τα 50hz....σκατουλες

Reaction score
1.924
θέλει να του βάλεις και το air flow ετούτου.
Αν και αυτά που βγάζει σαν αποτέλεσμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστά.
Στις κολώνες που έφτιαξα που έδειχνε απορρόφηση μέχρι τα 50hz....σκατουλες
Το γεγονός ότι φτάνει η απορρόφηση στα 50Hz δεν λέει τίποτα από μόνο του. Δεν σημαίνει ότι θα βάλεις δύο κολώνες 30Χ30 και ξεμπερδεψες. Θες όγκο, ποσότητα. Θες τέτοιες κολώνες γύρω γύρω και παντού για να αρχίσει να δουλεύει. Γι αυτό από την αρχή είχα πει να βάλεις πρώτα στο ταβάνι που μπορείς να δώσεις όγκο και ποσότητα χωρίς να ενοχλείς κανένα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.675
Και πάλι, μετά από όσο όγκο κι αν βάλεις, ένας ιδιοσυντονισμός στους 50, θα συνεχίσει να υπάρχει.

Συνδυασμός πολύ μεγάλης επιφάνειας και όγκου (πχ όλο το ταβάνι), με επιπρόσθετες μεγάλες επιφάνειες συνήχησης (τυπικά κόντρα πλακέ σε διαστάσεις συντονισμού στη συχνότητα στόχο) μπορεί να κάνει δουλειά.

Πρακτικά, η μόνη λογική και η πιο εύκολη λύση για ομοιογένεια στο χώρο, χωρίς ιδιοσυντονισμούς και ακυρώσεις, είναι η ύπαρξη πολλαπλών πηγών ήχου (πολλαπλά σαμπ επί του προκειμένου).

Σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου, με πολύ έντονο το πρόβλημα (κόμβοι) θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά μια συντονισμένη μπασοπαγιδα μεμβράνης, ή ένα ενεργό bass trap.

Reaction score
1.284
Να μη βάλεις τίποτα , να επιστρέψεις και αυτά που πήρες.
Οι χρόνοι αντήχησης είναι μια χαρά για σαλόνι με αυτά που έχεις ήδη.

Εάν θες να κάνεις δουλειά ουσιαστική πρέπει να φέρεις επαγγελματία να σου πει που και από ποια σοβαρή εταιρεία να πάρεις πράγματα.
Πρέπει να μπουν ποσότητες να καλυφθεί μεγάλο μέρος των επιφανειών. Πρέπει να δώσεις αρκετό χρήμα και να μετατρέψεις το σαλόνι σε dedicated χώρο με ότι αυτό σημαίνει.
Εάν θες να είναι και όμορφα μιας και μιλάμε για σαλόνι το ποσό πρέπει να τριπλασιαστεί.

Ημίμετρα τύπου αγοράζω diy υλικά που μου προτείνουν μάστορες αλλά δεν γνωρίζω κιόλας ακριβώς τι είναι για να καλύψω το 10% των τοιχωματικών ορίων , έχω και κάτι κρυσταλιέρες πίσω με καθρέφτη που δε παίζει να βγουν ΔΕΝ δουλεύουν .
Χάνεις χρόνο και καταστάευρα από εδώ και από εκεί σε πράγματα που σε δυο μήνες θα σαπίσουν στην αποθήκη .
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Θες να ακούς όμορφα ωραία τη μουσική σου στο σαλόνι που έχεις τώρα ;
Δώσε ένα χιλιάρικο και πάρε δυο sub , δώσε άλλα 300 να στα καλιμπράρουν.
Θες να κάνεις το σαλόνι dedicated με ακουστά αποτελέσματα ; Δώσε τα πενταπλάσια και παραπάνω σε μελέτη και στοχευμένη αγορά υλικών.
Θες να είναι και όμορφα ; Τότε δώσε τα δεκαπλάσια.

Last edited:

Reaction score
1.627
όσο παίζεις κερδίζεις...

Παλιο vs νεο.

L
μπλε παλιο πρασινο νεο
final L.jpg

R
Κοκκινο παλιο πορτοκαλι νεο
final R.jpg

παλιο LR
old LR.jpg

new LR
final lr.jpg

Reaction score
1.627
Η διαφορα στο LR το νεο στα ψηλα εινα λογο toe in. το εφτιαξα.

και το σημαντικότερο ολων
L
specL.jpg

R
specR.jpg

RT
final LR rt.jpg

Δεν τα ξανα ακουμπάω....τελος
Δεν κατάλαβα τι κέρδισες
έκλεισε αρκετα το dip 200-300 και όπου κανει κοιλια δεν εινα πανω απο 2-3db αντιθεση που ήταν 6-7 πριν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.540
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106