Barista Corner

TGD

Μηνύματα
8.539
Reaction score
8.532
Για να σας τη σπάσω λίγο:
IMG_20240216_164657.jpg

Για τη μηχανή που φτιάχνει απομίμηση espresso.

Πήγα και έσκασα 12 ευρώ για 5 κάψουλες. Αυτός τα περιγράφει καλύτερα από μένα:

Αν και νομίζω ότι η καλύτερη κάψουλα Nespresso ήταν η Galapagos (με 18 ευρώ η δεκάδα).
 


Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
21.038
Reaction score
35.369
Λέω να πάρω ένα τέτοιο εξάρτημα single dose, εξεπλάγην που το βρήκα στο temu ειδικά για μύλο Eureka Mignon Silenzio μάλιστα και σε τιμή ψιλοχωμα, τι λέτε;

https://share.temu.com/MeO4aGrvdKA
IMG_20240218_113550_edit_1466490721569455.jpg


16,5 γραμ. κόκκοι - - > 16,2 γρ. αλεσμενος καφές.

Βέβαια το εβαλα πρόχειρα αφού είχα τελειώσει το περιεχόμενο του hopper πριν καθαρίσω με καλό φύσημα τον μύλο, και έβγαλε έτσι στην πλάκα 2+ γραμμάρια. Άρα από τα 2+ στα 0.3 γραμμάρια σε πηγαίνει. Τώρα πώς είχε κάτι τόσο εξειδικευμένο, ειδικά για τη Mignon, το temu, με εξέπληξε.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
21.038
Reaction score
35.369
Δεν φαίνεται η ποιότητά του, αλλά αν εφαρμόζει καλά θα σου κάνει δουλίτσα.

Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, το λάστιχο φαίνεται καλό υλικο, το καπάκι μεταλλικό και μάλλον cnc, η εφαρμογή σφιχτή όπως πρέπει.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.648
Reaction score
90.144
Πήγα και έσκασα 12 ευρώ για 5 κάψουλες. Αυτός τα περιγράφει καλύτερα από μένα:
Με 5 γραμμάρια σε κάθε κάψουλα σημαίνει ότι το σακουλάκι των 250γρ που αγοράζουμε εμείς θα το χρέωναν 120 ευρώ.

Αυτά είναι!
 

TGD

Μηνύματα
8.539
Reaction score
8.532
Βρίσκεις και τόσο ακριβούς καφέδες σε σακούλα. Το πραγματικό θέμα δεν είναι οι κάψουλες περιορισμένης παραγωγής. Είναι οι φτηνές κάψουλες που έχουν κατακλύσει τα σουπερμάρκετ, όπου ο περιεχομένος καφές είναι απαράδεκτος.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.648
Reaction score
90.144
Βρίσκεις και τόσο ακριβούς καφέδες σε σακούλα. Το πραγματικό θέμα δεν είναι οι κάψουλες περιορισμένης παραγωγής. Είναι οι φτηνές κάψουλες που έχουν κατακλύσει τα σουπερμάρκετ, όπου ο περιεχομένος καφές είναι απαράδεκτος.
Η διαφορά με τους "δικούς μας" καφέδες είναι ότι με έναν άνω του μετρίου εξοπλισμό θα πάρεις τα περισσότερα που μπορεί να δώσει ένας ακριβός καφές. Με τη μέθοδο Nespresso θα έχεις πάλι γεύση ...Nespresso με κάποιες διαφορές.

Στο εξοχικό έχω μαζέψει όσες μηχανές Nespresso είναι ακόμα λειτουργικές (την πρώτη την είχα αγοράσει το 1995) ή δεν έχω χαρίσει και κάνω πειράματα. Χρειάζονται επίσης όταν πρέπει να φτιάξω πάνω από 3-4 καφέδες σε επισκέπτες που ούτως ή άλλως δεν νιώθουν.

Καμία κάψουλα δεν με ικανοποιεί περισσότερο από τον καφέ π.χ. του Γρηγόρη.

Λόγω μικρής ποσότητας καφέ και μεγάλου shelf life, αναγκαστικά το καβούρδισμα είναι σκούρο ώστε να έχει ένταση. Άρα οι πραγματικά ποιοτικοί κόκκοι που πάνω από το μέτριο ψήσιμο "καίγονται" βγαίνουν εκτός εξίσωσης.

Άσε που όσο και limited να είναι μία έκδοση, οι ποσότητες που απαιτούνται για να καλύψουν όλα τα σημεία πώλησης είναι τεράστιες. Άρα αποκλείονται οι ψαγμένοι παραγωγοί των microlots και για αυτόν τον λόγο.

Η πιο απαράδεκτη μηχανή Nespresso είναι αυτή με τη μέθοδο Vertuo. Βγήκε για να ικανοποιεί όσους θέλουν πολλά ml στο ρόφημα. Πίστευα ότι τα περισσότερα γραμμάρια καφέ στην κάψουλα θα κάνουν τη διαφορά αλλά απογοητεύτηκα.

Η μόνη μέθοδος που έχω βρει για να μπορώ να πιω Nespresso (αφού έχω την ποικιλία που κουτσά-στραβά μου αρέσει) είναι να φτιάξω δύο ristretto σε ένα φλιτζάνι. 50 ml υποφερτού ροφήματος.
 

TGD

Μηνύματα
8.539
Reaction score
8.532
Η πιο απαράδεκτη μηχανή Nespresso είναι αυτή με τη μέθοδο Vertuo. Βγήκε για να ικανοποιεί όσους θέλουν πολλά ml στο ρόφημα. Πίστευα ότι τα περισσότερα γραμμάρια καφέ στην κάψουλα θα κάνουν τη διαφορά αλλά απογοητεύτηκα.
Αυτό είναι αλήθεια. Το κάνουν για να κλειδώσουν τον κόσμο στη νέα πατέντα. Για ροφήματα ΟΚ, αλλά για καφέ-καφέ η Vertuo δεν λέει.

Η επαγγελματική σειρά της Nespresso έχει περισσότερο καφέ στην "κάψουλα". Έχοντας δοκιμάσει στο καπάκι την οικιακή και την επαγγελματική στον ίδιο καφέ, η επαγγελματική βγάζει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.511
Reaction score
135.821
Νεσπρεσο θα πιώ (εάν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη επιλογή σε ακτίνα 20χλμ) μόνον με απειλή όπλου.

Εάν βρίσκομαι σε κάνα βουνό σε νοικιάρικο δωμάτιο μακριά από τον πολιτισμό κι έχει μέσα στο δωμάτιο νεσπρεσο, θα κάνω 2 σε ένα ποτήρι και θα βρίζω μέχρι να τελειώσουν.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.511
Reaction score
135.821
Μπήκα κάποτε σ'ένα καφέ να πάρω εσπρέσσο, είδα είχε ωραία μηχανή, κόκκους να αλέσει, εργαλεία φουλ, λέω ας δοκιμάσω, ζητάω καφέ και περιμένω.

Βλέπω βάζει κάψουλα σε νεσπρεσιέρα και αρχίζει την εκχύλιση, του λέω θέλω από την σωστή τη μηχανή, όχι νεσπρεσοκαψούλι, μου λέει δεν έχει ανάψει ακόμα, δεν έχει νερό, κάτι, μια δικαιολογία, του λέω καλά, πιες τον εσύ τον καψουλιάρη, εγώ δε πίνω κάτουρο, γεια σας.

Τραυματικές εμπειρίες.
 

Μηνύματα
16.427
Reaction score
23.187
Νεσπρεσο θα πιώ (εάν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη επιλογή σε ακτίνα 20χλμ) μόνον με απειλή όπλου.

Εάν βρίσκομαι σε κάνα βουνό σε νοικιάρικο δωμάτιο μακριά από τον πολιτισμό κι έχει μέσα στο δωμάτιο νεσπρεσο, θα κάνω 2 σε ένα ποτήρι και θα βρίζω μέχρι να τελειώσουν.
προτιμώ τσάι λιπτον, λογικά δίπλα δίπλα τα έχουνε αυτά εκεί που λες
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.648
Reaction score
90.144
Νεσπρεσο θα πιώ (εάν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη επιλογή σε ακτίνα 20χλμ) μόνον με απειλή όπλου.

Εάν βρίσκομαι σε κάνα βουνό σε νοικιάρικο δωμάτιο μακριά από τον πολιτισμό κι έχει μέσα στο δωμάτιο νεσπρεσο, θα κάνω 2 σε ένα ποτήρι και θα βρίζω μέχρι να τελειώσουν.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, όταν πήγαινα πολυήμερες εκδρομές έπαιρνα μαζί μου μία νεσπρέσο μηχανή και κάψουλες της αρεσκείας μου αφού στα ξενοδοχεία και τις επαρχιακές καφετέριες η κατάσταση ήταν δράμα. Ήταν κι ένα είδος εκτίμησης του καφέ που έπινα σπίτι και στα στέκια μου, αφού όταν γύριζα έμενα έκπληκτος από την υπέροχη γεύση.

Τώρα που είναι μόδα η ύπαρξη νεσπρεσιέρας στα δωμάτια δεν έχω διάθεση συμβιβασμού και ψάχνω σε μεγάλη ακτίνα από τον προορισμό μου να βρω ένα μαγαζί με οριακά αποδεκτό καφέ. Έστω και Illy που έπινα στα νιάτα μου στο Da capo, στο Κολωνάκι, και νόμιζα ότι κάτι έκανα. :biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.511
Reaction score
135.821
Έστω και Illy
Αυτό συνήθως το κάνουν κρύο με παγάκια να έχει γεύση βρεγμένης πετσέτας με τασάκι από τσιγάρα Παπαστράτος κασετίνα.

Το χάρτινο καλαμάκι, συμπληρώνει την τραυματική εμπειρία.

Είναι τόσο χάλια, που άμα φτύσουν μέσα, βελτιώνεται.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
21.038
Reaction score
35.369
Νομίζω η καλύτερη φορητή λύση χωρίς πολλά-πολλά είναι ιταλικό μπρίκι και μόκα (ιδανικά με φορητό μύλο ή έστω δικό μας φρεσκοαλεσμένο από τις προηγούμενες μέρες καφέ). Μετά πάμε σε πιο εξεζητημένες λύσεις που δεν έχω την υπομονή να δοκιμάζω ούτε τις βρίσκω πραγματικά πρακτικές.
 

Μηνύματα
640
Reaction score
539
Για γενιά που μεγάλωσε με τον αθάνατο (τρισάθλιο) φραπέ, πολύ γκουρμπεδιάρηδες γίναμε όλοι.
Εγώ από όλα αυτά, στην ανάγκη, προτιμώ μια κούπα φίλτρου ή έστω έναν ελληνικό, αν υπάρχει μπρίκι κι ένα φακελάκι bravo από supermarket.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.511
Reaction score
135.821
Λίγα λόγια για τη φραπεδούμπα.
έστω δικό μας φρεσκοαλεσμένο από τις προηγούμενες μέρες καφέ)
Αυτό κάνω.

Γεμίζω ένα βαζακι με αλεσμένο καφέ, και τον κάνω "φίλτρου", αλλά με νερό που ρίχνω γω, όχι στο μηχανάκι του δωματίου του πχ ξενοδοχείου.
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.668
Reaction score
42.745
Το παρακάτω με τι μηχανή προτείνετε να το φτιάχνουμε για να πιάνουμε τη μέγιστη απόδοση γεύσης και ωφελημάτων;

Καφές Από Κριθάρι

Παραδοσιακό καβουρντισμένο υποκατάστατο καφέ από κριθάρι, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα. Θεωρείται αντιοξειδωτικό, διουρητικό και αναζωογονητικό ρόφημα. Βοηθά στην ελάττωση της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα. Πλούσιο σε βιταμίνες B3 Β6 και ασβέστιο.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.648
Reaction score
90.144
Λοιπόν, επειδή κορόιδευα τα γευστικά προφίλ που αναγράφουν στις συσκευασίες και "διακρίνουν" οι φλωροφιγουρατζήδες στο χώρο του καφέ, να αναφέρω μία περιγραφή που πράγματι ήταν σχετική:

Είχα δύο πακέτα από τον παρακάτω Costa Rica:

Costa Rica Cedral Alto (250gr) – KUDU Coffee

Σε κρύο espresso αντιλήφθηκα όλα τα χαρακτηριστικά της περιγραφής εκτός από το μοσχοκάρυδο (ευτυχώς γιατί το σιχαίνομαι). Το φουντούκι και την επίγευση καστανής ζάχαρης τα βρήκε και η σύζυγος.

Screenshot 2024-02-23 121642.png
 


Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Μηνύματα
2.937.318
Members
38.171
Νεότερο μέλος
GBOUGAS
Top